Κορυφαίες στρατηγικές μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για επιτυχία και ανάπτυξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στρατηγικές μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θα ενισχύσουν την επιχειρηματική ανάπτυξη!

Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για επιχειρήσεις, ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που δεν έχουν αποτελεσματική παρουσία στο διαδίκτυο, απαιτεί στρατηγική, σχεδιασμό και σωστή εκτέλεση. Το πιο δύσκολο κομμάτι του SMM για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορεί να είναι η ολοκλήρωση του πιο βασικού βήματος: οι στρατηγικές μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν την ταυτότητά τους, την αντίληψη της επωνυμίας τους, να βρουν νέους πελάτες, να προσφέρουν εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να βρουν αξιοπιστία μέσω της συνεργασίας. Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη μικρή ή μεσαία επιχείρησή σας εξορθολογίζεται μόλις αρχίσετε να ακολουθείτε αυτές τις στρατηγικές και να λαμβάνετε λίγη βοήθεια από αυτά τα εργαλεία, για τα οποία σας έχουμε δώσει μια κλεφτή ματιά παρακάτω:

Τίτλος

Περιγραφή

Εξερευνώ

Αργότερα

Δημιουργία αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προγραμματισμός, αναλύσεις.

Εξερευνώ

Hootsuite

Προγραμματισμός μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οργάνωση αναρτήσεων, τάσεις.


Εξερευνώ

Ρυθμιστής

Βελτιστοποίηση οργανικής προσέγγισης χρηστών, προτάσεις hashtag, συνεργατικές ροές εργασίας.


Εξερευνώ

SocialPilot

Προγραμματισμός αναρτήσεων SMM, εργαλεία AI, οπτικοποίηση στρατηγικής περιεχομένου.

Εξερευνώ

Ανεμος εκ των όπισθεν

Εσωτερική ομάδα SMM, σχεδιασμός περιεχομένου, Ghostwriter AI, βελτιστοποίηση διαφημίσεων ηλεκτρονικού εμπορίου.


Εξερευνώ

Λοιπόν, ποιες στρατηγικές SMM πρέπει να ακολουθήσει η επωνυμία ή η επιχείρησή σας για να αυξήσει τις πωλήσεις και τη δέσμευση της κοινότητας;

Πριν ασχοληθούμε με αυτό, ας θίξουμε ένα άλλο σημαντικό ερώτημα: Τι μπορεί να κάνει το SMM για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;

Όπως ήδη γνωρίζετε, το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η χρήση διαφορετικών καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αυξήσετε τις πωλήσεις, τις μετατροπές, τους δυνητικούς πελάτες, τα likes, τους followers και τη δέσμευση της κοινότητας της επιχείρησής σας. Όταν πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μικρή ή καθόλου παρουσία στο διαδίκτυο, το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να κάνει τα εξής δωρεάν:

 • κάντε τα ανακαλύψιμα και βάλτε τα στον χάρτη🗺️
 • αυξήστε τις πωλήσεις, τις μετατροπές και κατανοήστε ποια SKU είναι δημοφιλή
 • Αυξήστε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και βοηθήστε στην εύρεση ενός κοινού-στόχου για αποτελεσματική τμηματοποίηση πελατών

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις στρατηγικές, σωστά;

Πίνακας περιεχομένων

Θέστε και παρακολουθήστε τους SMART στόχους

Οποιαδήποτε καλή στρατηγική μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να ξεκινά με τον καθορισμό στόχων μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είναι ΕΞΥΠΝΟΙ (συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι, σχετικοί και χρονικά). Αφού τεθούν οι στόχοι, πρέπει να παρακολουθείτε ρεαλιστικές μετρήσεις για να δείτε πώς είναι η απόδοση επένδυσης (ROI).

SMART Στόχοι μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις), οι στόχοι SMART για το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να έχουν την εξής μορφή:

 • Αύξηση της δυνατότητας ανακάλυψης και της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας
 • Αύξηση επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα της εταιρείας
 • Αύξηση της δέσμευσης της κοινότητας γύρω από τη μάρκα και τα προϊόντα της
 • Δημιουργία δυνητικών πελατών και αύξηση πωλήσεων
 • Βελτίωση των υπηρεσιών πελατών, των μετατροπών και της φήμης της επωνυμίας
 • Συλλογή πληροφοριών αγοράς μέσω κοινωνικής ακρόασης (αναφορές επωνυμίας, ετικέτες, hashtags)
 • Πρόσληψη νέων ταλέντων για ελκυστικές θέσεις

Όταν ρυθμίζετε στόχους SMART για SMM, σκεφτείτε διαφορετικές στρατηγικές και στόχους για διαφορετικά δίκτυα. Μπορεί να έχετε σπάσει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας στο LinkedIn και τώρα επικεντρώνεστε στην πρόσληψη νέων ταλέντων.

Αυτοί οι στόχοι και οι μετρήσεις θα διαφέρουν εντελώς από τη στρατηγική μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Facebook, όπου προσπαθείτε να αξιοποιήσετε τις πωλήσεις και να αυξήσετε τις μετατροπές μέσω των διαφημίσεων Meta Business και του Facebook Marketplace.

Ποιες μετρήσεις πρέπει να παρακολουθούνται για τους SMART στόχους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Ως εσωτερικός έμπορος επωνυμίας, αυτές είναι οι μετρήσεις που χρησιμοποίησα για την παρακολούθηση των στόχων SMART που εφαρμόστηκαν για μια μεσαίου μεγέθους επιχείρηση που αναγνωρίζεται ως μία από τις ινδικές νεοφυείς επιχειρήσεις unicorn το 2022:

  7 Εργαλεία εντοπισμού σφαλμάτων WordPress για αντιμετώπιση προβλημάτων

Social Media SMART GoalsMetrics to TrackDiscoverability and brand awareness Όπως, ακόλουθοι, αριθμός κοινοποιήσεων Αλληλεπίδραση κοινότητας Αριθμός κοινοποιήσεων, αριθμός αποθηκευμένων στοιχείων,
αναφορές επωνυμίας (ετικέτες και ετικέτες ιστορίας)
και άλλες μετρήσεις για τη μέτρηση δυνητικών πελατών, πωλήσεων και μετατροπών προσέγγισης αφοσίωσης Εγγραφές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επισκέψεις σε ιστότοπους,
αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR), ποσοστό μετατροπών,
ποσοστό μετατροπών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ποσοστό εγκατάλειψης, αποτελεσματικοί δυνητικοί πελάτες, πιστοποιημένοι υποψήφιοι πελάτες μάρκετινγκ (MQL) Εξυπηρέτηση πελατών και φήμη επωνυμίας Αύξηση της ικανοποίησης των πελατών,
μείωση του χρόνου αναμονής για επίλυση,
τάσεις της βιομηχανίας και κοινωνικά συναισθήματα

Μια άλλη σίγουρη στρατηγική που μπορεί να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να τελειοποιήσουν το παιχνίδι SMM τους είναι να δημιουργήσουν μια αποτελεσματική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, δεν εννοώ έναν τεράστιο αριθμό ακολούθων ή χιλιάδες likes. Δεν είναι καλές εάν δεν υποστηρίζονται με ένα ισχυρό ποσοστό αφοσίωσης.

Η οικοδόμηση μιας αποτελεσματικής παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει να κάνει με τα βασικά. Επομένως, σκεφτείτε να απαντάτε θετικά σε σχόλια στις σελίδες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να απαντάτε έγκαιρα στα DM και να δημιουργείτε ελκυστικό περιεχόμενο.

Οι περισσότεροι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αγαπούν το περιεχόμενο βίντεο που είναι σύντομο, διασκεδαστικό και διασκεδαστικό. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να έχετε μια παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που γεμίζει αυτούς τους κουβάδες. Επιπλέον, μια αποτελεσματική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί επίσης να επιτευχθεί με τη συνεργασία με αξιόπιστους δημιουργούς και παράγοντες επιρροής.

Ως δημιουργός Born on Instagram (BOI) και κορυφαία φωνή γραφής στο LinkedIn (2023), μπορώ να εγγυηθώ πώς οι αξιόλογες συνεργασίες δημιουργών μπορούν να βοηθήσουν τις επωνυμίες και τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν μια ουσιαστική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι χρήστες σας θα αρχίσουν να σας εμπιστεύονται περισσότερο λόγω αυτών των συνεργασιών και θα προσεγγίσετε ακόμη νεότερο κοινό.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να δημοσιεύετε με συνέπεια και να επανατοποθετείτε περιεχόμενο σε διαφορετικές πλατφόρμες για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε ποτέ εκτός πορείας.

Επιλέξτε τη σωστή πλατφόρμα

Ενώ τελικά η παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να είναι υψηλή και αποτελεσματική σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες, θα πρέπει να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πλατφόρμες όπου βρίσκεται το κοινό σας.

Εάν τρέχετε σε κύκλους σχετικά με την επιλογή της σωστής πλατφόρμας, κάντε τις εξής ερωτήσεις:

 • Πού είναι το κοινό σας; Facebook, Instagram, TikTok, Snapchat, LinkedIn ή YouTube;
 • Πού είναι οι ανταγωνιστές σας; Σε ποια hashtags στοχεύουν;
 • Ποιες είναι οι ιδανικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις;
 • Υπάρχει κάποιο δίκτυο μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου το κοινό σας είναι παρόν, αλλά όχι οι ανταγωνιστές σας;

Εάν η απάντηση στην τελευταία ερώτηση είναι ναι, θα πρέπει να ξεκινήσετε με αυτό το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης. Βρήκατε ένα κενό στην αγορά και η ανάπτυξή σας θα είναι εκθετική εάν το μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι συνεπές και ουσιαστικό.

Ποιες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να επιλέξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να στοχεύσουν τη σωστή ομάδα κοινού;

 • Το Facebook συνεχίζει να είναι η κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με 2,9 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Έτσι, δώστε του μια ευκαιρία και αναπτύξτε τις διαφημίσεις σας στο Facebook Marketplace και στο Meta τελικά.
 • Το Instagram είναι εξαιρετικό για να βρείτε μια θέση. Στην πραγματικότητα, με 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες και 1,62 δισεκατομμύρια διαφημιστικά, το Instagram είναι όπου το 70% των χρηστών βρίσκει την επόμενη αγορά του. Ως εκ τούτου, για να αυξήσετε τις πωλήσεις, να δημιουργήσετε δυνατότητα ανακάλυψης, θα πρέπει να εξετάσετε το οργανικό μάρκετινγκ του Instagram και τα συνδρομητικά κανάλια.
 • Το TikTok είναι όπου οι χρήστες περνούν τον υψηλότερο ημερήσιο χρόνο 1,5 ώρας. Το TikTok είναι εξαιρετικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επειδή το TikTok είναι το σωστό μέρος όπου οι χρήστες ανακαλύπτουν νέα προϊόντα ή βρίσκουν σχετικό περιεχόμενο και αγοράζουν από την αίσθηση της κοινότητας. Εάν το προϊόν σας είναι δημοφιλές στο TikTok, θα ξεχειλίσετε σε πωλήσεις.
 • Το LinkedIn είναι το κατάλληλο μέρος για τις επιχειρήσεις, έχει χαμηλές διαφημιστικές δαπάνες σε σύγκριση με άλλους δημοφιλείς ιστότοπους δικτύωσης. Ωστόσο, έχει 950 εκατομμύρια χρήστες προς στόχευση. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για την οικοδόμηση της φήμης σας, την παροχή εξυπηρέτησης πελατών ή την πρόσληψη νέων ταλέντων.
 • Το Twitter (τώρα X) είναι επίσης μια εξαιρετική αρχή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς έχει ελάχιστες απαιτήσεις εγκατάστασης και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για την εξυπηρέτηση πελατών.
 • Μην ξεχάσετε να ενσωματώσετε το ηλεκτρονικό εμπόριο

  Ως χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι πιο πιθανό να κάνουμε αγορές απευθείας από την εφαρμογή, αντί να ανακατευθυνθούμε στον ιστότοπο και να ολοκληρώσουμε μια αγορά εκεί. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ενσωματώσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο στα δίκτυά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Πώς να ακονίσετε μια εικόνα στο MS Word

  Τα περισσότερα δίκτυα κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Instagram ή το Pinterest διαθέτουν ενσωματωμένες λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου που σας επιτρέπουν να μοιράζεστε αναρτήσεις και ιστορίες με ενεργοποιημένες τις ετικέτες αγορών προϊόντων. Αυτές οι ετικέτες επιτρέπουν στους χρήστες να ολοκληρώνουν τις αγορές τους επί τόπου και συμβάλλουν στη μείωση του ποσοστού εγκατάλειψης ή του ποσοστού πτώσης.

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρτυρίες, κριτικές και σχόλια πελατών για να δημιουργήσετε την αξιοπιστία της επωνυμίας και την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μοιραστείτε τα σε ιστορίες, αποθηκεύστε τα ως highlights, δημιουργήστε διαφημίσεις που βασίζονται σε μαρτυρίες για να ενθαρρύνετε τους χρήστες να κάνουν αγορές στις σελίδες σας.

  Σχεδιάστε το περιεχόμενό σας με ένα ημερολόγιο περιεχομένου

  Χαρούμενη καμπάνια προγραμματισμού SEO για απομονωμένη επίπεδη διανυσματική απεικόνιση κοινωνικών μέσων. Μικροί χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων που στέκονται κοντά στο ημερολόγιο με σχέδιο για περιεχόμενο ιστότοπου. έννοια ανάπτυξης και επικοινωνίας

  Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πάντα πολλά να κάνουν σε όλους τους τομείς. Ως εκ τούτου, η στρατηγική σας για το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν πρόκειται να πετύχει εάν δεν έχετε ένα σχέδιο περιεχομένου μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

  Κάντε πρακτική τη διατήρηση ενός ημερολογίου περιεχομένου SMM κάθε μήνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο σχεδίου περιεχομένου ή ένα εργαλείο (περισσότερα για αυτό αργότερα) για να το δημιουργήσετε.

  Τι να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα περιεχομένου SMM;

  Το σχέδιο περιεχομένου σας θα είναι ατελές χωρίς ημερομηνία, πλατφόρμα, περιεχόμενο (μορφή και δημιουργικά) και CTA. Το πρόγραμμα περιεχομένου σας για μια ημέρα θα πρέπει να μοιάζει με αυτό, στην πιο βασική του μορφή:

  PlatformDateContent FormatContent Creative LinkContent Creative TextCTALΣύνδεσμοι, ετικέτες, hashtags που πρέπει να περιλαμβάνονταιΗ καμπάνια είναι μέρος τουInstagram05/11/2023Reel<εισαγωγή συνδέσμου>εισαγωγή αντιγράφου διαφήμισης>Αγοράστε τώρα#fashiontips #2023ootdΕκπτώσεις στο τέλος του έτους

  Μπορείτε να επεκτείνετε τη βασική μορφή που έχω δημιουργήσει παραπάνω για να συμπεριλάβετε μετρήσεις που θα παρακολουθείτε. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε στήλες για τον αριθμό των επισημάνσεων “μου αρέσει”, τον αριθμό των κοινοποιήσεων, τον αριθμό των αποθηκών, το CTR, το ποσοστό εγκατάλειψης, τα MQL που δημιουργήθηκαν, τις άμεσες πωλήσεις, τις επισκέψεις στον ιστότοπο και άλλα παρόμοια. Επιλέξτε αυτά που σας αφορούν.

  Προγραμματισμός αναρτήσεων

  (Κατά προτίμηση από έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου)

  Μόλις δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο περιεχομένου, είναι σημαντικό να προγραμματίσετε όλες τις αναρτήσεις σας εβδομάδες νωρίτερα. Θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε ποτέ τη σειρά μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

  Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως εσείς μπορούν να περάσουν από αναρτήσεις προγραμματισμού:

  • Προγραμματισμός αναρτήσεων μεμονωμένα σε κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης
  • Προγραμματισμός αναρτήσεων μέσω ενός ενιαίου πίνακα ελέγχου, που διευκολύνεται από ένα εργαλείο

  Εργαλεία όπως το Hootsuite, το Later ή άλλες δημοφιλείς εναλλακτικές (θα συζητήσω παρακάτω) μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες δημιουργίας περιεχομένου και να σας δώσουν αρκετό χρόνο για να βελτιώσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ SMM.

  Πώς μπορούν τα εργαλεία να βοηθήσουν το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

  Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης εργαλείων είναι ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε κρίσιμες μετρήσεις αυτόματα και σε έναν μόνο πίνακα εργαλείων. Αυτό θα σας βοηθήσει να ρίξετε μια ματιά στο πώς είναι οι πωλήσεις σας, πώς είναι οι μετατροπές σας και πώς είναι η αφοσίωση της κοινότητάς σας για όλες τις πλατφόρμες, αλλά σε μία μόνο οθόνη.

  Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε αυτά τα αναλυτικά στοιχεία για να καταλάβετε ποιες αναρτήσεις λειτουργούν πού. Τα καλά εργαλεία θα σας δώσουν προτάσεις περιεχομένου, θα σας δείξουν κορυφαίες αναρτήσεις και κορυφαίους κάδους περιεχομένου που έχουν καλή απόδοση. Κάνουν πολύ πιο εύκολο τον χειρισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά όταν έχετε τόσα πολλά στο πιάτο σας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να εκχωρήσετε ή να αυτοματοποιήσετε ό,τι μπορείτε.

  Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε αυτοματοποιημένα εργαλεία ή εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου AI για να επιταχύνετε τις εγκόσμιες εργασίες κάθε τόσο. Ένα chatbot μπορεί να σας βοηθήσει να απαντήσετε σε συχνές ερωτήσεις προτού απαιτείται παρέμβαση αντιπροσώπου για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου AI για να δημιουργήσετε στοκ γραφικά, σύντομα βίντεο και αντίγραφα διαφημίσεων.

  Ενώ συζητάμε για το πώς τα εργαλεία μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν στον εξορθολογισμό των στρατηγικών SMM, έχω συγκεντρώσει τα καλύτερα εργαλεία μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μπορείτε να εξετάσετε:

  Αργότερα

  Μπορείτε να δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε και να προγραμματίσετε όλες τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το Later. Όχι μόνο αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου για να φέρετε το παιχνίδι σας στις στρατηγικές SMM. Μπορείτε να παρακολουθείτε όλα τα αναλυτικά στοιχεία σε ένα μέρος. Θα μπορείτε να παραμείνετε συνεπείς αυξάνοντας παράλληλα τις προβολές, τις μετατροπές και το ποσοστό αφοσίωσης.

  Hootsuite

  Hootsuite είναι ένα άλλο απίστευτο εργαλείο προγραμματισμού μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τις κορυφαίες αναρτήσεις και να δημιουργήσετε περισσότερες όπως αυτές με τις καλύτερες επιδόσεις σας. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να οργανώσετε υπάρχουσες αναρτήσεις, να σχεδιάζετε σύνθετες αναρτήσεις και να παρακολουθείτε τις τάσεις, ώστε να είστε πάντα στην κορυφή των τάσεων.

  Ρυθμιστής

  Ρυθμιστής είναι ένα εργαλείο μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την οργανική προσέγγιση χρηστών, λέγοντάς σας πότε και τι να δημοσιεύσετε. Θα βρείτε προτεινόμενα hashtags που λειτουργούν καλύτερα σε συγκεκριμένες πλατφόρμες. Επιπλέον, έχετε πρόσβαση σε αυτοματοποιημένες αναφορές για την παρακολούθηση και τη μέτρηση της απόδοσης. Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε εγκρίσεις και άδειες δημιουργικού στην ομάδα σας, χωρίς να διακόπτετε τις ροές εργασίας για την καλύτερη συνεργασία.

  SocialPilot

  Ιδανικό για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, το SocialPilot έχει σχέδια για κάθε επιχείρηση και μάρκα. Προγραμματίστε και δημοσιεύστε έως και 500 αναρτήσεις SMM σε όλες τις πλατφόρμες ταυτόχρονα, προσαρμόστε εύκολα αναρτήσεις με κορυφαία απόδοση και δημιουργήστε αναρτήσεις με αυτοματοποιημένα εργαλεία AI. Θα έχετε επίσης την επιλογή να οπτικοποιήσετε τη στρατηγική περιεχομένου με ένα ημερολόγιο μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την επιλογή να αποθηκεύσετε το περιεχόμενό σας με την καλύτερη απόδοση ή το αειθαλές περιεχόμενο.

  Ανεμος εκ των όπισθεν

  Ανεμος εκ των όπισθεν συμπεριφέρεται σαν μια εσωτερική ομάδα μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε αναρτήσεις, να δημιουργήσετε ημερολόγια περιεχομένου, να λάβετε αντίγραφα κατά παραγγελία με το Ghostwriter AI και πρόσβαση σε σχέδια που γίνονται για εσάς. Στην πραγματικότητα, μπορείτε επίσης να βελτιστοποιήσετε τις διαφημίσεις από το Tailwind για να ενισχύσετε την επισκεψιμότητά σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

  Ο αντίκτυπος του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε 2 πραγματικές επιχειρήσεις

  Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να βοηθήσει επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και με οργανικούς τρόπους τα συνδρομητικά κανάλια μπορούν μόνο να ελπίζουν ότι θα τα καταφέρουν. Γι’ αυτό συγκέντρωσα δύο επιχειρήσεις με εξαιρετικές στρατηγικές SMM που κερδίζουν τώρα το διαδίκτυο:

  Durex

  Μια μάρκα προφυλακτικών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, που ιδρύθηκε το 1980, γνωστή για το πνευματώδες, ιδιόρρυθμο και άκρως διασκεδαστικό περιεχόμενο κοινωνικής δικτύωσης. Το Durex SMM έχει γίνει συγκλονιστικό και είναι πλέον η συζήτηση της πόλης.

  Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, κάνει συνομιλίες για σεξ για να ενθαρρύνει τις συζητήσεις γύρω από το σεξ. Συνολικά, η εστίαση της Durex, ως επωνυμίας, είναι να είναι συγγενής.

  Airbnb

  Όταν η Airbnb έχασε το 80% της επιχείρησής της λόγω της πανδημίας, η Airbnb αποφάσισε να εγκαταλείψει εντελώς το μάρκετινγκ επιδόσεων, ενώ εστιάστηκε αποκλειστικά στο μάρκετινγκ επωνυμίας και στο SMM. Έκτοτε, η Airbnb είχε μια κερδοφόρα IPO και είναι γνωστό πλέον.

  Αυτό μπορεί να κάνει η SMM για την επιχείρησή σας – μπορείτε να μεταβείτε από ένα προϊόν/υπηρεσία σε ένα οικείο όνομα. Το SMM της Airbnb επικεντρώθηκε στον πυρήνα του: σπίτια, οικοδεσπότες και επισκέπτες. Το έχει πετύχει απίστευτα! Εξάλλου, από τους σχεδιαστές ταξιδιών με τεχνητή νοημοσύνη μέχρι τις λεπτομέρειες κρατήσεων ξενοδοχείων, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να μην βρείτε στο διαδίκτυο.

  Στρατηγικές SMM που χρησιμοποιούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πραγματική ζωή

  Το να σας δώσω την πραγματική εικόνα μπορεί να μην είναι ολοκληρωμένο, εκτός και αν συγκεντρώσω κάποιες γνώσεις από πραγματικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις σχετικά με τον τρόπο που σχεδιάζουν τις στρατηγικές SMM τους ή το κάνουν:

  • Χρησιμοποιήστε πραγματικές και εντυπωσιακές εικόνες, καθώς είναι καλύτερες από τις στοκ εικόνες κάθε μέρα
  • Παρακολουθήστε γεγονότα σε πραγματικό χρόνο και δώστε μια μοναδική εμπειρία στιγμιαίου μάρκετινγκ
  • Συνδεθείτε με το κοινό-στόχο σας χρησιμοποιώντας πραγματικούς χρήστες καθώς η εκπομπή σας οδηγεί
  • Βρείτε έναν τόνο επωνυμίας που είναι διασκεδαστικός και συναρπαστικός
  • Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αρκετά τις τάσεις, χωρίς να φαίνεστε απελπισμένοι
  • Χρησιμοποιήστε αντίγραφα διαφημίσεων που είναι σύντομα και σχετικά
  • Μην ξεχνάτε ποτέ να προσθέτετε απλά CTA που καθοδηγούν τους χρήστες σας τι να κάνουν στη συνέχεια
  • Επωφεληθείτε από πολλά κανάλια SMM και έχετε διαφορετική στρατηγική για το καθένα

  Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια πραγματική βοήθεια όταν πρόκειται για ψηφιακό μάρκετινγκ. Και, λοιπόν, δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στα εργαλεία AI και διαβάστε ό,τι μπορείτε για το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης!

  Ακούστε🎧: Marketing Podcasts που θα μεταμορφώσουν τη στρατηγική σας.

  Το επιτυχημένο μάρκετινγκ SMM έχει να κάνει με τη συνέπεια

  Ως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το πιο εκφοβιστικό έργο μπορεί να είναι να είστε τακτικοί και συνεπείς με τη στρατηγική μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

  Μπορεί να μην λαμβάνετε τα likes, τα follow, τα shares ή τις πωλήσεις που επιθυμείτε. Ωστόσο, το κλειδί είναι να κρατηθείτε και να συνεχίσετε να το κάνετε. Συνεχίστε να προσαρμόζετε το περιεχόμενο και τα δημιουργικά σας σύμφωνα με τις τάσεις και τις αναρτήσεις σας με την κορυφαία απόδοση κάθε τόσο.

  Ως κάποιος που έχει εργαστεί ως μάρκετινγκ εσωτερικών επωνυμιών, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η συνέπεια είναι το κλειδί για την επιτυχία του μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το να φτάσετε στις πρώτες 10.000 είναι ίσως το πιο δύσκολο. Μόλις είστε εκεί, γίνεται ευκολότερο και πιο γρήγορο.

  Στη συνέχεια, οι καλύτερες ώρες για ανάρτηση σε Tiktok, Instagram, Twitter, Facebook και LinkedIn.