Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 0x80073CF3 του Windows Store

Όταν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε οποιεσδήποτε εφαρμογές ή προγράμματα από το Microsoft Store, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πολλά σφάλματα όπως το 0X80073CF3. Πολλοί λόγοι συμβάλλουν σε αυτό το πρόβλημα, ωστόσο αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται πιο συχνά όταν εγκαθιστάτε ορισμένα συγκεκριμένα παιχνίδια όπως το Dishonored, το Forza, το Gears of War, το Minecraft, το Phantasy Star Online 2, το Outer Worlds και πολλά άλλα. Από την άλλη πλευρά, θα αντιμετωπίσετε το ίδιο πρόβλημα κατά την εγκατάσταση των πιο πρόσφατων ενημερώσεων των Windows. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να διορθώσετε το σφάλμα 0X80073CF3 των Windows 10 που παρουσιάζεται στο Microsoft Store.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 0x80073CF3 του Windows Store στα Windows 10

Δεν υπάρχει κανένας σημαντικός λόγος που να προκαλεί το σφάλμα Microsoft Store 0x80073CF3. Το πλήρες μήνυμα σφάλματος είναι το εξής:

Περιμένετε λίγα λεπτά και δοκιμάστε ξανά

Η ενημέρωση απέτυχε

Κωδικός: 0x80073CF3

Υπάρχουν πολλά σενάρια που προκαλούν αυτόν τον κωδικό σφάλματος, ωστόσο πρέπει να αναλύσετε τον πιο πιθανό λόγο που συμβάλλει σε αυτό το σφάλμα στον υπολογιστή σας Windows 10.

  • Η σύνδεση δικτύου δεν είναι σταθερή.
  • Κατεστραμμένη κρυφή μνήμη του Microsoft Store.
  • Ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα Windows.
  • Κατεστραμμένα προσωρινά αρχεία.
  • Λανθασμένες ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας.
  • Ανεπαρκής χώρος στη μονάδα δίσκου για την εγκατάσταση νέων εφαρμογών και προγραμμάτων.
  • Κατεστραμμένη εφαρμογή/πρόγραμμα.
  • Το Antivirus/Firewall εμποδίζει την εγκατάσταση της εφαρμογής.
  • Προσωρινές δυσλειτουργίες που σχετίζονται με το προφίλ χρήστη.
  • Κατεστραμμένα κλειδιά μητρώου.

Τώρα, προχωρήστε στην επόμενη ενότητα για να επιλύσετε το συζητούμενο σφάλμα. Αφού προσδιορίσετε τον ακριβή λόγο που προκαλεί το Σφάλμα Microsoft 0x80073CF3 στη συσκευή σας, μπορείτε εύκολα να βρείτε τη μέθοδο αντιμετώπισης προβλημάτων για να το διορθώσετε. Διαφορετικά, δοκιμάστε όλες τις μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω για να επιλύσετε τον κωδικό σφάλματος.

Μέθοδος 1: Διασφαλίστε τη σωστή σύνδεση δικτύου

Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ή να κατεβάσετε καμία εφαρμογή ή πρόγραμμα στη συσκευή σας εάν δεν έχετε επαρκή παροχή Διαδικτύου. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10 για να αντιμετωπίσετε προβλήματα δικτύου. Αυτό περιλαμβάνει την επανεκκίνηση του δρομολογητή/μόντεμ, την επαναφορά του TCP/IP και την αλλαγή των ρυθμίσεων του προσαρμογέα δικτύου.

Αφού διορθώσετε τα προβλήματα του δικτύου σας, ελέγξτε αν αντιμετωπίζετε ξανά το ίδιο σφάλμα.

Μέθοδος 2: Επανεκκίνηση υπολογιστή και δρομολογητή

Εάν υπάρχουν προσωρινά σφάλματα στον υπολογιστή σας, θα αντιμετωπίσετε ένα σφάλμα 0X80073CF3 Microsoft Store. Το γενικό κόλπο για την επίλυση όλων των προσωρινών δυσλειτουργιών είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας ακολουθώντας τα βήματα.

1. Πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα Windows + D μαζί για να μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας.

2. Τώρα, πατήστε τα πλήκτρα Alt + F4 ταυτόχρονα.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Επανεκκίνηση από το αναπτυσσόμενο μενού και πατήστε Enter.

Εάν η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows 10 δεν σας βοηθήσει, υπάρχει μια άλλη απλή λύση που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το σφάλμα 0x80073CF3 με απλά βήματα. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα σύνδεση επανεκκινώντας τον δρομολογητή ή το μόντεμ Internet σας. Μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας ακολουθώντας τον οδηγό μας για Επανεκκίνηση δρομολογητή ή μόντεμ. Μετά την επανεκκίνηση του δρομολογητή σας, ελέγξτε εάν μπορείτε να συνδεθείτε στο Microsoft Store χωρίς σφάλματα.

Μέθοδος 3: Συνδεθείτε ξανά

Τα σφάλματα κατά τη διαδικασία σύνδεσης ενός λογαριασμού Microsoft μπορεί να συμβάλουν στο Microsoft Error 0x80073CF3 Windows 10. Επομένως, εάν αντιμετωπίσετε το σφάλμα και δεν έχετε ιδέα για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας και να συνδεθείτε ξανά. Εδώ είναι μερικές οδηγίες για να το κάνετε.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τις καρτέλες για την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11

1. Πατήστε το κλειδί των Windows και πληκτρολογήστε Microsoft Store και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Άνοιγμα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας ακολουθούμενο από την επιλογή Έξοδος.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο Sign in όπως φαίνεται.

4. Τώρα, επιλέξτε τον λογαριασμό σας Microsoft και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.

5. Πληκτρολογήστε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης και συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας Microsoft.

Μέθοδος 4: Επανεκκινήστε τις διεργασίες του Microsoft Store

Εάν δεν υπάρχει ένδειξη σφαλμάτων, ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένες κατεστραμμένες διεργασίες της Microsoft που συμβάλλουν στο σφάλμα 0X80073CF3 Microsoft Store. Έξοδος από όλες τις διαδικασίες του Microsoft Store σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc ταυτόχρονα για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

2. Τώρα, στην καρτέλα Διεργασίες, κάντε κλικ στο Microsoft Store και μετά στο κουμπί Τέλος εργασίας όπως φαίνεται.

3. Επανεκκινήστε το Microsoft Store και ελέγξτε εάν ο κωδικός σφάλματος 0x80073CF3 του Microsoft Store έχει επιλυθεί ή όχι.

Μέθοδος 5: Έξοδος από μη συμβατές διεργασίες φόντου

Ορισμένα μη συμβατά προγράμματα και εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο ενδέχεται να παρεμποδίσουν τη διαδικασία λήψης του Microsoft Store, συμβάλλοντας στον κωδικό σφάλματος 0x80073CF3. Σας συμβουλεύουμε να κλείσετε όλες τις διαδικασίες παρασκηνίου σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να τερματίσετε την εργασία στα Windows 10.

Εκτός από το κλείσιμο όλων των διαδικασιών στο παρασκήνιο, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε όλες τις διαδικασίες εκκίνησης στον υπολογιστή σας με Windows 10 ακολουθώντας τον οδηγό μας 4 τρόποι για να απενεργοποιήσετε τα προγράμματα εκκίνησης στα Windows 10

Μέθοδος 6: Συγχρονισμός ρυθμίσεων ημερομηνίας και ώρας

Για να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε παιχνίδι ή εφαρμογή από το Microsoft Store, ο υπολογιστής σας πρέπει να συγχρονίσει τις τιμές ημερομηνίας και ώρας με τις καθολικές ρυθμίσεις. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για να συγχρονίσετε τα δεδομένα ημερομηνίας, περιοχής και ώρας στον υπολογιστή σας για να διορθώσετε το 0X80073CF3 Windows 10.

1. Πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows.

2. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Time & Language όπως φαίνεται.

3. Στη συνέχεια, στην καρτέλα Ημερομηνία & ώρα, βεβαιωθείτε ότι οι δύο τιμές Ρύθμιση της ώρας αυτόματα και Ορισμός της ζώνης ώρας αυτόματα είναι ενεργοποιημένες.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Συγχρονισμός τώρα όπως τονίστηκε παραπάνω.

Μέθοδος 7: Εκτελέστε την Αντιμετώπιση προβλημάτων εφαρμογών Windows Store

Ο υπολογιστής σας με Windows 10 διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση τυχόν προβλημάτων στο Microsoft Store. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων εφαρμογών Windows Store.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις αντιμετώπισης προβλημάτων και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Επιλέξτε Windows Store Apps και κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση της αντιμετώπισης προβλημάτων.

3. Εάν υπάρχουν προβλήματα που εντοπίστηκαν μετά τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή αυτής της ενημέρωσης κώδικα.

4. Τέλος, ακολουθήστε τις οδηγίες όπως αναφέρονται στα επερχόμενα μηνύματα και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Μέθοδος 8: Διαγράψτε την προσωρινή μνήμη του Windows Store

Η κατεστραμμένη προσωρινή μνήμη και τα κατεστραμμένα δεδομένα στο Microsoft Store θα συμβάλουν στο σφάλμα 0X80073CF3 του Microsoft Store. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Windows Store.

1. Εκκινήστε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση πατώντας τα πλήκτρα Windows + R μαζί.

2. Τώρα, πληκτρολογήστε wsreset.exe και πατήστε Enter για να επαναφέρετε την προσωρινή μνήμη του Windows Store.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διορθώσει τον κωδικό σφάλματος 0x80073CF3 του Microsoft Store.

Μέθοδος 9: Επανεκκινήστε τις βασικές υπηρεσίες των Windows

Ορισμένες σημαντικές υπηρεσίες των Windows, όπως οι υπηρεσίες Windows Update και Background Intelligent Transfer, πρέπει να είναι ενεργοποιημένες στον υπολογιστή σας για να αποφευχθεί το σφάλμα ενημέρωσης 0x80073CF3 των Windows 10. Εάν αυτές οι υπηρεσίες είναι απενεργοποιημένες στο σύστημά σας, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε το συζητούμενο σφάλμα. Επομένως, επανεκκινήστε τις βασικές υπηρεσίες των Windows όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Υπηρεσίες και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε διπλό κλικ στο Background Intelligent Transfer Service.

3. Τώρα, επιλέξτε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματη, όπως φαίνεται.

Σημείωση: Εάν η κατάσταση υπηρεσίας έχει διακοπεί, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη. Εάν η κατάσταση υπηρεσίας εκτελείται, κάντε κλικ στο Διακοπή και εκκίνηση ξανά.

4. Κάντε κλικ στο Apply και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

5. Επαναλάβετε όλα αυτά τα βήματα για άλλες υπηρεσίες των Windows, όπως Cryptographic, Network Location Awareness, MSI Installer και Windows Update Services.

  Η Google και η Amazon σκοτώνουν το Smarthome Hub και αυτό είναι υπέροχο

Μέθοδος 10: Κατάργηση προσωρινών αρχείων

Εάν δεν υπάρχει επαρκής χώρος στον υπολογιστή σας με Windows 10, δεν μπορείτε να προσθέσετε ή να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές ή προγράμματα. Αρχικά, ελέγξτε εάν έχετε αρκετό χώρο στη μονάδα δίσκου σας και εάν δεν υπάρχει επαρκής χώρος, διαγράψτε όλα τα προσωρινά αρχεία όπως περιγράφεται παρακάτω.

Βήμα I: Ελέγξτε τον χώρο δίσκου

Για να ελέγξετε το χώρο της μονάδας στον υπολογιστή σας Windows 10, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο This PC από την αριστερή οθόνη.

3. Ελέγξτε το χώρο στο δίσκο στην ενότητα Συσκευές και προγράμματα οδήγησης όπως φαίνεται στην εικόνα. Εάν είναι σε κόκκινο χρώμα, σκεφτείτε να διαγράψετε τα προσωρινά αρχεία.

Βήμα II: Εκκαθάριση προσωρινών αρχείων

Για να εγκαταστήσετε τυχόν νέες εφαρμογές από το Microsoft Store και να αποφύγετε το σφάλμα 0X80073CF3 Microsoft Store, πρέπει να αφαιρέσετε λίγο χώρο στον υπολογιστή σας. Αυτός είναι ο οδηγός μας 10 τρόποι για να ελευθερώσετε χώρο στον σκληρό δίσκο στα Windows που σας βοηθά να διαγράψετε όλα τα περιττά αρχεία στον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε το ίδιο για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος της Microsoft.

Μέθοδος 11: Εγκατάσταση ενημερώσεων εφαρμογών

Για να διορθώσετε το σφάλμα Microsoft 0x80073CF3, βεβαιωθείτε ότι όλες οι εφαρμογές στη βιβλιοθήκη του Microsoft Store έχουν ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοσή τους. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις εφαρμογών του Microsoft Store.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε Microsoft Store και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Βιβλιοθήκη στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου του Microsoft Store.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη ενημερώσεων όπως φαίνεται.

4. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Ενημέρωση όλων όπως επισημαίνεται.

5. Περιμένετε να γίνει λήψη των ενημερώσεων στον υπολογιστή σας Windows 10 και βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει το μήνυμα Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια σας είναι ενημερωμένα.

Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το σφάλμα 0X80073CF3 Microsoft Store.

Μέθοδος 12: Ενημερώστε τα Windows

Εάν υπάρχουν σφάλματα, σφάλματα και προβλήματα που σχετίζονται με την ενημέρωση κώδικα στον υπολογιστή σας με Windows 10, ενδέχεται να μην μπορείτε να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές και παιχνίδια. Αυτό το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης των Windows. Αρχικά, ελέγξτε εάν χρησιμοποιείτε μια ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος ή εάν υπάρχει ενημέρωση σε εκκρεμότητα, ακολουθήστε τα βήματα όπως περιγράφονται στον οδηγό μας Πώς να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10

Μετά την ενημέρωση της έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα Microsoft 0x80073CF3.

Μέθοδος 13: Απενεργοποίηση διακομιστή μεσολάβησης και VPN

Οι διακομιστές μεσολάβησης και οι υπηρεσίες VPN αποκρύπτουν την ταυτότητά σας στο Διαδίκτυο, αλλά εάν οι ρυθμίσεις δεν είναι συμβατές με τον υπολογιστή σας, θα αντιμετωπίσετε πολλά σφάλματα. Ένα τέτοιο πρόβλημα είναι το 0X80073CF3 Windows 10. Για να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες διακομιστή μεσολάβησης και VPN, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του VPN και του διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10 και εφαρμόστε τα βήματα όπως περιγράφονται στο άρθρο.

Αφού απενεργοποιήσετε τον πελάτη VPN και τους διακομιστές μεσολάβησης, ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει τον κωδικό σφάλματος. Και πάλι, εάν ο κωδικός σφάλματος σας ενοχλεί, συνδεθείτε σε ένα hotspot για κινητά και ελέγξτε εάν επαναλαμβάνεται ξανά.

Μέθοδος 14: Χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση Google DNS

Πολλοί χρήστες έχουν προτείνει ότι η χρήση διευθύνσεων DNS της Google θα διορθώσει τυχόν διενέξεις που προκύπτουν κατά την εγκατάσταση παιχνιδιών και εφαρμογών από το Microsoft Store. Εάν αντιμετωπίζετε τον κωδικό σφάλματος της Microsoft 0x80073CF3, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αλλαγής των ρυθμίσεων DNS στα Windows 10.

Αφού μεταβείτε στη διεύθυνση Google DNS, ελέγξτε εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές από το Microsoft Store.

Μέθοδος 15: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Μερικές φορές, εάν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε ιδιαίτερες εφαρμογές ή παιχνίδια από το Microsoft Store, η σουίτα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας το προσδιορίζει ως απειλή και εμποδίζει την εγκατάσταση της εφαρμογής. Επομένως, απενεργοποιήστε σοφά οποιοδήποτε πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή ή ενσωματωμένη σουίτα ασφαλείας στον υπολογιστή σας, ακολουθώντας τα βήματα που παρουσιάζονται στον οδηγό μας Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στα Windows 10.

Αφού εγκαταστήσετε την απαιτούμενη εφαρμογή στη συσκευή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει ξανά τη σουίτα ασφαλείας για να αποτρέψετε τυχόν κακόβουλες επιθέσεις.

Μέθοδος 16: Απενεργοποίηση τείχους προστασίας των Windows (Δεν συνιστάται)

Παρόμοια με ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, το τείχος προστασίας του Windows Defender στον υπολογιστή σας μπορεί να εμποδίσει τη λήψη οποιασδήποτε εφαρμογής μέσω του Microsoft Store. Επομένως, σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να μειώσετε τη σοβαρότητα της σουίτας ασφαλείας βάζοντας στη λίστα επιτρεπόμενων λίγων δυνατοτήτων ή να απενεργοποιήσετε πλήρως το Τείχος προστασίας του Windows Defender όπως υποδεικνύεται στον οδηγό μας Πώς να απενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας των Windows 10

  Πώς να βρείτε και να διαγράψετε σκιώδεις οθόνες στα Windows 10

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει ξανά τη σουίτα Firewall και συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 17: Χρησιμοποιήστε τον Επεξεργαστή Μητρώου των Windows

Αν και η εργασία με κλειδιά μητρώου δεν είναι ασφαλής, η διαγραφή κάποιου κατεστραμμένου κλειδιού μητρώου μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 0X80073CF3. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για να τροποποιήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου των Windows για να διορθώσετε το σφάλμα που συζητήθηκε.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows και πληκτρολογήστε Registry Editor και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Τώρα, αντιγράψτε και επικολλήστε τις ακόλουθες διαδρομές στη διαδρομή πλοήγησης του Επεξεργαστή Μητρώου.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesGamingServices
ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesGamingServicesNet

3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε δεξί κλικ σε κάθε φάκελο και κάντε κλικ στο Διαγραφή.

4. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα που συζητήθηκε.

Μέθοδος 18: Επανεγγραφή του Microsoft Store

Εάν η επαναφορά του Microsoft Store δεν διορθώσει το 0X80073CF3 Microsoft Store, η επανεγγραφή του Windows Store μπορεί να σας βοηθήσει. Ακολουθήστε σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Windows PowerShell και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

3. Τώρα, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο Windows PowerShell και πατήστε το πλήκτρο Enter.

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command "& {$manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + 'AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}

4. Περιμένετε μέχρι να εκτελεστούν οι εντολές και τώρα δεν θα αντιμετωπίσετε ξανά το συζητούμενο σφάλμα.

Μέθοδος 19: Επανεγκαταστήστε το Microsoft Store

Εάν καμία από τις μεθόδους που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν σας βοήθησε να διορθώσετε τον κωδικό 0x80073CF3, τότε η τελευταία επιλογή για την επίλυση του προβλήματος είναι να επανεγκαταστήσετε το Microsoft Store. Αυτή η διαδικασία απεγκατάστασης δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τον Πίνακα Ελέγχου ή τη διαδικασία Ρυθμίσεις. Οι εντολές του PowerShell θα σας βοηθήσουν να εγκαταστήσετε ξανά το Microsoft Store όπως συζητείται παρακάτω.

1. Εκκινήστε το Windows PowerShell ως διαχειριστής.

2. Τώρα, πληκτρολογήστε την εντολή get-appxpackage –allusers και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Τώρα, αναζητήστε το όνομα Microsoft.WindowsStore και αντιγράψτε την καταχώρηση του PackageFullName.

4. Τώρα, μεταβείτε σε μια νέα γραμμή στο παράθυρο του PowerShell και πληκτρολογήστε remove-appxpackage ακολουθούμενο από ένα κενό και τη γραμμή που έχετε αντιγράψει στο προηγούμενο βήμα. Μοιάζει,

remove-appxpackage Microsoft.WindowsStore_22202.1402.2.0_x64__8wekyb3d8bbwe

Σημείωση: Η εντολή μπορεί να διαφέρει λίγο ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε.

5. Τώρα, το Microsoft Store θα διαγραφεί από τον υπολογιστή σας. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 10.

6. Στη συνέχεια, για να το εγκαταστήσετε ξανά, ανοίξτε ξανά το Windows PowerShell ως διαχειριστής και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή.

Add-AppxPackage -register "C:Program FilesWindowsAppsMicrosoft.WindowsStore_11804.1001.8.0_x64__8wekyb3d8bbweAppxManifest.xml" –DisableDevelopmentMode

7. Τέλος, το Microsoft Store θα επανεγκατασταθεί στον υπολογιστή σας και δεν θα αντιμετωπίσετε τον κωδικό Microsoft Store 0x80073CF3.

Μέθοδος 20: Δημιουργία νέου προφίλ χρήστη

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι δημιούργησαν ένα νέο προφίλ χρήστη διορθώθηκε το σφάλμα 0X80073CF3 Windows 10. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ χρήστη ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στον οδηγό μας, Πώς να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό χρήστη στα Windows 10

Αφού δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ χρήστη, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα που συζητήθηκε.

Μέθοδος 21: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε το σφάλμα Microsoft 0x80073CF3, δοκιμάστε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στην προηγούμενη έκδοση όπου λειτουργούσε καλά. Μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε το ίδιο ακολουθώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, το σημείο Επαναφοράς Συστήματος που έχετε ήδη δημιουργήσει θα είναι πολύ χρήσιμο για την επιδιόρθωση του σφάλματος που συζητήθηκε.

Μέθοδος 22: Επαναφορά υπολογιστή

Εάν δεν βρείτε προβλήματα με το Microsoft Store, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το σφάλμα Microsoft Store Σφάλμα Microsoft 0x80073CF3, σας συμβουλεύουμε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας. Για να επιλύσετε το πρόβλημα που συζητήθηκε, ακολουθήστε τα βήματα στον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα Windows 10 χωρίς απώλεια δεδομένων.

***

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε το σφάλμα Microsoft 0x80073CF3. Συνεχίστε να επισκέπτεστε τη σελίδα μας για περισσότερες ενδιαφέρουσες συμβουλές και κόλπα και αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω. Πείτε μας τι θέλετε να μάθετε για τη συνέχεια.