Η Microsoft μετονομάζει το Bing Chat σε Copilot για να ανταγωνιστεί το ChatGPT

Τα εργαλεία AI επεκτείνονται με ανησυχητικό ρυθμό και όλοι οι τεχνολογικοί γίγαντες αναζητούν έναν τρόπο να τα αξιοποιήσουν. Ενώ η Microsoft δεν είναι ξένη στη δημιουργία εργαλείων AI, η εταιρεία κάνει τώρα μια μεγάλη ώθηση για να εκθρονίσει τους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένου του ChatGPT.

Ως μέρος της στρατηγικής της, η εταιρεία έχει μετονομάσει το Bing Chat σε Copilot. Αλλά αυτή η κίνηση είναι πολλά περισσότερα από μια απλή αλλαγή ονόματος.

Τι συμβαίνει με το Bing Chat;

Όπως αναφέρεται στο Financial Times, η Microsoft προχωρά σε αλλαγές στην υπηρεσία AI, Bing Chat. Προηγουμένως, η υπηρεσία ήταν προσβάσιμη μόνο μέσω της μηχανής αναζήτησης της Microsoft, Bing.

Τώρα, καθώς ο βοηθός AI επεκτείνεται εκτός του Bing, η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Bing Chat θα μετονομαστεί σε “Copilot”. Αυτό το ευθυγραμμίζει με τα άλλα εργαλεία AI της Microsoft στα άλλα συστήματα της.

Είναι το Old Bing Chat το ίδιο με το νέο Copilot;

Όπως μελετήθηκε στις Mashable, δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές που επηρεάζουν τους τακτικούς χρήστες. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ότι το Copilot έχει πλέον τη δική του διεύθυνση URL: https://copilot.microsoft.com/.

  Ελέγξτε εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι ευάλωτο στο Spectre

Οι τακτικοί χρήστες του Bing Chat θα παρατηρήσουν ότι το UI φαίνεται λίγο διαφορετικό. Και η μετονομασμένη υπηρεσία έχει τώρα καλύτερο σχέδιο απορρήτου δεδομένων για τους χρήστες Enterprise. Αλλά σε σύγκριση με το παλιό Bing Chat, το Copilot μοιάζει και αισθάνεται σχεδόν το ίδιο.

Γιατί η Microsoft άλλαξε το όνομα του Bing Chat σε Copilot;

Πίστωση εικόνας: Microsoft

Με την πρώτη ματιά, αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια ασήμαντη αλλαγή στο μέτωπο της Microsoft. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή είναι μόνο ένα γρανάζι σε ένα μεγαλύτερο μηχάνημα που έχει δημιουργηθεί από τη Microsoft και σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για να αντιμετωπίσει το ChatGPT.

Εάν το όνομα “Copilot” ακούγεται γνωστό, είναι πιθανό ότι οι χρήστες των Windows 11 χρησιμοποιούν ήδη το Copilot ως βοηθό AI. Και, σύμφωνα με Προγραμματιστές XDAη Microsoft θα φέρει επίσης το Copilot στα Windows 10. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες των Windows θα έχουν τον βοηθό AI της Microsoft στα χέρια τους από προεπιλογή χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν τίποτα επιπλέον.

Ο στόχος της Microsoft είναι πιθανό να καταστήσει το Copilot την πιο βολική επιλογή βοηθού AI για τους χρήστες των Windows. Εάν όλα πάνε όπως θέλει η Microsoft, οι χρήστες δεν θα ανοίξουν καν τα προγράμματα περιήγησης ιστού τους όταν θέλουν να μιλήσουν σε μια τεχνητή νοημοσύνη. Αντίθετα, θα φέρουν το Copilot και θα το χρησιμοποιήσουν για όλες τις ανάγκες τους που τροφοδοτούνται από AI.

  Πώς να διορθώσετε το WordPress White Screen of Death και να διατηρήσετε έναν υγιή ιστότοπο

Αν και αυτό ακούγεται υπέροχο για τη Microsoft, η στρατηγική δυστυχώς αποκλείει άτομα που δεν χρησιμοποιούν Windows 10 ή 11. Ως εκ τούτου, η κίνηση μετονομασίας του Bing Chat σε Copilot βοηθά να φέρετε το όνομα της επωνυμίας σε άτομα εκτός των Windows, καθώς χρειάζεστε μόνο ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού για πρόσβαση σε αυτό.

Μπορεί το Copilot να λάβει το ChatGPT;

Αυτή η κίνηση είναι έξυπνη από τη Microsoft. Η ενοποίηση όλων των λύσεων τεχνητής νοημοσύνης με το όνομα Copilot μειώνει τη σύγχυση των χρηστών και βοηθά στην καθιέρωση της επωνυμίας ως ενός από τους σημαντικότερους ανταγωνιστές στην αγορά βοηθών τεχνητής νοημοσύνης.

Ωστόσο, εάν η Microsoft θέλει το Copilot να «κολλήσει», πρέπει να κάνει δύο πράγματα. Κάντε το chatbot άξιο χρήσης και μην υπερβάλλετε στη δημιουργία εσόδων.

Η χρησιμότητα ενός AI εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο καλά αποδίδει όταν οι χρήστες του δίνουν ερωτήματα. Μια εταιρεία μπορεί να διαφημίσει το chatbot τεχνητής νοημοσύνης της όσο θέλει, αλλά αν η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να εκπέμπει τυχαίες ανοησίες ή λανθασμένες δηλώσεις, οι άνθρωποι θα το εγκαταλείψουν για μία από τις πολλές εκπληκτικές εναλλακτικές λύσεις ChatGPT.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Lens για να αναγνωρίσετε αντικείμενα στις φωτογραφίες

Και ενώ φαίνεται βολικό οι χρήστες των Windows να έχουν πρόσβαση σε ένα εργαλείο AI out-of-the-box, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft προσθέτει βασικές εφαρμογές και υπηρεσίες στο λειτουργικό της σύστημα. Για παράδειγμα, η εταιρεία πρόσθεσε το Clipchamp έτσι ώστε οι χρήστες των Windows να μην χρειάζεται να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο τρίτου κατασκευαστή… και στη συνέχεια να απέβαλε αμέσως τους χρήστες με επιθετικά σχέδια δημιουργίας εσόδων από το Clipchamp.

Δεδομένου ότι η Microsoft είναι εταιρεία, πιθανότατα θα αναζητήσει τρόπους για να κερδίσει χρήματα από το Copilot κάποια στιγμή. Και αν δεν αντιμετωπίσει το πρόβλημα έχοντας κατά νου τον τελικό χρήστη, διατρέχει τον κίνδυνο να χαλάσει τη γνώμη των ανθρώπων για το Copilot προτού προλάβει να ρίξει μια σταθερή βολή στον θρόνο του ChatGPT.

Είναι το Copilot το επόμενο ChatGPT;

Με τη Microsoft να κλειδώνει το Copilot ως την προσφορά της στην αγορά βοηθών τεχνητής νοημοσύνης, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνετε από το να περιμένετε και να δείτε εάν έχει ό,τι χρειάζεται για να καταργήσει το ChatGPT. Ωστόσο, η Microsoft πρέπει να προσεγγίσει την εφαρμογή του Copilot με προσοχή εάν δεν θέλει οι άνθρωποι να φύγουν για άλλες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.