Η Tecno λανσάρει Slimmed Down 14″ Megabook T1 & Color Changing S1 Dazzling Edition

Επιδιώκοντας να κερδίσει ένα αυξημένο μερίδιο στην αγορά φορητών υπολογιστών, η Tecno επιδιώκει να κάνει θραύση με την αποκάλυψη δύο νέων φορητών υπολογιστών, του Tecno Megabook T1 2023 14 ιντσών και του Tecno Megabook S1 Dazzling Edition. Ενώ έχουμε δει πιο εκπληκτικές και εντυπωσιακές εκδόσεις από την Tecno, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου Phantom V Fold, η φετινή εκδήλωση στο Βερολίνο επικεντρώνεται στην ανανέωση της δημοφιλής σειράς φορητών υπολογιστών με αυξημένη φορητότητα και προσωπικότητα.

Βασικά Takeaways

  • Η Tecno αποκαλύπτει δύο νέους φορητούς υπολογιστές, τον Tecno Megabook T1 2023 14 ιντσών και τον Tecno Megabook S1 Dazzling Edition, με έμφαση στη φορητότητα και την προσωπικότητα.
  • Το Tecno Megabook T1 14″ προσφέρει μικρότερο παράγοντα μορφής, αλλά καταφέρνει να εκπλήξει με ακόμη πιο εντυπωσιακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, με μεγαλύτερη μπαταρία και αξιώσεις έως και 18,5 ώρες λειτουργίας.
  • Το Tecno Megabook S1 Dazzling Edition χρησιμοποιεί τεχνολογία πολυχρωματικών φωτοϊσομερών, αποκαλύπτοντας ένα μοτίβο γραμματοσειράς pixel όταν εκτίθεται σε υπεριώδη ακτινοβολία. Οι επιλογές τιμολόγησης και προσαρμογής δεν έχουν ανακοινωθεί.
  Πώς να ενισχύσετε το Διαδίκτυό σας [Tips & Tools]

Tecno Megabook T1 14″: Μικρότερη, αλλά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Με βάση την επιτυχία του δημοφιλούς Megabook T1, η Tecno θέλησε να φτιάξει μια ακόμα πιο φορητή έκδοση που διατηρούσε την εξαιρετική επιλογή εισόδου/εξόδου και χαρακτηριστικών. Θα σκεφτόσαστε ότι η μείωση του μεγέθους από ένα πλαίσιο 15,6 ιντσών σε ένα μικρότερο 14 ιντσών θα είχε επίσης ως αποτέλεσμα τη θυσία της χωρητικότητας της μπαταρίας.

Πίστωση εικόνας: Paul Antil/MakeUseOf

Ενώ το πάχος του στα 14,8 mm παραμένει αμετάβλητο από το περσινό Megabook 15,6″, το νέο T1 14″ είναι ελαφρύτερο στα 1,39kg (έναντι 1,48kg) και καταφέρνει να χωρέσει μια μεγαλύτερη μπαταρία 75Wh (έναντι 70Wh) που ισχυρίζεται ότι παρέχει επιπλέον 1 ώρα χρόνος εκτέλεσης έως και 18,5 ώρες. Για γρήγορη φόρτιση, θα βρείτε τον ίδιο μετασχηματιστή GaN 65W.

Πίστωση εικόνας: Paul Antil/MakeUseOf

Αν και η μικρότερη οθόνη 14″ μπορεί να μην φαίνεται τόσο ελκυστική αν προτιμάτε να έχετε επιπλέον οθόνη, η T1 14″ έχει αναβαθμιστεί σε αναλογία διαστάσεων 16:10 με αναλογία οθόνης προς σώμα 90%, και εξακολουθεί να παρέχει 100% Χρώμα sRGB και προστασία ματιών TUV. Ολοκληρώνοντας αυτό το νέο μοντέλο, διατηρεί το βραβείο σχεδίασης Red Dot από πέρυσι με το “μεταλλικό σώμα υψηλής ποιότητας αλουμινίου”, προσφέροντας εξαιρετική ισορροπία φορητότητας, απόδοσης και τη μεγαλύτερη μπαταρία στο εύρος τιμών του.

  Πώς να παρακολουθείτε τη χρήση δεδομένων από το Netflix

Tecno Megabook S1 Dazzling Edition

Αντί για έναν πλήρη επανασχεδιασμό, η TECNO παρουσίασε μια ειδική πρωτότυπη έκδοση, “Dazzling” έκδοση S1. Ενώ το πλαίσιο και τα εσωτερικά του παραμένουν αμετάβλητα, το επάνω καπάκι και η περιοχή του μαξιλαριού του καρπού του S1 Dazzling αποκτούν μια λεπτή τεχνολογική/μαγική αναμόρφωση.

Πίστωση εικόνας: Paul Antil/MakeUseOf

Χρησιμοποιώντας πολυχρωματικό φωτοϊσομερές, στο χρώμα της Λευκής Σελήνης, η μονόχρωμη επιφάνεια του S1 μπορεί να αποκαλύψει χρώματα όταν εκτίθεται σε υπεριώδη ακτινοβολία. Για να το επιδείξουν αυτό για εμάς, έριξαν έναν φακό UV στην επιφάνεια για λίγα δευτερόλεπτα για να αποκαλύψουν το “MEGABOOK S1” γραμμένο με γραμματοσειρά pixel κατά μήκος της δεξιάς πλευράς του επάνω καπακιού. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο smartphone Camon 19 Pro Mondrian Edition που κυκλοφόρησε πέρυσι, η Tecno επεκτείνει αυτήν την τεχνολογία και στις άλλες συσκευές της.

  Εικονική μηχανή Ethereum (EVM) Επεξήγηση σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Πίστωση εικόνας: Paul Antil/MakeUseOf

Αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο έντονο στο εσωτερικό κατά την παρουσίαση του θαλάμου τους, φαντάζομαι ότι η μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο θα αναδείκνυε πραγματικά αυτήν την αλλαγή στην εμφάνιση. Επιπλέον, ενώ αυτό παραμένει ένα πρωτότυπο προϊόν και η τιμολόγηση δεν έχει ανακοινωθεί, υποπτευόμαστε ότι η Techno θέλει να φέρει τη μοναδική τεχνολογία της σε παρόμοια προσιτή τιμή εκκίνησης όπως το τυπικό Megabook S1. Δεν είναι σαφές τι προσαρμογή θα έχουν οι χρήστες στο εμφανιζόμενο κείμενο ή σχέδια, αν και ακριβώς όπως με το ASUS ROG Zephyrus G14 με την οθόνη AniMe Matrix στο καπάκι του, το S1 Dazzling Edition πιθανότατα θα βρει τη βάση των θαυμαστών του.

Πίστωση εικόνας: Paul Antil/MakeUseOf

Οι νέοι φορητοί υπολογιστές της Tecno Dazzle στην IFA 2023

Το IFA 2023 συχνά αποκαλύπτει τους καλύτερους νέους φορητούς υπολογιστές που θα δείτε τον επόμενο χρόνο και η φετινή έκδοση δεν ήταν διαφορετική. Η Tecno έχει προχωρήσει προς τα εμπρός και προς τα πάνω με τη σειρά Megabook της, βασιζόμενη στις επιτυχίες του 2022 και των αρχών του 2023. Ως εκ τούτου, είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε τι θα έρθει από την Tecno το 2024!