Η κάμερα Web Lenovo δεν λειτουργεί – Τι μπορείτε να κάνετε

Υπάρχει ένα γνωστό πρόβλημα σε ορισμένους φορητούς υπολογιστές Lenovo όπου η κάμερα web δεν λειτουργεί. Η ίδια η κάμερα web είτε δεν εντοπίζεται από τα Windows είτε υπάρχει πρόβλημα με το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής. Φυσικά, αυτό μπορεί να είναι ένα πολύ απογοητευτικό ζήτημα και δεν περιορίζεται μόνο στα προϊόντα της Lenovo.

Η αιτία αυτού του προβλήματος προέρχεται από ένα πρόβλημα με μια ρύθμιση σε ορισμένους φορητούς υπολογιστές Lenovo που απενεργοποιεί την κάμερα για το απόρρητο του χρήστη φορητού υπολογιστή.

Σε αυτήν την περίπτωση, η επιδιόρθωση της κάμερας web θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολη. Εάν δεν είστε τόσο τυχεροί, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποια ενημέρωση ή τροποποιήσεις για να λειτουργήσει η κάμερα web.

Καμία ανησυχία, όμως. Θα σας δείξουμε τι πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε ορισμένα κοινά προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε με την κάμερα web της Lenovo.

Η κάμερα web της Lenovo δεν λειτουργεί: Τρόπος επιδιόρθωσης

Η πρώτη επιδιόρθωση για τη μη λειτουργία της κάμερας web της Lenovo βρίσκεται στην ίδια την εφαρμογή της Lenovo. Πατήστε το πλήκτρο F8 στο πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή σας, το οποίο θα ενεργοποιήσει ή θα απενεργοποιήσει την Lenovo EasyCamera.

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να διορθώσετε την κάμερα web:

 • Πληκτρολογήστε «Κάμερα» στο Πλαίσιο αναζήτησης των Windows και επιλέξτε Ρυθμίσεις κάμερας.
 • Επιλέξτε Ρυθμίσεις απορρήτου κάμερας.
 • Εναλλαγή Ενεργοποίηση Λειτουργίας Απορρήτου σε Απενεργοποίηση.
 • Δοκιμάστε ξανά την κάμερά σας.
 • Αυτή η ρύθμιση απορρήτου έχει σχεδιαστεί για να σας προστατεύει από τους χάκερ, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητική όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε την κάμερα web.

    Τι κάνει μια κουκούλα φακού και πότε πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε;

  Άλλες Λύσεις

  Εάν η παραπάνω λύση δεν λειτουργήσει, έχουμε μερικές ακόμη απλές λύσεις που μπορεί να κάνουν την κάμερα web να λειτουργήσει ξανά.

  Αυτές οι επιδιορθώσεις θα λειτουργούν επίσης σε οποιονδήποτε υπολογιστή με Windows που έχει προβλήματα με την κάμερα web — όχι μόνο τη Lenovos.

  Ελέγξτε τη Διαχείριση Συσκευών

  Είναι η κάμερα web ενεργοποιημένη στη Διαχείριση Συσκευών;

  Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ελέγξετε:

 • Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows και επιλέξτε Διαχείριση Συσκευών.
 • Επιλέξτε Imaging Devices και μετά Lenovo EasyCamera. Εάν υπάρχει ένα κίτρινο προειδοποιητικό τρίγωνο δίπλα στο εικονίδιο, υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Εάν υπάρχει ένα μικρό βέλος προς τα κάτω, η κάμερα έχει απενεργοποιηθεί.
 • Κάντε δεξί κλικ στο Lenovo EasyCamera και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει επιλογή για Ενεργοποίηση. Εάν η κάμερα είναι ήδη ενεργοποιημένη, η επιλογή θα πρέπει να είναι Απενεργοποίηση.
 • Εάν η κάμερα είναι ήδη ενεργοποιημένη, μπορείτε επίσης να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το κάνετε:

 • Κάντε ξανά δεξί κλικ στη Lenovo EasyCamera και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.
 • Επιλέξτε την αυτόματη επιλογή για να δείτε εάν τα Windows μπορούν να βρουν ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης.
 • Αφήστε το να εγκατασταθεί και να επαναληφθεί.
 • Εάν τα Windows δεν μπορούν να βρουν το πρόγραμμα οδήγησης, επισκεφτείτε το αυτή η σελίδα στην τοποθεσία της Lenovo για το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης Lenovo EasyCamera.

  Εάν μια ενημέρωση προγράμματος οδήγησης δεν λειτουργεί, ίσως αξίζει να δοκιμάσετε μια πλήρη ανανέωση. Αυτό σημαίνει απεγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης, επανεκκίνηση του φορητού υπολογιστή και εγκατάσταση του νέου προγράμματος οδήγησης από τον παραπάνω σύνδεσμο.

  Οι ρυθμίσεις παλαιού τύπου μπορούν να παραμείνουν σε λειτουργία ακόμα και όταν αντικατασταθούν από νεότερο πρόγραμμα οδήγησης.

    Πώς να μεταφέρετε επαφές, αρχείο καταγραφής κλήσεων και μηνύματα από το ένα τηλέφωνο στο άλλο με το MobileTrans

  Ελέγξτε τις Ρυθμίσεις προγράμματος

  Εάν η κάμερα web σας λειτουργεί σε ορισμένα προγράμματα και όχι σε άλλα, μπορεί να είναι οι ρυθμίσεις του προγράμματος και όχι οι ρυθμίσεις της κάμερας που προκαλούν το πρόβλημα.

  Απλώς ακολουθήστε αυτά τα δύο βήματα για να ελέγξετε:

 • Ανοίξτε το εν λόγω πρόγραμμα και βρείτε την επιλογή μενού Ρυθμίσεις.
 • Βεβαιωθείτε ότι η Lenovo EasyCamera έχει ρυθμιστεί ως η προεπιλεγμένη κάμερα σε αυτές τις ρυθμίσεις.
 • Αυτή μπορεί να είναι μια προφανής λύση, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη λειτουργία της κάμερας web.

  Καταργήστε την εφαρμογή Lenovo Settings

  Εάν καμία από αυτές τις λύσεις δεν λειτουργεί, μπορείτε να καταργήσετε εντελώς την εφαρμογή Ρυθμίσεις Lenovo σε περίπτωση που παρεμβαίνει. Αυτό δεν πρέπει να είναι απαραίτητο, αλλά αν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, δεν έχετε τίποτα να χάσετε.

  Οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις εντός της εφαρμογής είναι ούτως ή άλλως ελεγχόμενες από τα Windows, επομένως δεν καταστρέφετε τον φορητό υπολογιστή με κανέναν τρόπο.

  Για να καταργήσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις Lenovo, ακολουθήστε αυτά τα τέσσερα βήματα:

 • Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου στα Windows.
 • Επιλέξτε Προγράμματα και δυνατότητες και Απεγκατάσταση.
 • Επιλέξτε Lenovo Settings Dependency Package από τη λίστα και επιλέξτε Uninstall.
 • Κάντε επανεκκίνηση του φορητού υπολογιστή σας και δοκιμάστε ξανά.
 • Ας ελπίσουμε ότι, αφού ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, η webcam σας θα λειτουργήσει ξανά.

  Πρόσθετες Συχνές Ερωτήσεις

  Μπορώ να επιτρέψω την πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές ενώ αρνούμαι την πρόσβαση σε άλλες;

  Ναί. Εάν έχετε μία εφαρμογή που απλώς δεν έχει πρόσβαση στην κάμερα, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις απορρήτου της κάμεράς σας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή “Επιλέξτε ποιες εφαρμογές του Microsoft Store μπορούν να έχουν πρόσβαση στην κάμερά σας”. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα.

    Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης hotspot του iPhone

  Αυτό μπορεί να μην λειτουργεί για εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που έχουν ληφθεί από άλλες πηγές, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να λειτουργήσετε την κάμερά σας ή να προστατεύσετε το απόρρητό σας.

  Η κάμερά μου είναι θολή, τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω;

  Εάν η εικόνα από τη φωτογραφική μηχανή σας είναι θολή, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί, καθαρίστε πρώτα τον φακό. Η σκόνη και τα συντρίμμια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ποιότητας εικόνας. Στη συνέχεια, ελέγξτε για τυχόν ενημερώσεις συστήματος. Εάν ο υπολογιστής σας (συγκεκριμένα η κάμερα) δεν είναι ενημερωμένος, ενδέχεται να λείπουν προγράμματα οδήγησης μετά από προηγούμενη ενημέρωση. Η εκτέλεση μιας νέας ενημέρωσης θα βοηθήσει.

  Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα ποιότητας με την κάμερά σας, βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό προστασίας από ιούς δεν εμποδίζει τη σωστή λειτουργία της κάμερας. Μπορείτε επίσης να σαρώσετε τις αλλαγές υλικού σας. Απλώς επισκεφτείτε τη διαχείριση συσκευών στον υπολογιστή σας Lenovo και κάντε κλικ στην επιλογή κάμερας. Από εδώ, χρησιμοποιήστε το μενού Ενέργεια για να επιλέξετε τις αλλαγές «Σάρωση για Υλικό». Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δοκιμάστε την κάμερα.

  Τελικές σκέψεις

  Εάν η Lenovo EasyCamera εξακολουθεί να μην λειτουργεί μετά από όλα αυτά τα βήματα, προτείνω να πραγματοποιήσετε μια κλήση υποστήριξης με τεχνική υποστήριξη. Θα μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τη λύση για να διορθώσετε την κάμερα στη συγκεκριμένη συσκευή σας.

  Εάν η αντικατάσταση του προγράμματος οδήγησης, η ενεργοποίηση της κάμερας και η αφαίρεση της εφαρμογής Lenovo δεν επιδιορθώσει, κάτι δεν πάει καλά, οπότε μην χάνετε καθόλου χρόνο!

  Αντιμετωπίσατε προβλήματα με την κάμερα web της Lenovo; Πώς επιλύσατε το πρόβλημα; Παρακαλώ σχολιάστε παρακάτω.