Μάχη για το καλύτερο λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών [2023]

Καλώς ήρθατε στο συγκριτικό μας άρθρο σχετικά με το καλύτερο λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών: Freshdesk εναντίον Zendesk.

Οι επιχειρήσεις συχνά παραβλέπουν την κρίσιμη πτυχή της ικανοποίησης των πελατών, θεωρώντας την λανθασμένα δευτερεύουσα σε σχέση με τη συνολική τους επιτυχία. Ωστόσο, στο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό τοπίο, η εμπειρία των πελατών θα πρέπει να χρησιμεύσει ως απαραίτητος καταλύτης σε όλο τον κύκλο πωλήσεων.

Φανταστείτε αυτό το σενάριο: Επενδύετε το κεφάλαιό σας που κερδίσατε με κόπο σε ένα νέο αυτοκίνητο, ένα σημαντικό απόκτημα για την επιχείρηση/νοικοκυριό σας. Καθώς οδηγείτε περήφανα το αυτοκίνητο 🚗 έξω από τον εκθεσιακό χώρο, μια αίσθηση ολοκλήρωσης και προσμονής γεμίζει τον αέρα.

Περιηγείστε στους ορόφους των εκθεσιακών χώρων, αγαπώντας τη στιγμή. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε είναι ότι η αξία της αγοράς σας άρχισε να υποτιμάται τη στιγμή που φύγατε από την εγκατάσταση. Είναι γνωστό ρητό ότι η απόσβεση ενός αυτοκινήτου ξεκινά τη στιγμή που βγαίνει από τον χώρο του εκθεσιακού χώρου ☹️.

Στη συνέχεια, η ζωή ξετυλίγεται και απρόβλεπτες περιστάσεις μπορεί να σας ωθήσουν να ζητήσετε βοήθεια από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών όταν το αγαπημένο σας όχημα αντιμετωπίσει προβλήματα. Είναι κατά τη διάρκεια αυτών των στιγμών που εμφανίζεται η σκοτεινή πραγματικότητα.

Από καθυστερημένες ή αναπάντητες κλήσεις εξυπηρέτησης πελατών έως ανεπαρκείς λύσεις για τα ερωτήματά σας και απροσδόκητα έξοδα που δεν καλύπτονται από την εγγύηση σέρβις, αυτοί οι παράγοντες συνδυάζονται για να σχηματίσουν μια καταδικαστική ετυμηγορία: «κακή εξυπηρέτηση πελατών». 🥹Ναι, έχουμε πάει όλοι εκεί.

Λέξη διεπαφής ιστοσελίδας εξυπηρέτησης πελατών

Στο έντονο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, αυτή η τελική φάση μπορεί είτε να δημιουργήσει είτε να σπάσει μια επιχείρηση, καθορίζοντας τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της και την ικανότητά της να κατακτήσει οποιοδήποτε τμήμα της αγοράς-στόχου.

Γιατί να δοθεί προτεραιότητα στην ικανοποίηση του πελάτη;

Καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πελατών, τόσο η Freshdesk όσο και η Zendesk προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση των διαδικασιών υποστήριξης πελατών. Η επιλογή του σωστού λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ικανότητά σας να παρέχετε αποτελεσματική και ικανοποιητική εξυπηρέτηση.

Σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό, θα διερευνήσουμε τους ρόλους των Freshdesk και Zendesk ως πλατφόρμες λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών, θα εμβαθύνουμε στις δυνατότητές τους και θα παρέχουμε περιπτώσεις χρήσης πραγματικού κόσμου για να επεξηγήσουμε τις πρακτικές εφαρμογές τους.

Επιπλέον, θα επισημάνουμε τα πλεονεκτήματα κάθε εργαλείου, επιτρέποντάς σας να αποκτήσετε ομοιόμορφη βάση και για τα δύο που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια λύση θα είναι η καταλληλότερη για να βελτιώσετε τις λειτουργίες υποστήριξης πελατών σας.

Παρουσιάζουμε τα Freshdesk και Zendesk

Freshdesk

Παραμένοντας πιστός στον στόχο του «να διευκολύνει τις επωνυμίες να μιλήσουν με τους πελάτες τους και να διευκολύνει τους χρήστες να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις». Το Freshdesk είναι ένα λογισμικό υποστήριξης πελατών που βασίζεται σε σύννεφο και έχει κερδίσει έλξη μεταξύ των επιχειρήσεων.

  Θέστε ελάχιστους στόχους λέξεων όταν γράφετε διηγήματα ή μυθιστορήματα

Στη δική της καμπάνια μάρκετινγκ, ισχυρίστηκε θορυβωδώς ότι είναι άμεσος ανταγωνιστής της Zendesk δίνοντας έμφαση στην απλότητα, τη διαίσθηση και τη φιλικότητα προς τον χρήστη👍 .

Το Freshdesk διαθέτει μια σειρά από έξυπνες σουίτες αυτοματισμού και έξυπνες λειτουργίες που δίνουν τη δυνατότητα στις εταιρείες να βελτιστοποιήσουν την υποστήριξη του γραφείου βοήθειας παρέχοντας ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές επανεξετάσεις.

Η δυνατότητα πολλαπλών καναλιών ενισχύει τις επιχειρήσεις στην αλληλεπίδραση με πελάτες μέσω πολλαπλών καναλιών επικοινωνίας και οι πιο πρόσφατες λειτουργίες chatbot που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη και τα εργαλεία ομαδικής συνεργασίας ενισχύουν την παραγωγικότητα ενισχύοντας την ομαδική εργασία.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Freshdesk; Ελέγξτε αυτό για να μάθετε εάν η Freshdesk είναι η απάντηση στα δεινά σας στην εξυπηρέτηση πελατών.

Zendesk

Η Zendesk, από την άλλη πλευρά, διαφημίζεται ως ηγέτης του τμήματος στις λύσεις διαχείρισης γραφείου βοήθειας που βασίζονται σε cloud. Το Zendesk προσφέρει μια σειρά από εργαλεία εφαρμογών προσαρμοσμένα για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες διαφόρων βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των τομέων τεχνολογίας, κυβέρνησης, μέσων ενημέρωσης και λιανικής.

Η πλατφόρμα διαθέτει μια προσαρμόσιμη πύλη front-end, απρόσκοπτη ενσωμάτωση σε δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Salesforce και το Google Analytics, καθώς και δυνατότητες ζωντανής συνομιλίας.

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Zendesk είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν μια βάση γνώσεων για την αντιμετώπιση κοινών ερωτημάτων που ενθαρρύνουν τη δέσμευση των πελατών μέσω διαδικτυακών φόρουμ κοινότητας.

Η σουίτα Zendesk περιλαμβάνει μια σειρά προϊόντων. συμπεριλαμβανομένων των Zendesk Talk, Zendesk Explore και Zendesk Sunshine Conversations, το καθένα σχεδιασμένο για την ενίσχυση της υποστήριξης και της αφοσίωσης των πελατών.

Freshdesk εναντίον Zendesk – Γρήγορη σύγκριση

FeatureComparisonFreshdeskZendeskStreamline Communication✔️❌Ενσωματωμένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων✔️❌Ενοποίηση ερωτημάτων✔️❌Παρακολούθηση αναφορών κοινωνικής δικτύωσης✔️❌Προτεραιότητα και κατηγοριοποίηση✔️❌Συγχώνευση σχετικών εισιτηρίων✔️❌Seel✔️Seel✔️Seel✔️Seel✔️Seel-xermote ceptional Self-Service✔️✔️Μείωση φόρτου εργασίας υποστήριξης✔️✔️Δημιουργία κοινότητας πελατών✔️✔️

Να συνοψίσουμε:

Freshdesk: Το Freshdesk είναι μια ισχυρή πλατφόρμα λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών που προσφέρει μια σειρά λειτουργιών και λειτουργιών που έχουν σχεδιαστεί για τον εξορθολογισμό της επικοινωνίας, την αυτοματοποίηση εργασιών ρουτίνας, την παρακολούθηση μετρήσεων απόδοσης, την παροχή επιλογών αυτοεξυπηρέτησης στους πελάτες, την απάντηση ερωτημάτων σε πολλά κανάλια και την παροχή βοήθειας σε πραγματικό χρόνο.

Για τον εξορθολογισμό της επικοινωνίας, το δωρεάν πρόγραμμα 🥳 της Freshdesk παρέχει ένα ενσωματωμένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων που συγκεντρώνει ερωτήματα από διάφορα κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των email και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε έναν ενιαίο ενιαίο πίνακα ελέγχου.

Οι πράκτορες μπορούν να λαμβάνουν άμεσες ειδοποιήσεις, να παρακολουθούν κοινωνικές αναφορές, να ιεραρχούν και να κατηγοριοποιούν εισιτήρια και να συγχωνεύουν σχετικά εισιτήρια για να εξασφαλίσουν αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων με το Freshdesk.

Zendesk: Η Zendesk, ως μια ισχυρή πλατφόρμα λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών, προσφέρει λειτουργίες και δυνατότητες που έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση των δυνατοτήτων αυτοεξυπηρέτησης, ενισχύοντας έτσι τη δέσμευση των πελατών χρησιμοποιώντας την πύλη.

Με αυτές τις εκτενείς λειτουργίες και τις λειτουργίες που βασίζονται σε συγκεκριμένο σκοπό, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες αυτοεξυπηρέτησης, να μειώσουν τον φόρτο εργασίας υποστήριξης και να δημιουργήσουν μια ακμάζουσα κοινότητα πελατών χρησιμοποιώντας το Zendesk.

  Πώς να προστατέψετε τον ιστότοπο WordPress σας με το iThemes Security Pro

Freshdesk εναντίον Zendesk – Λεπτομερής σύγκριση

Ενώ η Zendesk έχει χαιρετιστεί εδώ και καιρό ως η επιτομή των προσφορών εξυπηρέτησης πελατών, η Freshdesk αναδείχθηκε ισχυρός ανταγωνιστής το 2010, κερδίζοντας γρήγορα έδαφος με τη νέα της προσέγγιση και τα προηγμένα χαρακτηριστικά της.

Ακριβώς όπως η άνοδος του Carlos Alcaraz στην κορυφή του κόσμου του τένις διέκοψε την κυριαρχία των The Big Three – Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ – πριν διεκδικήσει το διάσημο Πρωτάθλημα Wimbledon το 2023, η Freshdesk έχει αγκαλιάσει τη μεταμόρφωση και αμφισβητεί τη βασιλεία της Zendesk με τις ανανεωμένες προσφορές της.

Όπως και να έχει, υπάρχουν ορισμένες περιοχές όπου και οι δύο πλατφόρμες εξυπηρέτησης πελατών συγκλίνουν και έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά.

Τόσο το Zendesk όσο και το Freshdesk προσφέρουν προσαρμόσιμες βάσεις γνώσεων, προσφέροντας γρήγορη πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας πληροφορίες. Επιπλέον, και οι δύο αυτές πλατφόρμες παρέχουν μια τεράστια γκάμα ενσωματώσεων εφαρμογών. Κατά την επιλογή σας, λάβετε υπόψη αυτά τα κοινά πλεονεκτήματα μαζί με τα μοναδικά χαρακτηριστικά για να βρείτε την τέλεια εφαρμογή για τις ανάγκες υποστήριξης πελατών σας.

Σε αυτήν την ενότητα, κάνουμε μια παράπλευρη σύγκριση των Freshdesk και Zendesk, ρίχνοντας φως στην πλατφόρμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες εξυπηρέτησης πελατών σας.

Διαθέτει Freshdesk ZendeskTicket Management👉3 αποκλειστικό αυτοματισμό (Dispatch’r, Supervisor, Observer) για αποτελεσματικό χειρισμό εισιτηρίων.
👉Ευέλικτη ανάθεση με βάση τον φόρτο εργασίας και τις δεξιότητες του πράκτορα. 👉Μόνο ένα χαρακτηριστικό (Μακροεντολές) για την οργάνωση εισιτηρίων.
👉Περιορισμένη παραμετροποίηση και προσαρμοστικότητα.Ticket Assignment👉3 μοναδικά συστήματα εκχώρησης εισιτηρίων με αυτοματισμό για ομαλή διανομή εισιτηρίων.
👉 Εκχωρήστε εισιτήρια με βάση την ικανότητα και τη διαθεσιμότητα, μειώνοντας τον φόρτο των αντιπροσώπων.👉Οι περιορισμένες επιλογές ανάθεσης εισιτηρίων μπορεί να οδηγήσουν σε ανομοιόμορφα εισιτήρια. διανομή και υπερφόρτωση παράγοντα.
👉Η εκ νέου εκχώρηση εισιτηρίων μπορεί να είναι δύσκολη. Υποστήριξη👉Ευκολότερη ρύθμιση και διαισθητικός σχεδιασμός για αβίαστη χρήση.
👉Δεν απαιτείται ειδική πιστοποίηση. Οι πράκτορες μπορούν να αρχίσουν να απαντούν στα εισιτήρια αμέσως.
👉Επιτρέπει την ομαδική συνεργασία για την επίλυση προβλημάτων υποστήριξης.
👉Προώθηση εισιτηρίων σε επιχειρηματικούς εταίρους για άμεση συνεισφορά.
👉Βελτιωμένη εμπειρία πελατών μέσω της συνεργασίας με συνεργάτες παρόχων υπηρεσιών.👉Μπορεί να απαιτεί περισσότερη ρύθμιση και εκπαίδευση.
👉Καμία αναφορά για διαισθητικό σχεδιασμό.
👉Τα χαρακτηριστικά συνεργασίας δεν επισημαίνονται ρητά.
👉Δεν γίνεται λόγος για προώθηση εισιτηρίων σε επιχειρηματικούς εταίρους. Προσαρμογή👉Εύκολα προσαρμόστε το Freshdesk για να ευθυγραμμιστεί με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.
👉Προσαρμόστε τις καταστάσεις εισιτηρίων για σαφήνεια και πληροφορίες.
👉 Οι αυτοματισμοί υποστηρίζουν έξυπνα προσαρμοσμένες καταστάσεις.👉Μπορεί να μην υπάρχει ευελιξία στην προσαρμογή σε συγκεκριμένες επιχειρηματικές ροές εργασίας.
👉Οι περιορισμένες επιλογές κατάστασης εισιτηρίων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σύγχυση.
👉Ο αυτοματισμός ενδέχεται να μην υποστηρίζει πλήρως προσαρμοσμένες καταστάσεις. Συνεργασία👉Εύκολα παρακολουθεί τα σχετικά ζητήματα πελατών συνδέοντας πολλά εισιτήρια.
👉Βελτιώνει τις απαντήσεις από μια κεντρική τοποθεσία.👉Η λειτουργία δεν είναι εγγενώς διαθέσιμη στο Zendesk αλλά προσφέρεται εκτός συσκευασίας στο Freshdesk. Σύγκριση χαρακτηριστικών – Freshdesk vs Zendesk

  9 καλύτεροι πόροι Procreate Tattoo Brush για να μελανώσετε τη φαντασία σας

Από την παραπάνω εικόνα πίνακα, βλέπουμε πώς η Freshdesk και η Zendesk προσφέρουν ποικίλες αλλά χρήσιμες λύσεις εξυπηρέτησης πελατών που ταιριάζουν στις ποικίλες ανάγκες και απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Για μια πιο λεπτομερή μελέτη, μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό Σύνδεσμος και αποκτήστε μια πιο ξεκάθαρη κατανόηση.

Αναλύοντας προσεκτικά, μπορούμε επίσης να διακρίνουμε πώς το Freshdesk έχει το πλεονέκτημα να είναι το πιο εύκολο από τα δύο στη ρύθμιση, διαισθητικό στη χρήση και αυτό που προσφέρει περισσότερες δυνατότητες ακόμη και στη δωρεάν έκδοση.

Αξιολόγηση Αξιολόγηση Ικανοποίηση πελατών Εικονίδιο Υπογραφή σχολίων

Πλεονεκτήματα του λογισμικού υποστήριξης πελατών

Η εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών είναι πρωταρχικής σημασίας για την απόκτηση ικανοποίησης των πελατών και την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης αφοσίωσης. Η Freshdesk και η Zendesk, δύο κορυφαίες λύσεις λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών, λάμπουν και δημιουργούν επιτακτικούς λόγους για αυτό.

Οι πελάτες αναμένουν γρήγορες αλλά ακριβείς απαντήσεις στα ερωτήματά τους, ενώ η ομάδα υποστήριξής σας χρειάζεται εργαλεία που μπορούν να χειριστούν αποτελεσματικά τόσο μεγάλους όγκους ερωτημάτων πελατών σε γρήγορη διαδοχή.

Επενδύοντας σε λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών όπως το Freshdesk ή το Zendesk, οι επιχειρήσεις αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Αυτές οι πλατφόρμες λειτουργούν ως δεύτερος εγκέφαλος για την ομάδα υποστήριξης πελατών, επιτρέποντάς τους να διαχειρίζονται απρόσκοπτα τα εισερχόμενα αιτήματα, να αναθέτουν εργασίες αποτελεσματικά και να παρακολουθούν αποτελεσματικά την απόδοση.

Εξυπηρέτηση πελατών Helpdesk Πληροφορίες Discover Concept

Η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των Freshdesk και Zendesk είναι ένας σίγουρος τρόπος για να βελτιώσετε τις δυνατότητες υποστήριξης πελατών σας και να χτίσετε την αφοσίωση στην επωνυμία σας. Εδώ παραθέτουμε μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτού του εργαλείου λογισμικού:

#1. Βελτιωμένη επικοινωνία: Το λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών απλοποιεί την επικοινωνία χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένες απαντήσεις και πρόσβαση σε συχνές ερωτήσεις.

#2. Υποστήριξη 24/7: Ο αυτοματισμός βοηθά τις επιχειρήσεις να απαντούν σε ερωτήματα πελατών όλο το εικοσιτετράωρο.

#3. Παρακολούθηση και προβολή εισιτηρίων υποστήριξης: Επιτρέπει την εύκολη παρακολούθηση των αλληλεπιδράσεων με τους πελάτες, καταγράφει προηγούμενες αλληλεπιδράσεις και κατηγοριοποιεί τα εισιτήρια με βάση διαφορετικές παραμέτρους.

#4. Υποστήριξη σε όλα τα κανάλια: Βοηθά στην παρακολούθηση ερωτημάτων από πολλά κανάλια, διασφαλίζοντας ταχύτερη ανάλυση.

#5. Ξεχωρίστε από τον ανταγωνισμό: Η αποτελεσματική λειτουργία ομάδων υποστήριξης πελατών με τη βοήθεια λογισμικού προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση πελατών αυξάνει την πιθανότητα περισσότερων συστάσεων και θετικών αξιολογήσεων από τους πελάτες.

Φρεσκάρισμα 💐το μέλλον της υποστήριξης πελατών

Στο τέλος, ο μοναδικός συνδυασμός προσαρμογής, αποτελεσματικότητας και συνεργατικής ικανότητας της Freshdesk αποδεικνύει ότι είναι η πιο λογική επιλογή για επιχειρήσεις που επιδιώκουν να προσφέρουν εξαιρετική υποστήριξη πελατών. Το Freshdesk αφήνει ανεξίτηλο θετικό αντίκτυπο στη φήμη της μάρκας, ενισχύοντας την πίστη των πελατών.

Έτσι, η Freshdesk αναδεικνύεται ως το ανώτερο λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών, θέτοντας ένα νέο πρότυπο για τις επιχειρήσεις που στοχεύουν να παρέχουν εξαιρετική υποστήριξη και να ξεχωρίζουν μεταξύ των ανταγωνιστών τους. Έτσι, για τους οργανισμούς που θέλουν να βελτιώσουν το παιχνίδι εξυπηρέτησης πελατών τους, η Freshdesk αποδεικνύεται ο απόλυτος σύμμαχος 🙂.

Στη συνέχεια, μάθετε πώς να λαμβάνετε αυτή τη βαθμολογία πελατών 5 αστέρων ⭐⭐⭐⭐⭐ μόλις μάθετε πώς να κερδίσετε την ευτυχία των πελατών με το Freshworks😀.