Η καλύτερη μνήμη RAM φορητού υπολογιστή για το 2024

Μια γρήγορη αναβάθμιση της μνήμης RAM μπορεί να δώσει νέα πνοή στον γερασμένο φορητό υπολογιστή σας, μετατρέποντάς τον από αργόσυρτο σε ένα ισχυρό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ικανό να αντιμετωπίσει οτιδήποτε του ρίξετε. Ωστόσο, δεν λειτουργούν όλες οι μονάδες RAM με φορητούς υπολογιστές. Από προσιτά κιτ DDR4 μέχρι υπερσύγχρονες μονάδες ισχύος DDR5, εδώ είναι η καλύτερη μνήμη RAM SODIMM (Small Outline Dual In-line Memory Module) για φορητούς υπολογιστές.

Κρίσιμος

Εάν ο φορητός υπολογιστής σας υποστηρίζει DDR5, το Το Crucial DDR5-4800 SODIMM είναι μια οικονομική αναβάθμιση που προσφέρει εξαιρετική απόδοση χωρίς συμβιβασμούς στην ταχύτητα. Διαθέτοντας ταχύτητα 4800MT/s στο CL40, ταιριάζει με τα περισσότερα κιτ μνήμης RAM για φορητούς υπολογιστές παιχνιδιών, παρέχοντας εξαιρετική απόδοση για παιχνίδια και εργασίες δημιουργίας περιεχομένου.

Διατίθεται σε μεμονωμένα στικάκια ή κιτ των 8 GB, 16 GB και 32 GB, μπορείτε εύκολα να βρείτε την τέλεια χωρητικότητα για τις ανάγκες σας. Επιπλέον, μπορείτε να περιμένετε να φτάσετε τις μέγιστες ταχύτητες 4800MT/s σε όλους σχεδόν τους φορητούς υπολογιστές με υποστήριξη DDR5, προσφέροντας εξαιρετική αξία για την τιμή.

Crucial DDR5-4800 SODIMM

Καλύτερο Συνολικά

$86 $91 Εξοικονομήστε $5

Διαθέτοντας ταχύτητες 4800MT/s με χρονισμούς CL40 και χαμηλή τάση 1,1 V, το Crucial DDR5-4800 SODIMM προσφέρει απίστευτη απόδοση DDR5 χωρίς να σπάει τα όρια.

Πλεονεκτήματα

 • Οικονομικό κιτ DDR5
 • Εξαιρετική απόδοση
 • Εύκολη εγκατάσταση και αξιόπιστη
 • Ευρύ φάσμα χωρητικότητας

Μειονεκτήματα

 • Πιο γρήγορα διαθέσιμα κιτ DDR5

ΟΜΑΔΑ

Δεν είναι όλοι οι φορητοί υπολογιστές εξοπλισμένοι για την κορυφαία απόδοση της μνήμης DDR5. Εάν ο έμπιστος σύντροφός σας είναι μερικών ετών, ένα αξιόπιστο κιτ DDR4, όπως η Μνήμη φορητού υπολογιστή TEAMGROUP Elite DDR4, μπορεί να του δώσει μια σημαντική αναβάθμιση απόδοσης σε ισχύ μέσω απαιτητικού φόρτου εργασίας για παιχνίδια και πολλαπλές εργασίες.

Αυτή η μνήμη RAM διαθέτει την ταχύτερη ταχύτητα στη σφαίρα DDR4, φτάνοντας τα 3200MT/s με στενούς χρονισμούς CL22 και είναι τέλεια προσαρμοσμένη για τον φορητό υπολογιστή με τη σχεδίαση SODIMM. Επιπλέον, η φιλική προς τον προϋπολογισμό τιμολόγησή του σάς επιτρέπει να έχετε μεγαλύτερη χωρητικότητα, όπως 32 GB, χωρίς να ξοδεύετε, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε το παλιό σας μηχάνημα να λειτουργεί σαν καινούργιο για τα επόμενα χρόνια.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το υλικό που σχεδιάζετε στο Chromebook σας

Μνήμη φορητού υπολογιστή TEAMGROUP Elite DDR4

Καλύτερος προϋπολογισμός

Η μνήμη φορητού υπολογιστή TEAMGROUP Elite DDR4 είναι μια μνήμη RAM DDR4-3200 SODIMM σε λογικές τιμές που είναι ιδανική για την αναβάθμιση παλαιότερων φορητών υπολογιστών.

Πλεονεκτήματα

 • Φιλικό προς τον προϋπολογισμό
 • Κορυφαία απόδοση DDR4
 • Καλή καθυστέρηση
 • Πακέτα έως 64 GB

Κρίσιμος

Εάν ο φορητός υπολογιστής παιχνιδιών σας είναι απογοητευτικά νωθρός ή δεν μπορεί να συμβαδίσει με τα σύγχρονα παιχνίδια, αυτό το κιτ DDR-5600 από την Corsair θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικός, οικονομικός τρόπος για να τον μεταμορφώσετε σε ένα ανταγωνιστικό θηρίο gaming. Διαθέσιμη σε πακέτα έως 96 GB, αυτή η μνήμη RAM παρέχει τη δύναμη που χρειάζεστε για να κατακτήσετε ακόμη και τους πιο απαιτητικούς τίτλους.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η Crucial DDR5-5600 SODIMM υποστηρίζει τόσο την Intel XMP 3.0 όσο και την AMD EXPO, επιτρέποντάς σας να συμπιέσετε κάθε τελευταία σταγόνα απόδοσης από την εξέδρα σας. Επίσης, μειώνεται αυτόματα σε 5200MT/s ή 4800MT/s για να εξασφαλίσει άψογη απόδοση σε όλους τους φορητούς υπολογιστές με δυνατότητα DDR5, ανεξάρτητα από τις δυνατότητές τους.

Crucial DDR5-5600 SODIMM

Το καλύτερο για Gaming

99 $ 110 $ Εξοικονομήστε 11 $

Το Crucial DDR5-5600 SODIMM ξεχωρίζει ως μία από τις καλύτερες μονάδες RAM φορητών υπολογιστών για gaming, με μεγαλύτερες ταχύτητες 5600MT/s και συμβατότητα με Intel XMP 3.0 και AMD EXPO.

Πλεονεκτήματα

 • Ισχυρή απόδοση για gaming και παραγωγικότητα
 • Ανατολή για overclock τόσο σε συστήματα Intel όσο και σε συστήματα AMD
 • Μεγάλη γκάμα χωρητικοτήτων και πακέτα έως 96 GB

Μειονεκτήματα

 • Οι μονάδες υψηλής χωρητικότητας μπορεί να γίνουν ακριβές

Κίνγκστον

Πιέζοντας τα όρια του DDR5, το Kingston FURY Impact SODIMM ξεκλειδώνει εξαιρετικές υπερχρονισμένες ταχύτητες 6400 MT/s, προσφέροντας μεγάλη γροθιά για ακόμη και τις πιο απαιτητικές εργασίες. Διαθέτοντας στενούς χρονισμούς CL38-40-40 για εξαιρετική απόκριση, αυτό το ισχυρό κιτ είναι διαθέσιμο σε ένα μόνο stick 16 GB ή σε διαμόρφωση διπλού καναλιού 32 GB, έτοιμο να χειριστεί τον πιο εντατικό φόρτο εργασίας για παιχνίδια και δημιουργικούς.

  Πώς μπορείτε να διορθώσετε τη θερμική απενεργοποίηση του Nextbook

Κατασκευασμένο από την Kingston, ηγέτη στον κλάδο στη μνήμη και την αποθήκευση, και με πιστοποίηση Intel XMP 3.0 για εγγυημένη σταθερότητα, αυτό το κιτ μνήμης RAM προσφέρει ομαλή, χωρίς ανησυχίες απόδοση κάθε φορά. Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι ο φορητός υπολογιστής σας πρέπει να υποστηρίζει Intel XMP 3.0, διαφορετικά η μνήμη RAM θα ​​είναι προεπιλεγμένη σε ταχύτητες DDR5-4800 JEDEC.

Kingston FURY Impact DDR5 SODIMM

Το καλύτερο για Overclocking

157 $ 167 $ Εξοικονομήστε 10 $

Ικανό για ταχύτητες έως και 6400 MT/s με πολύ αξιοσέβαστο λανθάνοντα χρόνο CAS CL38, αυτό το κιτ πιστοποιημένο Intel XMP 3.0 είναι η ταχύτερη μνήμη RAM που μπορείτε να αγοράσετε για τον φορητό υπολογιστή σας.

Πλεονεκτήματα

 • Κορυφαία απόδοση γραφημάτων
 • Εύκολο και σταθερό overclocking μνήμης
 • Πιστοποίηση Intel XMP 3.0

Μειονεκτήματα

 • Απαιτείται Intel XMP 3.0 για κορυφαίες ταχύτητες

Γ.ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ

Το G.SKILL Ripjaws DDR5 SO-DIMM διατίθεται σε διάφορες διαμορφώσεις, αλλά το πακέτο των 64 GB ξεχωρίζει ως η τέλεια επιλογή για ισχυρούς χρήστες, ειδικά για δημιουργούς περιεχομένου, ακόμη και για σκληροπυρηνικούς παίκτες. Διαθέτοντας ένα ζεύγος memory stick 32 GB διπλής κατάταξης, προσφέρει επιταχυνόμενη απόδοση για εργασίες που απαιτούν άφθονο εύρος ζώνης, όπως η απόδοση 3D και η επεξεργασία βίντεο πολλαπλών επιπέδων.

Με ταχύτητα 5600 MT/s με συγκρατημένα στενούς χρονισμούς 40-40-40-89 και χαμηλή τάση 1,10 V, τα Ripjaws προσφέρουν έναν καλά ισορροπημένο συνδυασμό ταχύτητας και σταθερότητας. Και όπως τα περισσότερα κιτ DDR5 SODIMM υψηλής τεχνολογίας, είναι πλήρως συμβατό με Intel XMP 3.0 και AMD EXPO, έτοιμο να ξεκλειδώσει πρόσθετες δυνατότητες overclocking, αν επιδιώκετε ακόμη υψηλότερες επιδόσεις.

G.SKILL Ripjaws DDR5 SO-DIMM

Η καλύτερη μνήμη RAM DDR5

Το G.SKILL Ripjaws DDR5 SO-DIMM ελέγχει όλα τα κουτιά για RAM υψηλής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένης της σχεδίασης διπλής κατάταξης, της υψηλής χωρητικότητας 64 GB (2×32 GB) και των εκπληκτικών ταχυτήτων 5600 MT/s με περαιτέρω υπερχρονισμό κεφαλιού, καθιστώντας το ιδανικό για ισχυρούς χρήστες και σκληροπυρηνικοί παίκτες.

  14 καλύτεροι ελεγκτές Google Stadia για αγορά

Πλεονεκτήματα

 • Υψηλή χωρητικότητα
 • Σχεδίαση διπλής βαθμίδας
 • Γρήγορη απόδοση και αξιοπρεπής συγχρονισμός
 • Υποστήριξη overclocking

Μειονεκτήματα

 • Δεν υποστηρίζουν όλοι οι φορητοί υπολογιστές 64 GB

FAQ

Ε: Πώς μπορώ να ξέρω αν μπορώ να εγκαταστήσω τη μνήμη RAM στον φορητό υπολογιστή μου;

Ενώ οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές παιχνιδιών και παραγωγικότητας επιτρέπουν αναβαθμίσεις μνήμης RAM χρήστη, ορισμένα λεπτά και ελαφριά μοντέλα μπορεί να έχουν τη μνήμη RAM κολλημένη στη μητρική πλακέτα. Να ελέγχετε πάντα το εγχειρίδιο ή τη σελίδα προϊόντος του φορητού υπολογιστή σας ή να χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικά εργαλεία όπως Crucial’s Advisor Toolγια να επιβεβαιώσετε εάν μπορείτε να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM του συγκεκριμένου μοντέλου φορητού υπολογιστή σας.

Ε: Χρειάζομαι έναν επαγγελματία για να τοποθετήσει τη μνήμη RAM στον φορητό υπολογιστή μου ή μπορώ να το κάνω μόνος μου;

Η εγκατάσταση RAM σε φορητό υπολογιστή είναι μια σχετικά απλή διαδικασία που οι περισσότεροι χρήστες μπορούν να κάνουν μόνοι τους. Εάν είναι η πρώτη σας φορά, συνιστούμε να ακολουθήσετε τον λεπτομερή οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αναβάθμισης της μνήμης RAM του φορητού υπολογιστή σας για να διασφαλίσετε την ομαλή και επιτυχημένη εγκατάσταση.

Ε: Πόση RAM χρειάζομαι για gaming;

Για έναν φορητό υπολογιστή gaming μεσαίας κατηγορίας, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 8 GB μνήμης RAM. Αλλά οπουδήποτε μεταξύ 16 και 32 GB μνήμης RAM είναι καλύτερο, καθώς αυτό θα προσφέρει μια πολύ πιο ομαλή εμπειρία, τόσο εντός όσο και εκτός παιχνιδιού.

Ε: Πόση RAM χρειάζομαι για την κωδικοποίηση;

Η κωδικοποίηση μπορεί να είναι απαιτητική για τη μνήμη του φορητού υπολογιστή σας, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε μεγάλα IDE όπως το Android Studio. Για μια ομαλή εμπειρία, συνιστούμε τουλάχιστον 16 GB μνήμης RAM για τα περισσότερα έργα κωδικοποίησης. Εάν εργάζεστε με πολύπλοκα έργα ή πολλά προγράμματα ταυτόχρονα, τα 32 GB προσφέρουν ένα γλυκό σημείο για βέλτιστη απόδοση και μελλοντική προστασία.