Είναι η καλύτερη ασπίδα κατά των ψηφιακών απειλών;

Σε αυτήν την ψηφιακή εποχή, όπου βασιζόμαστε ολοένα και περισσότερο στην τεχνολογία και το Διαδίκτυο για τις καθημερινές μας δραστηριότητες, το λογισμικό προστασίας από ιούς Avira γίνεται πρωταρχικής σημασίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας στο διαδίκτυο και των συσκευών.

Ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλείς περιηγούμαστε στο Διαδίκτυο ή αποφεύγουμε την αλληλεπίδραση με πρόχειρους ή ψεύτικους ιστότοπους, οι ιοί ή το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να περάσουν από τις συσκευές μας μέσω των εξελισσόμενων εξελισσόμενων τακτικών εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της συσκευής. Avira μπορεί να προσφέρει ένα ουσιαστικό επίπεδο άμυνας έναντι αυτών των ψηφιακών απειλών.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι σχεδόν 560.000 νέα κομμάτια κακόβουλου λογισμικού εντοπίζονται καθημερινά και ξανά 1 δισεκατομμύριο προγράμματα κακόβουλου λογισμικού υπάρχουν εκεί έξω.

Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι το κακόβουλο λογισμικό γίνεται μια από τις μεγαλύτερες απειλές ασφαλείας σε αυτήν την ψηφιακή εποχή—η εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από ιούς είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για τη διασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας της συσκευής, κυρίως εάν η συσκευή σας αποτελείται από εμπιστευτικά αρχεία και ευαίσθητες πληροφορίες. Βοηθά στον εντοπισμό και την πρόληψη κακόβουλου λογισμικού, ενεργοποιεί την προστασία ιστού, παρακολουθεί τις συσκευές για τρωτά σημεία και βελτιστοποιεί την απόδοση του συστήματος.

Εκτός από τη γνώση της σημασίας του λογισμικού προστασίας από ιούς, είναι επίσης απαραίτητη η επιλογή ενός που προσφέρει ολοκληρωμένη υπηρεσία ασφαλείας. Ένα τέτοιο ισχυρό λογισμικό προστασίας από ιούς είναι το Avira.

Σε αυτό το άρθρο, θα βουτήξουμε βαθιά στο λογισμικό προστασίας από ιούς Avira και στις δυνατότητές του για να δούμε τι το καθιστά ιδανική λύση για την καταπολέμηση των πιο πρόσφατων ψηφιακών απειλών σε αυτόν τον κόσμο του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Τι είναι το Avira;

Avira είναι ένα ολοκληρωμένο, αξιόπιστο, βραβευμένο και ένα από τα παλαιότερα προγράμματα προστασίας από ιούς που σας προστατεύει από κακόβουλο λογισμικό, λογισμικό υποκλοπής spyware, trojans, κλοπές ταυτότητας, απάτες, ransomware και οικονομικές απώλειες.

Αναπτύχθηκε από μια γερμανική εταιρεία, την Avira Operations, η Avira είναι γνωστή για την απλότητα, τη διαισθητική διεπαφή χρήστη και μια μεγάλη γκάμα χαρακτηριστικών ασφαλείας σε οικονομική τιμή. Με ιστορικό υψηλών ποσοστών ανεξάρτητων δοκιμών, το Avira θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή και ισχυρά λογισμικά προστασίας από ιούς έναντι κακόβουλου λογισμικού.

Προσφέρει μια δέσμη εργαλείων και λειτουργιών, όπως σαρωτή κακόβουλου λογισμικού, βελτιστοποίηση απόδοσης, διαχείριση κωδικών πρόσβασης, εικονικό ιδιωτικό δίκτυο ((VPN) και πολλά άλλα, τα οποία θα συζητήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Norton LifeLockη εταιρεία που κατέχει επίσης το Norton360, εξαγόρασε την Avira το 2020 διατηρώντας το σήμα Avira.

Το λογισμικό προστασίας από ιούς Avira είναι διαθέσιμο για Android, Windows, macOS και iOS για δωρεάν και premium εκδόσεις.

Ας δούμε τις δυνατότητες της Avira με περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων της, του απορρήτου στο διαδίκτυο, της ασφάλειας της συσκευής, της χρηστικότητας της υποστήριξης πελατών και άλλων.

Χαρακτηριστικά του Avira

#1. Πακέτα Avira

Η Avira προσφέρει κυρίως στους πελάτες της τρία πακέτα με βάση τη διαφορετική τιμή και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Αυτά τα πακέτα είναι Avira Free SecurityAvira Prime, και Avira Internet Security.

Όλα τα πακέτα Avira, συμπεριλαμβανομένου του δωρεάν πακέτου, Avira Free Security, αποτελούνται από βασικές λειτουργίες ασφαλείας, όπως κακόβουλο λογισμικό και προστασία από ιούς. Ωστόσο, τα επί πληρωμή πακέτα Avira προσφέρουν πρόσθετες και βελτιωμένες δυνατότητες ασφάλειας, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες ασφαλείας σας.

Ακολουθεί μια πιο λεπτομερής και σαφής ανάλυση των τριών πακέτων Avira για καλύτερη κατανόηση.

Δυνατότητες Avira Free SecurityAvira Internet SecurityAvira PrimeΑριθμός συσκευών 11, 3 ή 55 ή 25 Λειτουργικό σύστημα Windows, Mac, iOS και AndroidWindows, Mac, iOS και Android Προστασία από ιούς σε πραγματικό χρόνο✅✅✅Σάρωση σε πραγματικό χρόνο✅✅Προστασία από λύτρα ✅Anti-phishing✅✅✅Σάρωση σε πραγματικό χρόνο✅✅✅Προστασία email❌✅✅Προστασία ιστού✅✅✅Τείχος προστασίας❌✅✅Έξυπνο και γρήγορο VPN✅✅✅Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης✅✅✅Ιδιωτική περιήγηση❌❌✅Προστασία πληρωμών✅✅✅ Υπηρεσία υποστήριξης πελατών❌✅✅ (VIP)Προστασία αρχείων❌✅✅Adblocker✅✅✅Ενημέρωση λογισμικού❌✅✅Ασφάλεια κινητών❌❌✅ (μόνο για συσκευές Android)

Τα επί πληρωμή πακέτα Avira διαθέτουν εξατομικευμένες επιλογές και ευελιξία, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε τον αριθμό των συσκευών και τη διάρκεια της συνδρομής, όπως 1 μήνας, 1 έτος ή 2 χρόνια, ανάλογα με τις ανάγκες ασφαλείας και τους περιορισμούς του προϋπολογισμού σας.

Εκτός αυτού, και τα δύο προγράμματα επί πληρωμή της Avira συνοδεύονται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών και διασφαλίζουν 100% ασφαλή ολοκλήρωση αγοράς.

Ενώ το δωρεάν πακέτο Avira προσφέρει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου, όπως τείχος προστασίας, σαρωτής ιών, πρόγραμμα ενημέρωσης λογισμικού, VPN και τεμαχιστής αρχείων, δεν διαθέτει μερικές σημαντικές λειτουργίες premium, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού anti-ransomware και ενός αυτόματου σαρωτή συνημμένων email.

  Κορυφαίες Γλώσσες Προγραμματισμού Blockchain για Ασφαλή Ανάπτυξη

#2. Ασφάλεια συσκευής

Το Avira είναι ένα από τα καλύτερα λογισμικά προστασίας από ιούς, που προσφέρει πολλές δυνατότητες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του σαρωτή προστασίας από ιούς. Προσφέρει μηχανισμούς ανίχνευσης απειλών και ασφάλειας σε πραγματικό χρόνο και ειδοποιήσεις παραβίασης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο με το πακέτο Avira Prime.

Όσον αφορά την ασφάλεια της συσκευής, τα κύρια χαρακτηριστικά που προσφέρει η Avira είναι:

 • Σαρωτής προστασίας από ιούς: Ο ισχυρός σαρωτής προστασίας από ιούς της Avira που βασίζεται σε σύννεφο σαρώνει τη συσκευή σας για κακόβουλο λογισμικό, ιούς, worms, Trojans, λογισμικό υποκλοπής spyware και πιο συνεχώς, διασφαλίζοντας τη μέγιστη ασφάλεια της συσκευής. Το Avira μπορεί εύκολα να εντοπίσει απειλές μηδενικής ημέρας συγκρίνοντας αρχεία με έναν μεγάλο κατάλογο κακόβουλου λογισμικού και χρησιμοποιώντας ευρετικές μεθόδους. Μπορείτε να επιλέξετε χειροκίνητες σαρώσεις ή να προγραμματίσετε αυτόματες σαρώσεις σε καθορισμένα διαστήματα. Οι διαφορετικές επιλογές σάρωσης που παρέχει περιλαμβάνουν γρήγορες, έξυπνες και πλήρεις σαρώσεις. Εκτός από αυτό, το Avira σάς επιτρέπει να σαρώσετε την τοπική μονάδα δίσκου, την εξωτερική συσκευή, τα έγγραφά μου, τον σκληρό δίσκο και το Rootkit.
 • Ενημέρωση λογισμικού: Αυτή η επί πληρωμή δυνατότητα Avira σαρώνει τη συσκευή ή το σύστημά σας για παλιές εφαρμογές και προτείνει τις απαραίτητες ενημερώσεις, αναβαθμίζοντας αυτόματα τις παλιές εφαρμογές σας. Διατηρώντας τα προγράμματα και τις εφαρμογές σας ενημερωμένα, η Avira συμβάλλει στην αποφυγή ελαττωμάτων ασφαλείας—ελαχιστοποιώντας τις παραβιάσεις της ασφάλειας και τους κινδύνους μόλυνσης.
 • Προστασία σε πραγματικό χρόνο: Όλα τα πακέτα Avira προσφέρουν προστασία σε πραγματικό χρόνο από κακόβουλο λογισμικό σαρώνοντας και παρακολουθώντας όλα τα αρχεία που αντιγράφετε, αποκτάτε πρόσβαση, κατεβάζετε ή αλληλεπιδράτε, ενημερώνοντάς σας για την ασφάλειά του. Εάν εντοπίσει οποιονδήποτε κίνδυνο, η Avira δεν θα επιτρέψει στο ύποπτο αρχείο να κάνει αλλαγές στη συσκευή σας — στέλνοντάς σας μια ειδοποίηση για το ίδιο.
 • Τείχος προστασίας: Η δυνατότητα τείχους προστασίας της Avira, διαθέσιμη με όλες τις δωρεάν και premium εκδόσεις, αποκλείει τις ανοιχτές θύρες που επιτρέπουν σε κακόβουλο λογισμικό και χάκερ να κρυφοκοιτάξουν και να εκμεταλλευτούν το σύστημά σας.
 • Ασφαλείς αγορές: Το Avira Safe Shopping είναι μια επέκταση προγράμματος περιήγησης που προσφέρει η Avira με το δωρεάν πακέτο της που εμποδίζει τους ιστότοπους απάτης και τους ιχνηλάτες να καταστρέψουν την εμπειρία αγορών σας στο διαδίκτυο. Συμβατό με Google Chrome, Opera και Edge, οι ασφαλείς αγορές διευκολύνουν τη σύγκριση τιμών και την επιλογή από τις καλύτερες τρέχουσες προσφορές.
 • Ασφάλεια προγράμματος περιήγησης Avira: Αυτό το δωρεάν πρόσθετο διασφαλίζει την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης αποκλείοντας μολυσμένες και ενοχλητικές διαφημίσεις, αποτρέποντας την παραβίαση του προγράμματος περιήγησης, σταματώντας κακόβουλους ιστότοπους και phishing, εμποδίζοντας τις εταιρείες να παρακολουθούν τις δραστηριότητές σας και εντοπίζοντας ανεπιθύμητες εφαρμογές στις λήψεις σας.
 • Καραντίνα: Η Avira εντοπίζει και στέλνει ένα ύποπτο αρχείο με απειλές σε έναν φάκελο καραντίνας, γεγονός που καθιστά δύσκολο το αρχείο να διακόψει ή να αλλάξει τη συσκευή σας. Εάν το βρείτε ύποπτο, πρέπει να διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο αυτό το αρχείο από το φάκελο καραντίνας. Διαφορετικά, η Avira θα το αποθηκεύσει εκεί επ’ αόριστον.

#3. Απόρρητο στο Διαδίκτυο

Η Avira διασφαλίζει το μέγιστο απόρρητο προστατεύοντας τα προσωπικά σας δεδομένα και τις ευαίσθητες πληροφορίες από τρίτα μέρη, όπως διαφημιστικές εταιρείες ή κρατικές εταιρείες.

Δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη γερμανική νομοθεσία για την προστασία δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Γενικής Νομοθεσίας για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) και του Γερμανικού Νόμου για τα Τηλεμέσα (TMG).

Οι πιο κρίσιμες διαδικτυακές λειτουργίες απορρήτου της Avira είναι ένα ενσωματωμένο Phantom VPN, διαχείριση κωδικών πρόσβασης, καταστροφέας αρχείων και Avira Secure Browser.

 • Phantom VPN: Το Phantom VPN της Avira είναι δωρεάν, γρήγορο και εύκολο στη χρήση, επιτρέποντάς σας να συνδεθείτε στην πλησιέστερη τοποθεσία με ένα μόνο κλικ. Ωστόσο, δυστυχώς, η δωρεάν έκδοση VPN δεν θα σας επιτρέψει να επιλέξετε μια επιθυμητή τοποθεσία όταν συνδέεστε σε άλλο διακομιστή—συνδέοντάς σας με την πλησιέστερη τοποθεσία. Επιπλέον, το VPN περιορίζεται σε μόλις 500 MB/μήνα για τη δωρεάν έκδοση.
 • Password Manager: Η Avira προσφέρει μια δωρεάν επέκταση, διαχείριση κωδικών πρόσβασης, που αποθηκεύει όλους τους κωδικούς πρόσβασης, εξαλείφοντας την ανάγκη να τους θυμάστε. Απλά πρέπει να θυμάστε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης και το Avira θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε αυτόματα σε όλους τους λογαριασμούς σας, ενώ θα δημιουργήσετε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης. Η έκδοση Pro ελέγχει επίσης για αδύναμους κωδικούς πρόσβασης και σας ειδοποιεί όταν ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί.
 • File Shredder: Αυτή η ενσωματωμένη λειτουργία Avira διαγράφει οριστικά ορισμένα αρχεία από τη συσκευή σας, διασφαλίζοντας ότι οι χάκερ δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση ή να τα ανακτήσουν για κακόβουλους σκοπούς.
 • Avira Secure Browser: Αυτή η δυνατότητα διασφαλίζει την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης, αποκλείοντας κακόβουλες διευθύνσεις URL και ιστότοπους, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε το απόρρητό σας στο διαδίκτυο με ένα κλικ, αποκλείοντας διαφημίσεις και προγράμματα παρακολούθησης, διατηρώντας τους κωδικούς πρόσβασής σας ασφαλείς και πολλά άλλα—επιτρέποντας το απόρρητο αναζήτησης και περιήγησης.
  Πώς να προστατέψετε τους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς από επιθέσεις πλήρωσης διαπιστευτηρίων

#4. Εργαλεία βελτιστοποίησης

Αν και η ασφάλεια είναι σημαντική, η ταχύτητα της συσκευής είναι κρίσιμη για να διασφαλιστεί ότι ο σαρωτής προστασίας από ιούς λειτουργεί ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Η Avira προσφέρει εξαιρετικά ενσωματωμένα εργαλεία βελτιστοποίησης απόδοσης, όπως ενίσχυση ταχύτητας, καθαριστικό υπολογιστή, βελτιστοποίηση αποθήκευσης, εξοικονόμηση μπαταρίας, βελτιστοποίηση εκκίνησης και ενημέρωση λογισμικού και προγραμμάτων οδήγησης για τη βελτίωση της απόδοσης του υπολογιστή σας.

Η δυνατότητα βελτιστοποίησης System Speedup της Avira αποτελείται από ισχυρά εργαλεία, όπως βελτιστοποιητής εκκίνησης, power cleaner, junk cleaner, λογισμικό και ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης και πολλά άλλα.

 • Βελτιστοποιητής εκκίνησης: Το πρόγραμμα βελτιστοποίησης εκκίνησης εμφανίζει τα προγράμματα που επιβραδύνουν τον χρόνο εκκίνησης του υπολογιστή σας, επιτρέποντάς σας να αφαιρέσετε τα προγράμματα ή να τα σταματήσετε από την εκκίνηση κατά την εκκίνηση—επιταχύνοντας τον χρόνο εκκίνησης του υπολογιστή σας.
 • Πρόγραμμα οδήγησης και πρόγραμμα ενημέρωσης λογισμικού: Αυτή η δυνατότητα σαρώνει το λογισμικό και τα προγράμματα της συσκευής σας, ειδοποιώντας ότι είναι παλιό και απαιτούν ενημερώσεις—επιτρέποντάς σας να ενημερώσετε όλο το λογισμικό και τα προγράμματα οδήγησης με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας που αποτρέπουν ευπάθειες ασφαλείας.
 • Καθαριστικό άχρηστων υπολογιστών: Το πρόγραμμα καθαρισμού ανεπιθύμητων υπολογιστών της Avira εντοπίζει ανεπιθύμητα, ανεπιθύμητα και αχρησιμοποίητα αρχεία και φακέλους — αφαιρώντας ανεπιθύμητα αρχεία και επισημαίνοντας ορισμένα αρχεία, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε εάν θέλετε να τα διατηρήσετε ή να τα διαγράψετε.
 • Διαχείριση χρήσης μπαταρίας: Αυτή η δυνατότητα θέτει τη συσκευή σας σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης, αποτρέποντας τις αυτόματες ενημερώσεις και μειώνοντας το φως του υπολογιστή σας—εξοικονομώντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας και τη χρήση μνήμης.
 • Ανιχνευτής διπλότυπων: Αυτή η κρίσιμη δυνατότητα εντοπίζει και αφαιρεί διπλότυπα αρχεία στον υπολογιστή σας—αυξάνοντας τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας.

#5. Εφαρμογή για κινητό

Εκτός από την ασφάλεια του υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης να προστατεύσετε την κινητή συσκευή σας με την εφαρμογή Mobile της Avira, η οποία είναι συμβατή με συσκευές iOS και Android. Προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες με μια διαισθητική διεπαφή χρήστη.

Τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή για κινητά Avira είναι:

 • Διαχείριση κωδικών πρόσβασης (ξεχωριστή λήψη)
 • Προστασία κάμερας και μικροφώνου
 • Προστασία Siri (μόνο για iOS)

Έτσι, η εφαρμογή για κινητά της Avira είναι εξαιρετικά πλούσια σε λειτουργίες, παρέχοντας προηγμένη σάρωση κακόβουλου λογισμικού, λειτουργίες βελτιστοποίησης απόδοσης, παρακολούθηση παραβίασης απορρήτου και αντικλεπτικά εργαλεία για την ασφάλεια του κινητού σας.

#6. Υποστήριξη πελατών

Η Avira προσφέρει αξιόπιστη υποστήριξη πελατών με εξαιρετική βάση γνώσεων. Οι υπηρεσίες υποστήριξης που προσφέρει περιλαμβάνουν:

 • Τηλεφωνική υποστήριξη (μόνο με συνδρομές επί πληρωμή)
 • Υποστήριξη μέσω email (μόνο με συνδρομές επί πληρωμή)
 • Διαδικτυακή βάση γνώσεων (άρθρα και οδηγοί)

Έτσι, για τους δωρεάν χρήστες του Avira, η βάση γνώσεων είναι η μόνη πηγή υποστήριξης πελατών που παρέχει ολοκληρωμένες απαντήσεις και λύσεις σε διάφορα ζητήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε, όπως προβλήματα με τη ρύθμιση του anti-virus στη συσκευή σας.

Επιπλέον, οι χρήστες του Avira Prime έχουν το πρόσθετο προνόμιο να καλούν έναν αριθμό χωρίς χρέωση για την επίλυση συγκεκριμένων ζητημάτων.

Προγράμματα τιμολόγησης και συνδρομής

Εκτός από το δωρεάν πακέτο, η Avira προσφέρει τρία προγράμματα τιμολόγησης—δηλαδή Avira Anti-virus Pro, Avira Internet Security και Avira Prime.

Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση των σχεδίων της Avira με λεπτομέρειες τιμολόγησης:

ΠαράγοντεςAvira Anti-Virus ProAvira Internet SecurityAvira PrimeΤιμή 26,99$/πρώτο έτος 34,99$/πρώτο έτος 59,99$/πρώτο έτος Τιμή ανανέωσης Αυτόματη ανανέωση 44,99$/έτος, εκτός εάν ακυρωθεί η συνδρομή. Αυτόματη ανανέωση 57,99 $/έτος εκτός εάν ακυρωθεί η συνδρομή. Αυτόματη ανανέωση 104,99 $/έτος εκτός εάν ακυρωθεί η συνδρομή. Αριθμός συσκευών1 Η/Υ/1 έτος1 Η/Υ/1 έτος5 Συσκευές/1 έτος Τείχος προστασίας✅✅✅Avira Anti-Virus Pro✅✅✅Διαχείριση κωδικών πρόσβασης❌✅✅Ενημέρωση λογισμικού❌✅✅VPN χωρίς όρια δεδομένων❌❌✅Επιτάχυνση και συντονισμός συσκευής -επάνω εργαλεία❌❌✅

Avira Competitors

Ακολουθούν μερικοί αξιόλογοι ανταγωνιστές της Avira, τους οποίους μπορείτε να προσπαθήσετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τη συσκευή σας από το αυξανόμενο κακόβουλο λογισμικό και άλλες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

#1. Νόρτον

Νόρτον παρέχει μια εύκολη στην εγκατάσταση και εύχρηστη λύση προστασίας από ιούς και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που προστατεύει τη συσκευή σας από κακόβουλο λογισμικό, ιούς, ransomware και απόπειρες hacking.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του είναι η υπηρεσία Norton Secure VPN που βοηθά να αποκλείονται οι χάκερ και χιλιάδες απειλές κάθε λεπτό, εμποδίζοντάς τους να παρακολουθούν και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα μέσω οικιακού και δημόσιου Wi-Fi.

  Πώς να προβάλετε τρισδιάστατους χαρακτήρες του Halloween σε AR χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας

Το Norton 360 για παίκτες είναι μια άλλη εξαιρετική δυνατότητα που παρέχει πολλαπλά επίπεδα προστασίας για παιχνίδια στις συσκευές σας, στους λογαριασμούς παιχνιδιών και σε άλλα ψηφιακά στοιχεία, καθιστώντας το μια από τις πιο αξιόπιστες λύσεις ασφαλείας για τους διαδικτυακούς παίκτες.

Η εφαρμογή του για κινητά προσφέρει επίσης ασφάλεια για φορητές συσκευές για κινητές συσκευές iOS και Android.

#2. Microsoft

Εάν είστε χρήστης Windows ή Microsoft, Ασφάλεια των Windows της Microsoft προστατεύει τη συσκευή σας μέσω της προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, της προστασίας από ηλεκτρονικό ψάρεμα και της ασφάλειας εφαρμογών με τις προηγμένες δυνατότητες ασφαλείας.

Τα εργαλεία προστασίας από κακόβουλο λογισμικό που παρέχει περιλαμβάνουν Microsoft Defender Anti-virus, Microsoft Defender SmartScreen, προστασία Bluetooth, Τείχος προστασίας των Windows, VPN και Secure Wi-Fi.

Αυτά τα εργαλεία διασφαλίζουν τον εντοπισμό και την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού σε πραγματικό χρόνο με ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις σχετικά με την παρουσία τους και ισχυρό διαδικτυακό απόρρητο μέσω τυποποιημένων μηχανισμών ελέγχου ταυτότητας και κρυπτογράφησης.

Επιτρέπει επίσης την προστασία ταυτότητας μέσω της εφαρμογής Microsoft Authenticator, του πίνακα ελέγχου απορρήτου, του Windows Hello, του Find My Device και άλλων εργαλείων για την αποφυγή προσπαθειών phishing.

Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλεια των δεδομένων, ανεξάρτητα από την εφαρμογή της Microsoft που χρησιμοποιείτε. Προστατεύει μια σουίτα εφαρμογών της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Edge, Microsoft Family Safety, One Drive, Microsoft 365 Defender App και Smart App Control—που προστατεύει εσάς και τα δεδομένα σας online και offline.

#3. Kaspersky

Kaspersky είναι ένας διάσημος πάροχος λύσεων κυβερνοασφάλειας, που παρέχει τα καλύτερα στην κατηγορία του εργαλεία απορρήτου που επιτρέπουν την πλήρη προστασία, τη βέλτιστη απόδοση και την ευκολία χρήσης για όλους τους χρήστες του.

Το Kaspersky είναι μια ιδανική επιλογή για να αποκλείσετε μη εξουσιοδοτημένες προσπάθειες, να ενεργοποιήσετε την προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα ιστού και email ή να εξασφαλίσετε τις ηλεκτρονικές σας πληρωμές όταν πραγματοποιείτε αγορές ή τραπεζικές συναλλαγές μέσω Διαδικτύου.

Βελτιστοποιεί επίσης την απόδοση της συσκευής σας χρησιμοποιώντας ελάχιστους πόρους όταν εκτελείτε υπηρεσίες ασφαλείας στο παρασκήνιο. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε σαρώσεις προστασίας από ιούς στη συσκευή σας—επιτρέποντάς τους να εκτελούνται όταν δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας.

#4. AVG

AVG προσφέρει ένα δωρεάν, ισχυρό και αποτελεσματικό anti-virus που σας βοηθά να προστατευτείτε από κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Είναι ελαφρύ, εύκολο στη χρήση και μπορείτε να το κατεβάσετε με ένα μόνο κλικ.

Πρόσφατα, ενσωμάτωσε χαρακτηριστικά προστασίας από ransomware και WebCam, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το αρχείο σας ή να χρησιμοποιήσει την ενσωματωμένη κάμερα χωρίς την άδειά σας.

Η εφαρμογή του για κινητά, AVG Anti-virus για Android, προστατεύει το κινητό σας από διαδικτυακές απειλές, επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, μη ασφαλείς εφαρμογές και πολλά άλλα μέσω ισχυρών λειτουργιών ασφάλειας και απόδοσης.

Το AVG προσφέρει επίσης ένα άθραυστο, μη παραβιασμένο και μη ανιχνεύσιμο ασφαλές VPN για την προστασία του απορρήτου σας στο διαδίκτυο από χάκερ, αδιάκριτους γείτονες και πρακτορεία τρίτων.

#5. Avast

Avast προσφέρει δωρεάν βραβευμένο λογισμικό προστασίας από ιούς που έχει σχεδιαστεί για να συλλαμβάνει τις αναδυόμενες και νέες απειλές με τα προηγμένα εργαλεία ασφάλειας και απορρήτου.

Επιτρέπει 6 επίπεδα ασφάλειας εκτελώντας αβίαστα έξυπνες σαρώσεις σε αρχεία, λογισμικό και εφαρμογές—εντοπίζοντας εύκολα τα τρωτά σημεία. Επιτρέπει το απόρρητο στο διαδίκτυο μέσω της λειτουργίας ασφαλείας του δικτύου Wi-Fi που αποκλείει τους εισβολείς και τους χάκερ σε μη ασφαλή δημόσια δίκτυα.

Επιπλέον, το Avast SecureLine VPN του αποκλείει τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (IP) σας από την παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας, διασφαλίζει ασφαλές δημόσιο Wi-Fi και σταματά τους γεωγραφικούς περιορισμούς από τους παρόχους περιεχομένου.

Αυτό το εύκολο στην εγκατάσταση λογισμικό προστασίας από ιούς παρέχει πλήρη προστασία από ransomware, κακόβουλο λογισμικό, απειλές zero-day, ιούς, ευπάθειες Wi-Fi και πολλά άλλα.

συμπέρασμα

Δεδομένης της ολοκληρωμένης συσκευής και της διαδικτυακής ασφάλειας της Avira, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι είναι μία από τις καλύτερες, πιο αξιόπιστες και ασφαλείς λύσεις προστασίας από ιούς στην αγορά σήμερα.

Εκτός από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, η χρηστικότητα, η ευκολία εγκατάστασης και η διαισθητική φύση του Avira είναι αυτά που το προσελκύουν στους χρήστες, ιδιαίτερα στους μη τεχνικούς χρήστες. Παρά το γεγονός ότι είναι προηγμένος σαρωτής προστασίας από ιούς και κακόβουλου λογισμικού, είναι ελαφρύ και καταναλώνει λιγότερη ισχύ CPU.

Εκτός από την προστασία της συσκευής σας, βελτιστοποιεί επίσης την απόδοσή της — διασφαλίζοντας ότι η ταχύτητα του υπολογιστή σας δεν επηρεάζεται.

Επομένως, εάν αναζητάτε μια χαμηλού κόστους και εξαιρετική σουίτα λογισμικού προστασίας από ιούς, το Avira είναι η καλύτερη ασπίδα έναντι των εξελισσόμενων διαδικτυακών και ψηφιακών απειλών.

Στη συνέχεια, ελέγξτε το premium anti-virus για να ασφαλίσετε τον υπολογιστή σας.