Καταρρίφθηκαν 9 κοινοί μύθοι και παρανοήσεις σχεδιασμού UI/UX

Όπως κάθε άλλος κλάδος, η βιομηχανία UI/UX είναι γεμάτη με πολλές πλάνες που παρασύρουν τους σχεδιαστές και κάνουν τα σχέδια σχεδιασμού να εκτροχιάζονται από τους πρωταρχικούς τους σκοπούς. Μπορεί ακόμη και εν αγνοία σας να έχετε κρατήσει μερικές από αυτές τις παρανοήσεις σε διαφορετικά στάδια της καριέρας σας.

Επομένως, είναι σημαντικό να ανακαλύψετε την αλήθεια για αυτούς, είτε είστε εκκολαπτόμενος σχεδιαστής είτε βετεράνος. Σε αυτό το άρθρο, θα καταρρίψουμε κοινούς μύθους και παρανοήσεις UI/UX. Τελικά, θα μπορείτε να κάνετε διαφοροποίηση μεταξύ αβάσιμων αξιώσεων και όσων είναι εφικτά στη σχεδίαση UI/UX.

1. Το UI/UX είναι μια εύκολη διαδρομή καριέρας

Από τον ιδεασμό μέχρι την εκτέλεση, η επιμέλεια μιας εξαιρετικής διεπαφής χρήστη και εμπειρίας είναι επιβαρυντική και απαιτεί, τουλάχιστον, αυστηρό καταιγισμό ιδεών. Αυτή η επαγγελματική πορεία δεν είναι μια βόλτα στο πάρκο, καθώς χρειάζεστε έναν συνδυασμό απαλών και τεχνικών δεξιοτήτων για να διαπρέψετε στον σχεδιασμό UI/UX.

Ενώ οι μαλακές δεξιότητες μπορεί να είναι έμφυτες, η εκμάθηση των απαραίτητων τεχνικών εργαλείων και δεξιοτήτων, όπως η διαμόρφωση καλωδίωσης και η δημιουργία πρωτοτύπων, απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και πόρους. Επιπλέον, το κυνήγι εργασίας στη βιομηχανία UI/UX είναι ένα κυνήγι άγριας χήνας λόγω του πόσο ανταγωνιστική και κορεσμένη είναι η αγορά.

Πρέπει να επενδύσετε στη μάθηση—παρακολουθώντας διαφορετικά επαγγελματικά μαθήματα—κάθε βήμα για να παραμείνετε σχετικοί στον κλάδο. Έτσι, ανεξάρτητα από το πώς φαίνεται το UI/UX, οι σταδιοδρομίες UI/UX είναι προκλητικές.

2. Ο λευκός χώρος στο σχέδιο είναι σπατάλη

Οι λευκοί ή αρνητικοί χώροι θεωρούνται συνήθως απόβλητα επειδή δεν φιλοξενούν «απτά» σχεδιαστικά στοιχεία. Λοιπόν, αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Οι λευκοί χώροι κάνουν το σχέδιο να φαίνεται πιο εύκολο στο μάτι, επιτρέποντας καλύτερη αναγνωσιμότητα και κατανόηση.

  Πώς να δημιουργήσετε μια συνάντηση ομάδων στο Outlook

Επιπλέον, σύμφωνα με το Διαδραστικό Ίδρυμα Σχεδιασμού, τα λευκά κενά είναι απαραίτητα για τη δημιουργία μιας διεπαφής χρήστη με απόκριση. Έτσι, αν υποτιμήσατε ποτέ τα λευκά κενά, ίσως θελήσετε να το ξανασκεφτείτε.

3. Ο σχεδιασμός αφορά το χρήστη

Φυσικά, ο χρήστης πρέπει να είναι το επίκεντρό σας όταν αναπτύσσετε μια καλή διεπαφή χρήστη και εμπειρία. Ωστόσο, ένας καλός σχεδιασμός UI/UX λαμβάνει επίσης υπόψη τους στόχους και τις ανάγκες της εταιρείας. Οι χρήστες μπορεί να μην ξέρουν πάντα τι θέλουν, αλλά κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης γνωρίζει ότι πρέπει να αποκομίσει κέρδος και να κερδίσει την επικρατούσα τάση στον κλάδο του.

Έτσι, η εστίαση στον χρήστη εξ ολοκλήρου χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις επιχειρηματικές ανάγκες μπορεί να είναι επιζήμια για την εταιρεία για την οποία σχεδιάζετε. Ως εκ τούτου, για να έχετε μια ανταποκρινόμενη διεπαφή χρήστη και συνεκτικό σχεδιασμό εμπειρίας χρήστη, προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια ισορροπία μεταξύ των επιχειρηματικών στόχων και των αναγκών των χρηστών.

4. Οι σχεδιαστές UI/UX πρέπει να είναι καλλιτεχνικοί και τα σχέδια πρέπει να είναι αισθητικά ευχάριστα

Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους σχετικά με το σχεδιασμό UI είναι ότι ασχολείται αποκλειστικά με την αισθητική και να κάνει τα πράγματα να φαίνονται όμορφα. Ωστόσο, με την πραγματική έννοια, το UI/UX απαιτεί πολύ περισσότερα, όπως έρευνα, σχεδιασμό, ανάπτυξη περιεχομένου, ακόμα και επιστήμη των υπολογιστών. Περιλαμβάνει τη δημιουργία έξυπνων διατάξεων και την εξασφάλιση απρόσκοπτης αλληλεπίδρασης με διάφορα βασικά στοιχεία σχεδίασης.

Επιπλέον, ένας σχεδιαστής UI/UX θα πρέπει να λάβει υπόψη τη χρηστικότητα, την προσβασιμότητα, τους επιχειρηματικούς στόχους και τις ανάγκες του τελικού χρήστη πριν συμπεριλάβει καλλιτεχνικά στοιχεία. Έτσι, ενώ οι καλλιτεχνικές δεξιότητες μπορούν να ενισχύσουν την οπτική ελκυστικότητα ενός σχεδίου, αποτελούν μόνο ένα μέρος ενός ευρύτερου συνόλου δεξιοτήτων που χρειάζεται ένας σχεδιαστής UI/UX.

Με άλλα λόγια, το να είσαι καλλιτεχνικός ή να έχεις αισθητικά όμορφα σχέδια δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι πολύτιμο για να δημιουργήσεις μια διάκριση με τα σχέδιά σου.

5. Το UI και το UX είναι εναλλάξιμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ακόμη και οι εταιρείες προσλήψεων, πιστεύουν ότι αφού το UI και το UX είναι γραμμένα μαζί, είναι τα ίδια και παράγουν τα ίδια αποτελέσματα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορές μεταξύ του UI και του UX, παρόλο που μπορείτε να είστε ικανοί και στα δύο.

  Πώς να εμφανίσετε τα κρυφά πλωτά πάνελ απόδοσης του Mac

Ο σχεδιασμός UX αναφέρεται σε ολόκληρη την εμπειρία χρήστη με ένα συγκεκριμένο προϊόν από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι σχεδιαστές UX δημιουργούν αποτελεσματικές, αποδοτικές και ευχάριστες εμπειρίες χρήστη ενώ αλληλεπιδρούν με το προϊόν. Είναι επίσης ειδικευμένοι στην εξακρίβωση της προσωπικότητας των χρηστών και των σημείων πόνου και στη συλλογή πολύτιμων πληροφοριών που ενημερώνουν τις συνολικές αποφάσεις σχεδιασμού του προϊόντος.

Αντίθετα, ο σχεδιασμός διεπαφής χρήστη αναφέρεται στην οπτική διεπαφή ενός ψηφιακού προϊόντος και στον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με αυτό. Οι σχεδιαστές διεπαφής χρήστη δημιουργούν συμμετρία μεταξύ στοιχείων σχεδίασης, όπως εικονίδια, κουμπιά και χρωματικές παλέτες. Επιπλέον, ο πρωταρχικός ρόλος των σχεδιαστών διεπαφής χρήστη είναι να αναπτύξουν μια συνεκτική, ελκυστική και οπτικά ελκυστική διεπαφή που βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη.

Έτσι, ενώ το UI και το UX χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά από τους περισσότερους σχεδιαστές και μη σχεδιαστές, είναι διακριτοί κλάδοι με διαφορετικούς ρόλους και ευθύνες.

6. Η σχεδίαση UI/UX είναι μια εφάπαξ εργασία

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, μπερδεύουν τη σχεδίαση UI/UX ως μια εργασία μίας χρήσης που μπορεί να ελεγχθεί από τη λίστα μόλις κυκλοφορήσει το προϊόν. Ωστόσο, στην πρακτικότητα, ο σχεδιασμός UI/UX είναι μια επαναληπτική διαδικασία που απαιτεί συνεχή βελτίωση. Τόσο οι σχεδιαστές όσο και τα προϊόντα που σχεδιάζονται πρέπει να υποβάλλονται σε συνεχή ανάπτυξη για να παραμείνουν σχετικά.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι προτιμήσεις των χρηστών εξελίσσονται, η τεχνολογία προχωρά και ο ανταγωνισμός κάθε κλάδου αυξάνεται συνεχώς. Ως εκ τούτου, σε αντίθεση με τη δημοφιλή άποψη, ο σχεδιασμός UI/UX δεν είναι ένα έργο που χρησιμοποιείται μόνο για μία φορά, αλλά μια ατελείωτη διαδικασία ανάπτυξης.

7. Η σχεδίαση UI/UX είναι μόνο για την ομάδα σχεδιασμού

Δεδομένου ότι η ομαδική εργασία παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία κάθε επιχείρησης, ο σχεδιασμός UI/UX μπορεί να προσεγγιστεί από μια διεπιστημονική και διαλειτουργική προοπτική. Παρόλο που οι σχεδιαστές UI/UX είναι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του σχεδιασμού προϊόντων, μπορούν να συνεργαστούν με άλλα τμήματα της εταιρείας για την ανάπτυξη ποιοτικών, ανταποκρινόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

  Δημιουργήστε έναν διαγωνισμό Giveaway χρησιμοποιώντας αυτά τα 14 εργαλεία

Μπορούν επίσης να κάνουν καταιγισμό ιδεών και να αναθεωρήσουν την απόδοση του προϊόντος μαζί γιατί κανείς δεν έχει το μονοπώλιο της γνώσης. Αυτό ενισχύει την εργασιακή κουλτούρα της εταιρείας.

8. Οι σχεδιαστές UI/UX πρέπει να ξέρουν πώς να κωδικοποιούν

Αυτός ο μύθος υποδηλώνει ότι για να σχεδιάσουν διεπαφές χρήστη και εμπειρίες χρήστη, οι σχεδιαστές πρέπει να γνωρίζουν πώς να γράφουν κώδικες χρησιμοποιώντας γλώσσες σχεδίασης όπως η CSS. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι αναληθές επειδή οι σχεδιαστές UI/UX διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων πέρα ​​από την κωδικοποίηση που τους βοηθούν να αναπτύξουν εξαιρετικά σχέδια προϊόντων.

Αν και πολλά οφέλη συνοδεύονται από την εκμάθηση κωδικοποίησης ως σχεδιαστής UI/UX, αυτό δεν σημαίνει ότι η επάρκεια στην κωδικοποίηση είναι υποχρεωτική για να λειτουργήσει ως σχεδιαστής.

9. One-Size-Fits-All Works for UI/UX Design

Οι περισσότεροι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων σχεδιαστών και μη, πιστεύουν ότι ταιριάζει σε όλα τα σχέδια UI/UX, ειδικά σε διαφορετικές πλατφόρμες. Δηλαδή, μια σχεδίαση UI/UX για έναν ιστότοπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια εφαρμογή για κινητά.

Αν και η άντληση έμπνευσης από υπάρχοντα σχέδια δεν είναι λάθος, η χρήση του ίδιου σχεδίου κατά λέξη σε διαφορετικές πλατφόρμες μπορεί να επηρεάσει τον αντίκτυπο του σχεδίου σας.

Οι χρήστες κινητών και ιστοτόπων έχουν επίσης διαφορετικά σημεία πόνου, ακόμη και για τον ίδιο οργανισμό. Επομένως, είναι καλύτερο να απορρίψετε αυτήν την ιδέα και να εστιάσετε στην προσαρμογή των σχεδίων σχεδίασής σας ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τελικών χρηστών.

Βασικά Takeaways

  • Οι σταδιοδρομίες UI/UX είναι προκλητικές και απαιτούν συνδυασμό μαλακών και τεχνικών δεξιοτήτων, καθώς και συνεχή μάθηση και επένδυση στην επαγγελματική ανάπτυξη.
  • Ο λευκός χώρος στη σχεδίαση είναι σημαντικός για την αναγνωσιμότητα και την κατανόηση, καθώς και για τη δημιουργία μιας διεπαφής χρήστη με απόκριση.
  • Ο καλός σχεδιασμός UI/UX εξισορροπεί τις ανάγκες των χρηστών με τους επιχειρηματικούς στόχους, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τους στόχους του χρήστη όσο και της εταιρείας.

Προσεγγίστε το UI/UX με τη σωστή νοοτροπία

Η κατάρριψη κοινών μύθων και παρανοήσεων σχετικά με το UI/UX είναι απαραίτητη για την καλύτερη κατανόηση του κλάδου και της δυναμικής του. Έχουμε απομυθοποιήσει τα περισσότερα από αυτά, ώστε να μην επηρεάσετε αρνητικά την καριέρα σας ως αποτέλεσμα να τα κρατάτε.

Επιπλέον, δώστε προτεραιότητα στη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη για να μπορείτε να παραμένετε συνεχώς στην κορυφή των παιχνιδιών σχεδιασμού σας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα σχεδίασης UI/UX και να παρακολουθήσετε συνέδρια σχεδιασμού για να μπορέσετε να μάθετε, να ξεμάθετε και να ξαναμάθετε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη βιομηχανία UI/UX.