Είναι το Samsung Galaxy Z Fold 5 αδιάβροχο;

Βασικά Takeaways

  • Το Samsung Galaxy Z Fold 5 έχει βαθμολογία αντοχής στο νερό IPX8, που σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει τη βύθιση στο νερό έως και περίπου 4,9 πόδια για έως και 30 λεπτά χωρίς ζημιά.
  • Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η αντοχή στο νερό δεν σημαίνει ότι η συσκευή είναι αδιάβροχη. Μπορεί να αντισταθεί στο νερό σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν είναι αδιαπέραστο από το νερό.
  • Η Samsung συμβουλεύει να μην χρησιμοποιείτε το Galaxy Z Fold 5 σε περιβάλλοντα παραλίας ή πισίνας, καθώς η αντοχή του στο νερό μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου λόγω φθοράς.

Το Galaxy Z Fold 5 της Samsung έχει διάφορες βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του. Όσον αφορά τις προδιαγραφές, το Z Fold 5 είναι αναμφίβολα ένα σταθερό αναδιπλούμενο smartphone. Ωστόσο, με την τιμή των 1.800 $, θα πρέπει να ανησυχείτε για την αντοχή της συσκευής.

  8 Καλύτερο λογισμικό διαχείρισης αρχείων καταγραφής για ταχύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων

Το πρώτο θέμα είναι η άρθρωση, την οποία η εταιρεία ανανέωσε και έκανε πιο στιβαρή. Ωστόσο, τι γίνεται με την αντοχή στο νερό; Είναι το Galaxy Z Fold 5 αδιάβροχο;

Το Samsung Galaxy Z Fold 5 έχει βαθμολογία IPX8

Το Galaxy Z Fold 5 έχει βαθμολογία IPX8 για αντοχή στο νερό, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Z Fold 3 και διατηρήθηκε στο Z Fold 4. Τι σημαίνει όμως αυτό στην κοινή γλώσσα; Πρώτον, το Z Fold 5 έχει δοκιμαστεί για αντοχή στο νερό χρησιμοποιώντας την τυπική μέθοδο της βιομηχανίας που δίνει στα smartphone μια βαθμολογία με βάση τους κωδικούς προστασίας εισόδου (IP).

Θα βρείτε δύο ψηφία μετά την IP, που υποδηλώνουν το είδος των επιπέδων αντοχής στη σκόνη και το νερό που έχει η συσκευή. Για το Z Fold 5, το X σημαίνει ότι η Samsung δεν έκανε τεστ για προστασία από στερεά όπως η σκόνη. Αντίθετα, το 8 δείχνει ότι η εταιρεία το δοκίμασε για αντοχή στο νερό.

  Τι, Τύποι, Εργασία [+4 Tools]

Το επίπεδο προστασίας 8 σημαίνει ότι το Galaxy Z Fold 5 μπορεί να αντέξει τη βύθιση στο νερό έως και περίπου 4,9 πόδια για έως και 30 λεπτά χωρίς είσοδο. Με άλλα λόγια, το Z Fold 5 είναι ανθεκτικό στην εισροή νερού μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες, κάτι που δεν πρέπει να συγχέεται με το ότι είναι αδιάβροχο.

Ακόμη και η Samsung συμβουλεύει να μην χρησιμοποιείτε την παραλία ή την πισίνα και προειδοποιεί ότι το επίπεδο αντοχής στο νερό της συσκευής θα μειώνεται όσο περνάει ο καιρός λόγω φθοράς. Το υποκείμενο γεγονός παραμένει ότι το Galaxy Z Fold 5 δεν είναι αδιάβροχο.

Αδιάβροχο έναντι αντοχής στο νερό

Πίστωση εικόνας: Samsung

  Τι είναι η λειτουργία Odin στο τηλέφωνο Samsung;

Υπάρχει διαφορά μεταξύ αδιάβροχο και αδιάβροχο. Αδιάβροχο σημαίνει ότι η συσκευή είναι αδιαπέραστη από το νερό. Από την άλλη πλευρά, η αντίσταση στο νερό σημαίνει ότι μια συσκευή μπορεί να αντισταθεί στην είσοδο νερού μόνο σε κάποιο βαθμό.

Για τη θήκη του Galaxy Z Fold 5, έχει βάθος γλυκού νερού μόνο έως περίπου 4,9 πόδια για 30 λεπτά. Όπως το Z Fold 5, το Z Fold 3 και το Z Fold 4 δεν είναι επίσης αδιάβροχα. Ακόμη και μακριά από αναδιπλούμενες συσκευές, κανένα τηλέφωνο Android ή iPhone δεν είναι αδιάβροχο.

Το Galaxy Z Fold 5 δεν είναι αδιάβροχο

Όπως και άλλα smartphone, το Galaxy Z Fold 5 της Samsung δεν είναι αδιάβροχο. Η βαθμολογία αντοχής στο νερό θα σας δώσει κάποια διαβεβαίωση ότι η συσκευή δεν θα καταστραφεί αμέσως εάν την ρίξετε σε μια λακκούβα ή χύσετε το ποτό σας πάνω της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε απρόσεκτοι μαζί της. Να χειρίζεστε πάντα τη συσκευή σας με προσοχή, ανεξάρτητα από το τι λένε οι προδιαγραφές.