Λειτουργούν οι βοηθοί ταξιδιών AI; Τους δοκιμάσαμε όλους για να το μάθουμε

Δοκίμασα αυτούς τους ⬇️ AI ταξιδιωτικούς βοηθούς για να κάνω δρομολόγια.

Είτε χρειάζονται άπειρες αναζητήσεις στο Google είτε μπορείτε να γίνετε πιο έξυπνοι επιλέγοντας την τεχνητή νοημοσύνη.

Ναί! Η τεχνητή νοημοσύνη δεν περιορίζεται σε κάποιο geek που εργάζεται στην επιστήμη σε ένα εργαστήριο. Το 2023 το έχει καταστήσει διαθέσιμο στις μάζες και αυτά τα εργαλεία βοηθούν στις περισσότερες δουλειές του λευκού γιακά.

Πόσο χρήσιμα είναι όμως στη δημιουργία ταξιδιωτικών δρομολογίων;

Για να βρω την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, θα δώσω μια κοινή προτροπή σε αυτούς τους «Βοηθούς Ταξιδιών AI» για να δω πώς λειτουργούν τα πράγματα αν λειτουργούν.

I am an art enthusiast planning a solo trip to Italy for a couple of weeks. I'll be interested in visiting various art museums famous for ancient art. I have a budget of 2000 euros. 

TripGenius

TripGenius είναι ένα Telegram Bot, που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο μέσω της εφαρμογής Telegram. Τεχνικά, το Telegram έχει διεπαφή ιστού, αλλά βρήκα ότι το TripGenius ήταν πιο συμβατό με την εφαρμογή του για smartphone.

Αυτό ξεκινά με ένα γενικευμένο δρομολόγιο ταξιδιού αφού εισέλθετε σε ένα μέρος (πόλη ή χώρα).

Στη συνέχεια, λαμβάνετε αυτές τις τυπικές συστάσεις. Τώρα, είτε μπορείτε να συμβιβαστείτε με την έξοδο είτε να πάτε για μια εξατομικευμένη απάντηση, η οποία ρωτά για τη διάρκεια του ταξιδιού, τον σκοπό, όχι. ταξιδιωτών, τμήμα προϋπολογισμού, τρόπος μεταφοράς κ.λπ.

Μπορείτε επίσης να λάβετε τον σύνδεσμο σύνοψης ταξιδιού για να προσθέσετε σελιδοδείκτη και να επισκεφθείτε αργότερα. Επιπλέον, αυτό σας δίνει γενικά μέρη για επίσκεψη σε αυτήν την τοποθεσία και έναν σύνδεσμο στους Χάρτες Google για να λάβετε τις οδηγίες.

Αυτό είναι καλό. Ωστόσο, η διαδικασία είναι πολύ άκαμπτη, και ήλπιζα σε ένα άμεσο πεδίο για να μπω σε όλα για να πάρω το αποτέλεσμα. Εξάλλου, δεν μπορείτε να εισάγετε τον ακριβή προϋπολογισμό, που είναι το πιο σημαντικό στοιχείο προγραμματισμού.

Και δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζω πώς οι εισροές μου έχουν επηρεάσει την έξοδο, καθώς το αποτέλεσμα φαίνεται γενικευμένο.

Το TripGenius είναι ακόμη εντελώς δωρεάν. Κατανέμει δύο μάρκες καθημερινά, με την επιλογή ανανέωσης να εμφανίζεται σύντομα.

GuideGeek

GuideGeek είναι ένας δωρεάν βοηθός ταξιδιού με τεχνητή νοημοσύνη που λειτουργεί μέσω WhatsApp και Instagram και μπορεί να λάβει πληροφορίες με μία κίνηση.

Απαριθμούσε τέσσερις ιταλικές πόλεις μαζί με μερικά μέρη για επίσκεψη σε κάθε τοποθεσία.

Αλλά και πάλι, η έξοδος είναι λίγο άκαμπτη, χωρίς να γίνεται λόγος πουθενά για έξοδα. Το ακολούθησα με μια προτροπή ζητώντας το ίδιο, και απάντησε αρνητικά σχετικά με αυτήν την ικανότητα.

  Πώς να μεταφράσετε λέξεις απευθείας στο Safari

Ειλικρινά, ήλπιζα για λίγο πιο προηγμένο αποτέλεσμα. Κάτι περισσότερο από αυτό που μπορεί να μου δώσει μια τυπική αναζήτηση στο Google Map. Εκτός από την εκτίμηση της ημέρας, είναι αρκετά γενική.

Travel Plan AI

Travel Plan AI είναι ένας ταξιδιωτικός σχεδιαστής freemium που προγραμματίζει σε βάθος. Ρίξτε μια ματιά στο αποτέλεσμα:

Επιλέγετε την τοποθεσία, ορίζετε τη διάρκεια (1-14 ημέρες) και μερικές άλλες λεπτομέρειες για να ετοιμάσετε ένα ταξιδιωτικό πρόγραμμα ώρα προς ώρα.

Αυτό δίνει πολλά περισσότερα από ένα γενικό ταξιδιωτικό δρομολόγιο. Το γεγονός ότι μόνο λίγες πόλεις είναι διαθέσιμες για προγραμματισμό σηματοδοτεί μια βάση δεδομένων ταξιδιών, η οποία είναι κάτι περισσότερο από την απλή ενοποίηση μερικών αναζητήσεων στο Google.

Ωστόσο, το εύρος είναι περιορισμένο (μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές), καθώς ο συνολικός αριθμός των διαθέσιμων πόλεων ήταν μόλις 20. Επιπλέον, δεν μπορείτε να προσαρμόσετε την έξοδο, γεγονός που καθιστά την απόκριση λίγο γενικευμένη ακόμα και αν είναι λεπτομερής.

Τα πληρωμένα προγράμματα Travel Plan AI σάς επιτρέπουν να ορίσετε έναν προϋπολογισμό, να έχετε περισσότερες λέξεις (περισσότερες λεπτομέρειες) ανά δρομολόγιο, να ξεκλειδώσετε όλες τις διάρκειες και τις γλώσσες και να έχετε μερικές ακόμη δυνατότητες. Έχει επίσης ένα σχέδιο πρόσβασης για τα πρώτα 100 μέλη του (39 έχουν ήδη διεκδικηθεί).

Μάγια

Μάγια τροφοδοτείται από τον εμβληματικό μηχανισμό τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, ο οποίος παίρνει μηνύματα κειμένου και εικόνων για να κάνει μια ποικιλία εργασιών, όπως περίληψη, επεξηγήσεις, κώδικα, μαθηματικά, ποίηση και πολλά άλλα.

Είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση και παρουσιάζει μια διεπαφή συνομιλίας προσβάσιμη από το πρόγραμμα περιήγησης, όπου μπορείτε να σας στείλετε μήνυμα κειμένου για να έχετε έτοιμο το δρομολόγιο.

Μπορείτε να πληκτρολογήσετε την προτροπή και να αφήσετε τη Μάγια να ζητήσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες εάν χρειάζεται. Στη συνέχεια, λαμβάνετε ένα προσχέδιο για έλεγχο πριν ξεκινήσετε να δημιουργήσετε ένα πλήρες σχέδιο. Μπορεί να χρειαστούν μερικά λεπτά και μπορείτε να επιλέξετε την αποθήκευση του προγράμματος (χρειάζεται εγγραφή) για να το ελέγξετε αργότερα.

Ενημερώνει μέσω email μόλις το ταξιδιωτικό σχέδιο είναι έτοιμο.

Εκτός από μέρη, η Μάγια προτείνει ξενοδοχεία και μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για δραστηριότητες σε κάθε προορισμό, κάτι που σας μεταφέρει σε έναν ιστότοπο τρίτων, το getyourguide.com.

Παρά τις εξαιρετικές αρχικές εντυπώσεις, το δρομολόγιο δεν ήταν τέλειο. Πρότεινε να επισκεφθείτε το ίδιο σημείο δύο συνεχόμενες ημέρες. Τσέκαρέ το:

Επιπλέον, το ταξιδιωτικό πρόγραμμα παρέμεινε αμετάβλητο όταν αύξησα τον προϋπολογισμό στα 8000 ευρώ από τα προηγούμενα 2000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της σύστασης των ίδιων ξενοδοχείων και δραστηριοτήτων.

Επομένως, είναι γενικά εφαρμόσιμο, αλλά ο προϋπολογισμός έχει μικρή επίδραση στο δρομολόγιο του ταξιδιού, υπονομεύοντας τη συνολική αξιοπιστία του.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Jio και το Airtel 5G στο iPhone στην Ινδία

BetterTravel

BetterTravel έχει μια καθαρή διεπαφή όπου είτε εισάγετε ένα μέρος και επιλέγετε διάρκεια (έως και μια εβδομάδα) είτε δίνετε μια σύντομη προτροπή για να το αφήσετε να προτείνει μέρη.

Έχω δοκιμάσει και τους δύο τρόπους λειτουργίας του και βρήκα τον πρώτο πιο κατατοπιστικό.

Ρίξτε μια ματιά στο 7ήμερο πλάνο ταξιδιού της για Ιταλία.

Ακολουθεί η άλλη έκδοση, η οποία λειτούργησε με την προτροπή δοκιμής μας:

Παρόμοια με τα περισσότερα από τα άλλα εργαλεία που έχουμε δει σε αυτήν τη λίστα, είναι καλύτερο να συνοψίσουμε μερικά μέρη χωρίς πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή, τον προϋπολογισμό, τη μεταφορά κ.λπ.

Copilot2trip

Coplit2trip είναι ένας ταξιδιωτικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται σε συνομιλίες και προτείνει μέρη για επίσκεψη και φαγητό, το πρόγραμμα ανά ώρα και το μέσο κόστος.

Θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω για να ετοιμάσω ένα δρομολόγιο 14 ημερών, δίνοντας επαρκείς πληροφορίες για τα αξιοθέατα και τα εστιατόρια.

Ωστόσο, δεν πρόσφερε τίποτα σχετικά με τη διαμονή και τη μεταφορά.

Το Copilot2trip είναι ένα εργαλείο freemium. Οι συνδρομές επί πληρωμή σάς επιτρέπουν να κάνετε απεριόριστα σχέδια και να χρησιμοποιήσετε τις προηγμένες δυνατότητές του AI.

ChatGPT

Το OpenAI άνοιξε πρόσφατα τη σύνδεση στο Διαδίκτυο για ChatGPT. Προς το παρόν, αυτή η δυνατότητα προορίζεται μόνο για τα επί πληρωμή και τα εταιρικά σχέδιά της, με προγραμματισμένη κυκλοφορία στους δωρεάν χρήστες στο εγγύς μέλλον.

Έτσι, μπορείτε να το δοκιμάσετε και αυτό, αν τυχαίνει να έχετε το επί πληρωμή πρόγραμμα (20 $ το μήνα).

Εδώ είναι η πλήρης απάντηση:

Creating a travel itinerary for an art enthusiast heading to Italy is an exciting venture. Italy is a treasure trove of ancient art and architecture. Here's a suggestion for a two-week itinerary on a budget of 2000 euros. Prices can vary, so it's advisable to check the latest prices and availability.

### Week 1: Northern Italy

#### Day 1-3: Florence 
- **Accommodation:** Budget hostels or Airbnb options. Estimated cost: €150
- **Art Museums:** 
 - Uffizi Gallery: Home to works by Botticelli, Michelangelo, and Leonardo da Vinci.
 - Accademia Gallery: Famous for Michelangelo’s David.
 - Bargello National Museum: Renowned for its sculpture.
- **Transport:** Walk or use public transportation to get around. Estimated cost: €30
- **Food:** Explore local eateries and pizzerias. Estimated cost: €90

#### Day 4-5: Venice 
- **Accommodation:** Budget hostels or Airbnb. Estimated cost: €100
- **Art Museums:** 
 - Peggy Guggenheim Collection: Modern art in a beautiful palace on the Grand Canal.
 - Doge's Palace: A gothic palace housing works by Tintoretto and Veronese.
- **Transport:** Vaporetto (water bus) passes. Estimated cost: €30
- **Food:** Try seafood and risotto. Estimated cost: €60

#### Day 6-7: Milan
- **Accommodation:** Budget hostels or Airbnb. Estimated cost: €100
- **Art Museums:** 
 - The Last Supper by Leonardo da Vinci at Santa Maria delle Grazie.
 - Pinacoteca di Brera: A major public gallery of Italian Renaissance art.
- **Transport:** Use a city pass for public transportation. Estimated cost: €20
- **Food:** Enjoy Milanese dishes like risotto and ossobuco. Estimated cost: €60

### Week 2: Central and Southern Italy

#### Day 8-10: Rome 
- **Accommodation:** Budget hostels or Airbnb. Estimated cost: €150
- **Art Museums:** 
 - Vatican Museums and Sistine Chapel: Home to an extensive collection of art, including Michelangelo's Sistine Chapel ceiling.
 - Borghese Gallery: Houses a substantial part of the Borghese collection of paintings, sculpture, and antiquities.
- **Transport:** Rome 72-hour Travel Pass. Estimated cost: €40
- **Food:** Savor pasta and gelato. Estimated cost: €90

#### Day 11-12: Naples
- **Accommodation:** Budget hostels or Airbnb. Estimated cost: €100
- **Art Museums:** 
 - Naples National Archaeological Museum: Home to a large collection of Roman antiquities from Pompeii, Stabiae, and Herculaneum.
 - Capodimonte Museum: Houses significant ancient Italian paintings.
- **Transport:** Public transportation. Estimated cost: €20
- **Food:** Enjoy pizza in its birthplace. Estimated cost: €40

#### Day 13-14: Sicily (Palermo or Catania)
- **Accommodation:** Budget hostels or Airbnb. Estimated cost: €100
- **Art Museums:** 
 - Palazzo Abatellis (Palermo): Home to a regional gallery of art.
 - Castello Ursino & Civic Museum (Catania): Houses an extensive collection of Sicilian artifacts and art.
- **Transport:** Public transportation. Estimated cost: €20
- **Food:** Savor Sicilian cuisine like arancini and cannoli. Estimated cost: €40

### Miscellaneous Expenses
- **Inter-city Transportation:** Train tickets between cities. Estimated cost: €200
- **Entry Fees to Museums:** Approximated at €15 per museum. Estimated cost: €180

**Total Estimated Cost:** €1,870

This itinerary leaves a small buffer in your budget for unexpected expenses or additional activities. Remember, prices for accommodation, food, and transport can vary, so it's advisable to book in advance where possible and check the latest prices online.

Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτός ο γενικός υπάλληλος έκανε εξαιρετική δουλειά, ακόμα καλύτερα από ορισμένους (ή όλους) από τους «ταξιδιωτικούς βοηθούς». Αντιμετώπισε τις πιο ζωτικές πτυχές του ταξιδιωτικού σχεδιασμού.

  Τι σημαίνει "OTOH" και πώς το χρησιμοποιείτε;

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλα τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, τα πράγματα μπορεί να είναι (εντελώς) ανακριβή και πρέπει να διασταυρώσουμε τα πάντα πριν ακούσουμε το “bon-voyage”.

Απέτυχα!

Εκτός από την ανταπόκριση του ChatGPT, άλλα αποτελέσματα δεν μπορούν να ονομαστούν ταξιδιωτικά δρομολόγια, τα οποία θα πρέπει να καλύπτουν ιδανικά τουριστικά αξιοθέατα, καταλύματα, φαγητό, μεταφορές και τον σημαντικό προϋπολογισμό.

Το πολύ, τέτοιοι «ταξιδιωτικοί βοηθοί» είναι καλοί για να σας κάνουν ένα προβάδισμα. Αλλά πρέπει να καταλάβετε όλα τα άλλα ή να συμβουλευτείτε έναν καλό ταξιδιωτικό πράκτορα.

ΥΓ: Αλλά μην χάνετε ακόμα την ελπίδα σας, τουλάχιστον όχι πριν δοκιμάσετε μερικούς ακόμη ταξιδιωτικούς σχεδιαστές τεχνητής νοημοσύνης.