Είναι πραγματικά αξιόπιστα τα ηλεκτρονικά εργαλεία αγοράς αυτοκινήτου;

Βασικά Takeaways

  • Οι διαδικτυακές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων προσφέρουν μια ευρύτερη επιλογή οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων νέων εκδόσεων και vintage εικονιδίων, διευκολύνοντας την εύρεση του τέλειου αυτοκινήτου σας.
  • Οι αγορές αυτοκινήτου μέσω διαδικτύου είναι βολικές, εξοικονομώντας χρόνο, ενέργεια και καύσιμα εξαλείφοντας την ανάγκη για προσωπικές προβολές και πολλαπλά ταξίδια σε αντιπροσωπείες.
  • Η χρήση μιας διαδικτυακής αντιπροσωπείας αυτοκινήτων μειώνει την πίεση για αγορά, καθώς δεν υπάρχουν πιεστικοί αντιπρόσωποι πωλήσεων, επιτρέποντάς σας να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση βασισμένη αποκλειστικά στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

Είτε αγοράζετε το πρώτο σας αυτοκίνητο, είτε αντικαθιστάτε το τρέχον αυτοκίνητό σας είτε απλά θέλετε να περιηγηθείτε στην αγορά αυτοκινήτων, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε διαδικτυακούς αντιπροσώπους αυτοκινήτων. Αυτοί οι ιστότοποι μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμοι, αλλά μπορεί επίσης να κρύβουν μια σειρά από κινδύνους και παγίδες, θέτοντας σε κίνδυνο εσάς, τα χρήματά σας και τα ευαίσθητα δεδομένα σας.

Λοιπόν, πόσο αξιόπιστοι είναι οι διαδικτυακοί έμποροι αυτοκινήτων; Ποιες κόκκινες σημαίες πρέπει να προσέχετε και θα πρέπει να επιμείνετε στα φυσικά καταστήματα;

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν διαδικτυακό αντιπρόσωπο αυτοκινήτων;

Πολλοί από εμάς φανταζόμαστε ότι μπαίνουμε σε μια πραγματική αντιπροσωπεία όταν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο, αλλά έχουν περάσει οι μέρες που αυτή ήταν η μόνη επιλογή. Τώρα, μπορείτε να αγοράσετε ένα καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο online χωρίς να το έχετε δει ποτέ με τα μάτια σας.

Αλλά γιατί αυτό θα ήταν προτιμότερο από έναν αυτοπρόσωπο αντιπρόσωπο;

1. Ευρύτερη Επιλογή Οχημάτων

Ανάλογα με το πού ζείτε και τι ψάχνετε, μπορεί να βρείτε ότι η γκάμα αυτοκινήτων των τοπικών αντιπροσωπειών σας είναι πολύ περιορισμένη. Ίσως θέλετε ένα πολύ συγκεκριμένο EV ή ICE, ή έχετε έναν αυστηρό προϋπολογισμό που θέλετε να παραμείνετε κάτω. Με περισσότερες απαιτήσεις έρχονται λιγότερες επιλογές, γεγονός που μπορεί να κάνει τις αγορές σε αντιπροσωπείες για το τέλειο αυτοκίνητό σας μια πραγματική πρόκληση.

Μπείτε σε διαδικτυακές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Αυτοί οι ιστότοποι σας ανοίγουν σε μια πολύ μεγαλύτερη γκάμα οχημάτων που μπορεί να μην βρείτε ποτέ σε τοπικό κατάστημα. Νέες εκδόσεις, vintage εικονίδια, αθλητικές εκδόσεις και τα μοντέρνα αυτοκίνητα επιβατών μπορείτε να βρείτε όλα σε διαδικτυακές αντιπροσωπείες, οπότε υπάρχει κάτι για όλους.

  5 καλύτερα εργαλεία για τη μεταφορά φωτογραφιών από το iPhone στον υπολογιστή

2. Ευκολία

Πολλοί από εμάς ζούμε πολυάσχολες ζωές, επομένως η οδήγηση από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία αναζητώντας αυτοκίνητο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά άβολη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν δεν έχετε ήδη αυτοκίνητο και βασίζεστε στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μετακινηθείτε.

Οι διαδικτυακές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων εξαλείφουν εντελώς την ανάγκη για αυτοπροσώπως προβολές και πολλαπλά ταξίδια σε αντιπροσωπείες, εξοικονομώντας χρόνο, ενέργεια και καύσιμα.

3. Λιγότερη πίεση για αγορά

Οι αντιπρόσωποι πωλήσεων αυτοκινήτων μπορεί μερικές φορές να είναι πολύ πρόθυμοι να σας πουλήσουν ένα όχημα, πράγμα που σημαίνει ότι θα σας ασκήσουν πίεση να κάνετε την αγορά ακόμα κι αν δεν είστε απολύτως σίγουροι. Η πειθώ και η κοινωνική πίεση μπορεί να μας κάνουν να κάνουμε πολύ ανόητα πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ενός οχήματος που δεν μας ενδιαφέρει πολύ.

Όταν χρησιμοποιείτε μια διαδικτυακή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, δεν υπάρχει κανένας πιεστικός αντιπρόσωπος πωλήσεων στο αυτί σας, δίνοντάς σας την ελευθερία να πάρετε τη σωστή απόφαση για εσάς. Μπορείτε επίσης να παραλείψετε οποιοδήποτε φανταχτερό βήμα πωλήσεων που μπορεί να λάβετε σε μια φυσική αντιπροσωπεία, αντί να μπορείτε να εξετάσετε αποκλειστικά τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

Γιατί οι διαδικτυακοί έμποροι αυτοκινήτων είναι επικίνδυνοι

Παρά τα πλεονεκτήματά τους, οι διαδικτυακές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων έχουν επίσης ορισμένους κινδύνους και μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

1. Δεν υπάρχει πιθανότητα φυσικής προβολής του αυτοκινήτου

Εάν χρησιμοποιείτε έναν διαδικτυακό αντιπρόσωπο για να ολοκληρώσετε πλήρως την αγορά του οχήματός σας, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το αυτοκίνητό σας στην πραγματική ζωή πριν κάνετε τη συναλλαγή. Αυτό είναι απίστευτα επικίνδυνο, καθώς δεν έχετε τρόπο να επαληθεύσετε εάν το αυτοκίνητο που αγοράζετε υπάρχει πραγματικά ή αν είναι στην κατάσταση που αναφέρεται στον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν μπορείτε να πάρετε το ακριβές αυτοκίνητο που θέλετε για ένα test drive, κάτι που αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά.

Ακόμα κι αν ο ιστότοπος που χρησιμοποιείτε έχει ένα βίντεο του αυτοκινήτου που σας ενδιαφέρει, να θυμάστε ότι αυτό μπορεί να είναι ένα βίντεο που προέρχεται από άλλη τοποθεσία αντιπροσωπείας ή από μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης όπως το YouTube.

2. Δεν υπάρχει προσωπική υποστήριξη

Εάν η αντιπροσωπεία που χρησιμοποιείτε είναι εξ ολοκλήρου εικονική, μπορεί να είναι αδύνατο να λάβετε οποιοδήποτε είδος υποστήριξης πρόσωπο με πρόσωπο. Χωρίς ένα άτομο ή μια ομάδα ανθρώπων που μπορείτε να συμβουλευτείτε εάν προκύψει ένα θέμα, θα μπορούσατε να μείνετε ψηλά και στεγνά. Μετά από όλα, μπορείτε να πάτε σε μια φυσική αντιπροσωπεία και να απαιτήσετε να μιλήσετε σε κάποιον, αλλά ένα τηλεφώνημα ή ένα email μπορεί απλά να αγνοηθεί.

  Είναι ασφαλές και νόμιμο;

3. Κακόβουλη Πρόθεση

Ορισμένοι διαδικτυακοί έμποροι αυτοκινήτων δεν είναι πραγματικά έμποροι αυτοκινήτων. Όπως συμβαίνει συχνά στις μέρες μας, ένας φαινομενικά αβλαβής ιστότοπος θα μπορούσε να είναι μια συγκαλυμμένη απάτη.

Αυτό είναι αρκετά κακό όταν αγοράζετε ένα πουκάμισο ή ένα ζευγάρι παπούτσια που δεν φτάνουν ποτέ, αλλά η αγορά ενός αυτοκινήτου οδηγεί τα πράγματα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Το να ξοδέψετε χιλιάδες δολάρια σε κάτι που δεν ήταν ποτέ σε πώληση στην αρχή μπορεί να είναι καταστροφικό, ειδικά αν αυτοί που έκλεψαν τα χρήματά σας δεν βρεθούν ποτέ.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από όλους με τις διαδικτυακές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Ενώ μπορεί να αντιμετωπίσετε το περίεργο πρόβλημα σε κάθε περίπτωση, το να πληρώσετε για ένα όχημα που δεν θα έχετε ποτέ είναι σίγουρα το χειρότερο αποτέλεσμα.

Τι να αναζητήσετε και να αποφύγετε σε μια διαδικτυακή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

Υπάρχουν ορισμένες βασικές πράσινες και κόκκινες σημαίες που πρέπει να προσέχετε εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο στο διαδίκτυο. Ας ξεκινήσουμε με τα καλά σημάδια.

1. Θετικές κριτικές τρίτων

Οι κριτικές είναι απίστευτα πολύτιμες, ειδικά στον διαδικτυακό χώρο. Οι εμπειρίες άλλων ανθρώπων με έναν ιστότοπο είναι μερικές φορές ο μόνος δείκτης του αν μπορεί να είναι αξιόπιστος.

Επομένως, εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε μια διαδικτυακή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, φροντίστε πάντα να ελέγχετε τις κριτικές εκ των προτέρων. Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνετε σε ιστότοπους κριτικών τρίτων αντί να βασίζεστε σε κριτικούς από τον ίδιο τον ιστότοπο του αντιπροσώπου. Πολλοί κακόβουλοι ιστότοποι θα παράγουν ψεύτικες κριτικές για να ξεγελάσουν τους πελάτες, επομένως είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε μη προκατειλημμένες πηγές για να έχετε μια ισορροπημένη άποψη για το τι αναμένεται. Εάν παρατηρήσετε πολλές ανάμεικτες ή αρνητικές κριτικές, θεωρήστε ότι είναι κόκκινη σημαία.

Εάν χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα όπως το eBay για να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, ελέγξτε τις κριτικές του λογαριασμού καταχώρισης για να δείτε εάν ο πωλητής είναι νόμιμος. Εάν δεν έχουν προηγούμενες κριτικές, αποφύγετε, καθώς δεν έχετε κανέναν τρόπο να γνωρίζετε αν πρέπει να τους εμπιστευτείτε.

2. Μια στιβαρή εγγύηση

Όταν αγοράζετε οποιοδήποτε αυτοκίνητο, είτε πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο είτε για ένα παλιό αγαπημένο όχημα, είναι ιδανικό να έχετε κάποιο είδος εγγύησης. Μια εγγύηση σάς δίνει το δικαίωμα αποζημίωσης ή επιστροφής χρημάτων εάν το προϊόν που αγοράσατε είναι ελαττωματικό, κάτι που μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο εάν μόλις αγοράσατε ένα αυτοκίνητο στο διαδίκτυο.

Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο μέσω Διαδικτύου και δεν είναι όπως περιγράφεται όταν φτάσει ή αντιμετωπίζετε προβλήματα με αυτό λίγο μετά την αγορά, μια εγγύηση μπορεί να σας βοηθήσει είτε να λάβετε πίσω τα χρήματά σας είτε να λάβετε επισκευές δωρεάν για λογαριασμό σας της αντιπροσωπείας. Χωρίς κανενός είδους εγγύηση, θα αφεθείτε να καλύψετε μόνοι σας όλες τις χρεώσεις εάν κάτι πάει στραβά.

  Να σας καλεί το τηλέφωνό σας κάθε ώρα για να μην το χάσετε

3. Ισχυρή υποστήριξη πελατών

Ορισμένες διαδικτυακές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων έχουν μια υβριδική προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία αγοράζετε το αυτοκίνητο μέσω Διαδικτύου, αλλά μπορείτε να επισκεφτείτε μια φυσική τοποθεσία για υποστήριξη ή συντήρηση. Άλλες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων είναι εξ ολοκλήρου απομακρυσμένες, πράγμα που σημαίνει ότι θα συναλλάσσεστε με άτομα μόνο μέσω τηλεφώνου, email ή μέσω DM μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η ηλεκτρονική αντιπροσωπεία που χρησιμοποιείτε διαθέτει αξιόπιστη υπηρεσία υποστήριξης πελατών για να αποφύγετε να μείνετε στο σκοτάδι εάν παρουσιαστεί πρόβλημα.

Τώρα, ας συζητήσουμε τα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε όταν ψάχνετε για μια αξιόπιστη διαδικτυακή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

1. Υπερβολικά χαμηλές τιμές

Πολλοί ψεύτικοι και κακόβουλοι ιστότοποι παραθέτουν στοιχεία πολύ κάτω από τη μέση τιμή της αγοράς για να προσελκύσουν πιθανά θύματα. Οι ψεύτικες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων δεν αποτελούν εξαίρεση εδώ.

Αν θέλετε να παραμείνετε με περιορισμένο προϋπολογισμό, το να δείτε ένα αυτοκίνητο να πωλείται στο διαδίκτυο σε πολύ χαμηλή τιμή μπορεί να είναι δελεαστικό. Αλλά θυμηθείτε, υπάρχει σχεδόν πάντα ένας λόγος για τον οποίο ο πωλητής έχει καταχωρήσει το αυτοκίνητο κάτω από την τυπική τιμή. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μηχανικά ζητήματα (τα οποία είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πριν από την αγορά), αλλά μπορεί επίσης να υποδηλώνει απάτη.

Είναι πάντα καλύτερο να ψωνίζετε και να βλέπετε το γενικό εύρος τιμών εντός του οποίου πωλείται ένα όχημα, ώστε να έχετε μια καλή ιδέα για την αξία του. Αν συναντήσετε ένα όχημα με πολύ χαμηλότερη τιμή, σκεφτείτε δύο φορές γιατί συμβαίνει αυτό, προτού προχωρήσετε σε κάτι που μπορεί να φαίνεται καλή συμφωνία.

2. Στοκ Εικόνες Οχημάτων

Οποιαδήποτε φωτογραφία ή βίντεο σε έναν ιστότοπο αντιπροσωπείας θα μπορούσε να ληφθεί από αλλού, αλλά οι στοκ εικόνες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες εάν αγοράζετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Οι καταχωρίσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα πρέπει να έχουν πολλές φωτογραφίες ή βίντεο του αυτοκινήτου που πωλείται, ώστε να μπορείτε να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Εάν σας έχουν παρασχεθεί μόνο εικόνες στοκ, ο πωλητής μπορεί να κρύβει κάτι.

3. Μια κακώς κατασκευασμένη τοποθεσία

Οι κακώς κατασκευασμένοι ιστότοποι είναι μερικές φορές ενδεικτικές μιας απάτης, καθώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μερικές φορές κόβουν τις γωνίες εάν αναπτύσσουν έναν ιστότοπο που σύντομα θα εγκαταλείψουν μετά την απάτη. Τα τυπογραφικά λάθη, τα γραμματικά λάθη, ένας ολοκαίνουργιος τομέας και η έλλειψη εταιρικού ιστορικού είναι όλα πιθανά σημάδια ενός ιστότοπου απάτης, επομένως έχετε αυτό υπόψη όταν κάνετε αγορές.

Η αγορά αυτοκινήτου στο Διαδίκτυο εγκυμονεί πολλούς κινδύνους

Ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό σας, η αγορά ενός αυτοκινήτου στο διαδίκτυο μπορεί να είναι μια επικίνδυνη δοκιμασία. Η επίγνωση όλων των κινδύνων είναι σημαντική όταν αγοράζετε μια νέα βόλτα στο Διαδίκτυο, καθώς και όταν γνωρίζετε πότε πρέπει να φύγετε. Λάβετε υπόψη τις παραπάνω υποδείξεις εάν θέλετε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο από μια ηλεκτρονική αντιπροσωπεία. Ποιος ξέρει, μπορεί να σας σώσει χιλιάδες.