Μπορείτε να δείτε ποιος είδε το προφίλ σας στο Twitter; Οχι!

Εάν διαθέτετε λογαριασμό Twitter, τότε κάποια στιγμή, ίσως να αναρωτηθήκατε ποιος ασχολείται με το προφίλ σας. Αν και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να μάθετε εύκολα, όπως σε ποιους λογαριασμούς αρέσει και αναδημοσιεύουν τα tweets σας, είναι αδύνατο να δείτε ποιος βλέπει τα tweet σας και το προφίλ σας. Στην πραγματικότητα, ο μόνος τρόπος για να μάθετε πληροφορίες σχετικά με την αφοσίωση στο προφίλ είναι μέσω του Twitter Analytics.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε ακριβώς το είδος των πληροφοριών που μπορείτε και δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σχετικά με το προφίλ σας στο Twitter. Θα καλύψουμε επίσης ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που σχετίζονται με την πολιτική απορρήτου του Twitter.

Μπορείτε να δείτε ποιος επισκέφτηκε το προφίλ σας στο Twitter;

Για να απαντήσετε αμέσως σε αυτήν την ερώτηση – όχι. Δεν είναι δυνατό να μάθετε ποιος επισκέπτεται το προφίλ σας στο Twitter. Σε αντίθεση με το LinkedIn, το οποίο σας δίνει την επιλογή να δείτε ποιος κάνει κλικ στο προφίλ σας, το Twitter δεν προσφέρει αυτήν τη δυνατότητα. Ο μόνος τρόπος που μπορείτε να καταλάβετε εάν κάποιος έχει δει καν τα tweets σας είναι μέσω της άμεσης αλληλεπίδρασης.

Αν και δεν μπορείτε να δείτε ποιος επισκέπτεται το προφίλ σας στο Twitter, υπάρχουν πολλοί άλλοι τύποι αλληλεπιδράσεων που μπορείτε να δείτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ποιος αρέσει, σχολιάζει και αναδημοσιεύει τα tweets σας. Μπορείτε επίσης να δείτε ποιοι λογαριασμοί σας ακολουθούν ή να σας αναφέρουν σε άλλη ανάρτηση. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου του γεγονότος ότι αυτού του είδους οι πληροφορίες είναι δημόσιες σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η ορατότητα του προφίλ σας εξαρτάται κυρίως από τη ρύθμιση για το προφίλ σας στο Twitter. Εάν το προφίλ σας έχει οριστεί σε “Δημόσιο”, τότε όχι μόνο κάθε χρήστης του Twitter μπορεί να δει το περιεχόμενό του, αλλά σχεδόν όλοι όσοι γνωρίζουν το όνομα χρήστη σας στο Twitter μπορούν να το βρουν. Εκτός από την προβολή του περιεχομένου σας, είναι επίσης ελεύθεροι να αλληλεπιδρούν μαζί σας.

  Πώς να καταργήσετε την παρακολούθηση ανενεργών λογαριασμών Twitter

Από την άλλη πλευρά, εάν ορίσετε το προφίλ σας σε “Ιδιωτικό”, μόνο οι ακόλουθοί σας έχουν πρόσβαση στο προφίλ σας και στα tweet σας. Εάν θέλετε να κάνετε τον λογαριασμό σας στο Twitter ιδιωτικό, αυτό πρέπει να κάνετε:

Ανοίξτε το Twitter και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Μεταβείτε στην καρτέλα “Περισσότερα” στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Επιλέξτε «Ρυθμίσεις και απόρρητο».

Μεταβείτε στην ενότητα “Απόρρητο και ασφάλεια”.

Στην ενότητα “Η δραστηριότητά σας στο Twitter” επιλέξτε “Κοινό και προσθήκη ετικετών”.

Επιλέξτε το πλαίσιο “Προστασία των tweets σας” στα δεξιά.

Επιλέξτε «Προστασία».

Σε αυτό το σημείο, το Twitter μπορεί να σας ζητήσει να συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας.

Τώρα, μόνο οι ακόλουθοί σας θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα tweets σας. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες πληροφορίες στο προφίλ σας στο Twitter θα είναι πάντα δημόσιες. Για παράδειγμα, κάθε άτομο στο Twitter θα μπορεί να δει τη βιογραφία, την εικόνα προφίλ, τον ιστότοπο και την τοποθεσία σας, εάν έχετε παράσχει αυτές τις πληροφορίες.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια επέκταση προγράμματος περιήγησης για να δω ποιος επισκέφτηκε το προφίλ μου στο Twitter;

Υπάρχουν πολλές επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν αυτόν τον τύπο λειτουργικότητας, όχι μόνο για το Twitter αλλά σχεδόν για κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εκεί έξω. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις επεκτάσεις ιστού συνοδεύονται από ανησυχίες και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτές.

Παρόλο που αυτοί οι τύποι επεκτάσεων προγράμματος περιήγησης είναι δωρεάν στη χρήση και μπορεί να φαίνονται αυθεντικές, θα μπορούσαν να αφορούν κυρίως τα προσωπικά σας δεδομένα. Εν αγνοία σας θα δίνατε σε αυτήν την επέκταση ιστού πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, αντί να σας ειδοποιούν όταν κάποιος λογαριασμός βλέπει το προφίλ σας στο Twitter, θα σας ενημερώνει μόνο εάν ένας λογαριασμός με την ίδια επέκταση ιστού έκανε κλικ στο προφίλ σας. Το χειρότερο, αυτή η δόλια επέκταση ιστού θα παρακολουθεί επίσης όλους τους άλλους ιστότοπους που επισκέπτεστε και θα ειδοποιεί άλλα άτομα (που έχουν την ίδια επέκταση) κάθε φορά που βλέπετε το προφίλ τους. Η απόφαση εγκατάστασης αυτής της επέκτασης εξαρτάται τελικά από εσάς, αλλά δεν συνιστούμε να το κάνετε.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια εφαρμογή για να δω ποιος επισκέφτηκε το προφίλ μου στο Twitter;

Όπως και με τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, δεν υπάρχει καμία εφαρμογή που να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε τα πραγματικά ονόματα χρήστη των λογαριασμών που επισκέπτονται το προφίλ σας στο Twitter. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες εφαρμογές ως εναλλακτική λύση στο Twitter Analytics. Οι δύο καλύτερες εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε και να αναλύσετε την αφοσίωση σας είναι το HootSuite και το Crowdfire.

  Πώς να διαγράψετε σχόλια στο Facebook, το Twitter, το YouTube και άλλα

Αν και καμία εφαρμογή δεν μπορεί να σας παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το ποιος βλέπει το προφίλ σας, θα σας προσφέρει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την αφοσίωση του προφίλ σας. Επιπλέον, και οι δύο αυτές εφαρμογές θα σας ενημερώσουν ποιες αναρτήσεις τραβούν τη μεγαλύτερη προσοχή, πόσες προβολές έχει το προφίλ σας κάθε μέρα, καθώς και τον αριθμό των λογαριασμών που βλέπουν τα tweets σας.

Και οι δύο εφαρμογές προσφέρουν μια δωρεάν έκδοση, αλλά μόνο το Crowdfire προσφέρει έναν απεριόριστο δωρεάν λογαριασμό. Από την άλλη πλευρά, το HootSuite σάς προσφέρει μόνο μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών. Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε για μια εφαρμογή, υπάρχει μια πολύ πιο ασφαλής εναλλακτική λύση, και αυτή είναι το Twitter Analytics.

Το Twitter Analytics πρόκειται να μου δείξει ποιος επισκέφτηκε το προφίλ μου;

Το Twitter Analytics είναι ουσιαστικά ένα επιχειρηματικό εργαλείο που βοηθά στη μέτρηση της αφοσίωσης του προφίλ και άλλων τύπων δημογραφικών στοιχείων. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν είστε δημιουργός περιεχομένου, επηρεαστής ή ιδιοκτήτης διαδικτυακής επιχείρησης.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν είναι δυνατό να δείτε ποιοι λογαριασμοί επισκέφτηκαν το προφίλ σας στο Twitter, ούτε καν με το Twitter Analytics. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άλλοι χρήσιμοι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Twitter Analytics. Για παράδειγμα, ενώ δεν μπορείτε να δείτε ποιος είδε το προφίλ σας, μπορείτε να δείτε τον αριθμό των λογαριασμών που ήρθαν στο προφίλ σας.

Για να δείτε τον αριθμό των λογαριασμών που επισκέφτηκαν το προφίλ σας στην εφαρμογή Twitter για κινητά, αυτό πρέπει να κάνετε:

Ανοίξτε το Twitter στο τηλέφωνό σας. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Μεταβείτε στο “Περισσότερα” στο προφίλ σας.

Πατήστε στο “Analytics”.

Επιλέξτε «Ενεργοποίηση του Analytics. “Μεταβείτε στις “Επισκέψεις προφίλ”.

Για να ενεργοποιήσετε το Twitter Analytics στο πρόγραμμα περιήγησης επιτραπέζιου υπολογιστή, απλώς μεταβείτε στο Twitter Analytics σελίδα ενώ είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας. Εκεί θα μπορείτε να δείτε όλες τις ζωτικές πληροφορίες σχετικά με την αφοσίωση του προφίλ σας.

Ορισμένες άλλες μετρήσεις που παρακολουθεί το Twitter Analytics περιλαμβάνουν: τον αριθμό των tweet που δημοσιεύσατε, τον αριθμό των προβολών ή των εμφανίσεων που λάβατε, τον αριθμό των φορών που ανέφερε τον δικό σας άλλος λογαριασμός και τον αριθμό των ακολούθων σας.

Όλες αυτές οι μετρήσεις μετρώνται σε μηνιαία βάση. Το Twitter Analytics θα σας ενημερώσει επίσης ποιο tweet τράβηξε τη μεγαλύτερη προσοχή και ποιος είναι ο κορυφαίος ακόλουθος σας του μήνα. Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων και blogging για να προωθήσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, το Twitter Analytics θα σας βοηθήσει, ενημερώνοντάς σας για την απόδοση της καμπάνιας σας στο Twitter.

  Πώς να δείτε τα δικά σας Likes στο Twitter

Αφού αναλύσετε τον συνολικό αριθμό των εμφανίσεων και το ποσοστό αφοσίωσης, θα μάθετε ποιοι τομείς είναι επιτυχημένοι και σε ποιους πρέπει να εργαστείτε. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους ακόλουθούς σας.

Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

Μπορείτε να δείτε ποιος βλέπει τα tweets σας στο Twitter;

Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε ακριβώς ποιοι λογαριασμοί έχουν δει τα tweets σας. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να μάθετε τον αριθμό των λογαριασμών που είδαν και αλληλεπίδρασαν με τα tweets σας.

Αν αναρωτιέστε πόσο ορατά είναι αρχικά τα tweets σας, εξαρτάται από το αν το προφίλ σας στο Twitter είναι δημόσιο ή ιδιωτικό. Εάν έχετε ιδιωτικό λογαριασμό, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Μόνο οι ακόλουθοί σας μπορούν να δουν και να αλληλεπιδράσουν με τα tweets σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά δεν θα εμφανίζονται ούτε στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ωστόσο, εάν έχετε ένα δημόσιο προφίλ Twitter, οποιοσδήποτε έχει την επιλογή να αλληλεπιδράσει με τα tweets σας. Εάν οι λογαριασμοί που δεν σας ακολουθούν αναζητούν μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί, τα tweets σας που περιλαμβάνουν αυτήν τη λέξη-κλειδί μπορούν να εμφανιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ή, για παράδειγμα, εάν το προφίλ σας ήταν δημόσιο κάποια στιγμή, αλλά στη συνέχεια το κάνατε ιδιωτικό, ορισμένα tweets ενδέχεται να εξακολουθούν να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Εάν ενδιαφέρεστε για το πώς να κάνετε το προφίλ σας στο Twitter ιδιωτικό, επιστρέψτε στην ενότητα με τίτλο “Μπορείτε να δείτε ποιος επισκέφτηκε το προφίλ σας στο Twitter;”

Μπορεί κάποιος να πει αν τους παρακολουθείτε στο Twitter;

Εάν χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας στο Twitter για να προβάλετε τα προφίλ άλλων ανθρώπων και ανησυχείτε ότι μπορεί να νομίζουν ότι τους «καταδιώκετε», δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Η πολιτική απορρήτου του Twitter δεν παρέχει σε κανέναν πρόσβαση σε αυτού του είδους τις πληροφορίες. Αν και υπάρχουν πολλές εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι μπορούν να σας ενημερώσουν ποιος ακριβώς παρακολουθεί το προφίλ σας, συνήθως είναι απάτες.

Επίσης, αν σκέφτεστε να κατεβάσετε μια τέτοια εφαρμογή, μην σπαταλάτε το χρόνο ή τα χρήματά σας σε αυτές. Θα τους δίνετε μόνο τα δεδομένα σας και τα στοιχεία του προφίλ σας πρόθυμα.

Διαχειριστείτε την ορατότητά σας στο Twitter

Ανεξάρτητα από την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που έχετε, είναι φυσιολογικό να είστε περίεργοι για το ποιος επισκέπτεται το προφίλ σας και το Twitter δεν αποτελεί εξαίρεση. Ενώ πολλές επεκτάσεις και εφαρμογές προγράμματος περιήγησης ισχυρίζονται ότι μπορούν να σας παρέχουν τέτοιες πληροφορίες, αυτό δεν είναι δυνατό. Έτσι, να είστε σίγουροι, μπορείτε να δείτε οποιοδήποτε προφίλ στο Twitter και κανείς δεν θα το μάθει.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν κάποιος μπορεί να δει ότι είδατε το προφίλ του στο Twitter; Έχετε εγκαταστήσει ποτέ μια εφαρμογή για να δείτε ποιος βλέπει τη δική σας; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.