Μια επιλογή χωρίς συνδρομή για να ασφαλίσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας

Βασικά Takeaways

 • Η Aqara Camera E1 προσφέρει μια πλήρη θέαση 360 μοιρών του σπιτιού σας με τη λειτουργία μετατόπισης/κλίσης, καθιστώντας την μια ευέλικτη κάμερα ασφαλείας εσωτερικού χώρου.
 • Η κάμερα παρέχει εξαιρετική ποιότητα βίντεο σε ανάλυση 2K κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας και προσφέρει λειτουργίες όπως ανίχνευση ατόμων και ρύθμιση θέσεων της κάμερας για ευκολότερη χρήση.
 • Δεν απαιτείται συνδρομή για πρόσβαση στο αποθηκευμένο βίντεο, καθώς το Aqara προσφέρει 24 ώρες δωρεάν αποθήκευσης στο cloud και την επιλογή χρήσης κάρτας microSD ή Apple HomeKit Secure Video για μεγαλύτερες περιόδους αποθήκευσης.

Είτε θέλετε να ασφαλίσετε το εσωτερικό είτε το εξωτερικό του σπιτιού σας, η μεγάλη πλειοψηφία των καμερών ασφαλείας απαιτεί επιπλέον συνδρομή για την αποθήκευση βίντεο και πολλών άλλων λειτουργιών.

Αλλά αν χρειάζεστε μια φθηνή επιλογή για χρήση σε εσωτερικούς χώρους χωρίς αυτό το επιπλέον κόστος, η κάμερα Aqara E1 θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας. Είναι συμβατό με τα τρία μεγάλα έξυπνα οικοσυστήματα του σπιτιού και προσφέρει πλήρη προβολή 360 μοιρών χάρη στη λειτουργία μετατόπισης/κλίσης.

Κάμερα Aqara E1

Η κάμερα Aqara E1 παρέχει πλήρη κάλυψη 360 μοιρών μέσα στο σπίτι σας. Η λειτουργία επικεφαλίδας της κάμερας είναι ο έλεγχος μετατόπισης/κλίσης, ώστε να μπορείτε να μετακινήσετε την κάμερα για να δείτε καλύτερα τι συμβαίνει. Συμβατή και με τις τρεις μεγάλες πλατφόρμες έξυπνου σπιτιού—Amazon Alexa, Apple HomeKit και Google Home—η κάμερα διαθέτει καθαρό και καθαρό βίντεο 2K κατά τη διάρκεια της ημέρας ή τη νύχτα. Αντί να απαιτεί συνδρομή επί πληρωμή, το Aqara προσφέρει 24 ώρες βασικής αποθήκευσης βίντεο σε χαμηλότερη ανάλυση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια προαιρετική κάρτα microSD ή Apple HomeKit Secure Video μέσω του HomeKit. Εάν είστε εντάξει με την πληρωμή, υπάρχει μια επιλογή για αποθήκευση βίντεο στο cloud σε πλήρη ανάλυση για 30 ημέρες.

Μάρκα Aqara

Ψήφισμα 1296p

Συνδεσιμότητα Wi-Fi

Συμβατότητα εφαρμογής Ναι

Νυχτερινή όραση Ναι

Διάφραγμα φακού f/2.0

Ενσωματώσεις Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Home

Απαιτούμενος Αρ

Οπτικό πεδίο 101 μοίρες διαγώνιος

Χρώματα Λευκό

Ήχος Αμφίδρομη

Αποθήκευση Προαιρετική κάρτα microSD

Αντοχή στις καιρικές συνθήκες Αρ

Ανίχνευση κίνησης Ναι

Απαιτείται συνδρομή; Οχι

Λειτουργία απορρήτου Ναι

Διαστάσεις 2,72 × 2,72 × 4,09 ίντσες.

Βάρος 5,8 oz

Πλεονεκτήματα

 • Βίντεο υψηλής ποιότητας 2K
 • Υποστηρίζει και τις τρεις μεγάλες πλατφόρμες έξυπνου σπιτιού
 • Η εφαρμογή Aqara είναι καλά σχεδιασμένη και εύκολη στη χρήση
 • Δεν απαιτείται συνδρομή για πρόσβαση σε εγγεγραμμένο βίντεο
 • Η ανίχνευση προσώπων λειτουργεί καλά με την παρακολούθηση με μετατόπιση/κλίση
 • Μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν οπουδήποτε μέσα στο σπίτι με τον εξοπλισμό που περιλαμβάνεται

Μειονεκτήματα

 • Η εφαρμογή Apple Home δεν μπορεί να ελέγξει τη μετατόπιση/κλίση
 • Μικρό οπτικό πεδίο σε σύγκριση με κάποιες άλλες κάμερες
 • Η δωρεάν 24ωρη αποθήκευση cloud λειτουργεί μόνο σε 360p
 • Κοντό καλώδιο USB-C και δεν παρέχεται τροφοδοτικό

Μια πλήρης ματιά στο σπίτι σας

Ενώ οι περισσότερες κάμερες εσωτερικού χώρου μπορούν να παρέχουν μόνο μια συγκεκριμένη ματιά στο σπίτι σας, ανάλογα με το πού την τοποθετείτε, η κάμερα Aqara E1 είναι λίγο διαφορετική. Το μεγάλο πλεονέκτημα της κάμερας είναι η λειτουργία μετατόπισης/κλίσης που μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη ματιά 360 μοιρών στην τοποθεσία.

  7 Καλύτερο Project Zomboid Server Hosting για καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού

Εκτός από τη δυνατότητα περιστροφής σε έναν πλήρη κύκλο, μπορείτε επίσης να στρέφετε την κάμερα 2K προς τα πάνω και προς τα κάτω, ανάλογα με το τι θέλετε να δείτε. Συνήθως, οι κάμερες πανοραμικής λήψης/κλίσης είναι σημαντικά μεγαλύτερες από άλλα μοντέλα λόγω των επιπλέον κινητήρων που χρειάζονται. Έτσι, εξεπλάγην πραγματικά όταν ξεκουμπώσω την κάμερα E1. Είναι τόσο μικρό, ή ακόμα μικρότερο, από οποιαδήποτε κάμερα εσωτερικού χώρου που έχω χρησιμοποιήσει.

Brent Dirks / MakeUseOf

Αυτό το μικρό μέγεθος σάς επιτρέπει να τοποθετείτε την κάμερα σε δυσδιάκριτο σημείο του σπιτιού σας. Μπορείτε να επιλέξετε να εγκαταστήσετε την κάμερα και οριζόντια. Το Aqara περιλαμβάνει βιδωτό στήριγμα ή άγκυρες τοίχου για μέγιστη ευελιξία. Μπορεί να τοποθετηθεί και ανάποδα σε οροφή.

Ενώ το Aqara περιλαμβάνει ένα καλώδιο USB-C, έχει μήκος μόλις 3 πόδια, κάτι που είναι απογοητευτικό καθώς απαιτείται μακρύτερο καλώδιο για τις περισσότερες εγκαταστάσεις. Θα χρειαστεί επίσης να παρέχετε το δικό σας τροφοδοτικό, καθώς δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω ένα μακρύτερο καλώδιο USB-C 10 ποδιών και το δικό μου τροφοδοτικό USB-C. Εάν δεν τα έχετε, αυτό θα μπορούσε να κάνει τη φθηνή κάμερα πιο δαπανηρή.

Η κάμερα είναι συμβατή και με τα τρία μεγάλα έξυπνα οικιακά συστήματα—Amazon Alexa, Google Home και Apple HomeKit. Αλλά ανεξάρτητα από το ποια χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να ρυθμίσετε την κάμερα χρησιμοποιώντας τη συνοδευτική εφαρμογή Aqara Home για iOS ή Android.

Η εγκατάσταση διαρκεί λίγα μόνο λεπτά. Η προσθήκη της κάμερας στο Apple HomeKit γίνεται απευθείας μέσω της εφαρμογής Aqara. Η υποστήριξη Alexa και Google πραγματοποιείται μέσω αυτών των συνοδευτικών εφαρμογών. Χρησιμοποίησα μόνο την Κάμερα E1 με τη ρύθμιση του HomeKit.

Εξαιρετική ποιότητα βίντεο με ορισμένες προειδοποιήσεις

Στην καθημερινή χρήση, έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος με την κάμερα E1. Δεν είχα χώρο στο σπίτι μου για να χρησιμοποιήσω την πλήρη επιλογή 360 μοιρών, αλλά το τοποθέτησα σε ένα μεγάλο, ορθογώνιο σαλόνι. Η προηγούμενη κάμερά μου στην ίδια τοποθεσία παρείχε οπτικό πεδίο 180 μοιρών, αλλά είχε μερικά τυφλά σημεία κοντά στις άκρες του δωματίου, συμπεριλαμβανομένης της μπροστινής πόρτας.

Κατευθυνθείτε στην εφαρμογή Aqara για τον πλήρη έλεγχο της κάμερας. Επιλέξτε την κάμερα για να δείτε μια ζωντανή προβολή και χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο ελέγχου ή απλώς σύρετε το δάχτυλό σας στην οθόνη για να μετακινηθείτε στο δωμάτιο. Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση κατά τον έλεγχο της μετατόπισης/κλίσης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Στην κύρια οθόνη, μπορείτε επίσης να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο, να ξεκινήσετε μια εγγραφή, ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο για να μιλήσετε με οποιονδήποτε βρίσκεται κοντά στην κάμερα.

Η ποιότητα βίντεο σε ανάλυση 2K ήταν εξαιρετική κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα. Συνήθως δεν ανάβω τα φώτα στο σαλόνι μου και χρησιμοποιώ απλά τα φυσικά φώτα από τα μεγάλα παράθυρα και τα μικρά φωτιστικά. Όλο το βίντεο ήταν καθαρό και ευκρινές. Το βράδυ, με ενεργή τη νυχτερινή όραση, έβλεπα και καλά.

Απλώς να σημειώσουμε, επειδή πρόκειται για μια κάμερα πανοραμικής λήψης/κλίσης, θα πρέπει να μειώσετε τις προσδοκίες όσον αφορά το οπτικό πεδίο. Η Camera E1 προσφέρει ένα μικρό οπτικό πεδίο 102 μοιρών, αλλά προφανώς, με τη δυνατότητα μετατόπισης και κλίσης, αυτό δεν έχει τόση σημασία όσο μια σταθερή κάμερα.

  Ένας υπέροχος τρόπος για να παρακολουθείτε την μπροστινή σας πόρτα

Ένα από τα ωραία χαρακτηριστικά της εφαρμογής Aqara είναι η ανίχνευση προσώπων. Όπως ίσως μαντέψατε από το όνομα, η λειτουργία θα μετακινήσει αυτόματα την κάμερα για να καταγράψει και να ακολουθήσει οποιονδήποτε βλέπει. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να φιλτράρετε τα γεγονότα κίνησης από ένα κατοικίδιο που περπατά στο σπίτι. Ο Aqara είπε ότι στο μέλλον θα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε μια παρόμοια λειτουργία ανίχνευσης ήχου.

Όπως και άλλες κάμερες ασφαλείας, μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση smartphone όταν ανιχνεύεται κίνηση, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση.

Μια άλλη ωραία επιλογή μέσω της εφαρμογής Aqara είναι η δυνατότητα χρήσης προκαθορισμένων θέσεων για τη λειτουργία pan/tilt. Υπάρχουν πολλές επιλογές που έχουν ήδη δημιουργηθεί, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε όσες θέλετε. Έτσι, αντί να ελέγχετε χειροκίνητα την κίνηση της κάμερας, μπορείτε να επιλέξετε μία από αυτές τις θέσεις με ένα πάτημα. Έχω ρυθμίσει μερικές θέσεις και διευκολύνει πολύ τη χρήση της κάμερας.

Μπορείτε να προβάλετε μια τροφοδοσία κάμερας μέσω της εφαρμογής Apple Home, αλλά με ένα μεγάλο μειονέκτημα. Η λειτουργία μετατόπισης και κλίσης δεν είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής της Apple. Ωστόσο, αυτό δεν φταίει το Aqara – η Apple δεν παρέχει εγγενώς έλεγχο μετατόπισης/κλίσης μέσω της εφαρμογής smart home.

Όταν προβάλλετε την τροφοδοσία της κάμερας, θα είναι από όπου και αν δείχνει η κάμερα αυτήν τη στιγμή. Εάν πρέπει να το αλλάξετε, θα πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή Aqara. Κατά τη χρήση μου, αυτό ήταν μια μικρή ενόχληση, αλλά όχι ένα τεράστιο dealbreaker. Αλλά είναι κάτι που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο την εφαρμογή Home.

Αυτό δεν συμβαίνει με την Alexa. Μπόρεσα να συνδέσω την ικανότητα Aqara Home Alexa και να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία pan/tilt. Δεν μπόρεσα να δοκιμάσω την κάμερα με το Google Assistant.

Δεν απαιτείται συνδρομή για πρόσβαση στο αποθηκευμένο βίντεο

Ένα μεγάλο μέρος κάθε κάμερας ασφαλείας είναι η πρόσβαση σε εγγεγραμμένο βίντεο. Οι περισσότερες επιλογές στην αγορά, όπως από μεγάλα ονόματα όπως το Ring ή το Arlo έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα—μια απαιτούμενη μηνιαία συνδρομή για την προβολή εγγεγραμμένων βίντεο που είναι αποθηκευμένα στο cloud. Αυτό μπορεί να προσθέσει ένα σημαντικό κόστος κατά τη διάρκεια ζωής της κάμερας.

Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την πληρωμή για πρόσβαση σε εγγεγραμμένο βίντεο με την κάμερα E1. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για πρόσβαση σε εγγεγραμμένο βίντεο. Πρώτον, το Aqara αποθηκεύει 24 ώρες εγγεγραμμένο βίντεο στο cloud δωρεάν. Το μόνο επίτευγμα είναι ότι αποθηκεύεται μόνο σε 360p, μια σημαντικά χαμηλότερη ανάλυση από το εγγενές 2K που βλέπει η κάμερα.

Μπορείτε να το επεκτείνετε σε 30 ημέρες διατήρησης για μια συνδρομή 4,99 $ ανά μήνα ή 49,99 $ ετησίως, η οποία σας επιτρέπει επίσης να αποθηκεύετε και να έχετε πρόσβαση στο βίντεο σε πλήρη ανάλυση.

Ανάλογα με την κατάστασή σας, η δυνατότητα πρόσβασης 24 ωρών εγγεγραμμένου βίντεο στο cloud θα μπορούσε εύκολα να είναι υπεραρκετή. Είναι υπέροχο να βλέπεις το Aqara να το προσφέρει αυτό δωρεάν, και ακριβώς αυτές οι δυνατότητες καθιστούν την κάμερα E1 από τις καλύτερες στην αγορά.

  Usenet ή Torrents, ποιο είναι καλύτερο για λήψη;

Brent Dirks / MakeUseOf

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δική σας κάρτα microSD για να αποθηκεύσετε εγγεγραμμένο βίντεο. Το μόνο όριο με μια κάρτα αποθήκευσης είναι η μέγιστη χωρητικότητά της. Όταν αποθηκεύετε βίντεο σε κάρτα SD έως 512 GB, μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση σε εγγραφές μέσω της εφαρμογής Aqara.

Οποιοσδήποτε διαθέτει Apple HomeKit θα πρέπει να σκεφτεί να χρησιμοποιήσει την κάμερα με το Apple HomeKit Secure Video. Με αυτό, μπορείτε να αποθηκεύσετε κρυπτογραφημένες εγγραφές με το υπάρχον πακέτο αποθήκευσης iCloud+, ξεκινώντας από 0,99 $ ανά μήνα. Όλες οι εγγραφές είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο και μπορούν να προσπελαστούν οπουδήποτε, αρκεί να έχετε ένα Home Hub (ένα Apple TV ή ένα HomePod).

Αυτή η επιλογή θα αποθηκεύσει έως και 10 ημέρες εγγραφών στη συσκευή σας Apple. Δεν υπολογίζονται στον αποθηκευτικό χώρο σας στο iCloud+. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε τις εγγραφές βίντεο HomeKit Secure και να τις αποθηκεύσετε στη συσκευή σας τοπικά ή να τις μοιραστείτε με άλλους.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της σύνδεσης της φωτογραφικής μηχανής σας με το HomeKit περιλαμβάνει τη δυνατότητα αναγνώρισης συγκεκριμένων προσώπων οποιουδήποτε σε μια εγγραφή, εφόσον προηγουμένως είχε τραβήξει μια εικόνα και ταξινομήσει από εσάς στη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών. Μπορεί επίσης να αναγνωρίσει κατοικίδια και πακέτα.

Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα του HomeKit Secure Video είναι ότι περιορίζεται στα 1080p. Αλλά μετά την ενεργοποίηση της δυνατότητας, δεν μπόρεσα να διακρίνω καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ εγγενούς ανάλυσης 2K και 1080p από την κάμερα.

Ένας εκπληκτικά μικρός αριθμός καμερών υποστηρίζει το HomeKit Secure Video, ειδικά σε αυτό το εύρος τιμών. Υπάρχουν μερικές άλλες επιλογές από τον Eufy, αλλά αυτό είναι όλο. Έτσι, ακόμη και με χαμηλότερη ανάλυση, είναι ωραίο να βλέπουμε το Aqara να προσφέρει τη δυνατότητα.

Κάμερα Aqara E1: Μερικές μικρές ανταλλαγές, αλλά συνολικά ένας νικητής του Smart Home

Η κάμερα Aqara E1 δεν είναι ακριβώς τέλεια, ειδικά με το μικρό οπτικό της πεδίο και χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τη συνοδευτική εφαρμογή για μετατόπιση/κλίση με το Apple HomeKit. Αλλά αυτά τα ζητήματα αντισταθμίζονται από πολλά άλλα θετικά.

Εκτός από το ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε συνδρομή για πρόσβαση σε εγγεγραμμένο βίντεο, είτε μέσω της περιορισμένης υπηρεσίας αποθήκευσης cloud του Aqara είτε με τη δική σας κάρτα microSD, το φθηνό κόστος και η συμβατότητα της κάμερας και με τις τρεις μεγάλες πλατφόρμες έξυπνου σπιτιού την κάνει να ξεχωρίζει.

Και ειδικά αν είστε λάτρης της Apple, η συμβατότητα με το HomeKit SecureVideo το καθιστά κορυφαία αγορά.

Κάμερα Aqara E1

Η κάμερα Aqara E1 παρέχει πλήρη κάλυψη 360 μοιρών μέσα στο σπίτι σας. Η λειτουργία επικεφαλίδας της κάμερας είναι ο έλεγχος μετατόπισης/κλίσης, ώστε να μπορείτε να μετακινήσετε την κάμερα για να δείτε καλύτερα τι συμβαίνει. Συμβατή και με τις τρεις μεγάλες πλατφόρμες έξυπνου σπιτιού—Amazon Alexa, Apple HomeKit και Google Home—η κάμερα διαθέτει καθαρό και καθαρό βίντεο 2K κατά τη διάρκεια της ημέρας ή τη νύχτα. Αντί να απαιτεί συνδρομή επί πληρωμή, το Aqara προσφέρει 24 ώρες βασικής αποθήκευσης βίντεο σε χαμηλότερη ανάλυση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια προαιρετική κάρτα microSD ή Apple HomeKit Secure Video μέσω του HomeKit. Εάν είστε εντάξει με την πληρωμή, υπάρχει μια επιλογή αποθήκευσης βίντεο στο cloud σε πλήρη ανάλυση για 30 ημέρες.