Είναι πολύ χαμηλός ο όγκος του Spotify για εσάς; Τροποποιήστε αυτές τις ρυθμίσεις για να το κάνετε πιο δυνατό

Δυσκολεύεστε να ακούσετε τις λίστες αναπαραγωγής ή τα podcast του Spotify; Ακόμα κι αν έχετε ήδη ελέγξει τη γραμμή έντασης ήχου και την έχετε ορίσει στο μέγιστο, μπορεί να μην είναι αρκετό. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις αναπαραγωγής στο Spotify τις οποίες μπορείτε να τροποποιήσετε ώστε το Spotify να παίζει πιο δυνατά.

1. Ρυθμίστε το επίπεδο έντασης του Spotify στο Δυνατό

Το Spotify διαθέτει πολλές ρυθμίσεις ήχου που κάνουν τον ήχο του Spotify καλύτερο για να σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία ροής. Εκτός από την επιλογή της καλύτερης διαθέσιμης ποιότητας ροής ή την ενεργοποίηση του εφέ crossfade, μπορείτε επίσης να κάνετε το Spotify πιο δυνατό αλλάζοντας τις ρυθμίσεις αναπαραγωγής του.

Για να προσαρμόσετε την ένταση του Spotify στην εφαρμογή επιφάνειας εργασίας, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Ποιότητα ήχου και ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Επίπεδο έντασης. Επιλέξτε την επιλογή Loud.

  10 Εφαρμογές εκπαίδευσης αυτιών για αναγνώριση μουσικών νότων [2023]

Η ίδια επιλογή είναι διαθέσιμη για το Spotify στο κινητό. Για να το ενεργοποιήσετε, πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ σας και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και το απόρρητο. Στη συνέχεια, πατήστε Κανονικό δίπλα στο Επίπεδο έντασης και επιλέξτε Δυνατό. Εάν είστε συνδρομητής στο πρόγραμμα Spotify Free, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Loud στο Spotify για κινητά.

Επίσης, ανεξάρτητα από τη συνδρομή σας στο Spotify, δεν μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις επιπέδου έντασης στο Spotify για τον ιστό.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ρύθμιση του επιπέδου έντασης ήχου του Spotify σε Δυνατό θα αυξήσει το επίπεδο ήχου, αλλά μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ήχου. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως προσωρινή λύση εάν βρίσκεστε σε θορυβώδες μέρος. Μόλις επιστρέψετε στο σπίτι, θα πρέπει να επιστρέψετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ήχου του Spotify για να απολαύσετε την καθαρότερη διαθέσιμη αναπαραγωγή.

2. Απενεργοποιήστε την κανονικοποίηση ήχου

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε το Spotify πιο δυνατό είναι να απενεργοποιήσετε την Κανονικοποίηση ήχου. Τι είναι όμως αυτό το χαρακτηριστικό και πώς επηρεάζει το επίπεδο ήχου του Spotify;

  [Explained] Πώς να δημιουργήσετε ιστογράμματα στο Tableau

Στο Spotify ή σε άλλες πλατφόρμες ροής, η λειτουργία Κανονικοποίησης ήχου έχει σχεδιαστεί για να εξισώνει το επίπεδο ήχου διαφόρων κομματιών στις λίστες αναπαραγωγής σας. Με αυτόν τον τρόπο, το Spotify παίζει κάθε κομμάτι με σταθερή ένταση, ώστε να μην εκπλαγείτε από απότομες αλλαγές στην ένταση.

Ενώ διατηρεί την εμπειρία ακρόασης ομαλή, η Κανονικοποίηση ήχου μπορεί να αφαιρέσει την ένταση και το δυναμικό εύρος ορισμένων τραγουδιών.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την Κανονικοποίηση ήχου στην εφαρμογή επιφάνειας εργασίας. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας και επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις ρυθμίσεις ποιότητας ήχου και απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Κανονικοποίηση έντασης.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την Κανονικοποίηση ήχου στο Spotify για κινητά. Πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ και επιλέξτε Ρυθμίσεις & Απόρρητο. Μεταβείτε στην ενότητα Αναπαραγωγή και απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση κανονικοποίησης ήχου.

3. Ενεργοποιήστε την επιτάχυνση υλικού

Η τελευταία μέθοδος για να κάνετε το Spotify πιο δυνατό είναι να εκμεταλλευτείτε το υλικό σας. Εάν διαθέτετε κάρτα ήχου υψηλής ποιότητας ή άλλο υλικό κορυφαίας ποιότητας, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την Επιτάχυνση υλικού στο Spotify.

  Οι 4 κορυφαίες αγορές API για την πώληση των API σας

Όπως θα περίμενε κανείς, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Hardware Acceleration του Spotify μόνο στο Spotify για επιτραπέζιους υπολογιστές. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο προφίλ σας και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος του παραθύρου και ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση επιτάχυνσης υλικού.

Εάν διαθέτετε παλαιότερο υπολογιστή και αποφασίσετε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, παρακολουθήστε την απόδοση του Spotify. Εάν το Spotify συνεχίζει να κολλάει τυχαία, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα επιτάχυνσης υλικού.

Είναι αρκετά δυνατό το Spotify;

Τροποποιώντας αυτές τις ρυθμίσεις του Spotify, θα έχετε μια πιο δυνατή εμπειρία ροής. Ωστόσο, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε χωρίς να εστιάσετε στο υλικό ήχου.

Αν θέλετε να κάνετε το Spotify ακόμα πιο δυνατό, θα πρέπει να εστιάσετε σε ποιοτικό υλικό. Η σύνδεση του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σας με ακουστικά ή ηχεία Bluetooth μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να ακούσετε τη μουσική σας σε υψηλότερη ένταση.