Η Nvidia λανσάρει το GeForce NOW Passes, αλλά υπάρχει κάποιο σημείο σε αυτά;

Θέλετε να απολαύσετε κορυφαία παιχνίδια cloud χωρίς δέσμευση συνδρομής; Η Nvidia ανταποκρίνεται σε αυτό με την κυκλοφορία των νέων GeForce NOW Day Passes.

Αντί να εγγραφείτε στο GeForce ΤΩΡΑ για έναν μήνα, μπορείτε να πάρετε ένα Day Pass και να απολαύσετε όλα τα πλεονεκτήματα των συνδρομών Ultimate και Priority χωρίς να ανησυχείτε για την εκτέλεση της συνδρομής σας τον επόμενο μήνα.

Στα χαρτιά, ακούγεται χρήσιμο. Στην πράξη, δεν είμαι τόσο σίγουρος — και να γιατί.

Τι είναι ένα Nvidia GeForce NOW Day Pass και πόσο κοστίζει;

Η Nvidia διαφημίστηκε για πρώτη φορά το GeForce NOW Day Passes στην CES 2024, αποκαλύπτοντας ότι θα εισαγάγει ένα νέο επίπεδο πρόσβασης που θα στοχεύει στο καθημερινό gaming cloud. Κολλήσατε σε δωμάτιο ξενοδοχείου ή σε τρένο για μια μέρα; Γιατί να μην πάρετε ένα ημερήσιο πάσο και ενώ ο χρόνος είναι μακριά;

Το GeForce NOW Day Pass διατίθεται σε δύο επίπεδα:

  • 3,99 $ Priority Day Pass: Παραλείψτε τις ουρές αναμονής και παίξτε παιχνίδια στα 1080p/60FPS για έως και έξι ώρες.
  • $7,99 Ultimate Day Pass: Αποκτήστε πρόσβαση στους διακομιστές και το παιχνίδι RTX 4080 της GeForce NOW σε 4K/120FPS για έως και οκτώ ώρες.
  Οι καλύτερες μητρικές πλακέτες B760 του 2024

Το Ultimate Day Pass έρχεται επίσης με όλα τα πρόσθετα που θα περιμένατε από μια GPU RTX 4080, όπως το DLSS 3 και το Nvidia Reflex, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την αναπαραγωγή των πιο πρόσφατων εκδόσεων ακόμη και σε υλικό με χαμηλή ισχύ. Επιπλέον, αξίζει να θυμάστε ότι το GeForce NOW δεν σας δίνει έναν κατάλογο παιχνιδιών όπως το Xbox Game Pass. Μπορείτε να παίξετε μόνο παιχνίδια που έχετε ήδη, συνδεδεμένα με το Steam, το Epic, το GOG ή άλλες πλατφόρμες παιχνιδιών.

Ημερήσια κάρτα GeForce NOW έναντι Προτεραιότητας και Τελικής Συνδρομής GeForce NOW

Το GeForce NOW της Nvidia είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα gaming cloud. Το έχω χρησιμοποιήσει και σβήνει όλα αυτά τα χρόνια και είναι ιδιαίτερα βολικό όταν ταξιδεύω μόνο με έναν ελαφρύ φορητό υπολογιστή που δεν μπορεί να εκτελέσει τίποτα πιο απαιτητικό οπτικά από το Vampire Survivors ή το OpenTTD.

  Πώς να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς Google στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Το GeForce NOW είναι απλό στη λήψη και εγκατάσταση και οι πολλαπλές βαθμίδες συνδρομής του το καθιστούν χρήσιμο και προσβάσιμο σε οποιονδήποτε—γι’ αυτό η επιλογή Day Pass δεν είναι απαραιτήτως συσσωρευμένη όσον αφορά το κόστος.

Η υπηρεσία έχει τρεις τυπικές επιλογές συνδρομής:

Σχέδιο

Ενδύω

Επίπεδο πρόσβασης

Διάρκεια συνεδρίας

Ανάλυση

FPS

Διαφημίσεις

Επιλογές τιμών

Ελεύθερος

Basic Rig

Τυπική πρόσβαση σε διακομιστές παιχνιδιών

1 ώρα

720p-1080p

Μεταβλητός

Ναί

Δωρεάν, με υποστήριξη διαφημίσεων

Προτεραιότητα

Premium Rig | RTX ON

Πρόσβαση κατά προτεραιότητα σε διακομιστές premium

6 ώρες

Έως 1080p

Έως 60

Οχι

9,99 $/μήνα. 49,99 $ για 6 μήνες

Τελικός

GeForce RTX 4080 Rig | RTX ON

Αποκλειστική πρόσβαση σε διακομιστές RTX 4080

8 ώρες

Έως 4K

Έως 120

Οχι

19,99 $/μήνα. 99,99 $ για 6 μήνες

Αγνοώντας τη βασική βαθμίδα Δωρεάν, η διαφορά μεταξύ της πρόσβασης μιας ημέρας στο επίπεδο Προτεραιότητας και της συνδρομής ενός μήνα είναι πέντε δολάρια—στην τιμή ενός ποτού Starbucks, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Priority gaming cloud για έναν ολόκληρο μήνα. Το άλμα μεταξύ της μηνιαίας συνδρομής Ultimate και του Day Pass είναι πιο απότομο, με διαφορά 13 $. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα πολύ μεγαλύτερη αξία στο να αποκτήσετε την Ultimate μηνιαία συνδρομή και να παίζετε όποτε θέλετε, έναντι περιορισμένης περιόδου.

  Πώς να διορθώσετε τις πτώσεις Valorant FPS

Για να μην αναφέρουμε ότι, παρόλο που ονομάζεται Day Pass, το Priority Pass σάς προσφέρει μόλις έξι ώρες παιχνιδιού — με το Ultimate να σας δίνει οκτώ.

Αξίζει τα χρήματα ένα Nvidia GeForce NOW Day Pass;

Αν το GeForce NOW είχε έναν εκτενή κατάλογο παιχνιδιών όπως το Xbox Game Pass, θα έλεγα ότι αυτό ήταν ένα slam dunk. Δεδομένου ότι εργάζεστε μέσω των δικών σας βιβλιοθηκών παιχνιδιών (οι οποίες, για να είμαστε δίκαιοι, είναι εκτεταμένες για πολλούς ανθρώπους), φαίνεται περιοριστικό. Η τιμολόγηση μεταξύ του ημερήσιου πάσου και μιας μηνιαίας συνδρομής είναι αρκετά κοντά, ώστε πιθανότατα θα σκεφτόσασταν απλώς να πάρετε έναν μήνα και να μην ανησυχείτε μήπως εξαντληθεί ο χρόνος. Σε ποιο σημείο, ποιον απευθύνεται πραγματικά το Day Pass;

Ίσως λοιπόν το GeForce NOW Day Pass να αξίζει τον κόπο για τις περιπτώσεις που δεν σκοπεύετε να παίξετε σύντομα και απλά θέλετε να απολαύσετε κάποια ποιότητα RTX 4080 εν κινήσει. Ωστόσο, μοιάζει περισσότερο με έναν τρόπο διοχέτευσης των ανθρώπων στις μηνιαίες συνδρομές παρά με οτιδήποτε άλλο—και το λέω αυτό ως κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει το GeForce NOW ενεργοποίηση και απενεργοποίηση με τα χρόνια. Πάντα θα έπαιρνα έναν μήνα παρά μια μέρα.