Διορθώστε τη μαύρη οθόνη του Minecraft στα Windows 10

Μερικές φορές, η εκκίνηση του Minecraft ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στον υπολογιστή σας Windows 10 με αποτέλεσμα να προκύψει πρόβλημα μαύρης οθόνης του Minecraft. Μπορείτε ακόμη και να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα κατά την εκκίνηση και στη συνέχεια η εφαρμογή κολλάει. Σύμφωνα με αναφορές χρηστών, το Minecraft κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις για να διορθώσει όλα τα προβλήματα, παρόλο που το πρόβλημα φαίνεται να μην έχει επιλυθεί καθόλου. Μην ανησυχείς. Η μαύρη οθόνη του Minecraft κατά την εκκίνηση στο σύστημά σας Windows 10 εμφανίζεται πολύ συχνά και αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με ορισμένες αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως περιγράφεται σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να διορθώσετε τη μαύρη οθόνη του Minecraft στα Windows 10

Μπορεί να μην έχετε ιδέα γιατί μπορεί να εμφανιστεί η μαύρη οθόνη του Minecraft στον υπολογιστή σας με Windows 10. Πριν εφαρμόσετε οποιεσδήποτε μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων, πρέπει να γνωρίζετε γιατί παρουσιάζεται το πρόβλημα. Ακολουθούν μερικοί πιθανοί λόγοι που προκαλούν το πρόβλημα που συζητήθηκε.

  • Τα μη απαραίτητα προγράμματα που εκτελούνται στο παρασκήνιο έρχονται σε διένεξη με το Minecraft.
  • Ζητήματα συνδεσιμότητας από τον διακομιστή.
  • Το τείχος προστασίας του Windows Defender αποκλείει τη διεύθυνση URL.
  • Ξεπερασμένα ή ελαττωματικά προγράμματα οδήγησης γραφικών.
  • Κατεστραμμένα αρχεία προσωρινής μνήμης στο αρχείο κεντρικού υπολογιστή.
  • Διένεξες εντός της δραστηριότητας συντήρησης εφαρμογής και διακομιστή.

Τώρα, γνωρίζετε τους λόγους που προκαλούν τη μαύρη οθόνη του Minecraft κατά την εκκίνηση. Προχωρήστε στην επόμενη ενότητα για να βρείτε τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων.

Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Ακολουθούν ορισμένες βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε τα σφάλματα σύνδεσης στο Minecraft μέσα σε απλά hacks.

1. Χρησιμοποιήστε το Official Minecraft Launcher: Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε πρόγραμμα εκκίνησης τρίτου κατασκευαστή για να ανοίξετε το Minecraft, μπορεί να προκληθεί πρόβλημα μαύρης οθόνης του Minecraft. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον επίσημο εκκινητή για να συνδεθείτε στο Minecraft. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την ενημερωμένη έκδοση του Minecraft για να αποφύγετε τυχόν σφάλματα.

2. Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης προγράμματος περιήγησης: Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη μαύρη οθόνη του Minecraft με τα Windows 10 σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης. Ανοίξτε μια νέα καρτέλα σε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης και μεταβείτε στο Minecraft.net. Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά σας. Εάν δεν αντιμετωπίσατε σφάλματα σε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης, διαγράψτε το ιστορικό περιήγησής σας και την προσωρινή μνήμη στο κύριο πρόγραμμα περιήγησής σας.

3. Ελέγξτε την κατάσταση διακομιστή: Παρόλο που το Minecraft δεν διαθέτει επίσημη σελίδα κατάστασης, μπορείτε να ελέγξετε την κατάστασή του στον λογαριασμό υποστήριξης Twitter. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το πρόβλημα της μαύρης οθόνης του Minecraft, μπορείτε να βρείτε το ίδιο σε αυτή τη σελίδα. Επίσης, εάν υπάρχουν δραστηριότητες συντήρησης διακομιστή, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το ίδιο πρόβλημα.

1. Επισκεφτείτε τη σελίδα του Twitter Status Mojang.

2. Ελέγξτε εάν δεν υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με το Minecraft.

3. Επίσης, ελέγξτε το Reddit και το Minecraft.net και δείτε εάν όλοι οι άλλοι χρήστες έχουν αναφέρει το πρόβλημα.

4. Εάν βρείτε οποιεσδήποτε δραστηριότητες διακομιστή ή συντήρησης, δεν έχετε άλλες επιλογές από το να περιμένετε.

Ακολουθούν οι προηγμένες μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε το Minecraft Launcher

Ως βασική μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τον εκκινητή Minecraft. Δηλαδή αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Minecraft και, στη συνέχεια, συνδεθείτε ξανά μετά από λίγο. Αυτή η λύση είναι αρκετά απλή και ακολουθούν μερικά βήματα για επανεκκίνηση του προγράμματος εκκίνησης.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο LOG OUT στον λογαριασμό σας στο Minecraft, όπως φαίνεται.

  Πώς να επαναφέρετε και να επιδιορθώσετε εφαρμογές στα Windows 10

3. Κάντε δεξί κλικ στον κενό χώρο στη γραμμή εργασιών.

4. Στην καρτέλα Διεργασίες του Task Manager, αναζητήστε και επιλέξτε τις εργασίες Minecraft που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Τέλος εργασίας.

6. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

7. Συνδεθείτε ξανά με τα διαπιστευτήριά σας.

Ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα της μαύρης οθόνης του Minecraft στα Windows 10.

Μέθοδος 2: Συνδεθείτε στον λογαριασμό Microsoft

Για να αποφύγετε τη μαύρη οθόνη του Minecraft σε ζητήματα εκκίνησης, η σύνδεση ξανά στον λογαριασμό σας Microsoft μπορεί να σας βοηθήσει πολύ. Αυτό θα διορθώσει όλα τα προβλήματα συγχρονισμού λογαριασμού και μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω οδηγίες για να κάνετε το ίδιο.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Microsoft Store και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Έξοδος.

3. Κάντε κλικ στο Sign in όπως φαίνεται.

4. Τώρα, επιλέξτε τον λογαριασμό σας Microsoft και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.

5. Πληκτρολογήστε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης και συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας Microsoft.

Μέθοδος 3: Εκκινήστε το Minecraft ως διαχειριστής

Πρέπει να χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μερικές δυνατότητες του Minecraft. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να ξεκινήσετε το Minecraft με δικαιώματα διαχειριστή σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Minecraft στην επιφάνεια εργασίας ή περιηγηθείτε στον κατάλογο εγκατάστασης και κάντε δεξί κλικ σε αυτόν.

2. Τώρα, κάντε κλικ στις Ιδιότητες.

3. Στο παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα. Τώρα, επιλέξτε το πλαίσιο Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής.

4. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 4: Τερματισμός μη συμβατών διεργασιών φόντου

Εάν υπάρχουν τόσα πολλά μη συμβατά προγράμματα όπως AVG Antivirus, BitDefender, ByteFence, Comcast Constant Guard, Comodo Internet Security, ESET Antivirus, Kaspersky Internet Security, Lavasoft Ad-aware Web Companion, McAfee Anti-virus / Intel Security, Norton Antivirus, PCKeeper / MacKeeper, Reason Security, Webroot SecureAnywhere, ZoneAlarm Firewall που θα παρεμβαίνει στο Minecraft. Εάν έχετε κάποια από αυτές τις εφαρμογές στον υπολογιστή σας, προσπαθήστε να τις απενεργοποιήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο τερματισμού εργασίας στα Windows 10.

Μέθοδος 5: Διαγράψτε την προσωρινή μνήμη του Windows Store

Η κατάργηση της προσωρινής μνήμης του Microsoft Store θα διορθώσει το πρόβλημα της μαύρης οθόνης του Minecraft στα Windows 10. Αυτό μπορεί να εκτελεστεί εκτελώντας μια απλή εντολή. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να το εφαρμόσετε.

1. Πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Τώρα, πληκτρολογήστε wsreset.exe και πατήστε Enter για να επαναφέρετε την προσωρινή μνήμη του Windows Store.

Μέθοδος 6: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Ένας άλλος πιθανός λόγος που προκαλεί πρόβλημα με τη μαύρη οθόνη του Minecraft στα Windows 10 είναι η σουίτα ασφαλείας σας. Όταν τα προγράμματα προστασίας από ιούς εντοπίζουν αρχεία και φακέλους Minecraft ως απειλή, θα αντιμετωπίσετε πολλές συγκρούσεις. Επομένως, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του προγράμματος προστασίας από ιούς προσωρινά στα Windows 10 και ακολουθήστε τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

Αφού διορθώσετε το συζητημένο ζήτημα του Minecraft στον υπολογιστή σας Windows 10, φροντίστε να ενεργοποιήσετε ξανά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, καθώς ένα σύστημα χωρίς σουίτα ασφαλείας αποτελεί πάντα απειλή.

Μέθοδος 7: Απενεργοποίηση διακομιστή μεσολάβησης

Εάν τυχόν ακατάλληλες ρυθμίσεις δικτύου συμβάλλουν στο πρόβλημα της μαύρης οθόνης του Minecraft των Windows 10, θα μπορούσαν να επιλυθούν με επαναφορά του δικτύου. Για να κρύψουν την ταυτότητα του δικτύου τους, λίγοι χρήστες είναι σίγουροι για διακομιστές μεσολάβησης. Αλλά αυτό μπορεί να συμβάλει σε πολλά προβλήματα με εφαρμογές και προγράμματα στον υπολογιστή σας. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του VPN και του διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10 και εφαρμόστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες στο άρθρο.

Αφού απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα-πελάτη VPN και τους διακομιστές μεσολάβησης, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το ζήτημα που συζητήθηκε στον λογαριασμό σας. Ωστόσο, εάν δεν επιτύχατε καμία επιδιόρθωση, δοκιμάστε να συνδεθείτε σε ένα hotspot για κινητά.

Μέθοδος 8: Απενεργοποιήστε τη λειτουργία προβολής 3D NVIDIA

Ωστόσο, εάν είστε ενοχλημένοι με τη μαύρη οθόνη του Minecraft των Windows 10, μπορεί να οφείλεται σε μη συμβατές ρυθμίσεις που σχετίζονται με την κάρτα γραφικών σας. Εάν χρησιμοποιείτε κάρτες γραφικών ανώτερης κατηγορίας, θα δείτε τις ρυθμίσεις λειτουργίας 3D Display. Σας συμβουλεύουμε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

  Ενημερώστε το WinRAR τώρα για να προστατέψετε τον υπολογιστή σας από επιθέσεις

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows.

2. Τώρα, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις συστήματος.

3. Από το αριστερό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στο Εμφάνιση και μετακινηθείτε προς τα κάτω στη δεξιά οθόνη. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Advanced display settings όπως φαίνεται.

4. Τώρα, αναζητήστε τη δυνατότητα Προηγμένες ρυθμίσεις οθόνης και απενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή. Ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης του Minecraft στα Windows 10. Εάν όχι, προχωρήστε στην επόμενη μέθοδο αντιμετώπισης προβλημάτων.

Μέθοδος 9: Απενεργοποιήστε τη λειτουργία NVIDIA SLI

Το Scalable Link Interface (SLI) αναπτύχθηκε από την NVIDIA για τη σύζευξη δύο καρτών γραφικών για την παροχή μίας εξόδου. Αυτό αυξάνει την επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή σας, αλλά αναπτύσσει σφάλματα και στον υπολογιστή Windows 10. Όταν δύο ή περισσότερες κάρτες γραφικών είναι ενεργοποιημένες στον υπολογιστή σας, θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τη μαύρη οθόνη του Minecraft στα Windows 10. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

1. Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Πίνακας Ελέγχου NVIDIA.

2. Στην επόμενη οθόνη, ελέγξτε τον σύνδεσμο ρύθμισης παραμέτρων SLI που βρίσκεται κάτω από το μενού ρυθμίσεων 3D.

Μέθοδος 10: Απενεργοποιήστε το NVIDIA Stereoscopic 3D

Πολλές κάρτες γραφικών στον υπολογιστή σας ενδέχεται να διαθέτουν λειτουργίες Stereoscopic 3D, αλλά τα παιχνίδια σας μπορεί να μην είναι συμβατά με αυτές. Ως αποτέλεσμα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τη μαύρη οθόνη του Minecraft στα Windows 10. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

Σημείωση: Πρέπει να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ορίστε Προβολή κατά > Κατηγορία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Κατάργηση εγκατάστασης προγράμματος.

3. Στη συνέχεια, αναζητήστε το Stereoscopic 3D και κάντε κλικ στο Uninstall όπως φαίνεται.

Σημείωση: Εδώ λαμβάνεται ως παράδειγμα το Adobe Acrobat Reader DC.

4. Περιμένετε μέχρι να απεγκατασταθεί το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι αυτή η επιλογή έχει διαγραφεί από τον Πίνακα Ελέγχου της Nvidia.

Ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα της μαύρης οθόνης του Minecraft στα Windows 10.

Μέθοδος 11: Ορίστε τις τιμές Antialiasing σε προεπιλογή

Εάν έχετε αλλάξει κατά λάθος τις ρυθμίσεις anti-aliasing από τις προεπιλεγμένες τιμές τους, θα αντιμετωπίσετε τη μαύρη οθόνη του Minecraft στο ζήτημα της εκκίνησης. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις στις προεπιλεγμένες τιμές ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή θέσης φακέλου στην Εξερεύνηση αρχείων.

%LocalAppData%PackagesMicrosoft.MinecraftUWP_8wekyb3d8bbweLocalStategamescom.mojangminecraftpe

Σημείωση: Εάν τα Windows δεν μπορούν να βρουν την αναφερόμενη τοποθεσία, μεταβείτε στην επόμενη μέθοδο αντιμετώπισης προβλημάτων.

3. Τώρα, ανοίξτε το αρχείο options.txt.

4. Τέλος, βρείτε την ακόλουθη καταχώρηση και ορίστε την τιμή σε 4 ως gfx_msaa:4

Ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα της μαύρης οθόνης του Minecraft στα Windows 10.

Μέθοδος 12: Ενημερώστε τα Windows

Όλα τα σφάλματα και οι ελαττωματικές ενημερώσεις στον υπολογιστή σας μπορούν να διορθωθούν με ενημερώσεις των Windows. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows και εάν εκκρεμούν ενημερώσεις, χρησιμοποιήστε τον οδηγό μας Πώς να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10

Μετά την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει τη μαύρη οθόνη του Minecraft κατά την εκκίνηση.

Μέθοδος 13: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης GPU

Όντας ένα παιχνίδι με ένταση γραφικών, το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών σας είναι ουσιαστικά σημαντικό για την εμπειρία παιχνιδιού σας. Εάν τα προγράμματα οδήγησης είναι παλιά ή ελαττωματικά, φροντίστε να τα ενημερώσετε. Μπορείτε να αναζητήσετε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης από τις επίσημες ιστοσελίδες της ή μπορείτε να τις ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο. Ακολουθήστε τον οδηγό μας 4 τρόποι για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στα Windows 10 για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης και να ελέγξετε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα.

Μέθοδος 14: Επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης GPU

Εάν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα με τη μαύρη οθόνη του Minecraft με τα Windows 10 μετά την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης GPU, εγκαταστήστε ξανά τα προγράμματα οδήγησης συσκευών για να διορθώσετε τυχόν προβλήματα ασυμβατότητας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε ξανά προγράμματα οδήγησης γραφικών σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των επεξεργαστών Intel Core i3, i5, i7 και X;

Μετά την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης GPU, ελέγξτε εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Minecraft χωρίς σφάλματα.

Μέθοδος 15: Επαναφορά ενημερώσεων προγράμματος οδήγησης

Μερικές φορές, η τρέχουσα έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης GPU μπορεί να προκαλέσει τυχόν διενέξεις εκκίνησης και σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επαναφέρετε προηγούμενες εκδόσεις των εγκατεστημένων προγραμμάτων οδήγησης. Μπορείτε να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας στην προηγούμενη κατάστασή τους ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Μέθοδος 16: Αλλαγή διεύθυνσης DNS

Αρκετοί χρήστες έχουν προτείνει ότι η εναλλαγή σε διευθύνσεις DNS της Google μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε τη μαύρη οθόνη του Minecraft σε ζητήματα εκκίνησης. Εάν εκκινήσετε σωστά το Minecraft και αντιμετωπίσετε μια μαύρη κενή οθόνη, ακολουθήστε τον οδηγό μας για να αλλάξετε τη διεύθυνση DNS. Αυτό θα σας βοηθήσει να διορθώσετε όλα τα προβλήματα DNS (Domain Name System) ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι χωρίς φασαρίες.

Αφού αλλάξετε τη διεύθυνση DNS σας, ελέγξτε αν μπορείτε να εκκινήσετε το Minecraft χωρίς μαύρη οθόνη.

Μέθοδος 17: Καταργήστε τις καταχωρίσεις του Minecraft από το αρχείο Hosts

Εάν το αρχείο κεντρικού υπολογιστή έχει επεξεργασμένες καταχωρήσεις του τομέα Minecraft.net ή Mojang, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη μαύρη οθόνη του Minecraft των Windows 10. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για να αφαιρέσετε τις καταχωρίσεις του Minecraft.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή και επιλέξτε το πλαίσιο Κρυφά στοιχεία στην ενότητα Εμφάνιση/απόκρυψη.

3. Τώρα, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή φακέλου στην Εξερεύνηση αρχείων.

C:WindowsSystem32driversetc

4. Επιλέξτε και κάντε δεξί κλικ στο αρχείο κεντρικού υπολογιστή και επιλέξτε Άνοιγμα με την επιλογή όπως φαίνεται.

5. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Σημειωματάριο από τη λίστα και κάντε κλικ στο OK όπως απεικονίζεται.

6. Τώρα, το αρχείο κεντρικού υπολογιστή θα ανοίξει στο Σημειωματάριο ως εξής.

7. Τώρα, κάντε κλικ στα πλήκτρα Ctrl + F ταυτόχρονα για να ανοίξετε το παράθυρο Εύρεση. Εδώ, πληκτρολογήστε Minecraft στην καρτέλα Find what και κάντε κλικ στο Find Next όπως φαίνεται.

8. Εάν δεν λάβατε αποτελέσματα αναζήτησης, σημαίνει ότι δεν έχετε κατεστραμμένα αρχεία Minecraft στον υπολογιστή σας. Εάν βρείτε την ενότητα Minecraft, κάντε δεξί κλικ πάνω της και διαγράψτε τα.

9. Τώρα, αποθηκεύστε το αρχείο πατώντας τα πλήκτρα Ctrl+ S μαζί.

10. Βγείτε από το Σημειωματάριο και ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα του Minecraft που συζητήθηκε.

Μέθοδος 18: Μετάβαση στο Old Minecraft Launcher

Αυτή η μέθοδος είναι μια αποδεδειγμένη λύση για τη διόρθωση της μαύρης οθόνης του Minecraft σε ζητήματα εκκίνησης στον υπολογιστή σας Windows 10. Εγκαταστήστε την παλαιότερη έκδοση του Minecraft και οι οδηγίες για την εφαρμογή της παρατίθενται παρακάτω.

1. Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο λήψης του Minecraft.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Λήψη για Windows 7/8 στην ενότητα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ; μενού όπως φαίνεται.

3. Τώρα, περιμένετε έως ότου γίνει λήψη του λογισμικού στη συσκευή σας και εκτελέστε το αρχείο Setup στο My Downloads για να εγκαταστήσετε το ίδιο.

4. Ακυρώστε τυχόν προτροπές και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε την προηγούμενη έκδοση του Minecraft.

Μέθοδος 19: Επαναφέρετε το Microsoft Store

Η εκκαθάριση όλων των δεδομένων και της κατεστραμμένης κρυφής μνήμης που σχετίζονται με το Minecraft είναι δυνατή με την επαναφορά του Microsoft Store. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο δραστική από την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του Microsoft Store (όπως υποδεικνύεται στη Μέθοδο 6), αλλά δεν διαγράφει εφαρμογές και παιχνίδια που έχουν ήδη εγκατασταθεί.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε Microsoft Store και κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις εφαρμογής.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά όπως επισημαίνεται.

Σημείωση: Τα δεδομένα της εφαρμογής σας θα διαγραφούν κατά την επαναφορά του Microsoft Store.

3. Τώρα, επιβεβαιώστε την προτροπή κάνοντας κλικ στο Reset και επανεκκινώντας τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 20: Επανεγκαταστήστε το Minecraft

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας βοήθησε, τότε ως τελευταία ευκαιρία, απεγκαταστήστε το λογισμικό, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και εγκαταστήστε το ξανά αργότερα. Ακολουθούν μερικά βήματα σχετικά με το ίδιο.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε εφαρμογές και δυνατότητες και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Αναζητήστε και κάντε κλικ στο Minecraft Launcher και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης.

3. Τώρα, επιβεβαιώστε την προτροπή εάν υπάρχει και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας μόλις απεγκαταστήσετε το Minecraft.

4. Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο λήψης του Minecraft.

5. Τώρα, κάντε κλικ στο Λήψη για Windows 7/8 στην ενότητα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ; μενού όπως φαίνεται.

6. Τώρα, κάντε κλικ στο αρχείο Setup για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή.

7. Κάντε κλικ στο Επόμενο στο παράθυρο εγκατάστασης του Microsoft Launcher.

8. Πάλι, κάντε κλικ στο Επόμενο.

9. Τώρα, κάντε κλικ στο Install στο επόμενο παράθυρο.

10. Κάντε κλικ στο Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.

11. Τέλος, κάντε κλικ στο Finish για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

12. Τέλος, εγκαταστήσατε ξανά τον εκκινητή Minecraft στον υπολογιστή σας. Θα είχε διορθώσει όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα εισιτήριο για να απευθυνθείτε στην υποστήριξη του Minecraft για να διορθώσετε το πρόβλημα.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης του Minecraft στα Windows 10. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Πείτε μας ποιο θέμα θέλετε να εξερευνήσουμε στη συνέχεια.