Κορυφαίοι 10 λόγοι για να αποκτήσετε υπολογιστή Cloud για τους απομακρυσμένους υπαλλήλους σας

Το Cloud PC απολαμβάνει αυξανόμενη δημοτικότητα προσφέροντας μια συνεπή εμπειρία στους χρήστες του.

Το Cloud PC, γνωστό και ως εικονική επιφάνεια εργασίας ή Desktop-as-a-Service (DaaS), προσφέρει ένα μοναδικό περιβάλλον επιφάνειας εργασίας στο οποίο οι τελικοί χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση από οπουδήποτε. Ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στην τεχνολογία εικονικοποίησης επιτραπέζιων υπολογιστών, καθώς παρέχει μια σειρά από χαρακτηριστικά ευελιξίας και ασφάλειας.

Αυτή η λύση cloud έχει την ευελιξία, την ευελιξία και την ασφάλεια που αναζητούν οι επιχειρήσεις για να υποστηρίξουν ένα μοντέλο απομακρυσμένης ή υβριδικής εργασίας. Μάθετε τους κύριους λόγους για τους οποίους αποκτάτε υπολογιστές cloud για την απομακρυσμένη ομάδα σας στις παρακάτω ενότητες.

Τι είναι ένας υπολογιστής Cloud;

Το Cloud PC ή cloud desktop αναφέρεται στην υπηρεσία εικονικής επιφάνειας εργασίας που παρέχεται από το cloud αντί για κάποιο κέντρο δεδομένων εσωτερικού χώρου ή φυσικές συσκευές. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη λύση, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στους επιτραπέζιους υπολογιστές και τις εφαρμογές τους από οποιαδήποτε απομακρυσμένη τοποθεσία ή συσκευή χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο.

Αυτή η εικονική επιφάνεια εργασίας λειτουργεί σε μια κεντρική υποδομή που βασίζεται σε σύννεφο από όπου οι χρήστες μπορούν να λάβουν αυτήν την υπηρεσία χρησιμοποιώντας προγράμματα περιήγησης ιστού ή εξειδικευμένες εφαρμογές. Σε μια τέτοια εγκατάσταση, το λειτουργικό σύστημα, οι εφαρμογές και άλλα στοιχεία της επιφάνειας εργασίας ενός χρήστη αποθηκεύονται και υλοποιούνται σε διακομιστές κέντρων δεδομένων.

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε συσκευή για να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας τους, καθώς η συσκευή λειτουργεί ως τερματικό οθόνης που στέλνει είσοδο και λαμβάνει έξοδο από την εικονική επιφάνεια εργασίας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την έννοια, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με την εικονικοποίηση επιφάνειας εργασίας.

Όσον αφορά τις απομακρυσμένες ομάδες και τους υπαλλήλους που εργάζονται από το σπίτι, εδώ είναι οι κορυφαίοι λόγοι που πρέπει να αποκτήσουν υπολογιστές cloud.

Κεντρικός Έλεγχος

Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές που βασίζονται στο cloud επιτρέπουν στις εταιρείες να έχουν κεντρικό έλεγχο σε όλους τους υπολογιστές τους. Οι οργανισμοί επίσης δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την εγκατάσταση λογισμικού ή λειτουργικών συστημάτων, καθώς το cloud θα το φροντίσει. Εξαλείφει επίσης την ανάγκη διαχείρισης πολλαπλών μηχανημάτων ή αγοράς πρόσθετου υλικού.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το RetroArch σε υπολογιστή ή φορητή συσκευή

Γρήγορη πρόσβαση

Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές cloud χρειάζονται λιγότερους πόρους για την επεξεργασία διαφορετικών εργασιών. Ως αποτέλεσμα, οι απομακρυσμένοι υπάλληλοι μπορούν να συνδεθούν γρήγορα σε αυτά τα συστήματα και να έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες πληροφορίες με μεγαλύτερη ταχύτητα. Επιπλέον, αυτοί οι επιτραπέζιοι υπολογιστές ενημερώνονται αυτόματα και, ως εκ τούτου, έχουν περισσότερο χαρακτήρα.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια των δεδομένων είναι πρωταρχικό μέλημα για όλες τις απομακρυσμένες ομάδες. Οι λύσεις υπολογιστών Cloud διαθέτουν ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως κρυπτογράφηση και έλεγχος ταυτότητας, που κρατούν τις προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες σας μακριά από τα χέρια των χάκερ.

Οικονομικά Οφέλη

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε επιτραπέζιους υπολογιστές που βασίζονται σε σύννεφο ως απομακρυσμένη ομάδα, δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετες άδειες υλικού ή λογισμικού. Ακόμη και για την προσθήκη νέων λειτουργιών ή λειτουργιών στην υπάρχουσα υποδομή σας, μπορείτε να πληρώσετε για αυτό που χρησιμοποιείτε. Χάρη σε καμία μηνιαία χρέωση ή μακροπρόθεσμα συμβόλαια, αυτή η λύση σάς βοηθά να παραμείνετε εντός του προϋπολογισμού σας.

Ολοκληρωμένη Οπτικοποίηση

Η ύπαρξη μιας απομακρυσμένης ομάδας σημαίνει ότι κάθε σύστημα λειτουργεί σε διαφορετικές τοποθεσίες. Με τους εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές, μπορείτε να οπτικοποιήσετε τα πρότυπα απόδοσης και συμπεριφοράς κάθε υπολογιστή. Σας κάνει επίσης να καταλάβετε ποιος υπολογιστής έχει πρόβλημα και γιατί.

Μειωμένος κίνδυνος απώλειας δεδομένων

Το Cloud PC δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων εκτός τοποθεσίας. Ως εκ τούτου, έχετε λιγότερες πιθανότητες κλοπής δεδομένων από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές. Προσφέρει επίσης ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των συστημάτων σας από χάκερ, ιούς, ransomware και άλλες απειλές στον κυβερνοχώρο.

Εύκολη εγκατάσταση, ανάπτυξη και λειτουργία

Είναι αρκετά εύκολο να ρυθμίσετε και να αναπτύξετε υπολογιστές cloud — απλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή που προτιμάτε και μια γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Δεν χρειάζεται να προσφέρετε μακρές εκπαιδευτικές συνεδρίες στο απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό σας, καθώς μπορούν εύκολα να χειριστούν αυτούς τους υπολογιστές.

Αυξημένη Συνεργασία

Οι απομακρυσμένες ομάδες συχνά δυσκολεύονται να συνεργαστούν καθώς εργάζονται από διαφορετικές τοποθεσίες. Το Cloud PC προσφέρει λειτουργίες όπως ταυτόχρονος συγχρονισμός, κοινή χρήση εγγράφων και εγγραφή σε πραγματικό χρόνο που υποστηρίζουν την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ απομακρυσμένων υπαλλήλων.

Βελτιωμένη παραγωγικότητα

Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές Cloud σάς επιτρέπουν να ξεχάσετε τις απαιτήσεις ενέργειας, το χώρο μνήμης, το δαπανηρό υλικό υπολογιστή ή ενημερώσεις λογισμικού. Έτσι, μπορείτε να συγκεντρωθείτε περισσότερο σε παραγωγικές εργασίες αντί να ανησυχείτε για αυτές.

Ευκαμψία

Ένας άλλος λόγος για να αποκτήσετε έναν υπολογιστή cloud είναι η ευελιξία του. Σας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσετε ή να μειώσετε τη χρήση της υπηρεσίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας.

Γιατί οι υπολογιστές Cloud είναι καλύτεροι για απομακρυσμένους υπαλλήλους

Προσιτότητα

Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία εργασίας και τις εφαρμογές τους από οπουδήποτε με τη βοήθεια μιας εικονικής επιφάνειας εργασίας. Μπορούν ακόμη και να παραμείνουν συνδεδεμένοι με την εργασία τους με τη βοήθεια οποιασδήποτε συσκευής συνδεδεμένης στο διαδίκτυο από το σπίτι ή τις διακοπές τους.

  20 καλύτερα εργαλεία διαγραμμάτων ER

Ταχύτητα

Οι εργαζόμενοι που αποτελούν μέρος μιας κατανεμημένης ή απομακρυσμένης ομάδας συχνά χρειάζεται να χρησιμοποιούν εργαλεία απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας για να έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή εργασίας τους. Αυτή η διαδικασία είναι συνήθως αργή και αναξιόπιστη, γεγονός που προκαλεί απογοήτευση στην ομάδα. Για τέτοιες ομάδες, ένας υπολογιστής cloud είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς παρέχει γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση.

Επεκτασιμότητα

Οι υπηρεσίες υπολογιστών Cloud μπορούν εύκολα να κλιμακωθούν προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα με τις επιχειρηματικές ανάγκες. Εάν μια εταιρεία χρειάζεται να προσλάβει νέους υπαλλήλους, οι εικονικοί υπολογιστές μπορούν να παρέχονται εύκολα χωρίς καμία πρόσθετη άδεια υλικού ή λογισμικού.

Συμμόρφωση

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τη συμμόρφωση μπορούν επίσης να αναζητήσουν υπηρεσίες εικονικής επιφάνειας εργασίας που πληρούν διάφορες απαιτήσεις συμμόρφωσης. Πολλές εικονικές λύσεις υπολογιστή σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες των χρηστών μέσω ελέγχου και καταγραφής. Μπορείτε επίσης να προστατεύσετε τα δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση μέσω κρυπτογράφησης δεδομένων.

Ασφάλεια

Όταν οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν υπολογιστή cloud, μπορούν να συνδεθούν με ασφάλεια στην πλατφόρμα εργασίας τους και να έχουν πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες ασφαλείας για την προστασία ευαίσθητων και προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον, έχουν άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως κρυπτογράφηση δεδομένων, έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και προστασία από κακόβουλο λογισμικό που καθιστούν τον υπολογιστή cloud πιο ασφαλή επιλογή από τους υπολογιστές εσωτερικής εγκατάστασης.

Κόστος

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της χρήσης ενός υπολογιστή cloud για μια απομακρυσμένη ομάδα είναι το χαμηλό κόστος του. Οι περισσότερες λύσεις εικονικών υπολογιστών προσφέρουν ένα μοντέλο πληρωμής ανάλογα με τη χρήση. Εξοικονομεί επίσης οργανισμούς από την επένδυση σε προκαταβολικά κόστη υλικού, καθώς πρέπει να πληρώσουν μόνο για τους πόρους που χρησιμοποιούν.

Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους επιτραπέζιους υπολογιστές χρησιμοποιώντας δημόσιο WiFi και, ως εκ τούτου, μπορείτε να εξοικονομήσετε το κόστος μιας premium σύνδεσης στο Διαδίκτυο στο γραφείο ή στο σπίτι σας.

Θήκες χρήσης υπολογιστών Cloud

Τηλεφωνικά κέντρα

Τα στελέχη του τηλεφωνικού κέντρου πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στα δεδομένα χρήστη και να τα διαχειρίζονται χωρίς προβλήματα. Η χρήση του cloud PC διασφαλίζει την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών μέσω αυτοματοποιημένης κρυπτογράφησης και τείχη προστασίας. Η λύση υπολογιστών Cloud βοηθά επίσης τα τηλεφωνικά κέντρα μέσω διαφορετικών υπηρεσιών γραφείου υποστήριξης, όπως έκδοση εισιτηρίων, απομακρυσμένη βοήθεια και σκίαση συνεδριών.

Ομάδες Ανάπτυξης

Το Cloud PC είναι επίσης μια ιδανική επιλογή για προγραμματιστές και άλλους επαγγελματίες πληροφορικής. Τους προσφέρει ένα μόνιμο περιβάλλον με αυξημένα δικαιώματα. Ενώ τα νέα μέλη μιας ομάδας προγραμματιστών μπορεί να μην έχουν όλες τις απαραίτητες εφαρμογές στους υπολογιστές τους, μπορούν να χρησιμοποιούν εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές για υψηλό επίπεδο συμβατότητας και εξατομίκευσης εφαρμογών.

  Τι είναι το Πρωτόκολλο Multiplexor Network Adapter της Microsoft;

Φροντίδα υγείας

Οι υπολογιστές Cloud χρησιμοποιούνται επίσης πυκνά από επαγγελματίες υγείας για την κοινή χρήση ευαίσθητων πληροφοριών και αρχείων με τους ίδιους και τους ασθενείς. Χρησιμοποιώντας υπηρεσίες εικονικής επιφάνειας εργασίας συμβατές με το HIPAA, οι χρήστες μπορούν να προστατεύσουν ευαίσθητες πληροφορίες από τη διαρροή. Αυτή η λύση είναι επίσης χρήσιμη σε πρακτικές τηλεϊατρικής.

Πληροφορική και Λογαριασμοί

Για απομακρυσμένες και κατανεμημένες ομάδες IT, είναι δύσκολο να διατηρήσουν κάθε φυσικό υπολογιστή αναβαθμισμένο και διορθωμένο. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούν εικονικό υπολογιστή για να αποφύγουν τον κίνδυνο εσωτερικών και εξωτερικών παραβιάσεων της ασφάλειας.

Οι λογιστές μπορούν επίσης να διαχειρίζονται τις οικονομικές τους εργασίες πιο αποτελεσματικά στο cloud PC. Τους επιτρέπει να συνεργάζονται με συναδέλφους σε πραγματικό χρόνο και διασφαλίζει την ασφάλεια των ευαίσθητων οικονομικών δεδομένων.

Κορυφαίοι πάροχοι λύσεων υπολογιστών Cloud

#1. V2 Cloud

Εάν είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης και διευθυντής πληροφορικής που αναζητάτε μια απλοϊκή λύση υπολογιστών cloud, προτιμήστε το V2 Cloud. Σε αυτήν την πλατφόρμα, χρειάζεστε μόνο λιγότερα από 10 κλικ για να αναπτύξετε την οπτική επιφάνεια εργασίας σας στο cloud. Αυτή η οικονομικά αποδοτική λύση δεν είναι μόνο επεκτάσιμη αλλά επίσης δεν χρειάζεται η ομάδα σας να περάσει από μια απότομη καμπύλη εκμάθησης για ανάπτυξη.

Το V2 Cloud συνεργάζεται με κέντρα δεδομένων κορυφαίας ποιότητας από όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση στον εικονικό υπολογιστή σας ανεξάρτητα από την τοποθεσία σας. Έρχεται επίσης με καθημερινή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, προστασία από ιούς, ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για μια λύση εικονικής επιφάνειας εργασίας. Επιπλέον, προσφέρει προσιτές τιμές χωρίς ελάχιστη παραγγελία ή κρυφές χρεώσεις.

#2. Κοχύλια

Η Shells σας προσφέρει μια προσωπική λύση υπολογιστών cloud που σας επιτρέπει να μετατρέψετε οποιαδήποτε συσκευή σε μια ισχυρή εικονική επιφάνεια εργασίας σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Με τη βοήθειά του, φοιτητές, κωδικοποιητές, απομακρυσμένοι εργαζόμενοι και υπάλληλοι μικρών επιχειρηματικών οργανισμών μπορούν να εργαστούν στα έργα τους από οποιαδήποτε συσκευή.

Τώρα, δεν χρειάζεται να επιλέξετε μεταξύ Windows ή Mac, καθώς αυτή η λύση σάς βοηθά να έχετε πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές σε οποιαδήποτε συσκευή, όπως το MS Excel στο iPad σας χρησιμοποιώντας Shells. Μπορείτε επίσης να είστε σίγουροι για την ασφάλεια των δεδομένων σας χάρη στις λειτουργίες του, όπως αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, τείχη προστασίας και κρυπτογραφήσεις από άκρο σε άκρο.

συμπέρασμα

Εάν ο οργανισμός σας διευθύνεται από μια απομακρυσμένη ομάδα, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να αποκτήσετε έναν υπολογιστή cloud για την ομάδα σας. Εκτός από τη διασφάλιση γρήγορης και εύκολης πρόσβασης στις εφαρμογές εργασίας σας, εξοικονομεί επίσης το κόστος συντήρησης υλικού και αδειοδότησης λογισμικού.

Πάνω απ ‘όλα, τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή σε εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές και μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την υπηρεσία αμέσως ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να δείτε τις κορυφαίες πλατφόρμες φιλοξενίας εικονικών επιτραπέζιων υπολογιστών.