Μια σημαντική αναβάθμιση από το Freo

Βασικά Takeaways

  • Το Narwal Freo X Ultra έχει ισχύ αναρρόφησης 8200Pa και βούρτσα που δεν μπλέκει, καθιστώντας το κορυφαίο ρομπότ με ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίστρα.
  • Με έξυπνη πλοήγηση και αποφυγή εμποδίων, το Freo X Ultra διαπρέπει στον αποτελεσματικό καθαρισμό διαφόρων τύπων δαπέδων.
  • Το Freo X Ultra προσφέρει εύκολη συντήρηση με σακούλες μιας χρήσης και συμπίεση σκόνης, αν και έχει σημαντικό κόστος.

Μια νέα ηλεκτρική σκούπα ρομπότ είναι στην πόλη. Ο μεγάλος αδερφός του Narwal Freo, ο Narwal Freo X Ultra ενισχύει το παιχνίδι εισάγοντας ισχύ αναρρόφησης 8200Pa, πιστοποιημένο μηδενικό μπέρδεμα μαλλιών και πλοήγηση και αποφυγή τριών λέιζερ.

Αφού βάλαμε το Freo X Ultra στους ρυθμούς του, είμαι βέβαιος ότι αυτή είναι η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ που θα καταιγίσει την αγορά. Διόρθωσε τις ενοχλήσεις μου με το πρωτότυπο, και τώρα παλεύω να βρω κάτι που δεν μου αρέσει σε αυτό.

Narwal Freo X Ultra

Με πίεση σφουγγαρίσματος 12Ν, ισχύ αναρρόφησης 8200Pa, βούρτσα που μπλέκει μηδενικά, σακούλα μιας χρήσης 1L και συμπίεση σκόνης, το Narwal Freo X Ultra είναι το πιο πρόσφατο και καλύτερο ρομποτικό σκούπα και σφουγγαρίστρα που κυκλοφορεί στην αγορά.

Μάρκα Narwal

Συνδεσιμότητα Wi-Fi

Χωρητικότητα σακούλας σκόνης (L) 1L

Ανίχνευση μπερδέματος Ναι

Μπαταρία 210 λεπτά

Ισχύς αναρρόφησης 8200Pa

Πλεονεκτήματα

  • Έξυπνη πλοήγηση που λειτουργεί πραγματικά
  • Καθαρισμός πολλαπλών επιφανειών
  • Ιδανικό για νοικοκυριά με κατοικίδια
  • Αξιοπρεπής ισχύς αναρρόφησης
  • Εξαιρετική απόδοση σφουγγαρίσματος

Μειονεκτήματα

  • Χωρίς λειτουργία αυτο-εκκένωσης
  • Ακριβός

Έξω με το παλιό, μέσα με το νέο

Όταν αναθεώρησα το Narwal Freo, βρήκα την εμπειρία πολύ καλή. Υπήρχαν μερικά πράγματα που με ενόχλησαν, όπως ο εκτεταμένος χρόνος στεγνώματος της σφουγγαρίστρας και ο καθαρισμός πριν από τον καθαρισμό που θα έπρεπε να κάνω για να αφαιρέσω τα εμπόδια και τα καλώδια. Η παρακολούθηση θα διορθώσει αυτά τα προβλήματα;

Για να τα δείτε, θα σκεφτείτε ότι το Narwal Freo και το Narwal Freo X Ultra ήταν το ίδιο προϊόν. Εκ πρώτης όψεως, δεν μπορώ να δω προφανείς διαφορές. Ωστόσο, το Narwal Freo X Ultra είναι κάτω από το καπό.

Παρακάτω είναι ένας πίνακας που επισημαίνει μόνο τις διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων.

Narwal Freo X Ultra

Narwal Freo

Ισχύς αναρρόφησης

8.200 Pa

3.000 Pa

Ρολόβουρτσα

Πλωτή βούρτσα που δεν μπλέκει

Βούρτσα από καουτσούκ και τρίχες

Κάδος σκόνης/Άδειασμα

Σακούλα μιας χρήσης 1L Συμπίεση σκόνης Αποθηκεύει τη σκόνη έως και 7 εβδομάδες

Κάδος σκόνης 500 ml

Δοχείο σκόνης/Στέγνωμα σακούλας

Ναί

Οχι

Συστοιχίες αισθητήρων

Φως δομής τριών λέιζερ Υπέρυθρος υπερήχων

Υπέρηχος υπερήχων LDS

Συμβουλές Freo

Αυτόματος εντοπισμός ζωνών βαριάς βρωμιάς

Κανένας

  Η Ugreen λανσάρει τη σειρά Nexode Pro, προσφέροντας μια εμπειρία αστραπιαίας φόρτισης

Όπως μπορείτε να δείτε, με το Freo X Ultra, έχετε υπερδιπλάσια ισχύ αναρρόφησης σε σχέση με το Freo. Αλλά αυτό που με ενθουσίασε ήταν το πινέλο που δεν μπλέκει. Με δύο γάτες στο σπίτι, η εύρεση συστάδων γούνας γύρω από το μέρος είναι αρκετά συνηθισμένη. Και, ως μακρυμάλλης, το σπίτι μου δεν είναι ξένος με τις αδέσποτες τρίχες.

Τζόρτζι Περού / MakeUseOf

Έχω τον νέο μου φίλο ρομπότ εδώ και αρκετές εβδομάδες και η παραπάνω εικόνα δείχνει τα αποτελέσματα μετά την εκτέλεση της εργασίας καθαρισμού με ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίστρα κάθε μέρα. Δεν υπάρχει ούτε μία συσσώρευση τρίχας, γούνας ή βρωμιάς. Η βούρτσα zero-tangle κάνει αυτό που λέει!

Τζόρτζι Περού / MakeUseOf

Έχω συμπεριλάβει την ίδια εικόνα παραπάνω, αυτή τη φορά με το Freo που δοκίμασα προηγουμένως. Η διαφορά στη βρωμιά, στα μαλλιά και στη γενική συντήρηση είναι εκπληκτική. Με εξέπληξε αυτό, ειδικά από τη στιγμή που πολλές μάρκες ισχυρίζονται ότι κάνουν X, Y και Z, ενώ πραγματικά δεν κάνουν τίποτα από αυτά.

Αυτό δεν απολαμβάνει τη γεύση των αντικειμένων

Τζόρτζι Περού / MakeUseOf

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που είχα με το Narwal Freo ήταν ότι έπρεπε να προετοιμάσω την περιοχή πριν το στείλω στο δρόμο του. Τα κόπρανα θα πρέπει να σηκωθούν, να αφαιρεθούν τα μπολ με τροφές για γάτες και τα καλώδια να μην φαίνονται σταθερά.

Το Freo X Ultra, ωστόσο, φαίνεται ότι έχει αναβαθμιστεί με πρόσθετους αισθητήρες που διασφαλίζουν ότι αποφεύγει τα εμπόδια. Τα μπολ της γάτας μου τοποθετούνται σε ένα χαλάκι, γιατί ειλικρινά, πρέπει να πέφτουν περισσότερη τροφή στο πάτωμα από ό,τι καταναλώνουν. Αυτό το χαλάκι σιλικόνης δεν θα προκαλούσε τέλος στα προβλήματα όταν το Narwal Freo ήταν ελεύθερο. Τώρα, το χαλάκι μπορεί να παραμείνει εκεί που είναι επειδή το X Ultra περιστρέφεται προσεκτικά γύρω του χωρίς προβλήματα.

Ο Narwal ισχυρίζεται ότι το νέο μοντέλο διαθέτει τεχνολογία LiDAR SLAM 4.0 που επιτρέπει τη σάρωση 360 μοιρών του περιβάλλοντος χώρου. Οι πλαϊνοί και μπροστινοί αισθητήρες αποφεύγουν τα εμπόδια και καθαρίζουν προσεκτικά τις άκρες. Ένας μεγάλος αναστεναγμός ανακούφισης εδώ, καθώς τώρα μπορώ να προγραμματίσω τη συσκευή χωρίς να ανησυχώ για το τι μπορεί να φάει.

Προσαρμόζεται σε διαφορετικούς τύπους δαπέδων

Τζόρτζι Περού / MakeUseOf

Αντί να τυλίγω το χαλί στο πάτωμά μου και να το βάζω σε κίνδυνο, το Freo X Ultra εντοπίζει έξυπνα τον τύπο του δαπέδου στο οποίο βρίσκεται και προσαρμόζει τα μαξιλαράκια σφουγγαρίστρας και την πίεση.

  Πώς να διορθώσετε τους αριθμούς που πληκτρολογείτε στο πληκτρολόγιό σας αντί για γράμματα

Εάν έχετε προγραμματίσει το ρομπότ σας να σκουπίζει με ηλεκτρική σκούπα και να σφουγγαρίζει—αντί για να σφουγγάρει με ηλεκτρική σκούπα—η προσαρμογή τύπου δαπέδου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Αντί να μουσκεύετε τα χαλιά ή τα χαλιά σας με μια βρεγμένη σφουγγαρίστρα, το Freo X Ultra ανασηκώνει τα μαξιλαράκια σφουγγαρίστρας κατά 12 mm για να ξεκινήσει η λειτουργία μόνο αναρρόφησης.

Ο χάρτης, ο οποίος είναι ορατός στην εφαρμογή, ενημερώνεται ακόμη και για να δείχνει τις διαφορετικές υφές δαπέδου. Αυτό είναι ένα προσεγμένο χαρακτηριστικό, καθώς μπορείτε στη συνέχεια να προσθέσετε ζώνες απαγόρευσης για συγκεκριμένες περιοχές και τύπους δαπέδων.

Είναι ακόμα απίστευτα γρήγορο

Τζόρτζι Περού / MakeUseOf

Ο σταθμός βάσης δεν είχε μεγάλη αναβάθμιση. Στην πραγματικότητα, αν μη τι άλλο, υπάρχουν λιγότερες επιλογές στην οθόνη αφής τώρα. Ως χρήστης εφαρμογής, αυτό δεν με ενοχλεί, αλλά μπορεί να είναι πρόβλημα για ορισμένους χρήστες.

Μόλις συνδεθεί το Narwal Freo X Ultra, χρειάζονται λίγα λεπτά για να ρυθμιστεί. Και, όπως το Freo, η χαρτογράφηση για πρώτη φορά χρειάστηκε δευτερόλεπτα για να ανακαλύψω τον κάτω όροφο του σπιτιού μου.

Υπάρχουν πρόσθετες επιλογές και ρυθμίσεις στην εφαρμογή που σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε το απορρυπαντικό, την ένταση στεγνώματος, τη λειτουργία καθαρισμού και πολλά άλλα. Μπορείτε εύκολα να προγραμματίσετε εργασίες έτσι ώστε το Freo X Ultra να καθαρίζει συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, όλη την εβδομάδα.

Όταν ολοκληρωθεί ένας κύκλος καθαρισμού, το ρομπότ θα επιστρέψει στο σταθμό βάσης για να πλύνει και να στεγνώσει τις σφουγγαρίστρες.

Εύκολη συντήρηση για τη νίκη

Τζόρτζι Περού / MakeUseOf

Αντί για ένα σχέδιο ανυψωτικού πτερυγίου όπως το Freo, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε το επάνω κάλυμμα του Freo X Ultra για πρόσβαση στον κάδο συλλογής σκόνης. Μπορείτε είτε να αδειάσετε τον κάδο σκόνης όταν γεμίσει τοποθετώντας τον πάνω από τον οικιακό σας κάδο είτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις παρεχόμενες σακούλες σκόνης μίας χρήσης.

Τζόρτζι Περού / MakeUseOf

Οι σακούλες σκόνης συνοδεύονται από ένα φίλτρο που είναι συνδεδεμένο σε αυτές για να εξασφαλίζεται το ίδιο επίπεδο καθαρισμού και φιλτραρίσματος. Σε αντίθεση με τον κάδο σκόνης 500 ml του Freo, οι σακούλες μιας χρήσης μπορούν να μεταφέρουν έως και 1 λίτρο βρωμιάς και σκόνης.

Προσωπικά, δεν ασχολούμαι με τις τσάντες μιας χρήσης. Είναι εύκολο να πατήσετε το κλιπ στο πλάι του κάδου σκόνης για να απελευθερώσετε τα απόβλητα. Και δεδομένου ότι το Freo X Ultra καθαρίζει και στεγνώνει τον κάδο όταν επιστρέφει στο σταθμό βάσης, η βρωμιά δεν συσσωρεύεται γρήγορα όπως το Freo.

  Πώς να συγχωνεύσετε αρχεία PDF σε Mac

Τζόρτζι Περού / MakeUseOf

Καθώς το κενό συμπιέζει τακτοποιημένα ό,τι απορροφά, μπορεί να μην χρειαστεί να αδειάσετε τον κάδο απορριμμάτων για έως και 7 εβδομάδες, κάτι που είναι πολύ εντυπωσιακό. Όπως μπορείτε να δείτε, η ηλεκτρική σκούπα έχει συλλέξει αποτελεσματικά άφθονη σκόνη, βρωμιά και τρίχες.

Η διαδικασία συμπίεσης συσκευάζει τα συντρίμμια σε μια μορφή μπάλας σκόνης. Αυτό καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και επίσης μαζεύει οτιδήποτε έχει απομείνει από το σταθμό βάσης και τους κυλίνδρους. Το φίλτρο HEPA μειώνει επίσης την ανάγκη για τακτική συντήρηση, κάτι που πρέπει να αφαιρέσουν από το βιβλίο του Narwal άλλες ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ.

Τζόρτζι Περού / MakeUseOf

Η αφαίρεση του ρομπότ από τον σταθμό βάσης για άδειασμα είναι εύκολη χάρη στην ενσωματωμένη λαβή. Μια προειδοποίηση, ωστόσο, είναι αρκετά βαρύ, οπότε θα συνιστούσα τη λαβή για απλή μετακίνηση της συσκευής αντί να τη μεταφέρετε πολύ μακριά.

Όπως το Freo, ο σταθμός βάσης του Freo X Ultra είναι αποτελεσματικός στην παροχή φρέσκου νερού στο Narwal, καθαρίζοντας τακτικά τις σφουγγαρίστρες όταν επιστρέφει. Το βρώμικο νερό διανέμεται στο επόμενο δοχείο, επιτρέποντάς σας να το αδειάζετε εύκολα στον νεροχύτη όταν χρειάζεται άδειασμα.

Και πάλι, δεν υπάρχει λειτουργία αυτο-εκκένωσης εδώ, αλλά αυτό είναι πραγματικά το μόνο πράγμα που λείπει από αυτόν τον συνδυασμό ηλεκτρικής σκούπας/σφουγγαρίστρας ρομπότ.

Απλοποιημένος καθαρισμός με κόστος

Έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά με το Narwal Freo X Ultra. Αν θέλετε να του δώσετε μια περιστροφή, μπορείτε με κόστος 1.399,00 $. Είναι δύσκολο να το καταπιείς γιατί κοστίζει μια μικρή περιουσία. Αλλά αν θέλετε να επενδύσετε σε ένα ρομπότ που θα διατηρεί το σπίτι σας καθαρό και θα απαιτεί ελάχιστη συντήρηση, τότε αυτό είναι που πρέπει να κάνετε.

Εάν αγοράσετε το Freo X Ultra, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το πρόσθετο κόστος που ενδέχεται να επιβαρυνθείτε στην πορεία. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να αντικαταστήσετε τα μαξιλαράκια σφουγγαρίστρας, τη σακούλα κενού, τα φίλτρα HEPA, τη βούρτσα ή το απορρυπαντικό, θα πρέπει να τα αγοράσετε ξεχωριστά.

Πρέπει να αγοράσετε το Narwal Freo X Ultra;

Με μια απαιτητική δουλειά, κατοικίδια και ένα μικρό παιδί, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και το σφουγγάρισμα του σπιτιού μου ωθείται εύκολα στη λίστα των προτεραιοτήτων μου. Αλλά με το Narwal Freo X Ultraμπορώ να παραμείνω στην κορυφή του καθαρισμού με ελάχιστη απαιτούμενη προσπάθεια.

Αν ψάχνετε για μια ηλεκτρική σκούπα που κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς χαρτογραφώντας και καθαρίζοντας έξυπνα το σπίτι σας και σφουγγαρίζει τα πατώματα στην πορεία, αυτός ο νέος φίλος μου σίγουρα μπορεί να βοηθήσει.

Narwal Freo X Ultra

Με πίεση σφουγγαρίσματος 12Ν, ισχύ αναρρόφησης 8200Pa, βούρτσα που μπλέκει μηδενικά, σακούλα μιας χρήσης 1L και συμπίεση σκόνης, το Narwal Freo X Ultra είναι το πιο πρόσφατο και καλύτερο ρομποτικό σκούπα και σφουγγαρίστρα που κυκλοφορεί στην αγορά.