Με τον Saurav Kumar Sinha (Διευθύνων Σύμβουλος της Homversity)

Ο Saurav Kumar Sinha ήταν ο άνθρωπος που αποφάσισε να αρνηθεί ένα υγιεινό πακέτο από ένα MNC και επέλεξε να ακολουθήσει μια ιδέα που γεννήθηκε στον κοιτώνα του κολεγίου του. Ακούγεται δραματικό, σωστά; Λοιπόν, είναι πολύ περισσότερα από αυτό.

Πέρασα 60 ​​λεπτά με τον Saurva, και σε όλη τη συνέντευξη, έδωσε μερικές πολύτιμες γνώσεις. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που γράφω για αυτές τις ιδέες γιατί ξέρω ότι μια μέρα αυτές οι γραμμές θα μετατραπούν σε αποσπάσματα που θα εμπνεύσουν εκατομμύρια.

Πριν λοιπόν βουτήξουμε στις ερωτήσεις που έθεσα και στις απαντήσεις που έδωσε ο Saurav. Ας γνωρίσουμε

Ποιος είναι ο Saurav Kumar Sinha;

Saurav Kumar Sinha είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, Homversity. Μιλώντας για το Homversity, είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα αναζήτησης και ανακάλυψης φοιτητικών κατοικιών και συμβίωσης στην Ινδία. Η έδρα της Homversity βρίσκεται στο Ahmedabad της Ινδίας.

Η μοναδικότητα της πλατφόρμας έγκειται στα υψηλά της στάνταρ για ακίνητα και στην προσοχή ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες για τη διευκόλυνση των μαθητών.

Η εταιρεία έλαβε τα κεφάλαια εκκίνησης του 1,5 εκατομμύρια δολάρια το 2019. Επιπλέον, η εταιρεία προχώρησε σε πολλαπλούς γύρους χρηματοδότησης. Καθιστώντας το ένα εγχείρημα με πληθώρα χρηματοδότησης. Μετά τον τελευταίο γύρο αποτίμησης, η εταιρεία βρίσκεται σε αποτίμηση πολλών εκατομμυρίων 7 εκατομμυρίων δολαρίων (2023).

  Πώς να εισέλθετε στη λειτουργία ανάκτησης στο iPhone 7 και 7 Plus

Επιπλέον, η επιτυχία της πλατφόρμας μπορεί να αποδοθεί στην ομάδα παθιασμένων ατόμων της, τόσο νέων όσο και έμπειρων. Τέλος, ο ίδιος ο Saurav Kumar Sinha, του οποίου το όραμα και η ώθηση μετέτρεψαν την ιδέα από ένα έργο κοιτώνα σε μια επιχείρηση εκατομμυρίων δολαρίων.

Ε: Ποιο ήταν εκείνο το περιστατικό που γέννησε το Homversity;

Α: Ναι λοιπόν, αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που έκανα. Ο Saurav μοιράστηκε ένα περιστατικό όταν δεν μπορούσε να πάρει δωμάτιο στον ξενώνα του κολεγίου του. Έτσι, αυτός και ο τεχνικός παππούς του άρχισαν να βρίσκουν κάποια καταλύματα έξω από την πανεπιστημιούπολη. Αλλά αργότερα, συνειδητοποίησαν ότι όλες οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί στις κλήσεις ήταν ψέματα.

Έτσι, αυτό το περιστατικό ήταν αρκετό για να δώσει μια σπίθα στην ιδέα. Συνειδητοποίησε ότι ο κλάδος των φοιτητικών καταλυμάτων είναι πολύ ανοργάνωτος και αποφάσισε να κάνει ένα βήμα προς αυτή τη βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Γεγονός: Ο κλάδος της φοιτητικής στέγης είναι περίπου 24 δις Ρουπίες Ινδίας (2023).

Ε: Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε κατά την πρώιμη φάση της εκκίνησης σας;

Α: Αφού έκανα αυτήν την ερώτηση, η Saurva με πήγε πίσω στο 2018-19, μια εποχή που ο κλάδος των νεοφυών επιχειρήσεων δεν ήταν τόσο ανθημένος όσο σήμερα. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε ήταν να εξαιρεθεί από την τοποθέτηση στο κολέγιο, κάτι που απαιτούσε πολύ πειστικό.

Άλλες οντότητες που έρχονται ως περιορισμός ονομάζονται συγγενείς. Περικυκλωμένος από αμφιβολίες και ένα αβέβαιο μέλλον, ο Saurav αποφάσισε να συνεχίσει την startup του. Γρήγορα μπροστά στο σήμερα, στέκεται ως σημείο αναφοράς για όλους τους ανθρώπους γύρω του και τους μαθητές που είναι παθιασμένοι με τις ιδέες τους και έτοιμοι να σπάσουν τους κανόνες της στερεότυπης κοινωνίας.

Ε: Ξεκινώντας μια επιχείρηση με φίλους εναντίον Ξεκινώντας με αγνώστους;

Α: Έπειτα έκανα μια άλλη ερώτηση, “Αν έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε ξανά την επιχείρησή σας, θα επιλέξετε φίλους ή αγνώστους;” Έτσι, ο Saurav δεν πήρε χρόνο και είπε: “Δεν θα ξεκινήσω ποτέ μια επιχείρηση με τους φίλους μου!” Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ιδέα ξεκίνησε σε έναν κοιτώνα κολεγίου, οπότε ναι, οι φίλοι θα ήταν εκεί.

  5 καλύτερα συστήματα DDI/IPAM για να λύσετε το Blue διευθυνσιοδότηση IP σας

Όμως, νωρίτερα ο Saurav συνειδητοποίησε ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνεις κάτι από τους φίλους σου, ειδικά τη δουλειά. Όλοι μαζί, με φίλους, είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουμε τα πράγματα επίσημα ή, θα έλεγα, επαγγελματικά.

Έτσι, αν η ιδέα σας είναι πέρα ​​από ένα μικρό κολεγιακό έργο, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσετε έναν ξένο ή έναν επαγγελματία που μπορεί να κάνει τα πράγματα με επίσημο τρόπο. Τέλος, βρείτε ένα άτομο του οποίου η όραση ταιριάζει με τη δική σας.

Ε: Εάν έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε ξανά την επιχείρησή σας, ποια θα είναι η προσέγγιση;

Α: Όταν έκανα αυτή την ερώτηση, ο Saurav μου έδωσε δύο χρήσιμες συμβουλές. Πρώτον, είπε ότι δεν θα ξεκινούσε μια επιχείρηση με τους φίλους του. Δεύτερον, μου είπε ότι συνήθιζε να υποτιμά τον εαυτό του συγκρίνοντας τον εαυτό του με άλλους υψηλότερους στην αλυσίδα.

Αυτό, κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι όλοι οι άνθρωποι που κοιτάμε και θαυμάζουμε δεν διαφέρουν από εσένα και εμένα. Μόλις το συνειδητοποιήσετε, τότε σταματάτε να υποτιμάτε τον εαυτό σας και τότε είναι που αλλάζει η νοοτροπία σας. Αυτή η πίστη και η αυτοπεποίθηση ενισχύονται, και είστε έτοιμοι! Παραθέτει, «Αν σκέφτεσαι μικρός, θα καταλήξεις να είσαι μικρός. Σκέψου μεγάλα!»

Ε: Πώς απελπίζεστε;

Α: Όταν λοιπόν έκανα αυτήν την ερώτηση, ο Σαβουράβ έκανε ένα αστείο στην αρχή. Οπότε, για να μάθεις τι είπε, πρέπει να δεις το βίντεο. Προχωρώντας, ο Saurav έδειξε την πλευρά του GenZ εδώ.

Είπε ότι μετά από μια αγχωτική μέρα ή κουραστική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, του αρέσει να παίζει βιντεοπαιχνίδια με τους φίλους του. Είναι ενδιαφέρον ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ξεχνά ότι είναι ιδρυτής και άτομο με πολλές ευθύνες.

Απλώς αξιοποιεί τον χρόνο για να διασκεδάσει με τους φίλους του. Παρεμπιπτόντως, ο Saurav έχει επίσης ένα κανάλι στο YouTube όπου δημοσιεύει βίντεο gaming.

  Πώς να στείλετε μηνύματα μάρκετινγκ με το OneSignal με χαμηλότερο κόστος;

Ε: Ποια είναι η μεγαλύτερη έμπνευσή σας;

Α: Όταν ρώτησα τον Saurav ποιος τον εμπνέει περισσότερο, έσπευσε να αναφέρει τον αείμνηστο Steve Jobs. Σύμφωνα με τον ίδιο, η νοοτροπία του Jobs να δημιουργεί κάτι νέο, να εστιάζεται στην ποιότητα και πολλά άλλα ήταν η μεγαλύτερη έμπνευση για αυτόν.

Είπε επίσης ότι όποτε νιώθει πεσμένος, του αρέσει να βλέπει τις ταινίες του Τζομπς και να διαβάζει τα βιβλία του για να του ανεβάζει τη διάθεση.

Ε: Αν έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε κάποιον, νεκρό ή ζωντανό, ποιος θα είναι;

Α: Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα διάλεγε τον Steve Jobs, γι’ αυτό ρώτησα τον Saurav αν είχε κάποιον άλλο στο μυαλό του εκτός από τον Steve Jobs. Ανέφερε ότι θα ήθελε να γνωρίσει τον Έλον Μασκ λόγω της εκπληκτικής του στάσης. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ήταν στα πρόθυρα να συναντήσει τον κύριο Μασκ και ανυπομονούσε να μάθει ποιο θα ήταν το επόμενο μεγάλο σχέδιο του Έλον.

Ε: Ποια θα είναι η συμβουλή σας στους νέους που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες;

Α: Η πρώτη γραμμή του Saurav ήταν: «Μην το κάνεις μόνο για τα αστραφτερά πράγματα που βλέπεις στο διαδίκτυο». Αναφέρθηκα πολλά σε αυτό το απόσπασμα επειδή έχω δει πολλούς ανθρώπους να εμπνέονται από την πολυτελή ζωή των ιδρυτών και των επιχειρηματιών. Αλλά ένα πράγμα που αγνοούν οι νέοι είναι η ευθύνη που έρχεται.

«Μην μπείτε στον πειρασμό από τα φανταχτερά πράγματα που βλέπετε στο διαδίκτυο», είπε ο Saurav. Επιπλέον, θυμήθηκε τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής του, όταν δεν ταξίδευε με πτήση, δεν γνώρισε κόσμο ή ζούσε σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Έχετε λοιπόν πίστη στον εαυτό σας, εμπιστευτείτε τη διαδικασία και συνεχίστε να εργάζεστε σκληρά.

Ετυμηγορία του συγγραφέα

Λοιπόν, δεν ήταν αυτό. υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που έχουμε συζητήσει στη συνέντευξη. Μιλήσαμε για τις σχέσεις του, τον μισθό του, τα μελλοντικά του σχέδια και άλλες εκπληκτικές εμπειρίες.

Θα σας συνιστούσα λοιπόν ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη. Μπορείτε λοιπόν να τα ακούσετε όλα αυτά από τον ίδιο τον άνθρωπο. Τέλος, μπορείτε επίσης να δείτε μερικές εκπληκτικές συνεντεύξεις με άλλους ιδρυτές επίσης. Απλώς κάντε κλικ στο προφίλ μου παρακάτω.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί περισσότερες καταπληκτικές ιδέες και αξίες είναι καθ’ οδόν. Μέχρι τότε, συνεχίστε να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε.

Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να διαβάσετε για πίσω από την αίθουσα συνεδριάσεων με τον Vedant Singh Thakur (Διευθύνων Σύμβουλος του My Content Cafe) και ο Pranjal Mishra (Διευθύνων Σύμβουλος του Your Brand Mate).