Μια ασφαλής λύση απομακρυσμένης πρόσβασης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το NordLayer είναι ένα σύνολο εργαλείων για άθραυστη εταιρική ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος, οι επιχειρήσεις είναι ο κύριος στόχος των εγκληματιών του κυβερνοχώρου. Ο προφανής λόγος είναι τόσα πολλά ανασφαλή τελικά σημεία και προσοδοφόρες ανταμοιβές μετά την επιτυχία.

Στην πραγματικότητα, το 83% των οργανισμών παρατήρησε μια κυβερνοεπίθεση το 2022, σύμφωνα με αυτό Έκθεση της IBM. Αυτός είναι ένας μεγάλος αριθμός με κάθε τρόπο. Αλλά είναι πιο ανησυχητικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς είναι κοινοί στόχοι, τρεις φορές περισσότεροι από τους μεγαλύτερους ομολόγους τους, σύμφωνα με Barracuda Networksμια εταιρεία ασφάλειας cloud.

Κατά συνέπεια, υπάρχει μόνο ένα πράγμα, η ανεπαρκής υποδομή ασφαλείας, που εξηγεί ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι οι πάπιες για κακούς ηθοποιούς.

Ας καλύψουμε αυτό το κενό με το NordLayer.

Με απλούστερους όρους, θεωρήστε το NordLayer ως την επιχειρηματική υλοποίηση του NordVPN, ενός κορυφαίου VPN από την πλευρά του καταναλωτή. Το NordLayer φέρνει όλα αυτά τα καλά (και περισσότερα) σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών για να γίνει μια ευέλικτη και απροβλημάτιστη λύση ασφάλειας δικτύου.

Υποστηριζόμενη από αρχές δικτύωσης όπως το Secure Access Service Edge και η Zero Trust Network Access, προσφέρει προϊόντα ασφαλείας όπως Secure Web Gateway (SWG), Firewall as a Service (FWaaS) και Identity Access Management (IAM).

Με περισσότερες από 8000+ επιχειρήσεις που βρίσκονται ήδη στο πλοίο, το βασικό πλεονέκτημα του NordLayer είναι η εύκολη ενσωμάτωση και η επεκτασιμότητα.

Ας το καταλάβουμε καλύτερα με τις παρακάτω ενότητες.

NordLayer: Μια επισκόπηση υψηλού επιπέδου

Προσφέρεται από τη Nord Security Solutions, το NordLayer αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο των επιχειρηματικών περιουσιακών στοιχείων από εξωτερικές και εσωτερικές απειλές. Οι κύριοι ΦΠΚΥ του προστατεύουν το απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό, επιβάλλουν λεπτομερή πρόσβαση σε πόρους, παρακολούθηση δραστηριότητας, διαχείριση ταυτότητας, κρυπτογράφηση δεδομένων και πολλά άλλα.

Εκτός από το NordLayer, η μητρική της εταιρεία διαθέτει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των NordVPN, NordPass (διαχειριστής κωδικών πρόσβασης) και NordLocker (κρυπτογραφημένος χώρος αποθήκευσης cloud).

  7 Υψηλά αμειβόμενοι ρόλοι εργασίας στην πληροφορική

Ξεκίνησε το 2019 ως NordVPN Teams, αργότερα μετονομάστηκε σε NordLayer 2021.

Τι κάνει λοιπόν το NordLayer διαφορετικό;

Καταπληκτική ανάπτυξη, υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, περισσότερες από 30 παγκόσμιες τοποθεσίες και μια σειρά προϊόντων που είναι εύκολη στην εφαρμογή και τη διαχείριση.

Διαθέτει μια σειρά από λύσεις ασφαλείας κάτω από την κουκούλα του, όπως:

  • Υβριδική ασφάλεια εργασίας
  • Business VPN
  • SASE
  • ZTNA
  • Ασφαλής απομακρυσμένη πρόσβαση
  • SAAS ασφάλεια κ.λπ.

Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο, θα καλύψω το Business VPN, SASE και Zero Trust Network Access (ZTNA).

Business VPN

Το Business VPN, με λίγα λόγια, είναι μια υποχρεωτική ασφαλής πύλη για την πρόσβαση των εργαζομένων σας στους πόρους της επιχείρησης.

Και δεδομένου ότι αυτό είναι κρυπτογραφημένο από άκρο σε άκρο, κάθε πληροφορία παραμένει ανώνυμη και ασφαλής από τα αδιάκριτα βλέμματα των εγκληματιών του κυβερνοχώρου. Το καλύτερο μέρος είναι ότι αυτή η ασφάλεια επεκτείνεται σε κάθε ίντσα του εταιρικού σας δικτύου και σε όλες τις συσκευές, ακόμα κι αν ο τελικός χρήστης είναι σε δημόσιο WiFi.

Επιπλέον, αυτό είναι ελεγχόμενη πρόσβαση, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης ή/και ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων. Και μόλις ένας χρήστης μπει μέσα, υπάρχουν δικαιώματα βασισμένα σε ρόλους στους πόρους της επιχείρησης με βάση το όνομα χρήστη, τη διεύθυνση IP κ.λπ.

Αλλά δεν είναι όλα άκρως απόρρητα σε μια συσκευή χρήστη. Έτσι, λαμβάνετε split-tunneling για να δρομολογήσετε μη ευαίσθητη κυκλοφορία χωρίς κρυπτογράφηση. Αυτή η δυνατότητα βοηθά τους διακομιστές να είναι απαλλαγμένοι από περιττό φορτίο, ενώ παράλληλα δίνει προτεραιότητα σε σημαντικά πράγματα.

Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό είναι οι συνδέσεις τοποθεσίας σε τοποθεσία που είναι χρήσιμες για γεωγραφικά κατανεμημένες εταιρείες. Αυτό δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη σήραγγα για ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ ατόμων σε διαφορετικά δίκτυα. Επιπλέον, το NordLayer μπορεί να εργαστεί από τοποθεσία σε τοποθεσία και στις δύο περιπτώσεις χρήσης, intranet και extranet.

Το NordLayer business VPN ενσωματώνεται με μεγάλους παρόχους cloud, συμπεριλαμβανομένων των Azure, Google Workspace, AWS, Okta, Google Cloud κ.λπ.

Τέλος, τροφοδοτείται με κορυφαία στον κλάδο, τραπεζική κρυπτογράφηση AES 256-bit.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους σε υπολογιστή ή φορητή συσκευή

Ακρόα υπηρεσίας ασφαλούς πρόσβασης (SASE)

SASE είναι μια κουβέρτα κυβερνοασφάλειας που απευθύνεται σε μια σύγχρονη, μεταπανδημική εποχή ενός παγκόσμιου διασκορπισμένου εργατικού δυναμικού.

Βασισμένο σε μια προσέγγιση Zero Trust, η ιδέα είναι να ασφαλιστούν όλα τα τελικά σημεία μέσω πρωτοκόλλων όπως το Firewall as a Service (FWAAS), η ασφαλής πύλη Web (SWG), η Cloud Access Security Broker (CASB), η καθορισμένη από λογισμικό WAN (SD-WAN). ), και τα λοιπά.

Ας κατανοήσουμε εν συντομία καθένα από αυτά.

FWAAS

Αυτή είναι μια εφαρμογή τείχους προστασίας cloud που προστατεύει την πρόσβαση στους πόρους της επιχείρησης. Το FWAAS λειτουργεί παρόμοια με ένα τείχος προστασίας εσωτερικής εγκατάστασης, ακριβώς επειδή λειτουργεί για το cloud και τα εσωτερικά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, κάτι που ταιριάζει σε πολλές παρούσες περιπτώσεις.

Τα οφέλη είναι η σχεδίαση χωρίς υλικό, η εύκολη εφαρμογή και οι αυτόματες ενημερώσεις. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε κανόνες που να εφαρμόζονται σε άτομα ή ομάδες που καθορίζουν ποιος έχει πρόσβαση σε έναν συγκεκριμένο εσωτερικό ή εξωτερικό πόρο.

SWG

Με λίγα λόγια, το Secure Web Gateway της NordLayer προστατεύει συσκευές και εταιρικές εφαρμογές από κακόβουλο λογισμικό με την τεχνολογία ThreatBlock. Αυτή η ασφάλεια υποστηρίζεται από τη βάση δεδομένων κακόβουλων ιστότοπων και συνδέσμων phishing, η οποία περιορίζει κάθε χρήστη που δεν γνωρίζει να γίνει θύμα.

Αυτό θα επιτρέψει στα προγράμματα περιήγησης να έχουν ξεχωριστές κρυπτογραφημένες συνδέσεις που αποκρύπτουν το περιεχόμενο επισκεψιμότητας, την προέλευση και τον προορισμό του σε περίπτωση οποιασδήποτε επίθεσης στον κυβερνοχώρο. Εκτός από την ισχυρή κρυπτογράφηση AES 256-bit, καλύπτει τη διεύθυνση IP ενός χρήστη μέσω κοινόχρηστων ή εικονικών ιδιωτικών πυλών. Επιπλέον, επιτρέπει φιλτράρισμα βάσει DNS και παρέχει αποκλειστικούς διακομιστές για απαράμιλλο απόρρητο.

CASB

Το CASB απλώς επικυρώνει την πρόσβαση σε πόρους εργασίας και επιτρέπει ή απορρίπτει τα εισερχόμενα αιτήματα ανάλογα. Αυτό ενσωματώνει την πρόληψη απειλών, την κρυπτογράφηση δεδομένων, τη διαχείριση ταυτότητας και πρόσβασης (IAM) και ενιαία σύνδεση (SSO) για να προσφέρει μια πύλη πόρων που είναι ασφαλής αλλά απλή.

SD-WAN

Το SD-WAN βελτιστοποιεί πολλαπλά δίκτυα ευρείας περιοχής με δικτύωση που βασίζεται σε λογισμικό για υψηλή απόδοση και ασφάλεια. Αυτό επωφελείται από τα παγκόσμια σημεία παρουσίας για μεγαλύτερες ταχύτητες μέσω της εξισορρόπησης φορτίου.

  Ο απόλυτος οδηγός για την ανακατασκευή παλαιών πλάνα SD σε υψηλή ευκρίνεια

Επιπλέον, αυτό κατευθύνει απευθείας την κίνηση προς τους παρόχους SAAS από υποκαταστήματα χωρίς backhauling της κυκλοφορίας σε κέντρα δεδομένων. Αυτό βοηθά στην αποφυγή της σπατάλης των πόρων της εταιρείας.

Μηδενική εμπιστοσύνη

Είναι μια διαδικασία αμείλικτης επικύρωσης της πρόσβασης του δικτύου σε εσωτερικά στοιχεία και δεδομένα, αποκλείοντας τυχόν προκαθορισμένες σχέσεις εμπιστοσύνης. Αυτή η προσέγγιση αντιμετωπίζει την εσωτερική και την εξωτερική κίνηση με την ίδια καχυποψία.

Το Zero Trust περιλαμβάνει IAM, έλεγχο πρόσβασης δικτύου, τμηματοποίηση και ασφάλεια.

Η μονάδα IAM του αποτελείται από έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, SSO, βιομετρικές συνδέσεις κ.λπ. Ελέγχει την ασφάλεια των συσκευών για ευάλωτες συσκευές χρηστών και ειδοποιεί αμέσως τον διαχειριστή του δικτύου. Ομοίως, η πρόσβαση της εφαρμογής ελέγχεται μέσω λίστας επιτρεπόμενων IP και αποκλειστικών συνδέσεων από ιστότοπο σε ιστότοπο.

Επιπλέον, το Zero Trust προσφέρει κρυπτογράφηση AES-256-bit, διακομιστές χωρίς δίσκο (δηλαδή, χωρίς αποθήκευση δεδομένων) και παρακολούθηση δραστηριότητας για ασφάλεια και απόρρητο 360 μοιρών.

Συνδρομές

Το Nordlayer διατίθεται σε τρεις συνδρομές: Basic, Advanced και custom.

Τόσο το Βασικό όσο και το Προηγμένο πρόγραμμα απαιτούν τουλάχιστον πέντε χρήστες και προσφέρουν δίκτυο 1 Gbps, απεριόριστους χρήστες, απεριόριστη χρήση δεδομένων, VPN πάντα ενεργό, ThreatBlock κ.λπ.

Οι κύριοι παράγοντες διαφοροποίησης είναι το προσαρμοσμένο DNS, το φιλτράρισμα DNS, ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας, η σταθερή IP, η συνδεσιμότητα από ιστότοπο σε τοποθεσία και άλλα, τα οποία είναι συνδεδεμένα στο πακέτο για προχωρημένους.

Από τη σύνταξη αυτού του παρόντος, το Βασικό και το Προηγμένο πρόγραμμα πωλούνται σε 9,0 $ και 11,0 $ ανά χρήστη ανά μήνα, αντίστοιχα, με ετήσια πακέτα με έκπτωση.

Πλήρης Κάλυψη Ασφαλείας

Το τοπίο απειλών στον κυβερνοχώρο εξελίσσεται διαρκώς και αν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον ρυθμό, είναι καλύτερο να αναθέσετε σε τρίτους την ασφάλεια. Και με το Nord Security να είναι ένας αποδεδειγμένος παίκτης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, η χρήση του NordLayer θα πρέπει να είναι εύκολη.

Αυτή η ομάδα έχει πλούσια εμπειρία στην ανάπτυξη ενός από τα καλύτερα VPN στην αγορά, κάτι που προσθέτει έναν ακόμη λόγο για να το δοκιμάσετε.

Έτσι, αυτό ολοκληρώνει την επισκόπηση χαρακτηριστικών υψηλού επιπέδου του NordLayer.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τρόπους για την αποτελεσματική προστασία της επιχείρησής σας από κυβερνοεπιθέσεις.