Η πρώτη κάμερα δράσης 8K στον κόσμο

Βασικά Takeaways

  • Εξαιρετική ποιότητα εικόνας, ειδικά σε χαμηλό φωτισμό, χάρη σε έναν μεγάλο αισθητήρα.
  • Οι λειτουργίες AI συμβάλλουν στην εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου και στην παραγωγή συναρπαστικών βίντεο σύντομης μορφής. Το Ace Pro διαθέτει βελτιωμένο λογισμικό και πρότυπα λήψης που διευκολύνουν την επεξεργασία και την παραγωγή βίντεο.
  • Η λειτουργία 8K δεν προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις και το Ace Pro μπορεί να μην είναι κατάλληλο για vlogging λόγω της μεγαλύτερης ελάχιστης απόστασης εστίασής του.

Περισσότερο γνωστό για τις καινοτόμες κάμερες 360 μοιρών και τη διαδικασία επεξεργασίας “τραβήξτε τώρα, καρέ αργότερα”, η Ace Pro είναι η πρώτη αποκλειστική κάμερα δράσης τύπου GoPro του Insta360. Με τον μεγαλύτερο αισθητήρα μέχρι τώρα και ένα τσιπ AI στη συσκευή, το Ace Pro αποδίδει πολύ καλύτερα από ό,τι θα περίμενε κανείς σε χαμηλό φωτισμό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα πλάνα είναι εξαιρετικά. Αλλά η λειτουργία 8K είναι σε μεγάλο βαθμό ένα τέχνασμα και η ελάχιστη απόσταση εστίασης θα σας δώσει παύση αν θέλετε να το επιλέξετε για vlogging.

Insta360 Ace Pro

Το Insta360 Ace Pro προσφέρει μια επικεφαλίδα εγγραφή 8K24, αν και είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσετε τις μυριάδες άλλες λειτουργίες 4K—συμπεριλαμβανομένου ενός νέου PureVideo 4K30 που είναι ιδανικό για καταστάσεις χαμηλού φωτισμού. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος από τον μέσο αισθητήρα οδηγεί σε ελάχιστη απόσταση εστίασης μεγαλύτερη από τη μέση, η οποία μπορεί να μην ταιριάζει στους vlogger. Αλλά για όλους τους άλλους, η εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε συνδυασμό με το βελτιωμένο λογισμικό AI και τα πρότυπα λήψης το καθιστούν τουλάχιστον ίσο με τις καλύτερες κάμερες δράσης στην αγορά σήμερα.

Μάρκα Insta360

Μέγεθος αισθητήρα 1/1,3″

Ανάλυση βίντεο έως 8K24

Ανάλυση φωτογραφίας 48mp

Μπαταρία 1650 mAh (έως 100 λεπτά)

Σύνδεση USB-C

Μέγεθος D71,9 x H52,15 x D38,5 mm

Βάρος 180g (6,4oz)

Αντοχή στο νερό 10 μέτρα (έως 60 μέτρα με προαιρετική θήκη κατάδυσης)

Φακός Leica 16mm (ισοδύναμο)

Αποθήκευση MicroSD

Οθόνη πίσω 2,4″ αναδιπλούμενη έγχρωμη οθόνη αφής, εμπρός 0,66″ OLED για εμφάνιση της τρέχουσας λειτουργίας

Πλεονεκτήματα

  • Εξαιρετική ποιότητα εικόνας, ειδικά σε χαμηλό φωτισμό χάρη σε έναν μεγάλο αισθητήρα
  • Λειτουργίες AI για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου και βοηθούν στην παραγωγή συναρπαστικών βίντεο σύντομης μορφής
  • Εξαιρετικό λογισμικό επεξεργασίας για smartphone ή επιτραπέζιους υπολογιστές
  • Αδιάβροχο έως 10 μέτρα από το κουτί

Μειονεκτήματα

  • Η λειτουργία 8K είναι ως επί το πλείστον ένα τέχνασμα
  • Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι μεγαλύτερη από το συνηθισμένο. vloggers προσοχή
  • Μη αντικαταστάσιμο προστατευτικό φακού

Σχεδίαση και αξεσουάρ: Η αναδιπλούμενη οθόνη είναι το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει

Κατά την πρώτη εκκίνηση της κάμερας, θα πρέπει να την καταχωρήσετε στην εφαρμογή Insta360 και να εγκαταστήσετε μια ενημέρωση υλικολογισμικού. Αυτό δεν είναι προαιρετικό βήμα. πρέπει να καταχωρήσετε τη συσκευή, επομένως βεβαιωθείτε ότι το έχετε κάνει πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές σας γεμάτες δράση χωρίς Διαδίκτυο.

James Bruce / MakeUseOf

Το Ace Pro δεν φαίνεται να παραβιάζει καμία σχεδιαστική σύμβαση όσον αφορά το εξαιρετικά συμπαγές σχήμα της κάμερας δράσης. Αλλά έχει μερικά προσεγμένα χαρακτηριστικά που το κάνουν ακόμη πιο κατάλληλο για άλλες εργασίες.

James Bruce / MakeUseOf

Στη μία πλευρά βρίσκεται η θήκη για την αφαιρούμενη μπαταρία, ενώ στην άλλη ένα κουμπί λειτουργίας, μια κάρτα microSD και μια θύρα USB-C. Όλα καλύπτονται με ασφάλεια με αδιάβροχο κάλυμμα που εφαρμόζει σφιχτά. Εκτός κουτιού, είναι αδιάβροχο στα 10 μέτρα, και α είναι διαθέσιμη θήκη κατάδυσης να βουτήξει πιο κάτω.

James Bruce / MakeUseOf

Το Ace Pro διαθέτει επίσης δύο οθόνες. Η πρώτη είναι η κύρια οθόνη γύρω από το πίσω μέρος, μια έγχρωμη οθόνη αφής διαστάσεων 2,42 ιντσών. Αυτό ανατρέπεται κατά μήκος της επάνω άκρης, ώστε να μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση της εγγραφής σας είτε πίσω είτε μπροστά από την κάμερα (ή πιο ευφάνταστες γωνίες, όπως από τη μέση σας).

Επιπλέον, υπάρχει μια μικρότερη οθόνη 0,89 ιντσών στο μπροστινό μέρος, η οποία δίνει μια γρήγορη ένδειξη της τρέχουσας λειτουργίας, της μπαταρίας και του υπολειπόμενου χρόνου εγγραφής. Είναι εκπληκτικά χρήσιμο εάν αντικαθιστάτε συχνά λειτουργίες και διασφαλίζει ότι δεν θα εγγράψετε κατά λάθος το vlog σας σε αργή κίνηση, για παράδειγμα.

  Πρέπει να τα χρησιμοποιείτε ακόμα;

James Bruce / MakeUseOf

Δεδομένου ότι η βάση του Insta360 Ace Pro περιέχει μόνο ένα ιδιόκτητο μαγνητικό σύστημα γρήγορης μανδάλωσης και όχι μια τρύπα για βίδα τρίποδου, δεν μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας και πρέπει να χρησιμοποιηθεί με τον προσαρμοσμένο προσαρμογέα.

Το μαγνητικό μάνδαλο μπορεί να τοποθετηθεί μόνο με έναν τρόπο (υποδεικνύεται από ένα μικρό σύμβολο που μιμείται ποια πλευρά είναι ο φακός) και βρήκα ότι μπορεί να είναι παραπλανητικά χαλαρό, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχει πιεστεί πλήρως. Στις πρώτες μου προσπάθειες, ένιωσα σαν να ήταν συνδεδεμένο και χωνευτό στο σώμα του Ace Pro, αλλά δεν ήταν καθόλου ασφαλές. Σπρώξτε το σταθερά μέχρι να ακούσετε ένα κλικ και στις δύο πλευρές, διαφορετικά θα συμβούν ατυχήματα.

Στη συνέχεια, το μαγνητικό μάνδαλο παρέχει ένα τυπικό σημείο στήριξης για χρήση με οποιοδήποτε αξεσουάρ κάμερας δράσης ή με προσαρμογέα τρίποδων. Στο κουτί υπάρχει μια μικρή «μαγική» βάση που μπορεί να κολλήσει σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια, αλλά πιθανότατα έχετε ήδη ένα βουνό από κομμάτια με τυπικό σημείο στήριξης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης.

James Bruce / MakeUseOf

Η δοκιμαστική μου μονάδα στάλθηκε μαζί με ένα πολυλειτουργικό selfie stick και μίνι τρίποδο συνδυάζεται με την Pgytech. Αυτό το έξυπνο αξεσουάρ είναι ένα επεκτάσιμο selfie stick σε σχήμα Ζ 3 σε 1 με μικρά πόδια τρίποδων που βγαίνουν από τη βάση. Συμπεριλαμβανομένου του τεντωμένου χεριού σας, αυτό θα απομακρύνει την κάμερα περίπου ένα μέτρο, επομένως είναι ένα ιδανικό αξεσουάρ για vlogging (αν και όχι αρκετά μακρύ για εκτεταμένη χρήση, καθώς τα χέρια σας θα κουραστούν).

Εάν το vlogging είναι η κύρια περίπτωση χρήσης σας, θα συνιστούσα να παραλάβετε το επίσημο αόρατο επεκτάσιμο selfie stick; το λογισμικό θα αφαιρέσει αυτόματα το ραβδί από τις λήψεις σας.

James Bruce / MakeUseOf

Εξοπλισμένο με ρυθμιζόμενη κεφαλή μπάλας, ο συνδυασμός μίνι τρίποδο και selfie stick σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να τοποθετήσετε με ασφάλεια το Ace Pro και να κινηματογραφήσετε μια στατική τοποθεσία σε διάφορες γωνίες.

Σύστημα απεικόνισης: Εξαιρετικό, αλλά ξεχάστε τα 8K

Μέσα στο Ace Pro, θα βρείτε έναν αισθητήρα 1/1,3 ιντσών. αυτή είναι η μεγαλύτερη κάμερα Insta360 σε επίπεδο καταναλωτή, που συνδέεται μόνο με την DJI Osmo Action 4 και μεγαλύτερη από την GoPro Hero 12. Η καλύτερη προηγούμενη προσφορά του Insta360 ήταν ο αισθητήρας 1 ιντσών στο αρθρωτό One R με ένα mod Leica 1 ιντσών .

James Bruce / MakeUseOf

Το Ace Pro συνεχίζει αυτή τη συνεργασία με τη Leica και διαθέτει σταθερό φακό ευρυγώνιου Summarit 16 mm (ισοδύναμο πλήρους κάδρου) f/2.6. Δυστυχώς, το προστατευτικό φακού δεν είναι αφαιρούμενο, κάτι που μπορεί να αποτρέψει ορισμένους που αναζητούν συγκίνηση. Το Insta360 προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση ενός έτους, εάν καταφέρετε να το ξύσετε.

Ο μεγαλύτερος αισθητήρας είναι αυτός που επιτρέπει την εντυπωσιακή ανάλυση 8K24, αν και η χρησιμότητά του είναι αμφισβητήσιμη. Εκτός από την παντελή έλλειψη συσκευών προβολής 8K, η ποιότητα του βίντεο 8K δεν είναι ιδιαίτερα καλύτερη από το 4K—και αν τηρήσετε το 4K, μπορείτε να τραβήξετε έως και 120 FPS. Ακολουθεί ένα σύντομο τμήμα σταθεροποιημένο βίντεο 8K24 που τραβήχτηκε ένα υπέροχο χειμωνιάτικο απόγευμα στα ρεικόπτερα:

Δυστυχώς, η μέγιστη ανάλυση που θα δώσει το YouTube είναι 4K—πράγμα που δείχνει το νόημα του τι ακριβώς πρόκειται να κάνετε με το βίντεο 8K; Μετά άλλαξα σε 4K60:

Ακόμη και στα ακατέργαστα αρχεία, θα έπρεπε να είμαι ειλικρινής και να πω ότι δεν βλέπω μεγάλη διαφορά με το 8K, και δεδομένου του περιορισμού των 24 FPS εκεί, είναι πολύ πιθανό να πέσετε στα 4K για να λάβετε 60 FPS ή υψηλότερη. Περιέργως, ενώ το βασικό μοντέλο Ace παρέχει κάποιες ενδιάμεσες αναλύσεις βίντεο όπως 5,7K, το Ace Pro δεν το κάνει — μεταβαίνει από 4K σε 8K, χωρίς τίποτα ενδιάμεσο.

Περισσότερο από την ανάλυση της επικεφαλίδας, όμως, είναι το μέγεθος του αισθητήρα που πραγματικά κάνει τη διαφορά στην ποιότητα της εικόνας, επιτρέποντας τη λήψη περισσότερου φωτός ανά πάσα στιγμή. Στο Ace Pro, αυτό συνδυάζεται με ένα νέο αποκλειστικό τσιπ AI 5nm για βελτίωση εικόνας.

Εάν προτιμάτε να βαθμολογήσετε με χρώμα τα δικά σας πλάνα, αξίζει να σημειωθεί ότι το Ace Pro δεν βγάζει σε μορφή LOG / χρώμα 10 bit. Ωστόσο, εκτός συσκευασίας και σε καλό φως, η αναπαραγωγή χρωμάτων είναι εξαιρετική, οι λεπτομέρειες είναι καθαρές και η ενσωματωμένη σταθεροποίηση έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετικά ομαλό βίντεο. Δεν απογοητεύτηκα σε κανένα μέτωπο. Ωστόσο, η έλλειψη εγγραφής LOG μπορεί να σας αποτρέψει.

  15 Πίνακες συσπάσεων για να μεγιστοποιήσετε το δυναμικό της ροής σας

Απόδοση χαμηλού φωτισμού: Καλύτερη στην αγορά, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας μικρός αισθητήρας

Ο μεγαλύτερος αισθητήρας μέσα στο Ace Pro σημαίνει ότι έχει πιο εντυπωσιακή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό από τους ανταγωνιστές με μικρότερους αισθητήρες. Αλλά για να είμαστε σαφείς, αυτός είναι ακόμα ένας σχετικά μικρός αισθητήρας και δεν θα πρέπει να περιμένετε απόδοση ισοδύναμη με μια DSLR.

Για να το δοκιμάσω, προσπάθησα να κινηματογραφήσω τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μου χρησιμοποιώντας όλες τις διάφορες λειτουργίες. Η μόνη πηγή φωτός ήταν μερικές χορδές φωτός νεράιδων.

4K30, δείγμα βίντεο χαμηλού φωτισμού (James Bruce / MakeUseOf)

Διαπίστωσα ότι η λειτουργία 4K30 PureVideo παρήγαγε την καλύτερη ποιότητα—αυτή είναι η λειτουργία που προτείνει το Insta360 για περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού και είναι ξεκάθαρο γιατί.

Λειτουργία 4K30 PureVideo (James Bruce / MakeUseOf)

Η λειτουργία βίντεο 8K24 είχε ως αποτέλεσμα αφόρητα κακό βίντεο, με κυλιόμενο κλείστρο, λωρίδες και συνεχή καθυστέρηση στην οθόνη προεπισκόπησης που έκανε απίστευτα δύσκολη την ομιλία της κάμερας. Το 4K60 ήταν περίπου το ίδιο.

Για λόγους σύγκρισης, εδώ είναι το ίδιο freezeframe βίντεο που λήφθηκε από ένα iPhone 15 Pro Max. Είναι πιο σφιχτά κομμένο, αλλά η ποιότητα είναι εξίσου καλή.

iPhone 15 Pro Max 4K60 (James Bruce / MakeUseOf)

Τέλος, τράβηξα λίγο υποβρύχια σε 4K30 PureVideo:

Και η ίδια περιοχή στο 8K24:

Υπάρχει λιγότερη διαφορά εδώ, καθώς εξακολουθούσαν να υπάρχουν λογικά επίπεδα φωτισμού, αλλά προτιμώ τα πλάνα 4K30 PureVideo.

Vlogging στο Ace Pro: Δύσκολο αλλά καλό

Με τόσο καλή ποιότητα βίντεο, το Ace Pro θα πρέπει να είναι ιδανικό για vlogging—αλλά αυτός ο μεγάλος αισθητήρας αποτελεί επίσης εμπόδιο εδώ, και αυτό σημαίνει ότι απαιτείται μεγαλύτερη ελάχιστη απόσταση εστίασης.

Πάγωμα καρέ vlogging AcePro σε λειτουργία PureVideo (James Bruce / MakeUseOf)

Επίσημα, στο Ace Pro, η ελάχιστη εστίαση είναι 40 εκατοστά ή 1,3 πόδια. Στη δοκιμή, φαίνεται λίγο περισσότερο. Στο παραπάνω δείγμα, η κάμερα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και το πρόσωπό μου δεν εστιάζεται σαφώς.

Το βασικό μοντέλο Ace αναφέρεται ως 60 cm ή περίπου 2 πόδια. Αυτό σημαίνει ότι οι πολύ κοντινές λήψεις που είναι τυπικές για τους vlogger θα είναι δύσκολες σε οποιοδήποτε μοντέλο, αλλά το Ace Pro είναι καλύτερο από το Ace. Για αυτόν τον λόγο και μόνο, εάν σκέφτεστε τη συσκευή για vlogging, είναι καλύτερο να επιλέξετε το μοντέλο Ace Pro.

Εάν έχετε ρυθμίσει το Ace Pro ως κάμερα vlogging (επειδή, από κάθε άποψη, το υλικό είναι εξαιρετικό), μπορείτε επίσης να αγοράσετε έναν φακό διόπτρας τρίτου κατασκευαστή (συν ένα Τρισδιάστατη τυπωμένη βάση φακού), το οποίο θα μειώσει την ελάχιστη απόσταση εστίασης.

James Bruce / MakeUseOf

Ένα άλλο θέμα είναι ο ήχος. Από αυτή την άποψη, το Ace Pro είναι ίσως η πιο άκουστη κάμερα δράσης για φωνητικά που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα. Είναι τέλεια χρησιμοποιήσιμο σε ένα ήσυχο περιβάλλον σε σημείο που δεν θα ασχολούμαι καν με ένα ξεχωριστό μικρόφωνο LAV. Τούτου λεχθέντος, εάν βρίσκεστε σε ένα θορυβώδες περιβάλλον και χρειάζεστε κάτι πιο εστιασμένο, μπορείτε να αγοράσετε το προαιρετικό Προσαρμογέας εισόδου εξωτερικού μικροφώνου 3,5 mm για $20.

Λογισμικό: AI, Everywhere

Το Insta360 εργάστηκε σκληρά για να βεβαιωθεί ότι η νέα σας κάμερα δράσης έχει μια υγιή δόση βελτιώσεων τεχνητής νοημοσύνης—επειδή όλα είναι καλύτερα με την τεχνητή νοημοσύνη.

Το πρώτο είναι η επεξεργασία τεχνητής νοημοσύνης και οι επισημάνσεις, στις οποίες το λογισμικό μπορεί αυτόματα να αναγνωρίσει και να προσθέσει ετικέτες σε χαρακτηριστικά, ανθρώπους, ζώα και να εξαγάγει τις καλύτερες στιγμές από ένα μεγαλύτερο κλιπ, εξοικονομώντας χώρο στην κάμερά σας. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της εφαρμογής Insta360 εδώ και λίγο καιρό και δεν μπορώ να πω ότι είχα μεγάλη επιτυχία με αυτό, αλλά συνήθως δεν τραβάω το είδος των λήψεων βιντεολογίου ταξιδιού στις οποίες υποπτεύομαι ότι είναι εκπαιδευμένο.

Στο Ace Pro, αυτή η λειτουργία AI Assistant είναι πλέον ενσωματωμένη στην ίδια τη συσκευή, επομένως δεν χρειάζεται να τη φορτώσετε πρώτα σε λογισμικό για ανάλυση. Μόλις ενεργοποιηθεί, θα επισημαίνει αυτόματα τμήματα του βίντεό σας. Μπορείτε επίσης να επισημάνετε με μη αυτόματο τρόπο σημεία ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια, μόλις πατήσετε στοπ, μπορείτε να ελέγξετε τις στιγμές που εντόπισε, να προσθέσετε περισσότερες, εάν χρειάζεται, και να κόψετε το μεγάλο βίντεο σε μικρότερα, πιο διαχειρίσιμα κλιπ, ενώ απορρίπτετε τα αχρησιμοποίητα μέρη.

  7 Platform-as-a-Service (PaaS) για προγραμματιστές μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης

Το δεύτερο μεγάλο νέο χαρακτηριστικό είναι το AI Warp, το οποίο σας επιτρέπει να εφαρμόζετε εκθαμβωτικούς μετασχηματισμούς AI σε σύντομα βίντεο κλιπ, όλα επεξεργασμένα στους διακομιστές cloud του Insta360. Ακολουθεί το εφέ cyberpunk που εφαρμόζεται σε ένα απλό βίντεο με το να περπατάω στον διάδρομο:

Διατίθενται διάφορα στυλ που ταιριάζουν σε οποιοδήποτε βίντεο έχετε τραβήξει. Υπάρχει όριο τριών κλιπ ανά ημέρα και κάθε κλιπ που στέλνετε για επεξεργασία πρέπει να είναι 15 δευτερόλεπτα ή λιγότερο. Επιπλέον, μόνο το μεσαίο τμήμα του βίντεό σας μεταμορφώνεται και πάσχει από το συνηθισμένο σύμπτωμα βίντεο AI των ασυνεπειών μεταξύ των καρέ. Απλώς επιλέξτε το κλιπ, επιλέξτε μουσική και προαιρετικά επιβραδύνετε το παραμορφωμένο τμήμα AI κατά 0,5x ή 0,25x.

Είναι ιδανικό να κάνετε τζαζ ένα συναρπαστικό κλιπ για να το δημοσιεύσετε στο Instagram ή σε άλλες ροές κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, δεν είναι τίποτα συγκρίσιμο με αυτό που μπορείτε να επιτύχετε σε τοπικό επίπεδο Σταθερή διάχυση βίντεο και μια αξιοπρεπή κάρτα γραφικών. Ωστόσο, είναι εκπληκτικό για μια δωρεάν υπηρεσία που κάνει τα κλιπ σας να ξεχωρίζουν λίγο με ελάχιστη προσπάθεια. Αυτό είναι επιπλέον όλων των συνηθισμένων προτύπων γρήγορης βίντεο εντός της εφαρμογής, αν και δεν είναι όλα συμβατά με το υλικό του Ace Pro. Το υπέροχο με αυτά τα πρότυπα είναι ότι η εφαρμογή σάς λέει ακριβώς πώς να επιτύχετε μια συγκεκριμένη λήψη και στη συνέχεια ασχολείται με την επεξεργασία για εσάς—απλώς πρέπει να επιλέξετε ποια κλιπ θα χρησιμοποιήσετε.

Εκτός από την εφαρμογή smartphone, το Insta360 παρέχει λογισμικό για επιτραπέζιους υπολογιστές. Είναι πολύ λιγότερο χαρακτηριστικό—δεν υπάρχουν πρότυπα ή παραμόρφωση τεχνητής νοημοσύνης—αλλά θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για να βγάζετε βίντεο με την καλύτερη ποιότητα. Η εφαρμογή smartphone περιορίζεται στα 1080p.

Το Ace Pro έχει ένα τελευταίο κόλπο στο μανίκι του: τη δυνατότητα χρήσης του ως κάμερα web. Είμαι βέβαιος ότι μια χούφτα χρηστών σε όλο τον κόσμο θα το βρει χρήσιμο.

Πρέπει να αγοράσετε το Insta360 Ace Pro;

Είμαι φανατικός θαυμαστής των καμερών του Insta360, αλλά περισσότερο για τα καινοτόμα μοντέλα One X «shoot now, frame later» και τη διακριτική, ελαφριά σειρά Lifelogging Go. Και τα δύο προσφέρουν κάτι πραγματικά μοναδικό για να ανταγωνιστείτε το smartphone που έχετε ήδη στην τσέπη σας.

Ως κάμερα δράσης, ο συνδυασμός της σταθεροποίησης FlowState του Insta360 και του μεγάλου αισθητήρα στο Ace Pro προσφέρει καθαρό, ομαλό βίντεο 4K60. Θα συνιστούσα να αγνοήσετε τη λειτουργία βίντεο 8K, ακόμα κι αν είναι η κύρια λειτουργία. Μιλάει για την ποιότητα του συστήματος απεικόνισης, αλλά θα έχετε περισσότερη δημιουργική ελευθερία στις τυπικές λειτουργίες 4K και, μερικές φορές, ακόμη καλύτερη ποιότητα. Δεδομένων των απρόβλεπτων αποτελεσμάτων από το 8K, είναι καλύτερο να αγνοηθεί.

Σχετικό Insta360 Go 3: Μικροσκοπικό αλλά ευέλικτο All-in-One Vlogging, Lifelogging και Action Camera Αυτή η μικροσκοπική κάμερα δράσης προσφέρει εγγραφή με ένα πάτημα, ενώ ο διακριτικός σχεδιασμός επιτρέπει εξαιρετικές λήψεις POV, μαζί με εύχρηστες λειτουργίες επεξεργασίας AI .

Για καταστάσεις χαμηλού φωτισμού, η λειτουργία PureVideo είναι εκπληκτικά καλή. Θα είναι τεράστιο όφελος αν δυσκολεύεστε να τραβήξετε τα βίντεο δράσης σας τη νύχτα.

Ωστόσο, ως κάμερα γενικής χρήσης ή βιντεοσκόπησης, η Ace Pro έχει λιγότερο νόημα. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης μπορεί να είναι προβληματική για κοντινές λήψεις και πιθανότατα έχετε ήδη μια καλύτερη κάμερα στην τσέπη σας εάν έχετε smartphone τελευταίας γενιάς. Δεν είναι κακή επιλογή για μια μικρή κάμερα τσέπης, αλλά είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί η τιμή.

Το μη αφαιρούμενο προστατευτικό φακού και η έλλειψη υποστήριξης LOG καθιστούν το Ace Pro ακόμα λιγότερο ελκυστικό στους επαγγελματίες παραγωγούς και σε όσους επιδίδονται σε extreme sports με αυξημένη πιθανότητα βλάβης του φακού.

Ωστόσο, για τους περισσότερους ανθρώπους, η Ace Pro είναι μια από τις πιο ποιοτικές κάμερες δράσης σε συνδυασμό με εξαιρετικό λογισμικό γεμάτο τεχνητή νοημοσύνη που καθιστά απλή την παραγωγή συναρπαστικών βίντεο σύντομης μορφής.

Insta360 Ace Pro

Το Insta360 Ace Pro προσφέρει μια επικεφαλίδα εγγραφή 8K24, αν και είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσετε τις μυριάδες άλλες λειτουργίες 4K—συμπεριλαμβανομένου ενός νέου PureVideo 4K30 που είναι ιδανικό για καταστάσεις χαμηλού φωτισμού. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος από τον μέσο αισθητήρα οδηγεί σε ελάχιστη απόσταση εστίασης μεγαλύτερη από τη μέση, η οποία μπορεί να μην ταιριάζει στους vlogger. Αλλά για όλους τους άλλους, η εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε συνδυασμό με το βελτιωμένο λογισμικό AI και τα πρότυπα λήψης το καθιστούν τουλάχιστον ίσο με τις καλύτερες κάμερες δράσης στην αγορά σήμερα.