Εισερχόμενο μάρκετινγκ: Το μέλλον του μάρκετινγκ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα εργαλεία και τις στρατηγικές εισερχόμενου μάρκετινγκ.

Η έννοια του εισερχόμενου μάρκετινγκ δίνει έμφαση στην αξία της δημιουργίας περιεχομένου για την προσέλκυση επισκεπτών και την καθοδήγηση τους μέσα από τη διοχέτευση πωλήσεων.

Δημιουργεί σχέσεις με τους πελάτες μέσω σχετικών αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, μάρκετινγκ μέσω email ή διαφημίσεων φιλικών προς κινητά.

Το εισερχόμενο μάρκετινγκ καταρρίπτει τις παραδοσιακές μεθόδους μιλώντας με πελάτες στις πλατφόρμες που ήδη χρησιμοποιούν, παραδίδοντας διαφορετικά μηνύματα σε διαφορετικές πλατφόρμες και κατευθύνοντας τους πελάτες να κάνουν μια αγορά όταν είναι έτοιμοι αντί να τους πιέζουν να κάνουν μια αγορά τώρα.

Εξάλλου, οι πελάτες δείχνουν μεγαλύτερη προθυμία να πληρώσουν όταν έχουν τον χρόνο να εξερευνήσουν τις προσφορές και πιστεύουν ότι έχουν το καλύτερο στοίχημα. Έτσι, το εισερχόμενο μάρκετινγκ είναι ένας λεπτός τρόπος για να μετατρέψετε τους δυνητικούς πελάτες σε πελάτες. Ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον εύχρηστο πίνακα για μια λίστα με μερικά εκπληκτικά εργαλεία εισερχόμενου μάρκετινγκ!

Τίτλος

Περιγραφή

Εξερευνώ

HubSpot

Πλατφόρμα all-in-one για μάρκετινγκ, πωλήσεις, υποστήριξη.


Εξερευνώ

Σέρφερ

Εργαλείο SEO για αποτελέσματα πρώτης σελίδας, αυτοματοποιημένη ανάλυση.

Εξερευνώ

SEMRush

Εργαλείο SEO για ανάλυση ανταγωνιστών, έρευνα λέξεων-κλειδιών.

Εξερευνώ

Ρυθμιστής

Μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης με προγραμματισμό και ανάλυση.


Εξερευνώ

Τι είναι το Inbound Marketing;

Το εισερχόμενο μάρκετινγκ είναι μια στρατηγική προσέγγιση που εστιάζει στη δημιουργία πολύτιμου περιεχομένου για μια επιχείρηση για να προσελκύσει πελάτες. Η μεθοδολογία ψηφιακού μάρκετινγκ ευθυγραμμίζεται με τον μακροπρόθεσμο στόχο του οργανισμού, ο οποίος περιλαμβάνει την ανταλλαγή πληροφοριών και τη δημιουργία μηνυμάτων.

Θεωρείται μια μέθοδος επίλυσης προβλημάτων για τη δημιουργία περιέργειας για τα προϊόντα, αντί για την προώθηση των υπηρεσιών στην αγορά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μια καλή σελίδα προορισμού προϊόντος που είναι ενημερωτική καθώς και προσανατολισμένη στις πωλήσεις.

Η ιδέα πίσω από μια στρατηγική εισερχόμενου μάρκετινγκ είναι η προσέλκυση δυνητικών πελατών στην επωνυμία και οι πελάτες τοποθετούνται για να λάβουν το προϊόν αφού λάβουν πολύτιμες πληροφορίες.

Διαφορά μεταξύ εισερχόμενου και εξερχόμενου μάρκετινγκ

Ακολουθεί ένας πίνακας που συζητά τις κρίσιμες διαφορές μεταξύ εισερχόμενου και εξερχόμενου μάρκετινγκ:

DescriptionInboundOutboundDefinitionΤο εισερχόμενο μάρκετινγκ, γνωστό και ως μάρκετινγκ περιεχομένου, προσελκύει την προσοχή των πελατών. Το εξερχόμενο μάρκετινγκ είναι μια παραδοσιακή μέθοδος μάρκετινγκ για την προσέγγιση πελατών για την πώληση υπηρεσιών.ΕστίασηΕστιάζει στη δημιουργία ενημερωτικού περιεχομένου για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πελατών.Εστιάζει στη δημιουργία μη ψηφιακού περιεχομένου αυξήστε την εστίαση του πελάτη στα προϊόντα. Τρόπος επικοινωνίας Το εισερχόμενο μάρκετινγκ περιλαμβάνει αμφίδρομη επικοινωνία όπου οι πελάτες αλληλεπιδρούν για να λάβουν επαρκείς πληροφορίες για τα προϊόντα. Περιλαμβάνει μονόδρομη επικοινωνία όπου ο έμπορος μοιράζεται όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα για να τα πουλήσει. Τεχνική Η τεχνική του μάρκετινγκ έχει σχεδιαστεί για δυνητικούς πελάτες.Το περιεχόμενο εξερχόμενου μάρκετινγκ εκτίθεται σε διαφορετικούς τύπους κοινού κάθε μέρα.ΜέθοδοςΑυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αναγνωρισιμότητας ή προβολής της επωνυμίας στην αγορά.Στο εξερχόμενο μάρκετινγκ, ο έμπορος εισάγει τους πελάτες σε συγκεκριμένα προϊόντα.Προσέγγιση Οι επωνυμίες ζητούν την άδεια των πελατών πριν μοιραστούν πληροφορίες από το εισερχόμενο μάρκετινγκ.Ο έμπορος διακόπτει τους πελάτες για να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το προϊόν.ΣτόχοςΟ στόχος του εισερχόμενου μάρκετινγκ είναι να αυξήσει την αφοσίωση της επωνυμίας στην αγορά.Σκοπός του είναι να δημιουργήσει αφοσίωση με το προϊόν μεταξύ του κοινού.

Πώς λειτουργεί το Inbound Marketing;

Τα cookies CRM, ERP και παρακολούθησης χρησιμοποιούνται από το εισερχόμενο μάρκετινγκ για τη συλλογή δεδομένων συμπεριφοράς στο διαδίκτυο. Οι έμποροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να συνδεθούν με κοινό που ενδιαφέρεται να ακούσει από αυτούς σε διάφορες πλατφόρμες. Χρησιμοποιώντας δεδομένα και στρατηγική, οι επωνυμίες μπορούν να στοχεύσουν πελάτες που ήδη εξετάζουν τα αγαθά ή τις υπηρεσίες τους μέσω του εισερχόμενου μάρκετινγκ.

Μπορεί να προσελκύσει άτομα που ενδιαφέρονται για την επιχείρηση μέσω του μάρκετινγκ περιεχομένου, όπως γράφοντας αναρτήσεις ιστολογίου και άρθρα σχετικά με τις τάσεις του κλάδου και άλλο περιεχόμενο που στοχεύει στην αγορά-στόχο με βάση την τμηματοποίηση πελατών.

Το εισερχόμενο μάρκετινγκ επικεντρώνεται στην παροχή πληροφοριών στους πελάτες χωρίς να τους πιέζει να κάνουν μια αγορά και να τους αναγκάσει να ενεργήσουν πριν είναι έτοιμοι. Οι σχέσεις που το εισερχόμενο μάρκετινγκ συνεχίζει να καλλιεργεί και να διευκολύνει πολύ μετά την πραγματοποίηση της πρώτης αγοράς είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του.

Τύποι εισερχόμενου μάρκετινγκ

Ακολουθούν τέσσερις δημοφιλείς τύποι εισερχόμενου μάρκετινγκ:

#1. Συγγραφή περιεχομένου

Η καλωδίωση περιεχομένου είναι ο κύριος τρόπος παρουσίασης πληροφοριών επωνυμίας στους πελάτες. Οι επωνυμίες δημιουργούν άρθρα, γράψιμο ιστολογίου, αναρτήσεις μέσων, σελίδες προορισμού πριν από το προϊόν και πολλά άλλα για να προσεγγίσουν το κοινό. Η υιοθέτηση του εισερχόμενου μάρκετινγκ με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας μπορεί να προσφέρει την ιδανική στρατηγική για την εκπροσώπηση μιας επιχείρησης.

Μέσω άρθρων, οι επωνυμίες μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες στους πιθανούς πελάτες τους και να τους κάνουν να γνωρίζουν πώς θα τους ωφελήσει το προϊόν ή οι υπηρεσίες.

#2. Email Marketing

Το email marketing επιτρέπει στις επωνυμίες να προσεγγίζουν συγκεκριμένους πελάτες με τα μηνύματά τους. Είναι ένας τέλειος τρόπος για να προωθήσετε το εμπορικό σήμα και να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους πελάτες για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Εφόσον ο ενδιαφερόμενος πελάτης έχει παράσχει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, οι επωνυμίες μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν αλληλεπίδραση με δυνητικούς πελάτες προσφέροντας προωθήσεις, περιεχόμενο, υπενθυμίσεις και εξατομικευμένα μηνύματα.

  Οι κορυφαίες 13 βιβλιοθήκες κινούμενων εικόνων JavaScript για τα διαδραστικά έργα σας στο Web

#3. Social Media Marketing

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται όλο και περισσότερο ένα μέσο για το εισερχόμενο μάρκετινγκ, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να παραμένουν συνδεδεμένες με τους πελάτες τους και να τους ενημερώνουν για νέες υπηρεσίες ή προϊόντα. Είναι ένας σημαντικός τρόπος για να διατηρηθεί η έκθεση της επωνυμίας μεταξύ των πιθανών κοινών που αλληλεπιδρούν τακτικά με την επιχείρηση κάνοντας like και κοινοποίηση αναρτήσεων.

#4. Διαδικτυακή Προώθηση

Η διαδικτυακή διαφήμιση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος προσέγγισης πιθανών πελατών και οι επωνυμίες χρησιμοποιούνται για την προώθηση των υπηρεσιών τους μέσω της πληρωμένης διαφήμισης. Το βασικό μέρος των διαφημίσεων είναι ότι οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το μοντέλο πληρωμής ανά κλικ για να αυξήσουν τις πωλήσεις της επωνυμίας τους. Αυτό που διαφέρει από το παραδοσιακό μάρκετινγκ είναι ότι η επωνυμία μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των πελατών.

Πώς να εκτελέσετε το εισερχόμενο μάρκετινγκ

Ακολουθούν οι διαδικασίες βήμα προς βήμα για την εκτέλεση εισερχόμενου μάρκετινγκ:

#1. Ορίστε τον αγοραστή

Η αναγνώριση των αγοραστών είναι το θεμέλιο της μελλοντικής απόδοσης μάρκετινγκ. Οι μάρκες πρέπει να δουν ποιον αντιπροσωπεύουν, τι τους ενδιαφέρει και πώς θα πρέπει να είναι η επικοινωνία τους για να τις προσελκύσουν. Η επικοινωνία με αυτόν τον τρόπο έχει αντίκτυπο στους ιδανικούς πελάτες.

Οι αγοραστές έχουν τις ιδιαίτερες διεπαφές, τις ανάγκες και τους στόχους τους. Η κατανόηση και η αποτύπωση της συμπεριφοράς κάθε αγοραστή θα βοηθήσει στην εστίαση της δημιουργίας σύνοψης στα σημεία που προσελκύουν τους κατάλληλους πελάτες για καλύτερα στοχευμένη διαφήμιση.

#2. Θέστε στόχους εισερχόμενου μάρκετινγκ

Ο καθορισμός των στόχων και του χρονικού πλαισίου εντός του οποίου οι επωνυμίες αναμένουν να δουν αποτελέσματα είναι το πρώτο βήμα για τον υπολογισμό της απόδοσης επένδυσης της δραστηριότητας εισερχόμενου μάρκετινγκ. Οι στόχοι πρέπει να είναι ακριβείς, μετρήσιμοι, εφικτοί, σχετικοί και επίκαιροι.

Πριν ορίσετε τους στόχους εισερχόμενου μάρκετινγκ, αξιολογήστε την ικανότητα του ιστότοπου να προσελκύει επισκέπτες, να μετατρέπει δυνητικούς πελάτες και να κλείνει συμφωνίες. Οι βασικοί δείκτες απόδοσης μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: Οι μοναδικές μηνιαίες επισκέψεις στον ιστότοπο, ο αριθμός μηνιαίων δυνητικών πελατών, το SEO, το blogging, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι όλα πηγές επισκεψιμότητας.

#3. Περιγραφή στρατηγικής περιεχομένου

Η διαδικασία προσέλκυσης πελατών περνά από τρία διακριτά στάδια:

 • Η ευαισθητοποίηση στην κορυφή της διοχέτευσης αναφέρεται στο αρχικό στάδιο του ταξιδιού των πελατών, όπου αναζητούν πρωταρχικές και γενικές πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο θέμα. Ο κύριος σκοπός του κορυφαίου περιεχομένου είναι να ενημερώσει περισσότερους ανθρώπους για την επωνυμία και να μετατρέψει αυτούς τους ανθρώπους σε πιθανούς πελάτες. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ιστολόγια, τα βίντεο, οι φωτογραφίες και οι παρουσιάσεις με πληροφορίες είναι όλα παραδείγματα περιεχομένου στο οποίο πολλά άτομα μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση.
 • Η αξιολόγηση στη μέση της διοχέτευσης αναφέρεται στην εισαγωγή δυνητικών πελατών με την επωνυμία και στη βοήθεια τους να κατανοήσουν πώς είναι η συναλλαγή μαζί σας. Το περιεχόμενο στη μέση της διοχέτευσης αρχίζει να προωθεί και να εισάγει το προϊόν ή την υπηρεσία. Οι επωνυμίες μπορούν να χρησιμοποιούν διαδικτυακά σεμινάρια, μελέτες περιπτώσεων, δωρεάν δείγματα, καταλόγους, συχνές ερωτήσεις, spec. φύλλα ή μπροσούρες για να παρουσιάσουν το εμπορικό σήμα τους και να δώσουν στο κοινό κάτι πολύτιμο.
 • Το κάτω μέρος της διοχέτευσης χρησιμοποιείται από τις επωνυμίες όταν ο πελάτης αναζητά πληροφορίες που εξηγούν πώς λειτουργεί το προϊόν ή η υπηρεσία και τα οφέλη του. Οι άνθρωποι που πλησιάζουν να κάνουν μια αγορά δείχνουν σημάδια ότι σκέφτονται το προϊόν/την υπηρεσία. Μερικές φορές, οι πιθανοί πελάτες πρέπει να βιώσουν αυτό που μπορείτε να προσφέρετε. Θα μπορούσε να είναι μια δωρεάν δοκιμή, μια επίδειξη του προϊόντος, μια έκπτωση ή μια δωρεάν αξιολόγηση, διαβούλευση ή εκτίμηση τιμής.

#4. Στρατηγική μάρκετινγκ με εστίαση στη μετατροπή

Οι στρατηγικές που εστιάζουν στις μετατροπές έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν μεγάλο αριθμό στοχευμένων επισκεπτών στον ιστότοπο για να μετατρέψουν αυτήν την επισκεψιμότητα σε κατάλληλους δυνητικούς πελάτες. Αντιμετωπίζοντας τις συχνές ερωτήσεις των αγοραστών και παρακινώντας τους να έχουν πρόσβαση στο μοναδικό περιεχόμενο, κάθε βήμα μάρκετινγκ υποστηρίζει μια συγκεκριμένη πρόταση περιεχομένου.

#5. Σχεδιάστε τη Διαδικασία Προώθησης

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι πελάτες αποτυγχάνουν να αγοράσουν ένα προϊόν. Η ανάγκη για περισσότερες πληροφορίες είναι συχνά ο κύριος λόγος που εμποδίζει τη διαδικασία πωλήσεων. Εάν ένας υποψήφιος πελάτης έχει ανεπίλυτα ζητήματα, πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ετοιμαστεί να προχωρήσει πιο κάτω στη διοχέτευση μάρκετινγκ. Οι αυτοματοποιημένες αλληλουχίες email είναι η πιο αποτελεσματική τεχνική για την επικοινωνία με δυνητικούς πελάτες και την απάντηση στα ερωτήματά τους.

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπενθυμίζονται ή προτρέπονται ευγενικά στους δυνητικούς πελάτες αυτοματισμού ότι η επωνυμία έχει πολύτιμο περιεχόμενο. Παρακινεί τους δυνητικούς πελάτες να επιστρέψουν στο περιεχόμενο και να μετακινηθούν μέσω της εισερχόμενης διοχέτευσης. Τακτικές όπως οι ειδοποιήσεις push που βοηθούν στη μετατροπή δυνητικών πελατών σε αγοραστές.

#6. Προσλάβετε μια ομάδα Inbound Marketing

Το εισερχόμενο μάρκετινγκ απαιτεί ένα ολοκληρωμένο αλλά εστιασμένο σύνολο δεξιοτήτων. Ανάλογα με την εσωτερική εμπειρία, την ικανότητα για πρόσθετη εργασία και το μέγεθος του προϋπολογισμού, μπορεί να είναι συνετό να προσλαμβάνετε για συγκεκριμένες θέσεις ή να αναθέτετε σε τρίτους συγκεκριμένα μέρη της υλοποίησης του εισερχόμενου μάρκετινγκ.

  6 λόγοι που πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Google Photos στο iPhone σας

Στρατηγικές Inbound Marketing

Ακολουθούν μερικές από τις δημοφιλείς και αποτελεσματικές στρατηγικές που χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις για το εισερχόμενο μάρκετινγκ:

Δημιουργήστε υπέροχο περιεχόμενο

Η δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας θα πρέπει αναμφίβολα να είναι μια από τις καλύτερες στρατηγικές εισερχόμενου μάρκετινγκ, επειδή ζούμε σε έναν κόσμο όπου το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς. Οι επωνυμίες μπορούν να το πετύχουν αυτό μέσω του ιστότοπού τους και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ζώντας σε έναν κόσμο με πρώτο περιεχόμενο, η δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας θα πρέπει να είναι μία από τις πρώτες στρατηγικές εισερχόμενου μάρκετινγκ, που μπορεί να γίνει στον ιστότοπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πελάτες μπορούν να μάθουν περισσότερα για την επωνυμία παρακολουθώντας ή ακούγοντας podcast, διαβάζοντας άρθρα ιστολογίου ή παρακολουθώντας βίντεο στο Διαδίκτυο που συνδέουν τα ενδιαφέροντά τους με τα προϊόντα που προσφέρουν.

Για παράδειγμα, εάν η ποιότητα του τρέχοντος περιεχομένου δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα μάρκετινγκ, το κοινό δεν θα δώσει καμία σημασία σε αυτό. Μια επωνυμία πρέπει να γνωρίζει πού δεσμεύεται το κοινό-στόχος και σε τι εστιάζει. Εάν η επιχείρησή σας είναι πολύ αποτελεσματική στο μάρκετινγκ ιστοσελίδων και οι ανταγωνιστές εμπνέονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει επίσης να εστιάσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βελτιστοποίηση Έρευνας

Ο στόχος μιας στρατηγικής SEO είναι να κατευθύνει φυσικά τους πελάτες στον ιστότοπο μιας επιχείρησης, ξεκινώντας από τις κύριες σελίδες προορισμού του ιστότοπου. Η σελίδα μιας επωνυμίας μπορεί να κατατάσσεται καλύτερα σε αναζητήσεις σε ιστότοπους όπως η Google, η κορυφαία μηχανή αναζήτησης και η Bing, η δεύτερη, εάν αυτές οι σελίδες είναι γεμάτες με λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν οι δυνητικοί αγοραστές για να δουν τα αγαθά ή τις υπηρεσίες.

Πέρα από τη βελτιστοποίηση του ιστότοπου για λέξεις-κλειδιά, πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι οι τίτλοι όλων των σελίδων προορισμού του είναι σχετικοί με τα δημογραφικά στοιχεία του στόχου και ότι ο ιστότοπος είναι γεμάτος με φράσεις μεταδεδομένων που ταιριάζουν με αυτές. Μεγαλύτερη επιτυχία στην προσέλκυση δυνητικών πελατών στον ιστότοπο μπορεί να επιτευχθεί με τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου από την άποψη του SEO.

Για παράδειγμα, η επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει εργαλεία έρευνας SEO όπως το Google Search Console, το Keyword Surfer και το SEMrush, τα οποία εμφανίζουν τρέχουσες λέξεις-κλειδιά και θέματα στις ιστοσελίδες Google. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δεδομένα για να πραγματοποιήσετε δραστηριότητα εισερχόμενου μάρκετινγκ προσθέτοντας βελτιστοποιημένες λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με BrightEdgeοι εταιρείες B2B παράγουν διπλάσια έσοδα από την οργανική αναζήτηση από οποιοδήποτε άλλο κανάλι, όπου λαμβάνουν το 76% των τιμολογίων αναζήτησης από τον ιστό.

Ενημερωτικά δελτία

Τα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι συνήθης πρακτική για την αλληλεπίδραση με το κοινό-στόχο στέλνοντας καθημερινά email στους ενδιαφερόμενους συνδρομητές. Ενθαρρύνοντας τους αναγνώστες να κάνουν κλικ σε περιεχόμενο ή συνδέσμους, αυτά τα ενημερωτικά δελτία λειτουργούν ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προσέλκυση αναγνωστών στον ιστότοπο της εταιρείας.

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μπορούν επίσης να υιοθετήσουν την ίδια στρατηγική δημιουργώντας μια λίστα email και διανέμοντας ενημερωτικά δελτία στους αφοσιωμένους συνδρομητές τους από καιρό σε καιρό. Για παράδειγμα, στείλτε τακτικές προσφορές προϊόντων ή υπηρεσιών σε υπάρχοντες πελάτες επειδή μοιράζονται το email τους. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή θέση στο μυαλό των πελατών δίνοντας τακτικές ενημερώσεις σχετικά με την επιχείρηση και τους μελλοντικούς στόχους. Η Zomato, κορυφαίος πάροχος παράδοσης τροφίμων, χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τα ενημερωτικά δελτία για την προώθηση των επιχειρήσεων.

Ξεκινά το email με μια απλή γραμμή για το θέμα και στη συνέχεια περιλαμβάνει σχετικά ρήματα στο σώμα. Όποιος έχει συνδεθεί με αυτήν την εταιρεία μέσω email πρέπει να έχει δει τις αστείες και σχετικές φράσεις που χρησιμοποιεί η Zomato για να προσελκύσει πελάτες.

Βελτιώστε την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις επικοινωνίες των καταναλωτών, οι παραδοσιακοί έμποροι προσπαθούν να αυξήσουν την έκθεση της επωνυμίας εκεί. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύτιμα για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων χωρίς αποκλειστικό διαφημιστικό προϋπολογισμό. Η δημιουργία ενός προφίλ αυξάνει την επιρροή της επωνυμίας, αλλά απαιτεί να ξοδέψετε χρήματα για τη διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βελτιώσετε τα αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Instagram, το Facebook ή το X (πρώην Twitter) για να συνδεθείτε με τους πελάτες σας. Σύμφωνα με Statista, το Facebook και το Instagram είναι οι πιο χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης των εμπόρων. Μια παγκόσμια έρευνα δείχνει ότι το 89% χρησιμοποιεί το Facebook και το 80% χρησιμοποιεί το Instagram για να προωθήσει την επιχείρησή του.

Οφέλη και Προκλήσεις

Οφέλη

Βιωσιμότητα- Το εισερχόμενο μάρκετινγκ επηρεάζει σημαντικά το κοινό, καθώς όσοι αναζητούν πληροφορίες θα έχουν πάντα πρόσβαση στο περιεχόμενο, τις φόρμες και τη ροή εργασιών/διατροφικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω διαφόρων καναλιών, ιδίως ιστοτόπων. Πολλοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των ανταγωνιστών και της τιμολόγησης, καθορίζουν τη θέση μιας μάρκας. Επηρεάζεται επίσης από το πώς αλληλεπιδρούν οι πελάτες με το εμπορικό σήμα και πώς το αντιλαμβάνονται.

Ο πυρήνας του εισερχόμενου μάρκετινγκ είναι η προσφορά περιεχομένου που λύνει ή τουλάχιστον βοηθά στην επίλυση του προβλήματος ενός δυνητικού πελάτη. Η παροχή βοήθειας και καθοδήγησης σε έναν πιθανό πελάτη με αυτόν τον τρόπο ενισχύει τη φήμη της μάρκας ως έγκυρης, έμπειρης και έμπειρης οντότητας.

Αυξημένη ορατότητα- Η προβολή της επωνυμίας, των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι συχνά εξαιρετικά σημαντική. Οι καταναλωτές-στόχοι διατηρούνται συνεχώς σε επαφή με τις επωνυμίες μέσω της δημιουργίας περιεχομένου και της συνεχούς αλληλεπίδρασης μέσω email και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η έκθεση ως προμηθευτής θα είναι περιορισμένη εάν το περιεχόμενο δεν δημοσιεύεται και δεν διατίθεται στην αγορά σε κανάλια που χρησιμοποιεί το κοινό για να βρει πληροφορίες, όπως μηχανές αναζήτησης. Στη διαδικασία, η αξία SEO και οι οργανικοί επισκέπτες που προκύπτουν αυξάνονται και η επωνυμία θα προσεγγίσει επίσης ένα εντελώς νέο κοινό.

  Πώς να ανοίξετε έγγραφα του Microsoft Word χωρίς Word

Αυξημένη εμπιστοσύνη- Ως οργανισμός, ενισχύοντας μια σχέση και αυξάνοντας την εμπιστοσύνη με τις προοπτικές, με το να είμαστε διαθέσιμοι για να βοηθήσουμε στην επίλυση κοινών ζητημάτων. Η εμπιστοσύνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος όλων των επιχειρηματικών συνεργασιών. Οι άνθρωποι που επισκέπτονται ιστοσελίδες οργανικά, χωρίς καμία πίεση από κανένα brand, τους εμπιστεύονται περισσότερο λόγω του εισερχόμενου μάρκετινγκ. Επειδή η εισερχόμενη προωθεί την αμφίδρομη επικοινωνία, είναι επωφελής από αυτή την άποψη, καθώς καθιστά δυνατή τη δημιουργία μιας σύνδεσης που βασίζεται στην εμπιστοσύνη.

Προκλήσεις

 • Απαιτεί δεξιότητες- Για να εκτελέσει με επιτυχία το εισερχόμενο μάρκετινγκ, μια επωνυμία πρέπει να είναι ικανή στο ψηφιακό μάρκετινγκ, τη δημιουργία ιστοτόπων, το blogging, την κοινωνική δικτύωση, την παραγωγή και προμήθεια περιεχομένου, το SEO και άλλους σχετικούς τομείς. Πρέπει είτε να προσλάβουν είτε να εκπαιδεύσουν άτομα ώστε να πληρούν αυτά τα κριτήρια. Μερικές φορές, απαιτείται εξωτερική ανάθεση ή αυτοματοποίηση για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.
 • Αποτελεσματική χρήση εργαλείων- Η επένδυση σε επεκτάσιμους πόρους και η επιτυχής εφαρμογή της εισερχόμενης στρατηγικής μπορεί να είναι δύσκολη. Με τόσα πολλά εργαλεία, οι έμποροι θα πρέπει να διερευνήσουν τις επιλογές για να επιλέξουν την καλύτερη τεχνολογία για την καμπάνια τους. Η επιλογή του καλύτερου λογισμικού και εργαλείων και η εφαρμογή τους σε εταιρικό περιβάλλον μπορεί να είναι δύσκολη.
 • Δημιουργικό περιεχόμενο- Η δημιουργία περιεχομένου είναι η πιο απαιτητική εργασία στο εισερχόμενο μάρκετινγκ. Ορισμένοι τομείς που απαιτούν συχνή ενημέρωση είναι η δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου, η σωστή μορφοποίηση και η συνεχής κυκλοφορία φρέσκου περιεχομένου. Οι διαδρομές παράδοσης περιεχομένου πρέπει επίσης να εξεταστούν προσεκτικά και να κατασκευαστούν έχοντας κατά νου το κοινό-στόχο. Η στρατολόγηση απαιτεί μερικές φορές πρόσθετους πόρους. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστείτε και να εφαρμόσετε ένα νέο σχέδιο.

HubSpot

Αμερικανοί προγραμματιστές λογισμικού και έμποροι HubSpot δημιουργεί και εμπορεύεται προϊόντα για εισερχόμενο μάρκετινγκ, πωλήσεις και υποστήριξη πελατών.

Είναι μια ενιαία πλατφόρμα για όλα τα πράγματα μάρκετινγκ. Το HubSpot Marketing Hub περιλαμβάνει πολλά βασικά στοιχεία για την ενίσχυση όλων των πρωτοβουλιών μάρκετινγκ.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Η πλατφόρμα CRM HubSpot έχει κατασκευαστεί για να ανταποκρίνεται στην επεκτασιμότητα της εταιρείας.
 • Το λογισμικό περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες για πωλήσεις, μάρκετινγκ, εξυπηρέτηση πελατών, λειτουργίες και διαχείριση περιεχομένου.
 • Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του εργαλείου μάρκετινγκ περιλαμβάνουν ενσωμάτωση CRM, παροτρύνσεις για δράση, αυτοματοποίηση μάρκετινγκ, διαχείριση δυνητικών πελατών, SEO ιστότοπου και πολλά άλλα.

Το θεμέλιο της επωνυμίας της ήταν το εισερχόμενο μάρκετινγκ, η καλύτερη πρακτική για μικρές, μεσαίες και μεγάλες εταιρείες.

Σέρφερ

Το Surfer είναι ένα κορυφαίο εργαλείο SEO που υπόσχεται να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να φτάσουν στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Η κύρια διαδικασία για να φτάσετε εκεί είναι μια αυτοματοποιημένη ανάλυση περιεχομένου για να ελέγξετε την απόδοση έναντι των ανταγωνιστών.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Το Surfer Content Editor παρέχει βαθμολογία κειμένου σε πραγματικό χρόνο έναντι των ανταγωνιστών προτείνοντας περιεχόμενο, λέξεις-κλειδιά και τίτλους.
 • Παρέχει καλύτερη κατανόηση των θεμάτων και των λέξεων-κλειδιών που οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να ταξινομήσουν το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών.
 • Με το αυτοματοποιημένο εργαλείο γραφής Surfer AI, μπορείτε να παράγετε γρήγορα άρθρα με καλή κατάταξη.

Το Surfer παρέχει επίσης ένα πρόγραμμα επεξεργασίας σε πραγματικό χρόνο που εμφανίζει σχετικές λέξεις-κλειδιά καθώς η επωνυμία γράφει περιεχόμενο για να το βελτιώσει.

SEMRush

Το SEMRush είναι ένα δημοφιλές εργαλείο SEO για ανάλυση ανταγωνιστών, έρευνα λέξεων-κλειδιών και βελτιστοποίηση του Google AdWords.

Οι επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο αναφοράς μάρκετινγκ all-in-one για να βελτιστοποιήσουν τους ιστότοπούς τους για περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα αναζήτησης.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Αυτό το εργαλείο εισερχόμενου μάρκετινγκ σάς βοηθά επίσης να δείτε τα δεδομένα των ανταγωνιστών, όπως αντίγραφο διαφημίσεων, λέξεις-κλειδιά, πηγές επισκεψιμότητας κ.λπ.
 • Το λογισμικό χρησιμοποιείται επίσης στην παρακολούθηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 • Προσδιορίζει με ακρίβεια τις τάσεις και τα μοτίβα σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε το SEO στη σελίδα και να εντοπίσετε περιοχές που χρειάζονται βελτίωση για να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες πιο αποτελεσματικά.

Επιπλέον, μπορείτε να αξιολογήσετε την ανταγωνιστική θέση και να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα για να ενημερώσετε τη λήψη αποφάσεων κατά την επιλογή λέξεων-κλειδιών για καμπάνιες Google Ads και οργανική βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.

Ρυθμιστής

Ρυθμιστής είναι μια πολυλειτουργική λύση λογισμικού σχεδιασμένη για μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Επιτρέπει την προσαρμογή του περιεχομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλη την εμπειρία του καταναλωτή με τη βοήθεια τεχνικών δημοσίευσης και προγραμματισμού.
 • Η απόδοση επένδυσης (ROI) των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το κανάλι και των πολυκαναλικών δραστηριοτήτων αποδεικνύεται μέσω των αναλύσεων και των αναφορών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 • Ένας ενσωματωμένος βοηθός AI διευκολύνει τη δημιουργία ιδεών, την επανεγγραφή προτάσεων και τη βελτιστοποίηση της ημερομηνίας δημοσίευσης.

Η κύρια λειτουργία του Buffer είναι η δυνατότητα προγραμματισμού και σύνθεσης περιεχομένου για δημοσίευση σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter, το LinkedIn και το Pinterest.

Τελικές Λέξεις

Το εισερχόμενο μάρκετινγκ είναι ένας πολύ στρατηγικός τρόπος για να αποκτήσετε πιθανούς δυνητικούς πελάτες για την επιχείρηση. Ο κύριος στόχος του εισερχόμενου μάρκετινγκ είναι η δημιουργία συναρπαστικού και πολύτιμου περιεχομένου.

Μόλις ένας υποψήφιος πελάτης εκφράσει ενδιαφέρον για την εταιρεία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να αυξήσετε την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία παρέχοντας εκπαιδευτικό υλικό.

Έτσι, το εισερχόμενο μάρκετινγκ κοστίζει λιγότερο.

Το “σωστό είδος” πελατών ενθαρρύνεται να ανακαλύψει τον οργανισμό μέσω του εισερχόμενου μάρκετινγκ επειδή απολαμβάνει το περιεχόμενο που δημιουργείτε. Μόλις σας φτάσουν οι δυνητικοί πελάτες από το εισερχόμενο μάρκετινγκ, προετοιμάστε τους για την πώληση και κρατήστε τους ευτυχείς να διατηρήσουν την αφοσίωση των πελατών.

Στη συνέχεια, μάθετε πώς να συλλέγετε Voice of Customer (VOC) για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας.