Κολλήθηκε ο δίσκος στο Xbox Series X; Πώς να το εξάγετε με μη αυτόματο τρόπο

Εάν το Xbox Series X δεν εξάγει δίσκο, μπορεί να δείτε αιτία πανικού. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να εξαγάγετε έναν δίσκο χρησιμοποιώντας το λογισμικό του Xbox σας ή πατώντας το κουμπί στην κονσόλα σας, μπορείτε να ανακτήσετε χειροκίνητα τον κολλημένο δίσκο σας. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Εξαγωγή του δίσκου Xbox με μη αυτόματο τρόπο χρησιμοποιώντας την κρυφή οπή εξαγωγής

Το να πρέπει να βγάλετε έναν δίσκο από την κονσόλα παιχνιδιών σας δεν είναι ποτέ ιδανικό και η μη αυτόματη αφαίρεση ενός δίσκου από το Xbox Series X θεωρείται ως έσχατη λύση από το Xbox. Ωστόσο, το να το κάνετε στο Xbox Series X είναι σχετικά απλό και βασίζεται στον εντοπισμό μιας κρυφής τρύπας στη βάση της κονσόλας σας.

Για ασφαλή πρόσβαση στο δίσκο, το Xbox προτείνει τη χρήση ενός μη τυλιγμένου συνδετήρα για πρόσβαση στην Τρύπα εξαγωγής. Για να αφαιρέσετε έναν δίσκο Xbox από το Xbox Series X με μη αυτόματο τρόπο, βεβαιωθείτε ότι έχετε κοντά σας ένα συνδετήρα και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ξετυλίξτε τον συνδετήρα σας έτσι ώστε η μία πλευρά να έχει μήκος περίπου δύο ίντσες και αρκετά λεπτή ώστε να χωράει μέσα από μια μικρή τρύπα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το Xbox Series X είναι απενεργοποιημένο αποσυνδέοντας την κονσόλα σας από την πρίζα.
  • Ακουμπήστε το Xbox στο πλάι, ώστε να μπορείτε να δείτε τη βάση της κονσόλας σας.
  Η επαναφορά ενός χακαρισμένου δρομολογητή τον κάνει ξανά ασφαλή;

  • Δίπλα στη μονάδα δίσκου και κατά μήκος της βάσης στη βάση της κονσόλας, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε μια μικρή τρύπα εξαγωγής.
  • Για να εξαγάγετε με μη αυτόματο τρόπο έναν κολλημένο δίσκο από το Xbox Series X, τοποθετήστε το μακρύ άκρο του συνδετήρα στην οπή εξαγωγής.

Πίστωση εικόνας: Xbox

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα από την τοποθέτηση του συνδετήρα, ο μηχανισμός που συγκρατεί το δίσκο μέσα στο Xbox Series X θα πρέπει να απελευθερωθεί χειροκίνητα, απελευθερώνοντας τον κολλημένο δίσκο σας. Ακόμη και με τη δυνατότητα αναπαραγωγής παλαιών παιχνιδιών Xbox στο Xbox Series X, η ενεργοποίηση της οπής εξαγωγής θα εξάγει οποιονδήποτε δίσκο εισάγετε στην κονσόλα σας.

  Πώς να μοιραστείτε το Apple Watch Face σας

Ωστόσο, ενώ η χρήση της οπής εξαγωγής είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση, υπάρχουν ορισμένα βασικά σημεία σχετικά με τη μη αυτόματη εξαγωγή ενός δίσκου που μπορεί να σας εμποδίσουν να βασιστείτε στην οπή εξαγωγής ως μόνιμη λύση.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη μη αυτόματη εξαγωγή ενός δίσκου Xbox

Αν και η οπή εξαγωγής είναι ένας ασφαλής τρόπος ανάκτησης ενός κολλημένου δίσκου Xbox, το να βασίζεστε στη μέθοδο είναι ένας πολύ άβολος τρόπος για να εξάγετε έναν δίσκο από το Xbox Series X. Σε τελική ανάλυση, η χρήση της οπής εξαγωγής μπορεί να ανακτήσει τον κολλημένο δίσκο σας, αλλά το κάνει Μην διορθώσετε το πρόβλημα που προκαλεί κόλλημα των δίσκων σας.

Για αυτόν τον λόγο, το Xbox παρέχει μερικά βασικά σημεία σχετικά με την αντιμετώπιση κολλημένων δίσκων Xbox που ενδέχεται να σας εμποδίσουν να αντιμετωπίσετε ξανά το πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα, αυτά τα σημεία μπορούν να οριστούν ως εξής:

  • Το Xbox επισημαίνει ότι ένας κολλημένος δίσκος σε ένα Xbox Series X μπορεί να επιδιορθωθεί με απλή επαναφορά της κονσόλας Xbox. Εάν οι δίσκοι συνεχίζουν να κολλάνε, μπορεί να θέλετε να επαναφέρετε το Xbox σας, αντί να χρησιμοποιήσετε την οπή εξαγωγής.
  • Το Xbox επισημαίνει επίσης ότι, ενώ το κουμπί εξαγωγής στην κονσόλα σας ενδέχεται να μην ανακτήσει το δίσκο σας, η χρήση του χειριστηρίου σας θα μπορούσε να γίνει. Για να το κάνετε αυτό, από την Αρχική οθόνη της κονσόλας σας, πατήστε το κουμπί X για Εξαγωγή του δίσκου σας.
  Διορθώστε το σφάλμα "0xc0000005" και απολαύστε μια απροβλημάτιστη εμπειρία υπολογιστών

  • Εάν βασίζεστε συνεχώς στην οπή εξαγωγής για την απελευθέρωση ενός δίσκου, είναι πιθανό η κονσόλα σας να έχει πρόβλημα υλικού. Για να διορθώσετε οριστικά αυτό το πρόβλημα, συνιστάται να στείλετε το Xbox Series X για επισκευή.

Αλλά ακόμα και με αυτές τις υποδείξεις από το Xbox σχετικά με το πώς να αποφύγετε να βασίζεστε στην οπή εξαγωγής, μπορείτε πάντα να βασίζεστε στη μη αυτόματη μέθοδο για να ανακτήσετε οποιονδήποτε δίσκο μπορεί να έχει κολλήσει μέσα στο Series X.

Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε πάντα να ανακτάτε δίσκους από το Xbox Series X

Με μια συνεπή και αξιόπιστη μέθοδο μη αυτόματης ανάκτησης κολλημένων δίσκων Xbox μέσα στο Series X σας, μπορείτε να είστε ήσυχοι και θα πρέπει πάντα να μπορείτε να ανακτάτε δίσκους από την κονσόλα σας.

Και με περαιτέρω συμβουλές από το Xbox, ίσως ακόμη και να μπορέσετε να διορθώσετε το συνολικό πρόβλημα που επηρεάζει το Xbox Series X σας εξαρχής.