Διορθώστε την επικάλυψη προέλευσης που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Παρόμοια με το Steam και το Epic Games Store, το Origin είναι επίσης μια πλατφόρμα ψηφιακής διανομής για βιντεοπαιχνίδια. Το Origin χρησιμοποιείται ευρέως και έχει εκατομμύρια ενεργούς καθημερινούς χρήστες. Μπορείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι με μια επικάλυψη εντός του παιχνιδιού. Εκτός από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα τυχερών παιχνιδιών, το Origin λειτουργεί επίσης ως εκκινητής παιχνιδιών και έρχεται επίσης με μερικές εξαιρετικές δυνατότητες που βελτιώνουν το παιχνίδι των χρηστών. Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι το Overlay. Αυτή η λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη ειδικά για συνομιλία με τους φίλους σας, αποδοχή προσκλήσεων σε πάρτι από συμπαίκτες σας ή μετάδοση του παιχνιδιού σας. Μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα που δεν λειτουργεί η επικάλυψη Origin των Windows 10, το οποίο είναι ατυχές, καθώς καθιστά δύσκολη τη χρήση του Origin.

Πώς να διορθώσετε την επικάλυψη προέλευσης που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Διάφορα ζητήματα προκαλούν πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Origin in game overlay. Ωστόσο, μερικοί συνηθισμένοι λόγοι παρατίθενται παρακάτω.

 • Αυτό μπορεί να οφείλεται στο παλιό λειτουργικό σύστημα και προγράμματα οδήγησης συστήματος.
 • Αν και το λογισμικό προστασίας από ιούς περιλαμβάνεται στη λίστα επιτρεπόμενων στην εφαρμογή, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου αποκλείει την πρόσβαση στους πόρους του συστήματος.
 • Επιβλαβείς εφαρμογές και κατεστραμμένα αρχεία εγκατάστασης Origin ή αρχεία παιχνιδιών.
 • Ανεπαρκής ή ασταθής σύνδεση δικτύου.
 • Ξεκινάτε το παιχνίδι χωρίς δικαιώματα διαχειριστή.
 • Ορισμένες διαδικασίες παρασκηνίου παρεμβαίνουν στο παιχνίδι.
 • Παρεμβολή διακομιστή μεσολάβησης.
 • Ξεπερασμένο πλαίσιο .NET και άλλες εφαρμογές σε διένεξη στον υπολογιστή σας.

Μετά την ανάλυση πολλών διαδικτυακών αναφορών και οδηγών αντιμετώπισης προβλημάτων, συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικές αποτελεσματικές επιλύσεις hacks που σας βοηθούν να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Origin in game overlay. Ακολουθήστε τα με την ίδια σειρά για να επιτύχετε τέλεια αποτελέσματα.

Μέθοδος 1: Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Ακολουθούν μερικές βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορείτε να ακολουθήσετε πριν προχωρήσετε στις προηγμένες λύσεις.

1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή

Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της επικάλυψης Origin που δεν λειτουργεί στα Windows 10, εάν υπάρχουν προσωρινά σφάλματα στον υπολογιστή σας. Η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μπορεί να λύσει το πρόβλημα που είναι ένα απλό κόλπο και εδώ είναι πώς να το κάνετε.

1. Μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας πατώντας τα πλήκτρα Windows + D μαζί.

2. Στη συνέχεια, πατήστε τα πλήκτρα Alt+F4 ταυτόχρονα.

3. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Επανεκκίνηση από το αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ στο OK.

2. Ελέγξτε την κατάσταση διακομιστή προέλευσης

Ο έλεγχος της κατάστασης διακομιστή του Origin είναι μια πρόσθετη λύση εάν η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας δεν σας βοήθησε να επιλύσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Origin in game overlay. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ελέγξετε την κατάσταση του διακομιστή προέλευσης.

1. Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του Downdetector

2. Θα λάβετε ένα μήνυμα που είναι Οι αναφορές χρήστη υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν τρέχοντα προβλήματα στο Origin εάν δεν έχετε προβλήματα από την πλευρά του διακομιστή.

3. Εάν δείτε οποιοδήποτε άλλο μήνυμα, πρέπει να περιμένετε μέχρι να επιλυθούν τα ζητήματα από την πλευρά του διακομιστή.

3. Εξασφαλίστε σταθερή σύνδεση δικτύου

Εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι ασταθής και ανεπαρκής. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα με την επικάλυψη Origin που δεν λειτουργεί στα Windows 10. Εάν υπάρχουν παρεμβολές ή εμπόδια μεταξύ του υπολογιστή και του δρομολογητή σας, μπορεί επίσης να προκαλέσει το πρόβλημα που συζητήθηκε. Ελέγξτε την ταχύτητα δικτύου του υπολογιστή σας εκτελώντας ένα SpeedTest.

Ακολουθήστε τα παρακάτω κριτήρια και βεβαιωθείτε ότι αυτά πληρούνται από τον υπολογιστή σας.

 • Καθαρίστε όλα τα εμπόδια μεταξύ της διαδρομής του δρομολογητή εάν η ισχύς του σήματος του δικτύου σας είναι πολύ χαμηλή.
 • Η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο μπορεί να είναι αργή εάν πολλές συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο, γι’ αυτό προσπαθήστε να το αποφύγετε.
 • Προτιμάτε πάντα να αγοράζετε έναν δρομολογητή ή ένα μόντεμ που να είναι επαληθευμένο από τον ISP (παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου).
 • Δεν συνιστάται η χρήση παλαιών, κατεστραμμένων ή σπασμένων καλωδίων, αντικαταστήστε τα καλώδια εάν είναι απαραίτητο.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια του μόντεμ στον τοίχο και τα καλώδια από το μόντεμ στο δρομολογητή δεν έχουν καμία ενόχληση.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο, ανατρέξτε στον οδηγό μας Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10 για να αντιμετωπίσετε τα ίδια προβλήματα.

4. Εκτελέστε το Origin ως διαχειριστής

Η πρόσβαση σε μερικά αρχεία και υπηρεσίες απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή στο Origin. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η επικάλυψη Origin in game, εάν δεν έχετε τα απαιτούμενα δικαιώματα διαχείρισης. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εκτελέσετε την αρχή ως διαχειριστής.

  Μια ματιά στα αρχεία που διατηρούνται μετά από επαναφορά των Windows 10

Επιλογή I: Μέσω του μενού Έναρξη

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Origin και κάντε κλικ στο Run as administrator.

Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε την επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το κάτω βέλος για να την προβάλετε.

2. Επιλέξτε Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.

Επιλογή II: Μέσω ιδιοτήτων συμβατότητας

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Origin και κάντε κλικ στο Άνοιγμα θέσης αρχείου.

Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε την επιλογή Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το κάτω βέλος για να το προβάλετε.

2. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο του Origin.

3. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες.

4. Μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα στο παράθυρο Ιδιότητες και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply και στη συνέχεια στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Ελέγξτε εάν το ζήτημα που δεν λειτουργεί το Origin in game overlay έχει διορθωθεί ή όχι.

5. Επανεκκινήστε τη διαδικασία προέλευσης

Η επανεκκίνηση της διαδικασίας προέλευσης είναι μια άλλη λύση για την επικάλυψη Origin που δεν λειτουργεί στα Windows 10. Δείτε πώς να το κάνετε. Ακολουθήστε σύμφωνα με τις οδηγίες.

1. Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών πατώντας συνολικά τα πλήκτρα Ctrl+ Shift + Esc.

2. Εντοπίστε και επιλέξτε την εργασία Προέλευση που θα βρίσκεται στην καρτέλα Διεργασίες.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο Τέλος εργασίας.

4. Τώρα, εκκινήστε το Origin ως διαχειριστής σύμφωνα με τις οδηγίες παραπάνω και ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα.

6. Κλείστε τις εφαρμογές φόντου

Μπορεί να υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορεί να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Αυτό αυξάνει τη χρήση των πόρων της CPU και καταναλώνει το χώρο της μνήμης, πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο. Επομένως, επηρεάζει την απόδοση του συστήματος και θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει πρόβλημα μη λειτουργίας της επικάλυψης παιχνιδιού προέλευσης. Κλείστε όλες τις διαδικασίες που δίνονται παρακάτω, οι οποίες ενδέχεται να καταναλώσουν τους πόρους του υπολογιστή σας μία προς μία ή με μη αυτόματο τρόπο, ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να τερματίσετε την εργασία στα Windows 10.

 • Φλοιός
 • Nvidia GeForce Experience
 • Uplay
 • Εφαρμογή Xbox Windows
 • Διχόνοια
 • Μετακαυστήρας MSI
 • Στατιστικά στοιχεία/διακομιστής Rivatuner
 • Reshade
 • Το πρόγραμμα Wattman της AMD
 • Fraps
 • Επικάλυψη AB
 • Asus Sonic Radar
 • NVIDIA Shadowplay
 • Μηχανή ροής AverMedia
 • Ατμός
 • Razer Synapse
 • OBS

Μέθοδος 2: Διαγραφή αρχείων προσωρινής μνήμης προέλευσης

Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω για να διαγράψετε τα προσωρινά αρχεία προσωρινής μνήμης του Origin, τα οποία θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα της επικάλυψης Origin που δεν λειτουργεί στα Windows 10.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε %appdata% και κάντε κλικ στο Άνοιγμα. Αυτό ανοίγει το φάκελο AppData Roaming.

2. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Προέλευση και επιλέξτε Διαγραφή όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Μεταβείτε στην Έναρξη και πληκτρολογήστε %programdata%, μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα για να μεταβείτε στο φάκελο ProgramData.

4. Στη συνέχεια, βρείτε το φάκελο Origin και, στη συνέχεια, διαγράψτε όλα τα αρχεία εκτός από το φάκελο LocalContent καθώς περιέχει όλα τα δεδομένα του παιχνιδιού.

5. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και ελέγξτε εάν επιδιορθώθηκε το πρόβλημα του Origin in game overlay που δεν λειτουργεί.

Μέθοδος 3: Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις προέλευσης στο παιχνίδι

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα Η επικάλυψη παιχνιδιού προέλευσης δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Origin.

2. Πληκτρολογήστε τα διαπιστευτήρια και, στη συνέχεια, συνδεθείτε στον λογαριασμό EA.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μενού Προέλευση στην επάνω αριστερή γωνία όπως απεικονίζεται.

4. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις εφαρμογής από το αναπτυσσόμενο μενού όπως φαίνεται.

5. Τώρα, ενεργοποιήστε το διακόπτη για να ενεργοποιήσετε την προέλευση στο παιχνίδι.

6. Ελέγξτε εάν έχετε επιδιορθώσει το πρόβλημα Origin in game overlay που δεν λειτουργεί ή όχι.

Μέθοδος 4: Μετάβαση στο πρόγραμμα-πελάτη Origin Beta

Εάν η προσαρμογή των ρυθμίσεων στο παιχνίδι δεν διόρθωνε την επικάλυψη Origin που δεν λειτουργεί στα Windows 10, δοκιμάστε να μεταβείτε στο πρόγραμμα-πελάτη Origin Beta. Εδώ είναι τα βήματα για να το κάνετε.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Origin από τη γραμμή αναζήτησης των Windows.

2. Τώρα, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Προέλευση που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης από το μενού.

4. Επιλέξτε Ρυθμίσεις εφαρμογής.

6. Μεταβείτε στην καρτέλα Εφαρμογή και ενεργοποιήστε το κουμπί εναλλαγής που βρίσκεται δίπλα στην επιλογή Συμμετοχή στις beta του προγράμματος-πελάτη προέλευσης που βρίσκονται κάτω από τις Ενημερώσεις πελάτη.

7. Τέλος, κάντε επανεκκίνηση του προγράμματος-πελάτη Origin αφού μεταβείτε στην έκδοση Beta και δείτε εάν το ζήτημα Origin in game έχει διορθωθεί ή όχι.

Μέθοδος 5: Απενεργοποίηση διακομιστή μεσολάβησης

Μπορεί να αντιμετωπίσετε το Origin in game overlay να μην λειτουργεί εάν οι ρυθμίσεις δικτύου στα Windows 10 σας είναι ακατάλληλες. Εάν διαθέτετε VPN ή εάν χρησιμοποιείτε διακομιστές μεσολάβησης στον υπολογιστή σας, διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του VPN και του διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10 και, στη συνέχεια, εφαρμόστε τα βήματα όπως φαίνεται στο άρθρο.

  Μπορείτε να αναιρέσετε την αποστολή στο Outlook, όπως το Gmail

Αφού απενεργοποιήσετε τους διακομιστές μεσολάβησης και το πρόγραμμα-πελάτη VPN, ελέγξτε αν έχετε το πρόβλημα που συζητήθηκε. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε αυτό το σφάλμα, προχωρήστε στην επόμενη μέθοδο.

Μέθοδος 6: Ενημερώστε τα Windows

Εάν υπάρχουν σφάλματα στον υπολογιστή σας που συμβάλλουν στο να μην λειτουργεί το ζήτημα των Windows 10 της επικάλυψης Origin, μπορείτε να το διορθώσετε απλώς ενημερώνοντας το λειτουργικό σας σύστημα. Εάν είστε νέος στην ενημέρωση του υπολογιστή σας με Windows 10, ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται σε αυτό το άρθρο Τρόπος λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται εκεί.

Μέθοδος 7: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης γραφικών

Όλα τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στον υπολογιστή σας πρέπει να είναι συμβατά και στην πιο πρόσφατη έκδοσή τους, έτσι ώστε να μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι γραφικών και να έχετε μια διακοπτόμενη εμπειρία παιχνιδιού. Ανατρέξτε στον οδηγό μας 4 τρόποι για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στα Windows 10 για να ενημερώσετε όλα τα προγράμματα οδήγησης με μη αυτόματο τρόπο και ελέγξτε εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις στο παιχνίδι χωρίς προβλήματα.

Μέθοδος 8: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών

Όταν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το σφάλμα μετά την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης γραφικών, εγκαταστήστε ξανά τα προγράμματα οδήγησης συσκευών για να διορθώσετε τυχόν προβλήματα ασυμβατότητας. Υπάρχουν τόσες πολλές μέθοδοι για την επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης στα Windows. Ωστόσο, εάν έχετε σύγχυση σχετικά με το πώς να εφαρμόσετε το ίδιο, ελέγξτε τον οδηγό μας Πώς να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows 10 και εφαρμόστε το ίδιο.

Μετά την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης GPU, ελέγξτε αν μπορείτε να απολαύσετε παιχνίδια χωρίς την επικάλυψη Origin που δεν λειτουργεί πρόβλημα Windows 10.

Μέθοδος 9: Επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης γραφικών

Εάν η τρέχουσα έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης γραφικών δεν είναι συμβατή με το παιχνίδι σας, τότε δεν υπάρχει λόγος ενημέρωσης ή επανεγκατάστασης τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στην προηγούμενη έκδοση ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Μέθοδος 10: Ενημέρωση .NET Framework

Το πλαίσιο .NET στον υπολογιστή Windows 10 είναι απαραίτητο για την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση σύγχρονων εφαρμογών και παιχνιδιών. Πολλά παιχνίδια διαθέτουν δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης για το πλαίσιο .NET, και επομένως θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση. Σε άλλη περίπτωση, εάν σας ζητηθεί μια ενημέρωση στον υπολογιστή σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο την πιο πρόσφατη έκδοση του πλαισίου .NET, όπως συζητείται παρακάτω, για να διορθώσετε το ζήτημα των Windows 10 που δεν λειτουργεί η επικάλυψη Origin.

1. Ελέγξτε για νέες ενημερώσεις για το .NET Framework από τον επίσημο ιστότοπο της Microsoft.

2. Εάν υπάρχουν ενημερώσεις, κάντε κλικ στον αντίστοιχο/προτεινόμενο σύνδεσμο και κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη .NET Framework 4.8 Runtime.

Σημείωση: Μην κάνετε κλικ στο Download .NET Framework 4.8 Developer Pack καθώς χρησιμοποιείται από προγραμματιστές λογισμικού.

3. Μεταβείτε στην ενότητα Οι λήψεις μου, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο εγκατάστασης για να εκτελέσετε το ληφθέν αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε με επιτυχία το πλαίσιο .NET στον υπολογιστή σας με Windows.

4. Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το ζήτημα Origin in game overlay που δεν λειτουργεί ή όχι.

Μέθοδος 11: Προσθήκη εξαίρεσης στο τείχος προστασίας

Εάν το Τείχος προστασίας των Windows δεν προκαλεί διένεξη με το Origin, το λογισμικό προστασίας από ιούς στο σύστημά σας είναι πιθανό να μπλοκάρει το Origin ή το αντίστροφο. Μπορείτε να προσθέσετε μια εξαίρεση για το Origin για να διορθώσετε το πρόβλημα της επικάλυψης Origin που δεν λειτουργεί στα Windows 10.

Επιλογή I: Μέσω της ασφάλειας των Windows

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε προστασία από ιούς και απειλές και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Manage settings.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη ή αφαίρεση εξαιρέσεων όπως φαίνεται παρακάτω.

4. Στην καρτέλα Εξαιρέσεις, επιλέξτε την επιλογή Προσθήκη εξαίρεσης και κάντε κλικ στο Αρχείο όπως φαίνεται.

5. Τώρα, μεταβείτε στον κατάλογο αρχείων όπου έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα και επιλέξτε το αρχείο προέλευσης.

6. Περιμένετε να προστεθεί το εργαλείο στη σουίτα ασφαλείας και είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το Origin χωρίς προβλήματα!

Επιλογή II: Μέσω προστασίας από ιούς τρίτων

Σημείωση: Έχουμε δείξει τα βήματα για το Avast Free Antivirus ως παράδειγμα. Ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με το πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

1. Εκκινήστε το Avast Antivirus και κάντε κλικ στην επιλογή Μενού από την επάνω δεξιά γωνία, όπως επισημαίνεται.

2. Εδώ, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις από την αναπτυσσόμενη λίστα.

3. Στο μενού Γενικά, μεταβείτε στις Αποκλεισμένες & Επιτρεπόμενες εφαρμογές.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ στην ενότητα Λίστα επιτρεπόμενων εφαρμογών. Ανατρέξτε στην παρακάτω εικόνα

5Α. Τώρα, κάντε κλικ στην ΠΡΟΣΘΗΚΗ, που αντιστοιχεί στη διαδρομή της εφαρμογής Προέλευση για να την προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων.

Σημείωση: Έχουμε δείξει ότι το App Installer προστίθεται ως εξαίρεση παρακάτω.

5Β. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε την εφαρμογή Origin επιλέγοντας την επιλογή SELECT APP PATH και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί ΠΡΟΣΘΗΚΗ.

Μέθοδος 12: Απενεργοποιήστε το DX12

Αρκετοί χρήστες έχουν προτείνει ότι η απενεργοποίηση του DX12 για συγκεκριμένα παιχνίδια στο Origin τους βοήθησε να διορθώσουν το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η επικάλυψη Origin. Ακολουθούν τα βήματα για να απενεργοποιήσετε το DX12 ειδικά για παιχνίδια Battlefield, όπως αποδεικνύεται. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα για άλλα παιχνίδια, τα βήματα θα είναι παρόμοια.

  Η ενημέρωση των Windows 10 Οκτωβρίου 2018 είναι σε αναμονή

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E ταυτόχρονα για να εκκινήσετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Τώρα, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή τοποθεσίας.

C:UsersUSERNAMEDocumentsMyGamesBattlefield 4settings

3. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο PROFSAVE_profile και κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα με όπως φαίνεται.

4. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Σημειωματάριο από τη λίστα και κάντε κλικ στο OK όπως απεικονίζεται.

5. Αναζητήστε κείμενο Dx12Enabled στο αρχείο και αλλάξτε την τιμή από 1 σε 0 και πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + S ταυτόχρονα για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Επανεκκινήστε το Origin και ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα ή όχι.

Μέθοδος 13: Δημιουργία νέου χρήστη διαχειριστή

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας βοήθησε να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Origin in game overlay, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου ο λογαριασμός χρήστη σας είναι κατεστραμμένος ή ορισμένες από τις διαμορφώσεις του είναι ακατάλληλες και δεν συγχρονίζονται με το λειτουργικό σύστημα. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό διαχειριστή σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω για να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στη ρύθμιση Λογαριασμοί.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε το μενού Οικογένεια και άλλοι χρήστες από το αριστερό μενού.

4. Στην ενότητα Άλλα άτομα, επιλέξτε τον λογαριασμό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αλλαγή τύπου λογαριασμού.

Σημείωση: Εάν δεν βρείτε λογαριασμό, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας για να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό στα Windows 10.

5. Τέλος, επιλέξτε Διαχειριστής κάτω από τον Τύπο λογαριασμού και κάντε κλικ στο OK.

Σημείωση: Αυτό δεν ισχύει για χρήστες τυπικού λογαριασμού.

6. Τέλος, ελέγξτε εάν έχετε επιδιορθώσει το ζήτημα της επικάλυψης Origin που δεν λειτουργεί με τα Windows 10 ή όχι.

Μέθοδος 14: Απεγκατάσταση εφαρμογών σε διένεξη σε ασφαλή λειτουργία

Ορισμένες εφαρμογές και προγράμματα ενδέχεται να επηρεάσουν το Origin κατά τη λειτουργία του. Για να επιβεβαιώσετε και να το διορθώσετε, πρέπει να κάνετε εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία στα Windows 10. Η ασφαλής λειτουργία του υπολογιστή με Windows θα κλείσει όλες τις μη βασικές εργασίες και θα εκτελείται με τα πιο σταθερά προγράμματα οδήγησης. Σε ασφαλή λειτουργία, ο υπολογιστής με Windows θα βρίσκεται στο πιο σταθερό περιβάλλον και ως εκ τούτου μπορείτε να βρείτε ποια εφαρμογή έρχεται σε διένεξη με το Origin. Μπορείτε να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας ακολουθώντας τον οδηγό μας Τρόπος εκκίνησης σε ασφαλή λειτουργία στα Windows 10 και μόλις απενεργοποιηθεί όλο το λογισμικό τρίτου κατασκευαστή, ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε την επικάλυψη Origin που δεν λειτουργεί ξανά στα Windows 10.

Μόλις ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε ασφαλή λειτουργία, ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε ξανά το πρόβλημα. Εάν δεν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, απεγκαταστήστε οποιοδήποτε πρόσφατο πρόγραμμα ή εφαρμογή έχετε προσθέσει στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 15: Επανεγκαταστήστε το Origin

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας βοήθησε, δοκιμάστε να απεγκαταστήσετε το λογισμικό και να το εγκαταστήσετε ξανά. Τυχόν συνηθισμένες δυσλειτουργίες που σχετίζονται με ένα πρόγραμμα λογισμικού μπορούν να επιλυθούν κατά την επανεγκατάσταση του προγράμματος. Ακολουθούν τα βήματα για να επανεγκαταστήσετε το Origin για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Origin στην επικάλυψη παιχνιδιού.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε εφαρμογές και δυνατότητες και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Αναζητήστε την προέλευση στο πεδίο Αναζήτηση αυτής της λίστας.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε Προέλευση και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης που εμφανίζεται επισημασμένο.

4. Πάλι, κάντε κλικ στο Uninstall για επιβεβαίωση.

5. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall στον οδηγό Origin Uninstall.

6. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απεγκατάστασης προέλευσης.

7. Τέλος, κάντε κλικ στο Τέλος για να αφαιρέσετε την εφαρμογή από τη συσκευή σας και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

8. Κάντε λήψη του Origin από την επίσημη ιστοσελίδα του κάνοντας κλικ στο κουμπί Λήψη για Windows, όπως φαίνεται.

9. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η λήψη και εκτελέστε το ληφθέν αρχείο κάνοντας διπλό κλικ πάνω του.

10. Εδώ, κάντε κλικ στο Install Origin όπως απεικονίζεται.

11. Επιλέξτε τη θέση εγκατάστασης… και τροποποιήστε άλλες επιλογές σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

12. Στη συνέχεια, ελέγξτε την Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη για να την αποδεχτείτε και κάντε κλικ στο Συνέχεια όπως φαίνεται παρακάτω.

13. Η πιο πρόσφατη έκδοση του Origin θα εγκατασταθεί όπως φαίνεται.

14. Τέλος, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας EA και να αρχίσετε να παίζετε τα παιχνίδια.

Εάν όλες οι παραπάνω μέθοδοι δεν επιλύσουν το πρόβλημα που συζητήθηκε, επαναφέρετε τον υπολογιστή σας ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα Windows 10 χωρίς απώλεια δεδομένων και ελέγξτε εάν αυτό λειτουργεί.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε την επικάλυψη Origin που δεν λειτουργεί στα Windows 10. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Επίσης, εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες/προτάσεις σχετικά με αυτό το άρθρο, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.