Η δοκιμή Spike εξηγείται σε μόλις 5 λεπτά

Η δοκιμή ακίδων είναι ένας τρόπος προετοιμασίας συστημάτων για μια ξαφνική βιασύνη στη δραστηριότητα, για παράδειγμα, στιγμιαία, μαζική κίνηση ιστού που μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση ενός συστήματος.

Σας επιτρέπει να ανακαλύψετε τη συμπεριφορά του συστήματος. Αυτό περιλαμβάνει εάν θα συντριβεί, θα επιβραδυνθεί και το χρόνο που χρειάζεται για να επιστρέψει στο κανονικό. Οι εταιρείες ενσωματώνουν δοκιμές αιχμής στις ρουτίνες τους για δοκιμές εφαρμογών για να απαριθμήσουν τις αδύναμες περιοχές στα περιβάλλοντα παραγωγής.

Συγκεντρώνοντας αποτελέσματα, οι προγραμματιστές αποκτούν πληροφορίες σχετικά με το πού και πότε αποτυγχάνει η εφαρμογή και τα εργαλεία που απαιτούνται για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης.

Ως μέρος του κύκλου ζωής ανάπτυξης λογισμικού (SDLC), η δοκιμή ακίδων ελέγχει σημαντικά στοιχεία λογισμικού όπως η ταχύτητα, η αξιοπιστία και η επεκτασιμότητα. Αυτό το κομμάτι αφορά τη δοκιμή ακίδων, γιατί το χρειάζεστε, πώς λειτουργεί και τα οφέλη του. Θα ανακαλύψετε επίσης μερικά εργαλεία για να ξεκινήσετε απρόσκοπτα τη δοκιμή ακίδων.

Τι είναι το Spike Testing;

Η δοκιμή Spike είναι μία από τις μεθόδους δοκιμής απόδοσης που συνεπάγεται βομβαρδισμό μιας εφαρμογής ή ιστότοπου με αυξήσεις φορτίου. Για παράδειγμα, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των αιτημάτων σε αγχωτικά επίπεδα, να τον μειώσετε και να δοκιμάζετε συνεχώς την απόδοση του συστήματος.

Σε αντίθεση με τη δοκιμή φορτίου, όπου εφαρμόζονται ομοιόμορφα φορτία στο σύστημα, η δοκιμή ακίδων είναι ευέλικτη. Μπορείτε να έχετε χίλια αιτήματα σε ένα λεπτό, και στο επόμενο, να έχετε διπλά κ.λπ. Ωστόσο, η δοκιμή ακίδων γίνεται μόνο σε περιβάλλοντα δοκιμής, διατηρώντας την κύρια εφαρμογή σε λειτουργία και ανέγγιχτη.

Δεδομένου ότι οι εφαρμογές του πραγματικού κόσμου δεν λαμβάνουν επισκεψιμότητα με σταθερό ρυθμό, η δοκιμή ακίδων ξεδιαλύνει τα σημεία συμφόρησης, τα ζητήματα επεκτασιμότητας και τον τρόπο αποκατάστασης του συστήματός σας. Σε μια επιχειρηματική εγκατάσταση, η δοκιμή ακίδων σάς επιτρέπει να προετοιμαστείτε για εκδηλώσεις όπως μεγάλες εκπτώσεις flash, εγγραφές υψηλού προφίλ για δημόσιες ρυθμίσεις, συνεργασίες με επηρεαστές όπως καμπάνιες μάρκετινγκ και χειρισμός προϊόντων περιορισμένης έκδοσης.

Ισχυρίζεται ότι το σύστημά σας μπορεί να χειριστεί απρόσκοπτα τις αυξήσεις της κυκλοφορίας και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εταιρείες που εκτελούν διαδικασίες υψηλής επισκεψιμότητας, όπως πωλήσεις και εγγραφές. Είναι ένας τρόπος για να διατηρήσετε μια θετική εμπειρία χρήστη ενώ παράλληλα ενισχύετε την αξιοπιστία του συστήματος.

Η δοκιμή Spike έχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένου του προσδιορισμού των επιπτώσεων από απροσδόκητες αιχμές στους χρήστες, της ανακάλυψης των ακραίων επιπτώσεων που μπορεί να αντιμετωπίσει μια εφαρμογή πέρα ​​από το καθορισμένο φόρτο της και επιτρέπει στους προγραμματιστές να εξαλείψουν τη διακοπή λογισμικού σε φορτία χρηστών μεγαλύτερα από τα μέγιστα επίπεδα.

Δοκιμή Spike εναντίον Άλλων Δοκιμών Απόδοσης

Στο πλαίσιο των δοκιμών απόδοσης, η ακίδα είναι ένα υποσύνολο και ένας αδελφός άλλων αξιολογήσεων όπως οι δοκιμές φορτίου, άγχους και αντοχής. Για τη δοκιμή φορτίου, η απόδοση του συστήματος αξιολογείται σε ένα προκαθορισμένο φορτίο.

Για να ελέγξετε τη γραμμική επεκτασιμότητα μέσω δοκιμών φορτίου, η απόδοση μιας εφαρμογής θα πρέπει να παρουσιάζει μηδενική διακύμανση με την αύξηση των χρηστών. Η επεκτασιμότητα αξιολογείται ελέγχοντας τις απαντήσεις του διακομιστή στις υποβολές φόρμας προγράμματος περιήγησης. εντοπισμός αλλαγών απόδοσης με την πάροδο του χρόνου, έλεγχος για λειτουργίες που αποτυγχάνουν σε υψηλά φορτία και εντοπισμός προβλημάτων καθυστέρησης δικτύου στις λειτουργίες εφαρμογών ιστού.

Εναλλακτικά, εξετάστε το ενδεχόμενο δοκιμών ακραίων καταστάσεων, το οποίο χρησιμοποιεί υψηλά φορτία για να προσδιορίσει την απόκριση της εφαρμογής, εμφανίζει χαρακτηριστικά εφαρμογών ιστού που αποτυγχάνουν, παρακολουθεί φόρμες και συνδέσμους που λειτουργούν διαφορετικά και παρατηρεί πώς λειτουργεί η εφαρμογή μετά από κατάρρευση συστήματος ή αστοχία στοιχείων.

  8 POS για να επιλέξετε για το εστιατόριο/μπιστρό σας

Έτσι, η δοκιμή ακραίων καταστάσεων αξιολογεί την απόκριση του συστήματος σε συνθήκες σχεδόν οριακού σημείου. Και με τη δοκιμή εμποτισμού (ή τη δοκιμή αντοχής), παρατηρείτε την απόδοση ενός συστήματος με την πάροδο του χρόνου. Οι δοκιμές εμποτισμού θα αναζητήσουν παραμέτρους όπως η χρήση μνήμης για να αποκαλύψουν διαρροές μνήμης και άλλα ζητήματα απόδοσης.

Πώς λειτουργεί το Spike Testing

Η διαδικασία δοκιμής ακίδων μπορεί να συνοψιστεί σε τρία σημαντικά βήματα. Πρώτα είναι η προσομοίωση φορτίου, όπου οι αυξήσεις στη δραστηριότητα των χρηστών δημιουργούνται από την αύξηση της δραστηριότητας ή τον αριθμό των αιτημάτων. Ακολουθεί η συλλογή δεδομένων και συλλέγονται μετρήσεις απόδοσης όπως οι χρόνοι απόκρισης, η χρήση πόρων φόρτωσης και τα ποσοστά σφαλμάτων. Τέλος, μια ανάλυση πρόκειται να αποκαλύψει πόσο καλά το σύστημα αντιμετωπίζει την αύξηση του φορτίου.

Δεδομένου ότι η διαδικασία είναι διαδικαστική, υπάρχει ανάγκη να ακολουθήσετε όλα τα βήματα για να επιτύχετε μια διαδικασία δοκιμής ποιότητας. Ξεκινήστε δημιουργώντας ένα δοκιμαστικό περιβάλλον με βάση τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές σας ανάγκες. Εξασφαλίζει επίσης ότι κανείς δεν εμπλέκεται στο ζωντανό περιβάλλον κατά την εκτέλεση της δοκιμής ακίδας.

Στη συνέχεια, καθορίστε το ακραίο φορτίο – τον μέγιστο αριθμό χρηστών που υποστηρίζονται ταυτόχρονα σε μια εφαρμογή. Αυξήστε απότομα το φορτίο στο μέγιστο. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας εργαλεία απόδοσης ιστού. Με το μέγιστο φορτίο που εφαρμόζεται στο σημείο αιχμής, ελέγξτε την απόδοση του συστήματος, παρακολουθώντας εάν κολλάει ή επιβιώνει.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, μειώστε γρήγορα το φορτίο στο μηδέν ή στο ελάχιστο. Αναλύστε τη συμπεριφορά του συστήματος στο μηδενικό φορτίο του, παρατηρώντας αν κολλάει (ή όχι). Ως τελευταίο βήμα, πρέπει να αναλύσετε το γράφημα απόδοσης.

Με τη στιγμιαία αύξηση και μείωση του φορτίου του συστήματος, σχηματίζεται μια ακίδα. Η αιχμή αναλύεται τώρα για την παρακολούθηση μετρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αποτυχιών, του χρόνου και των εικονικών χρηστών. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, οι μηχανικοί δοκιμών μπορούν να εντοπίσουν τα σφάλματα μιας εφαρμογής και να τα αναφέρουν στους προγραμματιστές, οι οποίοι, με τη σειρά τους, αντιμετωπίζουν τα προβλήματα.

Τύποι δοκιμών Spike

Οι δοκιμές ακίδων θα έχουν διαφορετικές μορφές. Εδώ είναι μια επισκόπηση.

 • Positive Spike Test – Ελέγχει πώς το σύστημά σας χειρίζεται την απότομη επισκεψιμότητα, για παράδειγμα, λόγω μιας επιτυχημένης εκστρατείας μάρκετινγκ.
 • Negative Spike Test – Αξιολογεί την ανθεκτικότητα ενός συστήματος σε ξαφνικά ανεπιθύμητα συμβάντα, όπως η περίπτωση DDoS και επιθέσεων στρουμφ.
 • Constant Spike Test – Σε αυτήν την περίπτωση, ένας διακομιστής υπόκειται σε φορτίο μεγάλου όγκου για μικρή διάρκεια σε σταθερά διαστήματα. Οι αιχμές για αυτή τη δοκιμή θα έχουν το ίδιο ύψος. τα φορτία είναι σταθερά.
 • Step-up Spike Test – Το φορτίο του διακομιστή αυξάνεται σταδιακά μετά από μικρά διαστήματα. Ο χρόνος απόκρισης ποσοτικοποιεί κάθε ακίδα, αναλύοντας την απόκλιση από τον χρόνο απόκρισης βασικού φορτίου.
 • Τυχαία δοκιμή ακίδων – Οι αιχμές φορτίου και τα διαστήματα τους διατηρούνται τυχαία. αυτό είναι καλύτερο για εφαρμογές που έχουν συχνές αιχμές σε περιβάλλοντα παραγωγής.
 • Τα περισσότερα εργαλεία δοκιμών απόδοσης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δοκιμή ακίδων. Ωστόσο, ας εξετάσουμε τα πιο συνηθισμένα. Προτιμώνται για την ιδιαιτερότητα της εργασίας τους, αλλά δεν τα έχω κατατάξει με καμία σειρά.

  #1. BlazeMeter

  BlazeMeter είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα συνεχών δοκιμών για διάφορα σενάρια, όπως δοκιμές αιχμής, παρακολούθηση API, λειτουργικές δοκιμές, εικονικές υπηρεσίες και δεδομένα.

  Το BlazeMeter σας δίνει μια τεράστια δοκιμή απευθείας από το IDE σας για δοκιμές φορτίου και απόδοσης. Για το λόγο αυτό, έχει χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως για την προετοιμασία εφαρμογών αθλητικής ροής για να χειριστεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

    Η επεξεργασία μισθοδοσίας είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε με το Rippling grtechpc.org

  Όσον αφορά την παρακολούθηση API, το BlazeMeter μπορεί να δημιουργήσει και να εκτελέσει δοκιμές σε λίγα λεπτά χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Σας ειδοποιεί επίσης για ζητήματα με την επισκεψιμότητα API προτού επηρεάσει σημαντικά τους τελικούς χρήστες.

  Μεταξύ των πιο πρόσφατων χαρακτηριστικών του, το Blaze αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία, με τη σειρά της, επιταχύνει τις δοκιμές. Μπορείς ζητήστε μια επίδειξη για να ξεκινήσετε με νέες δυνατότητες, όπως το πρόγραμμα προφίλ βάσει δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο σας επιτρέπει να αναγνωρίζετε σκληρά κωδικοποιημένα δεδομένα και να δημιουργείτε αυτόματα δεδομένα από προκαθορισμένες λίστες, δημιουργία δεδομένων δοκιμής βάσει τεχνητής νοημοσύνης που σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε τη δημιουργία δεδομένων δοκιμής μετατρέποντας κείμενο σε δεδομένα δοκιμής λειτουργίες και δοκιμές χάους όπου ενισχύετε την ανθεκτικότητα του συστήματος χρησιμοποιώντας δεδομένα δοκιμών βάσει τεχνητής νοημοσύνης για να αμφισβητήσετε τα συστήματα και να εντοπίσετε τρωτά σημεία.

  #2. Apache JMeter

  Apache JMeter είναι ένα λογισμικό δοκιμών αυτοματισμού ανοιχτού κώδικα. Αρχικά σχεδιάστηκε για να δοκιμάσει τη λειτουργική συμπεριφορά και να ποσοτικοποιήσει την απόδοση των διαδικτυακών εφαρμογών. Το πλαίσιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή στατικών και δυναμικών εφαρμογών.

  Μπορείτε να προσομοιώσετε μεγάλα φορτία διακομιστή (και ομάδες) και να δοκιμάσετε αντικείμενα/δίκτυα κάτω από διαφορετικά φορτία. Αν και μοιάζει με πρόγραμμα περιήγησης, δεν είναι ένα. Αυτό σημαίνει ότι δεν εκτελεί εργασίες προγράμματος περιήγησης όπως η απόδοση HTML ή η εκτέλεση JavaScript. Εάν θέλετε να επεκτείνετε τη λειτουργικότητά του για απόδοση εξόδου HTML, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το JSR223 PostProcessor ή JSSR Sampler για την εκτέλεση προσαρμοσμένου κώδικα JavaScript που θα εκτελείται μετά από αιτήματα.

  Το JMeter έχει πολλαπλές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής του φορτίου και της απόδοσης πολλαπλών εφαρμογών, διακομιστών και τύπων πρωτοκόλλου όπως Web – HTTP, υπηρεσίες SOAP/REST, βάσεις δεδομένων, email και αντικείμενα Java. Είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο και λειτουργεί καλά με τη γραμμή εντολών για όλα τα λειτουργικά συστήματα που είναι συμβατά με Java.

  Μια υπερδύναμη που βρήκα στο JMeter είναι ο εύκολος συσχετισμός του μέσω εξαγωγής δεδομένων από δημοφιλείς μορφές όπως JSON, XML, HTML και άλλες μορφές κειμένου. Εδώ είναι ένα γρήγορη έναρξη χρήσης του Apache JMeter.

  #3. Ακρίδα

  Ακρίδα είναι ένα εργαλείο ελέγχου φόρτωσης ανοιχτού κώδικα. Είναι επεκτάσιμο και σενάριο. Σε αντίθεση με άλλα εργαλεία που σας περιορίζουν σε μια διεπαφή χρήστη (UI), μια γλώσσα για συγκεκριμένο τομέα ή φουσκωμένα XML, το Locust χρησιμοποιεί απλό κώδικα. χρησιμοποιείτε κανονικές κατασκευές προγραμματισμού Python.

  Εκτελώντας κάθε χρήστη μέσα στο greenlet του (μια ελαφριά διαδικασία/κορουτίνα), το Locust σάς επιτρέπει να γράφετε δοκιμές παρόμοιες με τη σύνταξη κωδικού μπλοκ αντί να χρησιμοποιείτε επανακλήσεις ή άλλους μηχανισμούς.

  Επιπλέον, το Locust βασίζεται σε γεγονότα (χρησιμ gevent) και επιτρέπει μια ενιαία διαδικασία για τη διαχείριση χιλιάδων ταυτόχρονων χρηστών. Ως αποτέλεσμα, αυτό καθιστά εύκολη την εκτέλεση δοκιμών φορτίου που εκτείνονται σε πολλαπλές μηχανές.

  Η διεπαφή χρήστη του που βασίζεται στον ιστό είναι διαθέσιμη για προαιρετική χρήση, διευκολύνοντας τη χρήση του στη διοχέτευση CI/CD. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εμφανίσετε την πρόοδο των δοκιμών με τις παραλλαγές φορτίου που εφαρμόζονται. Ενώ το Locust λειτουργεί εγγενώς με ιστότοπους και υπηρεσίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε πρωτόκολλο. Χρειάζεται μόνο γράψτε έναν πελάτη για τη συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης σας ή εξερευνήστε μερικά που δημιουργήθηκαν από την κοινότητα.

  Οφέλη από τη δοκιμή Spike

  Η δοκιμή ακίδων έχει πολλαπλά οφέλη. Εντοπίζοντας προληπτικά ζητήματα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλα τα εμπόδια απόδοσης προτού εξελιχθούν σε κρίσιμα ζητήματα. Λαμβάνοντας υπόψη πτυχές όπως η αξιοπιστία λογισμικού, η δοκιμή ακίδων διασφαλίζει ότι το σύστημά σας σταθεροποιείται μέσω απρόβλεπτων συμβάντων.

    Πώς να χρησιμοποιήσετε το Zappy, ένα νέο εργαλείο στιγμιότυπου οθόνης και σχολιασμού για Mac

  Από την άποψη της εμπειρίας χρήστη, η δοκιμή ακίδων αποφεύγει τους χρόνους διακοπής λειτουργίας και το σχετικό οικονομικό κόστος και το κόστος φήμης. Οι χρήστες αναμένουν ότι ο ιστότοπος και οι εφαρμογές σας θα είναι πλήρως λειτουργικές κατά την αύξηση της επισκεψιμότητας, είτε εκτελούν καμπάνιες είτε ξεκινούν εκπτώσεις στη μαύρη Παρασκευή.

  Η δοκιμή Spike αξιολογεί την ισχύ του λογισμικού σας, προετοιμάζοντάς το για περιπτώσεις χρήσης πραγματικού κόσμου και προστατεύοντάς το από συντριβή. Η βιωσιμότητα του λογισμικού μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας τη δοκιμή ακίδων.

  Οι επιτυχείς δοκιμές αιχμής θα αποκαλύψουν τα χειρότερα σενάρια που δεν στοχεύουν σε τυπικές διαδικασίες δοκιμών. Η δοκιμή Spike ρυθμίζει την απόδοση του λογισμικού αντιμετωπίζοντας όλα τα ζητήματα απόδοσης και συντονίζοντάς το σε ένα ποιοτικό προϊόν με απρόσκοπτες εμπειρίες.

  Περιορισμοί του Spike Testing

  Αξίζει να αναφέρουμε τα μειονεκτήματα της δοκιμής ακίδων. Η ανάγκη εκτέλεσης δοκιμών ακίδας σε ένα μοναδικό (δοκιμαστικό) περιβάλλον απαιτεί τη ρύθμιση ειδικών συνθηκών δοκιμής, καθιστώντας τη διαδικασία λίγο πιο ακριβή. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολυπλοκότητας και της έντασης των πόρων. Ο χειρισμός πολύπλοκων διαδικασιών απαιτεί εξειδίκευση, σε αυτήν την περίπτωση, μηχανικούς δοκιμών λογισμικού.

  Κατά την εκτέλεση δοκιμών, υπάρχει πιθανότητα η εφαρμογή σας να επιβραδύνει, να επιδεινώσει ή να σταματήσει εντελώς. Σε αντίθεση με άλλες δοκιμές απόδοσης, η μέθοδος ακίδας είναι χρονοβόρα. Και πάλι, η προσομοίωση ακριβών αιχμών στον πραγματικό κόσμο μπορεί να είναι προκλητική.

  Βέλτιστες πρακτικές για τη δοκιμή Spike

  Όπως έχετε δει, η δοκιμή ακίδων είναι βασικός παράγοντας κατά τη δοκιμή της απόδοσης, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία των εφαρμογών Ιστού σε συνθήκες βαρέως φορτίου. Η χρήση απότομων, απροσδόκητων αυξήσεων επισκεψιμότητας βοηθά τους προγραμματιστές να εντοπίζουν και να μετριάζουν ζητήματα απόδοσης, διασφαλίζοντας θετική εμπειρία χρήστη και σταθερότητα συστήματος.

  Εάν ο οργανισμός σας χρειάζεται δοκιμή ακίδας, πρέπει να ορίσετε σαφείς στόχους δοκιμών και σημεία αναφοράς. Πρέπει να είναι ρεαλιστές. Γιατί; Καμία εφαρμογή Ιστού δεν μπορεί να χειριστεί απεριόριστη επισκεψιμότητα, να κλιμακωθεί αυτόματα άμεσα ή άπειρα και να ανακτήσει αμέσως. Η ύπαρξη στόχων θα καθορίσει τις σωστές μετρήσεις παρακολούθησης, οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

  • Χρόνος απόκρισης – Πόσος χρόνος χρειάζεται μια εφαρμογή για να στείλει αιτήματα.
  • Αποκρίσεις σφαλμάτων – Ο αριθμός των απαντήσεων που παράγουν σφάλματα.
  • Παραγωγή – Μια εγγραφή ή συναλλαγή ανά δευτερόλεπτο.
  • Αξιοποίηση πόρων – Πώς το λογισμικό χρησιμοποιεί την κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU) και τη μνήμη.

  Εάν οι παραπάνω μετρήσεις περιλαμβάνονται στη λίστα παρακολούθησης, ενδέχεται να έχετε πολλές ερωτήσεις. Περιλαμβάνουν:

  • Πόσους χρήστες πρέπει να χειριστεί η εφαρμογή μου;
  • Ποια επίπεδα καθυστέρησης πρέπει να περιμένω για τους χρήστες μου;
  • Σε ποιο βαθμό χρησιμοποιείται η CPU/μνήμη;
  • Πόσα σφάλματα συμβαίνουν;
  • Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανακάμψει η εφαρμογή από την ακίδα;

  Επιστρέψτε στους στόχους, περιορίστε τη δοκιμή σας σε ρεαλιστικά όρια. είναι φτηνότερο. Ο χειρισμός της μαζικής κυκλοφορίας με υψηλή ταχύτητα απαιτεί πολλή δουλειά και είναι δαπανηρή. Περιστασιακά, μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε την αρχιτεκτονική σας, να αντικαταστήσετε ή να αλλάξετε μοντέλα δεδομένων ή να τροποποιήσετε τη βασική επιχειρηματική λογική και τα μοντέλα λειτουργίας.

  Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε έρευνα για την κατανόηση της διαδρομής του χρήστη. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να έχετε χιλιάδες χρήστες στη σελίδα προορισμού σας και τον ίδιο αριθμό χρηστών που περιηγούνται σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς αγοράζουν αντικείμενα. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το λογισμικό σας θα κατευθύνει τα ερωτήματα προς και από τον διακομιστή, καθοδηγώντας κατά συνέπεια τη διαδικασία δοκιμής ακίδων. Αυτό σημαίνει να σας υποδείξουμε τα σωστά εργαλεία δοκιμών ακίδων, να εκτελέσετε τις δοκιμές, να αφαιρέσετε τα σημεία συμφόρησης απόδοσης και να επαναλάβετε/επαναλάβετε ολόκληρη τη διαδικασία για να καλύψετε συγκεκριμένες ανάγκες.

  Εξερευνήστε περισσότερα εργαλεία δοκιμών λογισμικού και ανεβάστε τις δοκιμαστικές δεξιότητές σας στο επόμενο επίπεδο.