Είναι αυτό μια μοτοσυκλέτα ή ένα ebike;

Βασικά Takeaways

 • Το Yadea Trooper 01 μοιάζει περισσότερο με μίνι μοτοσικλέτα παρά με ebike, με τον μεγάλο προβολέα και το κάθισμα σε στυλ πάγκου.
 • Ταιριάζει καλύτερα για κοντύτερους αναβάτες και βασίζεται κυρίως στο γκάζι του, καθώς η εμπειρία στο πεντάλ είναι περιορισμένη και όχι πρακτική.
 • Παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να κάνετε πετάλι και έχει υψηλότερη τιμή, το Trooper 01 προσφέρει μια μοναδική εμφάνιση που μοιάζει με μοτοσικλέτα και μια ομαλή απόδοση κινητήρα που κάνει ευχάριστη την οδήγηση χρησιμοποιώντας μόνο το γκάζι.

Διαθέτοντας μεγάλο προβολέα και κάθισμα σε στυλ πάγκου, το Yadea Trooper 01 μοιάζει λιγότερο με ebike και περισσότερο με μίνι Triumph Street Twin μοτοσικλέτα. Αυτό είναι ένα από εκείνα τα ποδήλατα που σίγουρα θα τραβήξουν τα κεφάλια τους και μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ρίξουν μια διπλή ματιά όταν σκέφτονται, “Γιατί αυτή η μοτοσικλέτα οδηγεί στη λωρίδα ποδηλάτων;”

Με τον κινητήρα 750W, το Yadea Trooper 01 προσφέρει εξαιρετική ισχύ και ομαλή παράδοση, κάνοντας ακόμη και αυτούς τους πιο απότομους λόφους να αισθάνονται αβίαστα. Παρά την πιο εκλεπτυσμένη εμφάνισή του, αυτό είναι ένα απλό ποδήλατο με τους περιορισμούς του. Είναι τελικά διασκεδαστικό να οδηγείς—υποθέτοντας ότι είσαι πιο κοντός αναβάτης ή δεν σε πειράζει να παρατήσεις το πετάλι.

Yadea Trooper 01

Το Yadea Trooper 01 είναι ένα διασκεδαστικό ποδήλατο αν το αντιμετωπίζετε σαν μοτοσικλέτα και όχι σαν ποδήλατο. Ταιριάζει καλύτερα για πιο κοντούς αναβάτες και ακόμα και τότε, αξίζει να το σκεφτείτε μόνο αν δεν σας πειράζει να βασίζεστε κυρίως στο γκάζι του. Η εμπειρία στο πεντάλ είναι πολύ περιορισμένη και έχει ως επί το πλείστον σκοπό να βοηθήσει στην απομάκρυνση μέρους του φόρτου εργασίας από τον κινητήρα αντί να παρέχει ουσιαστική εισροή χρήστη.

Μάρκα Yadea

Μπαταρία 48V 20Ah

Βάρος 73 λίβρες

Μέγιστη Ταχύτητα 20 μίλια/ώρα

Υδραυλικό στυλ φρένων

Πλήρης ανάρτηση

Πίσω πλήμνη κινητήρα (W) 750W

Εμβέλεια Ρεαλιστικά, περίπου 20-25 μίλια

Electronic Power Assist 3 επιπέδων

Φόρτιση γρήγορου φορτιστή 3Α

Συνδεσιμότητα Καμία

Ύψος αναβάτη 160-180 cm (5’1″ έως 5’8″)

Ελαστικά CST 20 x 4,0″

Gearing Κανένα

Λειτουργία περπατήματος Ναι

Πλαίσιο Straddle

Πλεονεκτήματα

 • Styling – Μοιάζει με μίνι μοτοσικλέτα
 • Πολύ άνετο κάθισμα και οδήγηση
 • Πλήρης αναστολή
 • Ομαλή ισχύς
 • Ενσωματωμένος υποθαλάσσιος αποθηκευτικός χώρος
 • Καλό μέγεθος για μικρότερους αναβάτες
 • Εκπληκτικά συμπαγής
 • Φτάνει κυρίως προσυναρμολογημένο

Μειονεκτήματα

 • Πολύ δύσκολο και μη πρακτικό να κάνεις πετάλι
 • Στα 5’10”, αυτό το ποδήλατο αισθάνεται πολύ στριμωγμένο αν κάνω πετάλι
 • Χωρίς χαρακτηριστικά ασφαλείας
 • Μάλλον βασική εμφάνιση πληροφοριών
 • Δεν υπάρχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά που να δικαιολογούν την υψηλότερη τιμή του

Ένα μεγάλο μέρος του μάρκετινγκ με αυτό το ποδήλατο υποδηλώνει ότι είναι σχεδιασμένο για εκτός δρόμου. Αν και η πλήρης ανάρτησή του και τα ελαστικά 4 ιντσών το καθιστούν σίγουρα ικανό να χειρίζεται ανώμαλους δρόμους και μερικά χωματόδρομα, αυτή δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή για ιππασία.

Paul Antill / MakeUseOf

Αντίθετα, νομίζω ότι το Trooper ξεχωρίζει για την άνεση και την άνεσή του στην οδήγηση στο δρόμο. Το κάθισμα είναι εξαιρετικά βελούδινο και ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος κάτω από το κάθισμα είναι ιδανικός για να κρατάτε μικρότερα αντικείμενα όπως μπουκάλια νερού και σακούλες. Παρά το πιο τολμηρό του στυλ, αυτό το ποδήλατο είναι απατηλά μικρό. Από τη μία πλευρά, το κάνει εκπληκτικά συμπαγές, απλό στην ανέβασμα ή αποβίβαση και εύκολο στη μετακίνηση και ανύψωση μόνος του, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για πολλά άλλα ebike 750W. Από την άλλη πλευρά, στα 5’10», νιώθω σαν ένας απόλυτος γίγαντας που καβαλάει αυτό το πράγμα.

Το Trooper 01 προσφέρει εξαιρετική οδήγηση και άφθονο γροθιά, αλλά μόλις προσπαθήσω να κάνω πετάλι, είναι μια διαφορετική ιστορία.

  Πώς να ελέγξετε την έκδοση του Ubuntu (4 Μέθοδοι)

Συναρμολόγηση Συνήθως δεν απαιτείται

Paul Antill / MakeUseOf

Εκτός από το στυλ του, ένα από τα καλύτερα πράγματα για αυτό το ποδήλατο είναι το πόσο απλή είναι η ρύθμιση. Το Trooper φτάνει σε ένα σημαντικά μεγαλύτερο κουτί από τα περισσότερα άλλα ebike που έχω εξετάσει, κάτι που στην αρχή με έκανε να σκεφτώ ότι αυτό το ποδήλατο θα ήταν απολύτως τεράστιο. Ανοίγοντας, όμως, συνειδητοποίησα ότι αυτή η μοτοσυκλέτα ήταν κυρίως προσυναρμολογημένη, κάτι που πιθανότατα μου γλίτωσε τουλάχιστον 30 λεπτά δουλειάς.

Αφού το αφαιρέσετε από το κουτί του, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να στερεώσετε το μπροστινό τιμόνι, να εγκαταστήσετε τα πεντάλ (αν και δεν θα τα χρησιμοποιήσετε πολύ, ή καθόλου), να συνδέσετε την μπαταρία, να συνδέσετε μερικά καλώδια για προβολέας και ελεγκτής, αντλήστε τα ελαστικά και αφήστε το στον φορτιστή για περίπου δύο ώρες για να φτάσετε στο 100%. Με ένα σημαντικά μεγαλύτερο κουτί από τις περισσότερες άλλες μάρκες, μπορώ μόνο να φανταστώ ότι αυτό προσθέτει αρκετά στα έξοδα αποστολής της Yadea. αλλά είναι δύσκολο να πεις όχι σε λιγότερη δουλειά.

Μέσα στο κουτί, θα βρείτε επίσης το εγχειρίδιο, αν και δεδομένου του πόσο απλή είναι η διαδικασία εγκατάστασης, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί καν να ανατρέξετε σε αυτό, εκτός κι αν ελέγξετε τη συντήρηση και την αντιμετώπιση προβλημάτων κάποια στιγμή στο μέλλον. Υπάρχουν επίσης κλειδιά για το ξεκλείδωμα και την αφαίρεση της μπαταρίας του ποδηλάτου, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι δεν απαιτείται να ανάψετε το ποδήλατο, οπότε εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια, να το έχετε υπόψη σας. Δεν υπάρχει σύστημα παρακολούθησης ή συναγερμού.

Σχεδιασμός και Χαρακτηριστικά

Paul Antill / MakeUseOf

Οι πιθανότητες είναι ότι αν σκέφτεστε καθόλου αυτό το ποδήλατο, αυτό οφείλεται στο τολμηρό στυλ του. Με την πρώτη ματιά, αυτό μπορεί εύκολα να εκληφθεί εσφαλμένα με μια μοτοσικλέτα, αν και μικρή. Μόνο όταν παρατηρήσετε τα πεντάλ και την αλυσίδα του, συνειδητοποιείτε ότι υποτίθεται ότι είναι ένα ποδήλατο, παρόλο που δεν οδηγεί καθόλου σαν ένα. Ωστόσο, εκτός από τη μάλλον μοναδική εμφάνισή του, το Trooper 01 μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε συγκινημένοι.

Διαθέτει ένα ενσωματωμένο καλάθι κάτω από το πλαίσιο, το οποίο είναι αρκετά φαρδύ και βαθύ ώστε να χωράει μερικά συμπαγή αντικείμενα ή μια μικρότερη τσάντα.

Paul Antill / MakeUseOf

Για τις μικρότερες μετακινήσεις μου, ήταν ωραίο που μπορούσα να τοποθετήσω το μπουκάλι νερό και μια τσάντα με το iPad και μερικά αξεσουάρ χωρίς να χρειάζεται να τα κουβαλάω στην πλάτη μου. Τούτου λεχθέντος, εκτός εάν τα αντικείμενα είναι αρκετά φαρδιά για να κάθονται άνετα στο καλάθι, πιθανότατα θα υπάρχουν πολλά κροταλίσματα εκεί. Δεν υπάρχει τρόπος να προσθέσετε μια πίσω σχάρα φορτίου ή ένα μπροστινό καλάθι. Όχι ότι θα θέλατε με αυτό το ποδήλατο, αλλά αξίζει να το αναφέρετε.

Paul Antill / MakeUseOf

Τα χειριστήρια σας είναι απλά, με έναν αντίχειρα μοχλό γκαζιού στη δεξιά πλευρά και μια μάλλον βασική, μικρή μονόχρωμη διεπαφή οθόνης από πάνω που σας επιτρέπει να αλλάζετε λειτουργίες ισχύος. Αν η Yadea ήθελε να στηριχτεί στην κληρονομιά της μοτοσυκλέτας, θα έπρεπε να είχαν πάει για ένα στρίψιμο γκάζι.

Paul Antill / MakeUseOf

Με ποδήλατα υψηλότερης τιμής, αυτή είναι συνήθως μια περιοχή όπου θα βρίσκαμε μεγαλύτερες έγχρωμες οθόνες LCD για την παρακολούθηση των στατιστικών του ποδηλάτου σας. Δεδομένης της ζητούμενης τιμής των $2000+, πιστεύω ότι η Yadea θα μπορούσε να έχει μια πιο premium επιλογή. Επιπλέον, δεν υπάρχουν έξυπνες λειτουργίες όπως η ενσωμάτωση smartphone ή κάτι που πάντα αναζητώ στα ποδήλατα τώρα: φλας.

Paul Antill / MakeUseOf

Στα αριστερά, υπάρχει ένα κουμπί για να ανάβετε τον προβολέα και κάτω από αυτό ένα κουμπί για την κόρνα του, το οποίο, αν και μικρό κατά τη γνώμη μου, το βρίσκω τοποθετημένο σε ένα εξαιρετικό σημείο για να το φτάνω εύκολα με τον αριστερό μου αντίχειρα χωρίς να χρειάζεται να το αφήσω. το τιμόνι. Αμέσως, θα παρατηρήσετε επίσης ότι σε αυτό το ποδήλατο λείπει η ταχύτητα. Έχοντας δοκιμάσει μερικά άλλα ebike που δεν είχαν επίσης αυτό, ήξερα ότι αυτό θα είχε τα μειονεκτήματά του, αν και δεν ήμουν προετοιμασμένος για την πραγματική του έκταση.

  Δημιουργήστε Heap Dump, Java Core & System Dump στο WebSphere

Παραδόξως ομαλή

Paul Antill / MakeUseOf

Το Trooper 01 είναι εξοπλισμένο με έναν κινητήρα πίσω πλήμνης 48V 750W που αποδίδει 80 Nm υψηλής ταχύτητας και τρία επίπεδα υποβοήθησης πεντάλ: Eco, Mid και High. Η παροχή ισχύος είναι ομαλή και προβλέψιμη.

Δεν έχει το συνηθισμένο απότομο που βρίσκεις από τον κινητήρα ενός ποδηλάτου είτε όταν είναι αναμμένος είτε απενεργοποιημένος όταν αρχίζεις να κάνεις πετάλι ή πατάς το γκάζι. Ναι, υπάρχει μια καθυστέρηση στην υποβοήθηση κινητήρα πριν ξεκινήσει η ηλεκτρική υποβοήθηση και σίγουρα δεν αποκρίνεται τόσο όσο ένας κινητήρας μεσαίας κίνησης, αλλά κάνει τη δουλειά του χωρίς κανένα σημαντικό λόξυγκα. Ακόμη και στη λειτουργία υψηλής ισχύος, το χτύπημα του γκαζιού έχει ως αποτέλεσμα μια χαριτωμένη επιτάχυνση παρά ένα τράνταγμα που τραβάει ο λαιμός. Αν ψάχνετε για μια συγκίνηση που θα σας καθηλώσει στο κάθισμά σας, μπορεί να μην είστε τυχεροί, αλλά έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει με ευκολία απότομους λόφους και ακόμη μικρότερες κλίσεις, κάτι που ψάχνω στο ποδήλατο προαστιακού μου .

Paul Antill / MakeUseOf

Ωστόσο, όπως συνέχισα να υπαινίσσομαι, το σκοτεινό σύννεφο που κρέμεται πάνω από την απόδοση του Trooper 01 είναι η απουσία εργαλείων. Όταν συνδυάζεται με το απόλυτο βάρος σχεδόν 80 lb, το πετάλι μπορεί να είναι ένας πραγματικός αγώνας εδώ. Αν θέλετε να δοκιμάσετε και να ξεκινήσετε αυτό το ποδήλατο από μια νεκρή στάση κάνοντας πετάλι, θα συνειδητοποιήσετε γρήγορα τους περιορισμούς. Είναι σαν να είσαι σε κορυφαία ταχύτητα όταν θα έπρεπε να είσαι πρώτος — μόνο που δεν μπορείς να κατέβεις για να κάνεις τα πράγματα πιο εύκολα. Συχνά έβρισκα τον εαυτό μου να βασίζομαι στο γκάζι για να ξεκινήσω την κίνηση πριν αρχίσω να κάνω πετάλι. Εντάξει, τι θα λέγατε όταν ανεβάζετε ταχύτητα; Η χρήση του γκαζιού συνεχίζει να είναι εξαιρετική, αλλά δυστυχώς, τα πράγματα δεν βελτιώνονται πολύ με το πετάλι. Περισσότερα για αυτό σε λίγο.

Paul Antill / MakeUseOf

Όσο για άλλα χαρακτηριστικά, θα ήταν μια ωραία πινελιά να υπάρχει cruise control. Καθώς πιθανότατα δεν θα κάνετε πολύ πετάλι εδώ, βασίζεστε κυρίως στο γκάζι για να διατηρήσετε ταχύτητα με το Trooper 01. Γιατί να μην χαλαρώσετε και τον αντίχειρά σας, σωστά; Το Trooper 01 είναι εξοπλισμένο με υδραυλικά δισκόφρενα ρότορα Tektro 160 χιλιοστών. Παρέχουν αξιόπιστη ισχύ ακινητοποίησης. Δοκιμάζοντάς τα, μπορούσα να σταματήσω εντελώς γρήγορα ακόμη και από ταχύτητες έως και 20 mph, χωρίς να χάσω την ισορροπία ή την πρόσφυση.

Paul Antill / MakeUseOf

Διατηρώντας το ποδήλατο σε κίνηση, βρίσκουμε μια μπαταρία 48V 20Ah που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 3Α. Ενώ η θεωρητική αυτονομία υποβοήθησης του πεντάλ είναι γενναιόδωρα 56 μίλια, με το πόσο έπρεπε να βασιστώ αποκλειστικά στο γκάζι του, είχα μια μέγιστη αυτονομία πιο κοντά στα 25 μίλια.

Δεν προορίζεται για πετάλι

Paul Antill / MakeUseOf

Αν και μπορεί να μην μοιάζει πολύ, αυτό είναι ακόμα ένα ποδήλατο, αλλά μόνο με την πιο τεχνική έννοια. Τις περισσότερες φορές, βρέθηκα να οδηγώ το Trooper 01 σαν μοτοποδήλατο ή μοτοσικλέτα. Η τοποθέτηση του πεντάλ του ποδηλάτου μου φαίνεται πολύ στενή. Με το σταθερό ύψος σέλας του καθίσματος λίγο λιγότερο από 2,5 πόδια, ισχυρίζονται ότι το ποδήλατο είναι κατάλληλο για αναβάτες μεταξύ 160-180 cm ή περίπου 5’2″ έως 5’9″. Αλλά φαίνεται ότι η Yadea έχει μειωμένες εκτιμήσεις μεγέθους κατά περίπου 2 περίπου ίντσες. Για να είμαστε δίκαιοι, μπορεί να βρίσκομαι στο υψηλότερο εύρος του συνιστώμενου ύψους για αυτό το ποδήλατο, αλλά έχω οδηγήσει ακόμη και παιδικά ποδήλατα που αισθάνθηκα πιο εργονομικά. Αν μπορούσα να σηκώσω το κάθισμα 3-4 ίντσες, μάλλον θα ήμουν σε καλή κατάσταση, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί εδώ. Αντί να έχω τη συνηθισμένη δύναμη κάτω από τα πόδια μου που σπρώχνουν τα πεντάλ από κάτω μου, όταν οδηγώ το Trooper, τα γόνατά μου είναι τοποθετημένα πάνω από τη μέση μου, μειώνοντας δραματικά την έξοδο από τα πόδια μου.

  Η καλύτερη επιλογή το 2022;

Paul Antill / MakeUseOf

Σε συνδυασμό με την έλλειψη εξοπλισμού, απλώς προετοιμάζετε τον εαυτό σας για μια δύσκολη στιγμή. Μόλις το ποδήλατο είναι σε κίνηση, το πετάλι με τη βοήθεια κινητήρα είναι εφικτό. Βοηθά να αφαιρέσετε μέρος της καταπόνησης του κινητήρα και επεκτείνει ελαφρώς την εμβέλειά σας. Ωστόσο, μετά από περίπου 14 mph περίπου, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κάνετε πετάλι. Σε αυτές τις ταχύτητες, η μοτοσυκλέτα τώρα νιώθει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα. Τα πεντάλ περιστρέφονται τόσο γρήγορα και ελεύθερα που είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά το γκάζι. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν και οι πιο κοντοί αναβάτες, καθώς αποτελεί περιορισμό του κόμβου με μία ταχύτητα.

Paul Antill / MakeUseOf

Για να διευκρινίσουμε, ανεξάρτητα από το ύψος του αναβάτη, αυτό το ποδήλατο είναι φρικτό να κάνεις πετάλι χωρίς βοήθεια. Θα έφτασα στο σημείο να πω ότι θα προτιμούσα να κατέβω και να το περπατήσω. Νομίζεις ότι υπερβάλλω; Σε μια από τις προηγούμενες δοκιμαστικές βόλτες μου, υπολόγισα λάθος την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της μοτοσυκλέτας και κατέληξε να με σκοτώσει μόλις ένα μίλι απομένει πριν φτάσω στο σπίτι. Λάβετε υπόψη σας, η διαδρομή μου είναι ως επί το πλείστον επίπεδοι δρόμοι, αλλά δεν μπορούσα με αξιοπιστία να κρατήσω το ποδήλατο να κινείται πιο γρήγορα από 5 mph περίπου για περισσότερα από λίγα λεπτά πριν κουραστώ τον εαυτό μου. Για να μην τα πολυλογώ, έμοιαζα σαν απόλυτος ανόητος που προσπαθούσα να βάλω ξανά το ποδήλατο σε κίνηση αφού σταμάτησα σε διασταυρώσεις. Μου πήρε λιγότερο από πέντε λεπτά για να αποφασίσω ότι θα ήταν καλύτερα να κάνω το περίπατο της ντροπής για το υπόλοιπο ταξίδι της επιστροφής μου. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μου άφησε μια ξινή γεύση στο στόμα, αλλά κατέληξα σε ένα σημαντικό συμπέρασμα.

Θέλετε να κάνετε πετάλι;

Αν ψάχνετε για ένα ποδήλατο που μοιάζει με ποδήλατο, αυτή δεν είναι η βόλτα για εσάς. Εφόσον αντιμετωπίζετε το Trooper 01 ως το ηλεκτρικό όχημα που μοιάζει με μοτοσυκλέτα που έχει σχεδιαστεί να μιμείται, τα πράγματα είναι υπέροχα. Λατρεύω την αισθητική και διαπιστώνω ότι είναι πολύ κοντά στο να προσφέρει την εμπειρία μιας πραγματικής μοτοσυκλέτας — αλλά σε ένα πιο συμπαγές και περιορισμένης ισχύος αμάξωμα. Εάν το οδηγείτε αποκλειστικά χρησιμοποιώντας το γκάζι, ξεχάστε τα πεντάλ του (ναι, θα δεχθείτε ένα τεράστιο χτύπημα στην εμβέλεια), τότε θα σας περιμένουν μια βόλτα με ροπή, άνετη και αβίαστη.

Τι θα γινόταν αν δεν το λέγαμε ebike; Τι θα γινόταν αν το λέγαμε μια μικρή ηλεκτρονική μοτοσυκλέτα με τελική ταχύτητα 20 mph;

Yadea Trooper 01

Το Yadea Trooper 01 είναι ένα διασκεδαστικό ποδήλατο αν το αντιμετωπίζετε σαν μοτοσικλέτα και όχι σαν ποδήλατο. Ταιριάζει καλύτερα για πιο κοντούς αναβάτες και ακόμα και τότε, αξίζει να το σκεφτείτε μόνο αν δεν σας πειράζει να βασίζεστε κυρίως στο γκάζι του. Η εμπειρία με το πετάλι είναι πολύ περιορισμένη και έχει ως επί το πλείστον σκοπό να βοηθήσει στην απομάκρυνση μέρους του φόρτου εργασίας από τον κινητήρα αντί για την παροχή ουσιαστικών πληροφοριών από τον χρήστη.