Μια ισχυρή και πραγματικά φορητή εφεδρική μπαταρία

Βασικά Takeaways

  • Το Anker Solix F2000 είναι μια τέλεια φορητή πηγή ενέργειας για σχεδόν οτιδήποτε, με το μικρό μέγεθος βαλίτσας, την μπαταρία 2.048 Wh και τις 12 θύρες.
  • Παρά το βάρος των 67 κιλών, η μπαταρία είναι φορητή με ανασυρόμενη λαβή και τροχούς, καθιστώντας την κατάλληλη για ανώμαλο έδαφος.
  • Το F2000 μπορεί να φορτιστεί με εναλλασσόμενο ρεύμα, φορτιστή αυτοκινήτου ή με ηλιακή ενέργεια έως και 1.000 W, προσφέροντας ευελιξία στις επιλογές φόρτισης.

Πείτε αντίο στις αναποτελεσματικές, ογκώδεις και ρυπογόνες γεννήτριες που κινούνται με αέριο. Το Anker Solix F2000 εγκαινιάζει μια εποχή αθόρυβης, καθαρής, αποθήκευσης ενέργειας έκτακτης ανάγκης. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το μεγάλο αλλά εκπληκτικά φορητό εφεδρικό αντίγραφο μπαταρίας για σχεδόν κάθε περίπτωση.

Anker SOLIX F2000

Το Anker Solix F2000 είναι μια τέλεια φορητή πηγή ενέργειας για σχεδόν οτιδήποτε. Στο μέγεθος μιας μικρής βαλίτσας, η μπαταρία 2.048 Wh διαθέτει 12 θύρες. Μπορεί επίσης να αποδίδει έως και 2.400 W με ειδική έξοδο SurgePad, επιτρέποντας επαγωγικά φορτία ισχύος έως και 3.600 W χωρίς υπερφόρτωση της μπαταρίας. Παρόλο που ζυγίζει 67 λίβρες, υπάρχει μια αναδιπλούμενη λαβή μεταφοράς και τροχοί που βοηθούν να γίνει η μπαταρία φορητή και ικανή να καταλαμβάνει ανώμαλο έδαφος. Μπορεί να φορτιστεί με εναλλασσόμενο ρεύμα, φορτιστή αυτοκινήτου ή με ηλιακή ενέργεια έως και 1.000 W.

Μάρκα Anker

Διαστάσεις 20,67 x 9,84 x 15,55 ίντσες

Βάρος 67,30 λίβρες

Θύρες εξόδου AC 4 (μέγιστο 2400W, πιθανά επαγωγικά φορτία 3600W)

Βαθμολογία εισόδου AC 1440W (ΗΠΑ); 2200W (ΕΕ/ΗΒ)

Ονομασία ηλιακής εισόδου Έως 1.000W (11-32V 10A μέγιστο 300W; 32-60V 20A μέγιστο 1000W)

Θύρες USB 5

Τύπος μπαταρίας LiFePO4 (LFP)

Συνδεσιμότητα Bluetooth

Εμφάνιση Ναι

Επεκτάσιμο Ναι

Θερμοκρασία λειτουργίας -4°F-104°F

Λειτουργία UPS Ναι – Εναλλαγή 20 ms

Φώτα Ναι

Χωρητικότητα 2.048Wh

Πλεονεκτήματα

  • Η αναδιπλούμενη λαβή μεταφοράς και οι τροχοί βοηθούν να γίνει η μεγάλη μπαταρία φορητή
  • Ηλιακή φόρτιση έως 1.000 watt
  • Bluetooth για συνδεσιμότητα εφαρμογών
  • Χαρακτηριστικά UPS με εναλλαγή 20ms
  • Επεκτάσιμο έως 4.096 Watt
  • Έως 2.400 watt απόδοσης

Επισκόπηση του Anker Solix F2000

Θα βρείτε φορητές τράπεζες ισχύος σχεδόν παντού και σε οποιοδήποτε μέγεθος διαθέσιμο. Το Solix F2000 έχει το μέγεθος μιας μικρής βαλίτσας και έχει σχεδιαστεί για να τροφοδοτεί πολλά αντικείμενα για πολλές ώρες.

Brent Dirks / MakeUseOf

Με βάρος 67 λίβρες (30,4 κιλά), η μπαταρία έχει πλάτος 20,7 ίντσες (52 cm), πλάτος 9,84 ίντσες (25 cm) και ύψος 15,55 ίντσες (40 cm). Παρά τις τόσο υψηλές προδιαγραφές, η μπαταρία δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Ακόμη και στο πολύ γεμάτο γκαράζ μου με δύο αυτοκίνητα και διάφορα άλλα αντικείμενα, κατάφερα να βρω εύκολα μια θέση για αυτό.

Στο μπροστινό μέρος του Solix F2000 υπάρχουν οι διάφορες θύρες εξόδου και μια ευανάγνωστη οθόνη που δείχνει όλες τις σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού μπαταρίας που απομένει, της ισχύος εξόδου/εισόδου, του εκτιμώμενου χρόνου εξάντλησης της μπαταρίας, του εκτιμώμενου χρόνου για επαναφόρτιση και πολλά άλλα.

Ακριβώς πάνω από την οθόνη υπάρχει μια μακριά λωρίδα φωτός LED με τρία επίπεδα φωτεινότητας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορείτε επίσης να αλλάξετε το φως σε λειτουργία SOS. Όταν βρίσκεστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η χρησιμότητα μιας ενσωματωμένης πηγής φωτός δεν μπορεί ποτέ να υποτιμηθεί. Ακόμη και στο χαμηλότερο σημείο, το φως ήταν αρκετά δυνατό για να φωτίσει το σκοτεινό μου γκαράζ. Ένα άλλο εξαιρετικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό είναι η μακριά επίπεδη κορυφή. Το χρησιμοποίησα πολλές φορές για να τοποθετήσω το iPhone, το iPad και άλλα μικρότερα ηλεκτρονικά μου κατά τη φόρτιση — αν και πρέπει να σημειώσω ότι δεν υπάρχει pad φόρτισης Qi εδώ.

  Χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη λειτουργία σάρωσης στο Outlook Online για να διαγράψετε ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 2.048 Wh. Για μια καλύτερη ιδέα του τι μπορεί να προσφέρει σε πραγματικούς όρους, αυτή είναι αρκετή ισχύς για 21 ώρες χρήσης για ένα ψυγείο πλήρους μεγέθους ή 132 φορτίσεις ενός smartphone. Επομένως, είναι τέλειο για χρήση ως εφεδρικό σπίτι, ενώ κάνετε κάμπινγκ ή οπουδήποτε χρειάζεστε ρεύμα.

Και δεν θα χρειαστεί να αποφασίσετε ποιες συσκευές χρειάζεστε για να τροφοδοτήσετε καθώς το F2000 διαθέτει 12 θύρες. Υπάρχουν 4 θύρες AC, 3 θύρες USB-C, 2 θύρες USB-A, 2 πρίζες αυτοκινήτου και μια θύρα TT-30 RV.

Οι θύρες AC μπορούν να παρέχουν έως και 2.400 W συνολικής ισχύος. Αυτό θα σας επιτρέψει να φορτίσετε οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε. Στις δοκιμές μου, μπόρεσα να χρησιμοποιήσω και τις τέσσερις θύρες AC ταυτόχρονα χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο Anker λέει ότι η ειδική τεχνολογία SurgePad επιτρέπει έως και 3.600 W απόδοσης χωρίς υπερφόρτωση της μπαταρίας, αν και αυτό θα λειτουργήσει μόνο με συγκεκριμένες επαγωγικές συσκευές (αυτές με μεγάλο κινητήρα ή θερμαντικό στοιχείο).

Brent Dirks / MakeUseOf

Στο πίσω μέρος της μπαταρίας υπάρχει μια είσοδος εναλλασσόμενου ρεύματος και μια είσοδος ηλιακού/αυτοκίνητου για να αναρροφάται από διάφορες πηγές. Το Anker περιλαμβάνει μια τσάντα αξεσουάρ με καλώδιο φόρτισης AC, καλώδιο φόρτισης αυτοκινήτου και καλώδιο ηλιακής φόρτισης με θύρες για έως και 5 πάνελ.

Στο κάτω μέρος υπάρχει μια θύρα για τη σύνδεση της προαιρετικής μπαταρίας επέκτασης Anker 760. Χρησιμοποιώντας αυτό θα διπλασιαστεί η χωρητικότητα σε 4.096 Wh. Ενώ η Anker προσφέρει ένα πακέτο με μπαταρία F2000 και επέκτασης, είναι πάντα ωραίο να γνωρίζετε ότι εάν στο μέλλον θέλετε να επεκτείνετε το σύστημα, αυτό μπορεί να γίνει εύκολα.

Με τόσο μεγάλη χωρητικότητα, το F2000 δεν είναι ακριβώς σβέλτο, όπως και πολλά άλλα παρόμοια πακέτα μπαταριών. Αλλά διαθέτει ένα μυστικό όπλο για να διευκολύνει τη μεταφορά του.

Brent Dirks / MakeUseOf

Στη δεξιά πλευρά, κάτω από μία από τις λαβές μεταφοράς, υπάρχει μια αναδιπλούμενη λαβή. Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, απλώς βγάλτε την και στηρίξτε την μπαταρία στους πολύ στιβαρούς τροχούς 4,72 ιντσών στην αριστερή πλευρά. Αυτή η απλή εκτέλεση βοηθά στη μετατροπή μιας μεγάλης και βαριάς βαλίτσας από τούβλα σε κάτι που μπορεί να μεταφερθεί σχεδόν οπουδήποτε.

Κατά τη χρήση της μπαταρίας, έχω χρησιμοποιήσει εκτενώς τη λαβή μεταφοράς για τη μεταφορά της. Το δοκίμασα σε πολλές επιφάνειες—τα πάντα, από ένα τσιμεντένιο γκαράζ μέχρι ένα λασπωμένο και λοφώδες κάμπινγκ. Και δεν είχα ποτέ θέμα να κολλήσω. Ενώ το F2000 θα περάσει τον περισσότερο χρόνο του στο γκαράζ μου, το να μπορώ να το μεταφέρω οπουδήποτε όταν χρειαστεί μόνος μου το κάνει ακόμα καλύτερο.

Όταν χρειάζεται να σηκώσετε την μπαταρία σε αυτοκίνητο ή σε άλλο ψηλό σημείο, υπάρχουν δύο πολύ στιβαρές λαβές μεταφοράς και στις δύο πλευρές. Είναι ακόμα βαρύ, αλλά μπόρεσα να το βάλω εύκολα στο πίσω μέρος του SUV μου.

  Πώς να τραβήξετε φωτογραφίες σε λειτουργία ριπής στο iPhone σας

Χρησιμοποιώντας το Anker Solix F2000

Πήρα το F2000 και σε ένα ταξίδι κάμπινγκ και το χρησιμοποίησα σε όλο το σπίτι και ανταποκρίθηκε εύκολα στις προσδοκίες. Κατά την κατασκήνωση ένα Σαββατοκύριακο, χρησιμοποίησα πολλές συσκευές AC, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού βραστήρα για να βράζω νερό για καφέ και μια ψησταριά πέλλετ ταξιδιού. Φόρτισα επίσης το smartphone μου και άλλα ηλεκτρονικά είδη ταυτόχρονα. Τη νύχτα, τράβηξα το F2000 στη σκηνή μου και χρησιμοποίησα τη λωρίδα φωτός LED ως νυχτερινό φως στη χαμηλότερη ρύθμιση.

Ένα από τα απροσδόκητα θετικά της μπαταρίας είναι το πόσο αθόρυβη είναι όταν χρησιμοποιείται. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα μεγάλο power bank όπως το F2000, χρησιμοποιούν ανεμιστήρες για να μην υπερθερμανθεί το εσωτερικό κύκλωμα. Έχω χρησιμοποιήσει άλλα πακέτα μπαταριών παρόμοιου μεγέθους και οι ανεμιστήρες μπορεί μερικές φορές να είναι ενοχλητικοί, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται μέσα.

Brent Dirks / MakeUseOf

Αλλά όταν το χρησιμοποιούσα τη νύχτα μέσα στη σκηνή και ακόμη και μέσα στο σπίτι μου, ο θόρυβος του ανεμιστήρα ήταν ελάχιστος. Επειδή δεν μπορούσα να δοκιμάσω το F2000 κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος στο σπίτι, ευτυχώς, το χρησιμοποίησα στο σπίτι συνδέοντας πολλές συσκευές στην πρίζα. Πρώτα, έβαλα το ψυγείο μου στην πρίζα και μετά χρησιμοποίησα και ηλεκτρικό αλυσοπρίονο και φυσητήρα φύλλων χωρίς προβλήματα.

Δύο εξαιρετικά χαρακτηριστικά σας βοηθούν επίσης να εξοικονομήσετε ενέργεια. Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας ενεργοποιείται όταν πατάτε ένα κουμπί κοντά στην οθόνη της μπαταρίας. Όταν είναι ενεργό, θα κλείσει αυτόματα μια θύρα εξόδου όταν μια συνδεδεμένη συσκευή έχει φορτιστεί πλήρως.

Δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Smart AC Plug. Εάν το βύσμα AC είναι ενεργοποιημένο και δεν υπάρχει συσκευή συνδεδεμένη για 15 λεπτά, η έξοδος θα τερματιστεί αυτόματα.

Πολλαπλές επιλογές φόρτισης, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής ενέργειας

Brent Dirks / MakeUseOf

Όταν χρειάζεται να φορτίσετε το F2000, υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κρατήσετε γεμάτο. Όταν χρησιμοποιείτε AC, μπορείτε να φορτίσετε τον ηλεκτρικό σταθμό από 0 έως 80 τοις εκατό σε 1,4 ώρες. Μια πλήρης 100% αλλαγή διαρκεί μόλις δύο ώρες.

Αυτό είναι σημαντικά ταχύτερο από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόμοιων πακέτων μπαταριών. Σε πραγματικές δοκιμές, αυτοί οι αριθμοί διατηρήθηκαν εύκολα. Φόρτισα από 0 έως 80 σε 82 λεπτά.

Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε τη δύναμη του ήλιου με ηλιακή φόρτιση. Χρησιμοποιώντας τη μέγιστη ηλιακή ισχύ 1.000 W, μπορείτε να εξαντλήσετε το F2000 από 0 έως 100 τοις εκατό σε 2,5 ώρες. Εάν είστε νέοι στα συστήματα εφεδρικών μπαταριών και στην ηλιακή τεχνολογία, η Anker προσφέρει πακέτα με ηλιακούς συλλέκτες. Το F2000 χρησιμοποιεί ένα τυπικό ηλιακό βύσμα XT-60. Εάν έχετε άλλο τύπο ηλιακού πάνελ, όπως έκανα εγώ, θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν προσαρμογέα. Αλλά αυτά είναι λιγότερο από 10 $ στο Amazon. Το ηλιακό μου πάνελ είναι μόνο 100 W, αλλά παρέχει σταθερή φόρτιση στη μπαταρία σε μια ηλιόλουστη μέρα. Το Solix F2000 είναι συμβατό με οποιοδήποτε ηλιακό πάνελ που έχει έξοδο στην περιοχή από 11-60V, αν και στα 11-32V περιορίζεστε στα 10A (300W). για τα πλήρη 1000W θα χρειαστείτε πάνελ στην περιοχή των 32V-60V (ή θα εκτελέσετε μερικά σε σειρά).

  Πώς να ελέγξετε εάν το iPhone σας είναι νέο ή ανακαινισμένο

Τέλος, μπορείτε επίσης να φορτίσετε την μπαταρία με ένα καλώδιο φόρτισης αυτοκινήτου. Θα χρειαστούν περίπου 20 ώρες για να φορτιστεί πλήρως ένας εξαντλημένος σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας μέσω αυτής της μεθόδου, αλλά είναι καλό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Απλός έλεγχος εφαρμογής

Ακόμα κι αν βρίσκεστε μακριά από το F2000, μπορείτε να λαμβάνετε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση χρέωσης και πολλά άλλα με την εφαρμογή Anker για iOS ή Android.

Αφού κάνετε λήψη της εφαρμογής για πρώτη φορά, θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί Bluetooth κοντά στην οθόνη της μπαταρίας και, στη συνέχεια, να πραγματοποιήσετε σύζευξη χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Κάθε επόμενη φορά, θα πρέπει επίσης να πατάτε το κουμπί στην μπαταρία για να συνδεθεί η μονάδα Bluetooth στο τηλέφωνό σας.

Η εφαρμογή είναι βολική για τον έλεγχο της μπαταρίας και πολλά άλλα. Στο επάνω μέρος της σελίδας, μπορείτε να δείτε πόση διάρκεια ζωής μπαταρίας παραμένει σε ποσοστό, μαζί με μια εκτίμηση σε ημέρες, ώρες και λεπτά. Θα δείτε επίσης τη θερμοκρασία της μπαταρίας.

Κάτω από τις πληροφορίες εισόδου, μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις θύρες εξόδου. Για τις θύρες εναλλασσόμενου ρεύματος και τις θύρες αυτοκινήτου, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε εξ αποστάσεως για εξοικονόμηση ενέργειας ή ακόμη και να προγραμματίσετε να απενεργοποιούνται αυτόματα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Τέλος, μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε και να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα της λωρίδας LED.

Στο μενού Ρυθμίσεις, μπορείτε να τροποποιήσετε περαιτέρω την μπαταρία, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του ρυθμού φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος, της φωτεινότητας της οθόνης και του διαστήματος χρονικού ορίου λήξης της οθόνης.

Αν και θα μου άρεσε η δυνατότητα σύνδεσης της μπαταρίας μέσω Wi-Fi όπως άλλες ανταγωνιστικές επιλογές, ο έλεγχος εφαρμογών είναι μια εξαιρετική πρόσθετη δυνατότητα. Στις δοκιμές μου, μπόρεσα να συνδεθώ με το F2000 στο γκαράζ οπουδήποτε στο σπίτι μου και από σημαντική απόσταση έξω. Είναι υπέροχο να μπορείτε να βλέπετε τις πληροφορίες της μπαταρίας και πολλά άλλα με μια γρήγορη ματιά.

Anker Solix F2000: Έτοιμος να βγει στο δρόμο

Το Anker Solix F2000 κάνει εξαιρετική δουλειά ελέγχοντας όλα τα κουτιά για όποιον χρειάζεται έναν ευέλικτο και καλά σχεδιασμένο σταθμό παραγωγής ενέργειας.

Ενώ πωλείται περισσότερο από το διπλάσιο από αυτό που θα κόστιζε μια παραδοσιακή γεννήτρια, είναι πολύ πιο χρήσιμο και πρακτικό. Αντί να ανησυχείτε για το αν μια γεννήτρια θα ξεκινήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή εάν έχετε αρκετό αέριο για να την τροφοδοτήσετε, κρατήστε την επιλογή Anker στην πρίζα και θα είναι έτοιμη για λειτουργία όταν χρειαστεί.

Και αν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μια υπαίθρια περιπέτεια ή να ταξιδέψετε με RV, το Solix F2000 είναι επίσης ένας εξαιρετικός σύντροφος ταξιδιού. Απλώς βγάλε αυτή τη λαβή και φύγε.

Anker SOLIX F2000

Το Anker Solix F2000 είναι μια τέλεια φορητή πηγή ενέργειας για σχεδόν οτιδήποτε. Στο μέγεθος μιας μικρής βαλίτσας, η μπαταρία 2.048 Wh διαθέτει 12 θύρες. Μπορεί επίσης να αποδίδει έως και 2.400 W με ειδική έξοδο SurgePad, επιτρέποντας επαγωγικά φορτία εξόδου έως και 3.600 W χωρίς υπερφόρτωση της μπαταρίας. Παρόλο που ζυγίζει 67 λίβρες, υπάρχει μια αναδιπλούμενη λαβή μεταφοράς και ρόδες που βοηθούν να γίνει η μπαταρία φορητή και ικανή να καταλαμβάνει ανώμαλο έδαφος. Μπορεί να φορτιστεί με εναλλασσόμενο ρεύμα, φορτιστή αυτοκινήτου ή με ηλιακή ενέργεια έως και 1.000 W.