Με τον Sachin Arya (Διευθύνων Σύμβουλος της BITS Pilani Incubation)

Πάντα επαινούμε τους επιχειρηματίες και τους ιδρυτές. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ ποιοι είναι οι άνθρωποι που εργάζονται ακούραστα πίσω από την επιτυχία αυτών των startups;

Αυτοί είναι άνθρωποι σαν τον Sachin Arya. Αυτοί οι άνθρωποι δίνουν την καρδιά και την ψυχή τους στους νέους επιχειρηματίες, παρέχοντάς τους κάθε δυνατό πόρο. Επιπλέον, καθοδηγώντας τους σε κάθε βήμα που κάνουν τα νεαρά μυαλά.

Για άλλη μια φορά, είμαι εδώ με μια νέα συνέντευξη με τον Sachin Arya, τον άνθρωπο που έχει καθοδηγήσει/καθοδηγήσει πολλές ιδέες σε εγχειρήματα εκατομμυρίων δολαρίων σήμερα.

Νιώθω ότι αυτό δεν είναι μόνο για τον Sachin Arya, αλλά για έναν φόρο τιμής σε όλους τους μέντορες και τους προπονητές εκεί έξω. Που εργάζεται μέρα νύχτα μόνο και μόνο για να μπορέσουν τα νεαρά μυαλά του κόσμου να ζωντανέψουν τις ιδέες τους.

Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να είστε περίεργοι ποιος είναι ο Sachin Arya. Επιτρέψτε μου λοιπόν να απαντήσω στην ερώτησή σας:

Ποιος είναι ο Sachin Arya;

Sachin Arya είναι η Επικεφαλής Επώαση και Στρατηγική Επιχειρηματικότητας και Εφαρμογή για όλες τις πανεπιστημιουπόλεις BITS στο Pilani, Goa, Hyderabad, Dubai και σύντομα στη Βομβάη. Η Θερμοκοιτίδα υπήρξε σημαντική για τον καθορισμό και την υποστήριξη ενός καινοτόμου και επιχειρηματικού οικοσυστήματος στις πανεπιστημιουπόλεις BITS.

Άμεσα ή έμμεσα, η θερμοκοιτίδα έχει παρακινήσει και εμπνεύσει πολλούς BITSians να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του BITS έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 300 νεοφυείς επιχειρήσεις μετά τη δημιουργία της θερμοκοιτίδας το 2004.

Βρίσκεται σε αυτό το πόστο για περισσότερα από 5 χρόνια τώρα και μέχρι στιγμής έχει γαλουχήσει πολλές ιδέες. Ιδέες που ξεκίνησαν από έναν πίνακα σε μια μεγάλη επιχείρηση σήμερα. Αισθάνομαι ότι είναι ένας σύγχρονος γκουρού από τον οποίο κάθε νέος επιχειρηματίας θέλει καθοδήγηση. Γιατί το λέω με τόση σιγουριά; Για να μάθετε, απλώς διαβάστε παρακάτω και από τις απαντήσεις του, θα μάθετε.

Ε: Τι κάνει το BITS διαφορετικό από κάθε άλλο ίδρυμα στον κόσμο;

Α: Ο Sachin λέει ότι το BITS Pilani, το οποίο βρίσκεται στο Pilani, είναι ένα πολύ μικρό και απομακρυσμένο χωριό 200 χιλιόμετρα μακριά από την Τζαϊπούρ και άλλες μεγάλες πόλεις. Αυτό περιγράφει ως «Μυστική σάλτσα», που κάνει το ίδρυμα μοναδικό από μόνο του.

  14 εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που πρέπει να έχουν τα περίεργα μυαλά στα smartphone τους

Το να βρίσκεστε σε μια απομακρυσμένη περιοχή μακριά από μια ανεπτυγμένη πόλη φυσικά περιορίζει τους μαθητές από πράγματα που διαφορετικά θα τους αποσπούσαν την προσοχή ή πράγματα που θα μπορούσαν να καλυφθούν ως ευκολία, αλλά μπορεί να είναι λόγος τεμπελιάς στις μεγάλες πόλεις. Αυτό δημιουργεί τον χαρακτήρα που κάνει τους BITSians σπουδαίο φυσικό ηγέτη και βοηθά στην καλλιέργεια ιδιοτήτων που μοιάζουν με επιχειρηματίες στους μαθητές.

Δεν είναι τυχαίο ότι η BITS έχει 6000 αποφοίτους ως Διευθύνοντες Συμβούλους και 7000 αποφοίτους με startups, αμέσως μετά το IIT Bombay και το Δελχί.

Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για αγόρια και κορίτσια στην πανεπιστημιούπολη, μαζί με επιεικείς κανόνες για την παραμονή έξω από την πανεπιστημιούπολη. Αυτή η ανοιχτή ελευθερία παρέχει στους μαθητές ένα μοναδικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν και να είναι παραγωγικοί.

Γνωρίζατε για αυτό το γεγονός;

Ε: Ποια είναι τα κριτήρια για να λάβετε μια ετήσια πτώση στα BITS;

Α: Όταν κυκλοφόρησε η είδηση ​​ότι οι σπουδαστές του BITS μπορούν να επιλέξουν αποχώρηση 1 έτους από τον ακαδημαϊκό τους κύκλο. Όλοι ήταν περίεργοι να μάθουν τα κριτήρια. Έτσι αποφάσισα να πάρω την πρωτοβουλία. Έτσι αποφάσισα να πάρω την κατάσταση και όχι από τα χέρια μου.

Για αυτό το ερώτημα, ο Sachin εμβαθύνει στην ιστορία του πώς δημιουργήθηκε αυτή η πολιτική «πτώσης ενός έτους». Υπήρξε πολλή συζήτηση για το αν ήταν καλό να επιτραπεί αυτό το διάλειμμα ή όχι. Όλοι όμως κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να κάνουν κάποια ακόμη βήματα για να πάνε την επιχειρηματική κουλτούρα στο επόμενο επίπεδο. και αν αυτό ωφελεί τους μαθητές και τους βγάζει κάτι καλό, τότε τίποτα δεν είναι καλύτερο από αυτό.

Συνεχίζει ότι τα κριτήρια για να κάνετε το διάλειμμα είναι ότι πρέπει να εργάζεστε σε μια startup ή να είστε σε μια πορεία προς μια startup. Εάν ένας μαθητής μπορεί να παρουσιάσει τις ιδέες του ή εάν γίνει δεκτός σε πρόγραμμα κατάρτισης από τρίτους φορείς για την επιχειρηματικότητα, επιτρέπεται να κάνει αυτό το διάλειμμα ενός έτους.

Ναι! Αυτό είναι. Είμαι σίγουρος ότι σκεφτόσασταν ότι πρέπει να υπάρχουν κάποια βαριά κριτήρια. Αλλά είναι τόσο απλό όσο αυτό.

Ε: Είναι υποχρεωτική η εμπειρία για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση ή start-up;

Α: Σύμφωνα με τον κ. Arya, δεν υπάρχει ιδιαίτερος τρόπος να καθοριστεί εάν η εμπειρία είναι υποχρεωτική ή όχι για να ξεκινήσει κανείς μια εταιρεία ή μια startup. Ξεκινά την απάντησή του με το παράδειγμα της Pixxel, μιας εκκίνησης διαστημικής απεικόνισης, η οποία θα απαιτούσε πολλή θεμελιώδη τεχνογνωσία και γνώση σχετικά με το θέμα εκ των προτέρων ξεκίνησε σε ένα δωμάτιο ξενώνα και τώρα εκτοξεύει δορυφόρους.

  14 καλύτερα Podcast AI και Machine Learning για να σας κρατούν ενήμερους

Ένα άλλο παράδειγμα που πήρε ήταν η Grow, μια εταιρεία που ξεκίνησε ο Ishaan, ο οποίος εργάστηκε για χρόνια σε άλλα μέρη για να αποκτήσει εμπειρία πριν ξεκινήσει τη δική του εταιρεία.

Ε: Ποια είναι η νοοτροπία των μαθητών στο BITS;

Α: Όταν έκανα αυτή την ερώτηση, ο κ. Arya είπε ότι αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι καθώς οι φοιτητές ξοδεύουν πολλά χρήματα για να σπουδάσουν στο BITS είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν υγιεινά πακέτα από την εταιρεία για να ξεκινήσουν τη δική τους εταιρεία από το μηδέν.

Αναφέρει ότι ένας από τους λόγους που θα μπορούσε να είναι η απάντηση είναι η κουλτούρα που έχει επικρατήσει στο BITS. Οι μαθητές θα μπορούσαν να επηρεαστούν από το επιχειρηματικό περιβάλλον ή θα μπορούσαν να εμπνευστούν από τα άλλα άτομα στο BITS που τους έβαλαν στο μυαλό να κάνουν αυτή τη βουτιά μόνοι τους.

Προσθέτει ότι οι έξυπνοι στο BITS γνωρίζουν ότι ακόμα κι αν οι startups τους αποτύχουν, θα έχουν ακόμα θέσεις εργασίας να επιστρέψουν, καθώς πολλές εταιρείες αυτές τις μέρες λαμβάνουν το επιχειρηματικό υπόβαθρο ως μπόνους στους υπαλλήλους για ορισμένους ρόλους. Όλοι αυτοί οι λόγοι έχουν ωθήσει πολλούς ιδρυτές να αναλάβουν το ρίσκο.

Όπως, σοκαρίστηκα. Απλά φανταστείτε να μην επιλέγετε μια δουλειά που σας πληρώνει υψηλότερα από τα περισσότερα κολέγια. Και επιλογή για ένα ταξίδι όπου η αρχική φάση θα είναι γεμάτη προκλήσεις. Αυτή είναι η νοοτροπία για την οποία μιλάμε εδώ.

Ερ.: Πώς να παρουσιαστεί μπροστά σε Επενδυτές και Θεσμούς;

Α: Αφού ρώτησα πώς θα μπορούσε κανείς να υποβάλει τις ιδέες του σε επενδυτές και ιδρύματα, ο Sachin ανέφερε ότι αντί να σκέφτονται τις οικονομικές επιπτώσεις της ιδέας ή τη χρηματοδότηση του έργου, κοιτάζουν το πάθος που φέρνουν τα νεαρά μυαλά για την ιδέα τους ή το όραμά τους.

Ωστόσο, αναζητούν την γενεαλογία για την επίλυση προβλημάτων στους ιδρυτές και την ετοιμότητά τους για αυτά τα προβλήματα. Εξετάζουν επίσης τις ιδέες για τις δυνατότητές τους και το δημογραφικό στόχο ή την αγορά για αυτές τις ιδέες.

Κάτι ακόμα που αναφέρει είναι ότι δίνουν επίσης προσοχή στο πώς θα αναπτυχθεί η ιδέα και ποιος δρόμος και μέτρα θα ληφθούν για να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί αυτή η ιδέα, μαζί με τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν τα ευρήματα, είτε για εξοπλισμό είτε για εργαζόμενους. , λαμβάνονται υπόψη οι επενδύσεις αυτών των ταμείων.

Το τελευταίο πράγμα που αναζητούν είναι εάν μια ιδέα έχει καινοτομία για την αγορά. Τονίζεται αν προσπαθούν να ανακαλύψουν εκ νέου τον τροχό για την αγορά. Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτές τις μέρες, η Sachin δίνει μια εικόνα ότι στις μέρες μας, οι περισσότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις προσπαθούν να κάνουν τον πωλητή και τον αγοραστή να συναντηθούν.

  7 λόγοι για τους οποίους κάθε χρήστης iPhone πρέπει να αγοράσει ένα Apple Watch

Ε: Ως ιδρυτής, πότε πιστεύετε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσετε;

Α: Λοιπόν, όλοι μιλούν για επιτυχία start-up, αλλά κανείς δεν μιλάει για αποτυχία. Έτσι, όταν έκανα αυτή την ερώτηση, ο Sachin χαμογέλασε και είπε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη ερώτηση να απαντηθεί.

Δίνει την εμπειρία του να παρακολουθεί πολλές εταιρείες και τις ιδέες που δεν είναι βιώσιμες, είτε επειδή ο πελάτης δεν παίρνει την αξία για τις επενδύσεις του. Εάν οι πελάτες φύγουν, η εκτέλεση μιας ανάλυσης root σίγουρα θα σας οδηγήσει στην αιτία του προβλήματος.

Εάν το προϊόν δεν λειτουργεί καλά και οι πελάτες φεύγουν, τότε αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ένας σίγουρος λόγος που η εταιρεία δεν θα μπορούσε να επιβιώσει.

Ε: Πώς να βρείτε τον κατάλληλο συνιδρυτή;

Α: Ο Σαχίν χαμογελά με αυτήν την ερώτηση, γνωρίζοντας πού πάμε με αυτήν την ερώτηση. Η απάντηση που έδωσε ήταν αρκετά εμπεριστατωμένη και θα συνιστούσα να δείτε το βίντεο για αυτό, αλλά συνοπτικά, δηλώνει ότι είναι πάντα δύσκολο να βρεις έναν συνιδρυτή γιατί μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον με τις σωστές ιδέες και σωστές νοοτροπίες που κάνουν επίσης κλικ με τις ιδέες και τις μεθόδους σας.

Και αυτό συνήθως σημαίνει ότι η ύπαρξη ενός συνιδρυτή συχνά συγκρίνεται με γάμους, όπου οι σύζυγοι συνήθως έχουν διαφωνίες σχετικά με τα πράγματα που εργάζονται. Όντας συνιδρυτής, αυτό το άτομο πρέπει να σέβεται τις ιδέες και τους λόγους του άλλου συνιδρυτή και είναι δύσκολη δουλειά να τα καταφέρεις καλά.

Συμβουλές για τους μαθητές που θέλουν να βουτήξουν σε αυτό το επιχειρηματικό ταξίδι;

Α: Ο Sachin αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Ινδίας έχει χρηματοδοτήσει πολλές θερμοκοιτίδες και θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας. και αυτά τα κύτταρα θα λατρέψουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν τις δικές τους εταιρείες.

Με την καθοδήγηση και τη βοήθεια αυτών των ιδρυμάτων, μπορεί κανείς σίγουρα να βρει μια πορεία προς τις ιδέες τους και την υλοποίηση των οραμάτων τους. Αναφέρει επίσης τις επιχορηγήσεις και την οικονομική βοήθεια που παρέχονται στους επιχειρηματίες από αυτά τα κύτταρα για την καλλιέργεια των startups τους και το ταξίδι τους.

Ποια είναι τα πράγματα που αγαπάς περισσότερο στη δουλειά σου;

Α: Σε αυτήν την ερώτηση, ο Sachin απαντά: “Γιατί το κάνω αυτό;” Αναφέρει ότι με τους μαθητές πρέπει να βρει κανείς έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων.

Αναφέρει ότι δεν έχει πρότυπο, ούτε ακολουθεί ένα για τη δουλειά του, και με τους νέους μαθητές να έρχονται κάθε χρόνο, ο καθένας έχει διαφορετικές προσδοκίες για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν με όλα αυτά. νέο έτος στο BITS, και αυτό είναι που τους κρατά να μαθαίνουν κάθε μέρα.

Ετυμηγορία των συγγραφέων

Μάθαμε πολλά στο podcast με τον Sachin. Και για να είμαι ειλικρινής, πολλοί άνθρωποι θα λάβουν πολλές ανεκτίμητες γνώσεις από τη συνομιλία που είχαμε μαζί του. Του έκανα μερικές ακόμη ερωτήσεις, όπως ο μισθός του και γιατί το BITS είναι τόσο ακριβό, μαζί με άλλες εμπειρίες.

Θα σας συνιστούσα ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε το πλήρες podcast, ώστε να μπορείτε να ζήσετε τις απαντήσεις απευθείας από αυτόν. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες εκπληκτικές αλληλεπιδράσεις και ιδέες. Μέχρι τότε, συνεχίστε να μαθαίνετε και να μεγαλώνετε.

Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να διαβάσετε για πίσω από την αίθουσα συνεδριάσεων με τον Vedant Singh Thakur (Διευθύνων Σύμβουλος του My Content Cafe), ο Pranjal Mishra (Διευθύνων Σύμβουλος του Your Brand Mate) και ο Saurav Kumar Sinha (Διευθύνων Σύμβουλος του Homversity).