ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ “Κωδικός σφάλματος 0xc00000e” Η διαδρομή εμποδίων στην αποκατάσταση των Windows

Αντιμετωπίζετε τον απογοητευτικό κωδικό σφάλματος 0xc00000e στον υπολογιστή σας Windows ενώ προσπαθείτε να εκκινήσετε τα Windows σας; Αν ναι, βρήκατε τη σωστή ιστοσελίδα.

Τα σφάλματα των Windows μπορεί να είναι ενοχλητικά, ειδικά όταν σας περιορίζουν από την πρόσβαση στο μηχάνημά σας. Ο κωδικός σφάλματος 0xc00000e είναι ακριβώς ο ίδιος καθώς θα μπορούσε να αφήσει τους χρήστες να ξύνουν τα κεφάλια τους ενώ προσδιορίζουν την αιτία και τη λύση.

Αυτό συμβαίνει επειδή, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το σφάλμα δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με την αιτία του σφάλματος. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια για αυτό.

Για να σας βοηθήσω να διορθώσετε αυτό το σφάλμα, ετοίμασα αυτόν τον λεπτομερή οδηγό για την αντιμετώπιση προβλημάτων του κωδικού σφάλματος των Windows 0xc00000e. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις λύσεις που αναφέρονται στον οδηγό για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα σε χρόνο μηδέν.

Λοιπόν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε –

Τι είναι ο κωδικός σφάλματος 0xc00000e στα Windows;

Ο κωδικός σφάλματος 0xc00000e είναι ένα σφάλμα BSOD που εμφανίζεται μερικές φορές με μαύρη οθόνη κατά την εκκίνηση. Ο κωδικός σφάλματος συνοδεύεται συχνά από ένα μήνυμα που αναφέρει ότι –

«Ο υπολογιστής σας πρέπει να επισκευαστεί.

Μια απαιτούμενη συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη ή δεν είναι δυνατή η πρόσβαση.”

Το μήνυμα σφάλματος υποδεικνύει ότι το λειτουργικό σύστημα Windows δεν έχει πρόσβαση σε βασικές συσκευές κατά την εκκίνηση.

Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι μια αποτυχία υλικού, η καταστροφή αρχείων ή η εσφαλμένη διαμόρφωση της μονάδας δίσκου, αλλά η λίστα των αιτιών δεν τελειώνει εδώ.

Εκτός αυτού, ο κωδικός σφάλματος εμφανίζεται επίσης με διαφορετικά μηνύματα. Επομένως, το συγκεκριμένο μήνυμα σφάλματος που λαμβάνετε μπορεί να είναι διαφορετικό.

Τι προκαλεί τον κωδικό σφάλματος 0xc00000e;

Όπως εξηγεί το μήνυμα σφάλματος, αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται κυρίως λόγω βλάβης υλικού. Παρόλο που το μήνυμα σφάλματος μας δίνει μια υπόδειξη, δεν εξηγεί ποιος είναι ο κύριος ένοχος πίσω από την αστοχία υλικού.

Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αστοχία υλικού και τελικά σε αυτό το σφάλμα είναι:

#1. Ιός ή κακόβουλο λογισμικό

Ενώ οι ιοί και το κακόβουλο λογισμικό συνδέονται κυρίως με ζητήματα που σχετίζονται με λογισμικό, θα μπορούσαν έμμεσα να οδηγήσουν σε αστοχία υλικού. Αυτό είναι δυνατό επειδή κακόβουλοι ιοί και προγράμματα θα μπορούσαν να μολύνουν και να τροποποιήσουν το υλικολογισμικό του BIOS.

Δεδομένου ότι το BIOS είναι υπεύθυνο για όλες τις ρυθμίσεις παραμέτρων και την επικοινωνία υλικού, το κατεστραμμένο BIOS θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσλειτουργία του υλικού και σε πλήρη αποτυχία.

#2. Διακοπή ρεύματος

Ο υπολογιστής σας συνδυάζει πολλές συσκευές υλικού, όπως τη μητρική πλακέτα, τον επεξεργαστή, τη μονάδα γραφικών κ.λπ. Εάν ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει διακυμάνσεις ρεύματος ή αστοχία, μπορεί να προκληθεί βλάβη ή δυσλειτουργία του υλικού, προκαλώντας τελικά τον κωδικό σφάλματος 0xc00000e.

#3. Ακατάλληλη διακοπή λειτουργίας

Ο ακατάλληλος τερματισμός λειτουργίας μπορεί να προκαλέσει σφάλματα συστήματος αρχείων, απώλεια δεδομένων ή καταστροφή και αστάθεια του συστήματος. Εκτός αυτού, εάν απενεργοποιήσετε ακατάλληλα το σύστημά σας, θα μπορούσε να φέρει τα υπολείμματα της προηγούμενης συνεδρίας. Αυτά τα υπολείμματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν διένεξη κατά την εκκίνηση, ενεργοποιώντας τον κωδικό σφάλματος 0xc00000e.

#4. Κατεστραμμένα αρχεία συστήματος

Τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος είναι η κύρια αιτία πολλών σφαλμάτων των Windows. Για αυτό το συγκεκριμένο σενάριο, τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα με την πρόσβαση σε κρίσιμα αρχεία συστήματος και δεδομένα χρήστη. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ζητήματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα οδήγησης, οδηγώντας τελικά σε αποτυχία του προγράμματος οδήγησης.

#5. Εσφαλμένη διαμόρφωση BCD

Εάν τα δεδομένα ρύθμισης παραμέτρων εκκίνησης δεν ρυθμιστούν σωστά για κάποιο λόγο, θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τη διαδικασία εκκίνησης και τη συνολική απόδοση, σταθερότητα και λειτουργικότητα του συστήματος. Εκτός αυτού, το BCD είναι επίσης υπεύθυνο για την κατανομή πόρων υλικού κατά τη διαδικασία εκκίνησης.

Εάν το BCD σας είναι κατεστραμμένο ή εσφαλμένη διαμόρφωση, ενδέχεται να μην αναγνωρίσει ορισμένες συνδεδεμένες συσκευές ή να εκχωρήσει εσφαλμένα πόρους υλικού, οδηγώντας σε αστοχία υλικού και σφάλματα του συστήματος. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω σφάλματα εκκίνησης των Windows.

#6. Κατεστραμμένη μονάδα αποθήκευσης

Αυτό το σφάλμα θα μπορούσε επίσης να προέκυψε λόγω κατεστραμμένης μονάδας αποθήκευσης. Αλλά είναι δύσκολο να επαληθευτεί αν η κατεστραμμένη μονάδα αποθήκευσης είναι η αιτία. Εάν έχετε περισσότερες από μία φυσική μονάδα αποθήκευσης στον υπολογιστή σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε τη μονάδα που περιέχει λειτουργικό σύστημα Windows.

Τώρα που ξέρετε τι μπορεί να προκάλεσε αυτό το σφάλμα, ας συζητήσουμε τους τρόπους αντιμετώπισης που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το διορθώσετε.

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 0xc00000e στα Windows

Δεδομένου ότι είναι δύσκολο να εξακριβωθεί η ακριβής αιτία του σφάλματος, η αντιμετώπιση του σφάλματος γίνεται μια εργασία.

Για να διευκολύνω τα πράγματα για εσάς, εδώ έχω μοιραστεί τους τρόπους αντιμετώπισης που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διορθώσετε εύκολα αυτό το σφάλμα.

Ελέγξτε τις φυσικές συνδέσεις συσκευής

Εφόσον το ίδιο το μήνυμα σφάλματος λέει ότι μια απαιτούμενη συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη ή δεν είναι δυνατή η πρόσβαση, ο έλεγχος των φυσικών συνδέσεων των συσκευών θα πρέπει να είναι η κορυφαία λύση.

Μπορείτε να ξεκινήσετε ελέγχοντας εάν κάποια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας εκτός από την κύρια μονάδα αποθήκευσης. Εάν βρείτε κάποιο, αφαιρέστε το και κρατήστε μόνο την κύρια μονάδα συστήματος.

Ο κύριος λόγος πίσω από την αφαίρεση πρόσθετων σκληρών δίσκων είναι η διαμόρφωση του BIOS του υπολογιστή σας.

Εάν το BIOS του συστήματός σας έχει ρυθμιστεί ώστε να δίνει προτεραιότητα σε οποιεσδήποτε άλλες μονάδες αποθήκευσης με υψηλότερη προτεραιότητα εκκίνησης από τον σκληρό δίσκο του συστήματος, θα μπορούσε να προκαλέσει διενέξεις κατά την εκκίνηση. Η κατάργηση της πρόσθετης μονάδας αποθήκευσης θα διορθώσει αυτό το πρόβλημα.

  Πώς να αποκρύψετε τη δεσμευμένη μονάδα ορατή μετά τα Windows 10 1803

Μετά από αυτό, αποσυνδέστε όλα τα περιττά περιφερειακά. Επίσης, αφαιρέστε προσωρινά τη μνήμη RAM, τη μονάδα τροφοδοσίας και άλλα εξαρτήματα του υπολογιστή και τοποθετήστε τα ξανά.

Ενώ τα συνδέετε ξανά, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση είναι σωστή και μετά την επαλήθευση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να δείτε εάν επιλύθηκε το πρόβλημα.

Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε το σφάλμα, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

Χρησιμοποιήστε το Windows Startup Repair

Το Windows Startup Repair είναι ένα εκπληκτικό βοηθητικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να διορθώσετε τα περισσότερα από τα σφάλματα που σχετίζονται με την εκκίνηση στα Windows. Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα σαρώνει αρχεία συστήματος, ρυθμίσεις μητρώου, ρυθμίσεις παραμέτρων κ.λπ., για εσφαλμένες ρυθμίσεις παραμέτρων και καταστροφή αρχείων. Όταν βρίσκει οτιδήποτε, ξεκινά μια αυτόματη διαδικασία επιδιόρθωσης για να διορθώσει το πρόβλημα.

Ο κωδικός σφάλματος 0xc00000e είναι επίσης ένα σφάλμα BSOD που αφήνει τον υπολογιστή σας unbootable. Επομένως, η εκτέλεση του Startup Repair θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική λύση για τον εντοπισμό και τη διόρθωση του σφάλματος.

Ωστόσο, επειδή ο υπολογιστής σας δεν μπορούσε να φορτώσει το λειτουργικό σύστημα Windows, πρέπει να κάνετε εκκίνηση στο περιβάλλον αποκατάστασης των Windows (WinRE) για να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Startup Repair.

Αυτά είναι τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εκκινήσετε στο WinRE και να εκτελέσετε το Startup Repair –

Βήμα 1: Πρώτα απ ‘όλα, επανεκκινήστε σκληρά τον υπολογιστή σας τρεις έως τέσσερις φορές για να φτάσετε στο WinRE.

Πατήστε το κουμπί λειτουργίας και περιμένετε μέχρι να δείτε τα πρώτα σημάδια εκκίνησης. Και μετά από αυτό, διακόψτε τη διαδικασία εκκίνησης πατώντας το κουμπί λειτουργίας μέχρι να απενεργοποιηθεί ο υπολογιστής σας. Έτσι μπορείτε να κάνετε σκληρή επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Η επανάληψη αυτής της διαδικασίας τρεις έως τέσσερις φορές θα σας οδηγήσει στο WinRE. Όταν ο υπολογιστής σας εκκινήσει στο WinRE, θα δείτε το μήνυμα «Προετοιμασία αυτόματης επισκευής» στην οθόνη σας.

Βήμα 2: Όταν κάνετε εκκίνηση στο WinRE, επιλέξτε την επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Βήμα 3: Εδώ, επιλέξτε τις Προηγμένες επιλογές.

Βήμα 4: Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Startup Repair.

Βήμα 5: Αφού επιλέξετε την επιλογή Startup Repair, ο υπολογιστής σας θα επανεκκινηθεί. Επιπλέον, θα σας ζητήσει να επιλέξετε τον λογαριασμό χρήστη σας και να συνδεθείτε σε αυτόν χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασής σας για να ξεκινήσετε το Startup Repair.

Βήμα 6: Αφού συνδεθείτε, ο υπολογιστής σας θα εκτελέσει το Startup Repair. Θα ξεκινήσει τη σάρωση για προβλήματα και θα τα διορθώσει.

Η όλη διαδικασία επισκευής εκκίνησης διαρκεί λίγο χρόνο. Επομένως, κάντε υπομονή και περιμένετε να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Με την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει αυτόματα. Εάν ο υπολογιστής σας εκκινήσει με επιτυχία, πιθανότατα, το σφάλμα έχει διορθωθεί. Ωστόσο, εάν το Windows Startup Repair δεν μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα και το σφάλμα παραμένει, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

Εκτελέστε τη σάρωση CHKDSK

Το CHKDSK είναι ένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα που σαρώνει διεξοδικά τον σκληρό σας δίσκο για φθορές, κατεστραμμένους τομείς, ακεραιότητα συστήματος αρχείων και άλλα ζητήματα. Εφαρμόζει περαιτέρω πιθανές διορθώσεις για την επίλυση του προβλήματος.

Δεδομένου ότι το κατεστραμμένο σύστημα αρχείων και η αδυναμία πρόσβασης σε συσκευές είναι από τις πιο κοινές αιτίες του κωδικού σφάλματος 0xc00000e, η εκτέλεση μιας σάρωσης CHKDSK θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα.

Αυτά είναι τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εκτελέσετε μια σάρωση CHKDSK –

Βήμα 1: Πρώτα απ ‘όλα, εκκινήστε στο WinRE χρησιμοποιώντας τη μέθοδο σκληρής επανεκκίνησης.

Βήμα 2: Στο WinRE, επιλέξτε την επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Βήμα 3: Επιλέξτε τις Προηγμένες επιλογές.

Βήμα 4: Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Γραμμή εντολών.

Βήμα 5: Ο υπολογιστής σας θα σας ζητήσει να επιλέξετε και να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασής σας. Κάνε αυτό.

Βήμα 6: Μόλις φορτωθεί η γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την εντολή chkdsk C: /f /r /x και πατήστε το πλήκτρο Enter.

Βήμα 7: Εάν λάβετε κάποιο μήνυμα για να τερματίσετε τη λειτουργία του υπολογιστή σας και να προγραμματίσετε τη σάρωση ή να επιβεβαιώσετε τη σάρωση CHKDSK, πληκτρολογήστε την εντολή Y και πατήστε Enter για να το επιτρέψετε.

Αφού ολοκληρωθεί η σάρωση CHKDSK, θα λάβετε μια λεπτομερή αναφορά σχετικά με τη σάρωση. Αυτή η αναφορά θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα σφάλματα που εντοπίζει αυτή η σάρωση και εάν τα διόρθωσε.

Εάν το σφάλμα διορθωθεί μετά την εκτέλεση της σάρωσης CHKDSK, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας. Αλλά αν υπάρχει το σφάλμα, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

Σάρωση για ιούς και κακόβουλο λογισμικό

Δεδομένου ότι αυτό το σφάλμα μπορεί να προκληθεί λόγω μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό και ιούς, η εκτέλεση μιας ενδελεχούς σάρωσης για ιούς θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική λύση για την επιδιόρθωση αυτού του σφάλματος.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι αυτός ο κωδικός σφάλματος BSOD 0xc00000e σας περιορίζει από την εκκίνηση του λειτουργικού σας συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λογισμικό τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του antivirus.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα τρόπος να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windows Defender, ένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα, στο περιβάλλον Ασφαλούς εκκίνησης.

Δείτε πώς μπορείτε να εκκινήσετε το μηχάνημά σας με Windows σε ασφαλή λειτουργία –

Πρώτα απ ‘όλα, εκκινήστε τον υπολογιστή σας στο WinRE.

Βήμα 1: Εδώ, κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Βήμα 2: Μετά από αυτό, κάντε κλικ στις Επιλογές για προχωρημένους.

Βήμα 3: Θα δείτε μια δέσμη επιλογών. Επιλέξτε τις Ρυθμίσεις εκκίνησης.

Βήμα 4: Εδώ κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία.

Βήμα 5: Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, ενεργοποιήστε την Ασφαλή λειτουργία. Για αυτό πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο λειτουργίας που σχετίζεται με την επιλογή Ενεργοποίηση ασφαλούς λειτουργίας. Για τα περισσότερα μηχανήματα Windows, αυτό το κλειδί θα είναι F4.

Μετά από αυτό, ο υπολογιστής σας θα εκκινήσει σε ασφαλή λειτουργία. Μπορείτε εύκολα να επαληθεύσετε εάν εκκινήσατε σε ασφαλή λειτουργία κοιτάζοντας τις γωνίες της οθόνης σας, καθώς θα δείτε την “Ασφαλή λειτουργία” να αναφέρεται στις γωνίες με μια μαύρη οθόνη.

Τώρα που καταφέρατε να εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία, ήρθε η ώρα να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για ιούς και κακόβουλο λογισμικό.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να σαρώσετε τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το Windows Defender –

  Πώς να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο με Storage Sense στα Windows 10

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις συστήματος πατώντας το πλήκτρο Win+I.

Βήμα 2: Επιλέξτε την επιλογή Ενημέρωση και ασφάλεια.

Βήμα 3: Επιλέξτε την επιλογή Ασφάλεια των Windows από το αριστερό παράθυρο.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στην επιλογή Προστασία από ιούς και απειλές.

Βήμα 5: Εδώ, θα δείτε έναν σύνδεσμο Επιλογές σάρωσης που παρατίθεται στις Τρέχουσες απειλές. Κάντε κλικ σε αυτό.

Βήμα 6: Επιλέξτε την επιλογή Πλήρης σάρωση και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Σάρωση τώρα για να ξεκινήσει η διαδικασία σάρωσης.

Το Windows Defender θα σαρώσει τον υπολογιστή σας σχολαστικά. Δεδομένου ότι πρόκειται για πλήρη σάρωση υπολογιστή, μπορεί να χρειαστούν μερικές ώρες για να ολοκληρωθεί. Ο χρόνος εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον αριθμό των αρχείων που έχετε.

Εάν το Windows Defender εντοπίσει οποιαδήποτε απειλή που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια ή την απόδοση του συστήματος, θα την τερματίσει αμέσως και θα σας ειδοποιήσει. Μετά από αυτό, μπορείτε να αποφασίσετε εάν θα αφαιρέσετε αυτές τις απειλές, θα τις διορθώσετε ή θα τις επαναφέρετε.

Αφού αντιμετωπίσετε όλες τις απειλές και τις διορθώσετε, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Ελέγξτε εάν ο κωδικός σφάλματος 0xc00000e έχει διορθωθεί. Εάν δεν είναι, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

Επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων με SFC και DISM

Δεδομένου ότι ο κωδικός σφάλματος 0xc00000e εμφανίζεται κατά την εκκίνηση, είναι πιθανό η εικόνα του συστήματός σας ή άλλα βασικά αρχεία να έχουν καταστραφεί. Εάν συμβαίνει αυτό, η επιδιόρθωση των κατεστραμμένων αρχείων συστήματος θα μπορούσε εύκολα να επιλύσει το πρόβλημα.

Σε μια κατάσταση όπου δεν μπορείτε να εκκινήσετε κανονικά τον υπολογιστή σας, το SFC (System File Checker) και το DISM (Deployment Image Servicing and Management) μπορεί να είναι σωτήρια.

Και τα δύο είναι ενσωματωμένα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων γραμμής εντολών που προσφέρονται από τη Microsoft. Αυτά τα βοηθητικά προγράμματα μπορούν να είναι πραγματικά χρήσιμα για τη διόρθωση σφαλμάτων που σχετίζονται με καταστροφή αρχείων.

Για να διορθώσετε κατεστραμμένα αρχεία συστήματος χρησιμοποιώντας SFC και DISM, ακολουθήστε αυτά τα βήματα –

Βήμα 1: Πρώτα απ ‘όλα, εκκινήστε τον υπολογιστή σας στο WinRE.

Βήμα 2: Εδώ, επιλέξτε την επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Βήμα 3: Από τις επιλογές που δίνονται, επιλέξτε Προηγμένες επιλογές.

Βήμα 4: Τώρα επιλέξτε την επιλογή Γραμμή εντολών. Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινηθεί και θα σας ζητήσει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Επιλέξτε τον λογαριασμό χρήστη σας και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να προχωρήσετε περαιτέρω.

Βήμα 5: Μετά από αυτό, ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει και θα φορτώσει τη Γραμμή εντολών.

Βήμα 6: Εδώ, θα εκτελέσουμε πρώτα το βοηθητικό πρόγραμμα DISM. Το DISM θα διορθώσει τα ζητήματα που σχετίζονται με το κατεστραμμένο αρχείο εικόνας των Windows και τα στοιχεία που λείπουν ή είναι κατεστραμμένα.

Πληκτρολογήστε αυτές τις εντολές μία προς μία και πατήστε Enter μετά από κάθε εντολή για να εκτελέσετε τις διαφορετικές λειτουργίες του βοηθητικού προγράμματος DISM.

dism /Online /Cleanup-image /ScanHealth

dism /Online /Cleanup-image /CheckHealth

dism /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

dism /Online /Cleanup-image /StartComponentCleanup

Αυτές οι εντολές θα διορθώσουν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το αρχείο εικόνας των Windows.

 • Τώρα, χρησιμοποιήστε το βοηθητικό πρόγραμμα SFC για να σαρώσετε και να επαληθεύσετε την ακεραιότητα των αρχείων συστήματος στον υπολογιστή σας Windows. Το SFC επιδιορθώνει περαιτέρω τα ζητήματα που σχετίζονται με το αρχείο συστήματος.

Για να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα SFC, πληκτρολογήστε την εντολή sfc /scannow και πατήστε το πλήκτρο Enter.

Λάβετε υπόψη ότι το DISM και το SFC, και τα δύο βοηθητικά προγράμματα, σαρώνουν διεξοδικά τα αρχεία του συστήματός σας για τυχόν εσφαλμένες ρυθμίσεις παραμέτρων και καταστροφή. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα βοηθητικά προγράμματα χρειάζονται σημαντικό χρόνο για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να ελέγξετε εάν έχει διορθωθεί ο κωδικός σφάλματος 0xc00000e. Σε περίπτωση που υπάρχει το σφάλμα, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

Δημιουργήστε ξανά το αρχείο δεδομένων διαμόρφωσης εκκίνησης

Το αρχείο Boot Configuration Data (BCD) είναι ένα απαραίτητο αρχείο στον υπολογιστή σας με Windows, καθώς περιέχει όλες τις οδηγίες που απαιτούνται για την επιτυχή εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος Windows. Επιπλέον, αυτό το αρχείο είναι επίσης υπεύθυνο για την κατανομή πόρων του προγράμματος οδήγησης.

Δεδομένου ότι ο κωδικός σφάλματος 0xc00000e εμφανίζεται με παρόμοια συμπτώματα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κατεστραμμένο αρχείο BCD να είναι ο κύριος ένοχος.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να δημιουργήσετε ξανά το αρχείο BCD για να δείτε εάν αυτό διορθώνει τα προβλήματα. Ωστόσο, θα χρειαστείτε ένα μέσο εγκατάστασης των Windows για να δημιουργήσετε ξανά το αρχείο BCD, είτε είναι ένας δίσκος εγκατάστασης των Windows είτε μια μονάδα πένας με δυνατότητα εκκίνησης.

Μόλις το αποκτήσετε, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε ξανά το αρχείο BCD –

Βήμα 1: Πρώτα απ ‘όλα, συνδέστε τα μέσα εγκατάστασης των Windows στον υπολογιστή σας.

Βήμα 2: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και εκκινήστε τις ρυθμίσεις του BIOS για να διαμορφώσετε τη σειρά εκκίνησης ώστε να εκκινείται από το μέσο εγκατάστασης. Η διαδικασία εκκίνησης στις ρυθμίσεις BIOS/UEFI μπορεί να διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Για παράδειγμα, το κλειδί BIOS για τον φορητό υπολογιστή μου Acer είναι F2, ενώ το κλειδί BIOS για τον συναρμολογημένο υπολογιστή μου που χρησιμοποιεί μητρική πλακέτα Gigabyte είναι το κλειδί “Del”.

Εάν δεν είστε σίγουροι για τα ζητήματα κλειδιού ή προσώπου, κάντε μια αναζήτηση στο Google με τη λέξη-κλειδί “Κλειδί εκκίνησης για το όνομα_κατασκευαστή” για να βρείτε σχετικές πληροφορίες.

 • Τώρα, εκκινήστε τον υπολογιστή σας από το μέσο εγκατάστασης.
 • Επιλέξτε την προεπιλεγμένη γλώσσα, ζώνη ώρας και μέθοδο εισαγωγής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
 • Στην οθόνη εγκατάστασης, επιλέξτε την επιλογή Επιδιόρθωση του υπολογιστή σας.
 • Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων και μετά στην επιλογή Σύνθετες επιλογές.
 • Τέλος, επιλέξτε την επιλογή Γραμμή εντολών για να εκκινήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt.
 • Μόλις φορτωθεί το βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt, πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές μία προς μία με τη σειρά. Και μετά από κάθε εντολή, πατήστε το κουμπί Enter.
bootrec /scanos

bootrec /fixmbr

bootrec /fixboot

bootrec /rebuildbcd
 • Αφού εκτελεστούν όλες οι εντολές, πληκτρολογήστε την εντολή exit και πατήστε το πλήκτρο Enter για να κλείσετε τη γραμμή εντολών.

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν το πρόβλημα που σχετίζεται με τον κωδικό σφάλματος 0xc00000 έχει διορθωθεί. Εάν το σφάλμα εξακολουθεί να υπάρχει, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

Επαναφέρετε τη διαμόρφωση BIOS/UEFI

Η εσφαλμένη διαμόρφωση του BIOS/UEFI θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε πολλά σφάλματα που σχετίζονται με την εκκίνηση. Ενώ η εσφαλμένη ρύθμιση παραμέτρων του BIOS είναι πολύ ασυνήθιστη, μια απλή λύση για να δείτε εάν αυτή είναι η αιτία είναι η επαναφορά της διαμόρφωσης του BIOS.

  Πώς να αφαιρέσετε το "Continue Watching" στο Netflix

Ωστόσο, η επαναφορά ρυθμίσεων του BIOS/UEFI είναι μια αρκετά περίπλοκη εργασία. Τα βήματα για την επαναφορά της διαμόρφωσης του BIOS διαφέρουν σημαντικά από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.

Εδώ έχω μοιραστεί έναν γενικό οδηγό που θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τη διαμόρφωση του BIOS της συσκευής σας –

Βήμα 1: Πρώτα απ ‘όλα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και εκκινήστε το μηχάνημά σας στις Ρυθμίσεις BIOS πατώντας το πλήκτρο εκκίνησης του BIOS όταν δείτε το λογότυπο του κατασκευαστή σας. Το κλειδί εκκίνησης του BIOS διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, αλλά πιθανότατα θα πρέπει να είναι F2, F8, F10, F12, Esc ή Del.

Εάν δεν γνωρίζετε ποια πλήκτρα πρέπει να πατήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στο BIOS, κάντε μια αναζήτηση στο Google για να βρείτε το κλειδί εκκίνησης του BIOS για τον συγκεκριμένο κατασκευαστή σας.

 • Μόλις βρεθείτε στο μενού BIOS, εντοπίστε την επιλογή που λέει φόρτωση προεπιλεγμένων ρυθμίσεων ή βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιό σας για να περιηγηθείτε στις επιλογές.
 • Αφού βρείτε την επιλογή, επαναφέρετε τις ρυθμίσεις στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του συστήματος και επιβεβαιώστε εάν εμφανιστούν κάποια μηνύματα.
 • Τέλος, αποθηκεύστε και βγείτε από τις Ρυθμίσεις BIOS.

Μετά την επαναφορά των ρυθμίσεων του BIOS, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Ελέγξτε εάν το σφάλμα έχει διορθωθεί και εάν το σφάλμα υπάρχει, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

Ελέγξτε εάν οι ρυθμίσεις υποστήριξης WHQL των Windows 8.1/10 είναι ενεργοποιημένες

Η ρύθμιση υποστήριξης WHQL είναι μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις απαιτήσεις υπογραφής και πιστοποίησης προγραμμάτων οδήγησης. Εκτός αυτού, αυτή η ρύθμιση σάς επιτρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε το UEFI με βάση τη διαμόρφωση OEM.

Όταν έχετε ενεργοποιημένη τη ρύθμιση υποστήριξης WHQL των Windows 8.1/10, το μηχάνημα Windows θα εγκαταστήσει μόνο προγράμματα οδήγησης που πέρασαν τη δοκιμή WHQL. Αυτό σημαίνει επίσης ότι όλα τα προγράμματα οδήγησης που δεν έχουν επαληθευτεί από τη Microsoft δεν θα λειτουργούν.

Παρόλο που είναι πολύ ασυνήθιστο οι ρυθμίσεις του WHQL Supports να απενεργοποιούνται αυτόματα, υπάρχουν ορισμένες συνθήκες όπου αυτή η ρύθμιση μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Αυτά τα σενάρια περιλαμβάνουν τροποποίηση μητρώου, διαμόρφωση πολιτικής ομάδας από τον διαχειριστή στο εταιρικό περιβάλλον και εγκατάσταση λογισμικού τρίτου κατασκευαστή.

Ωστόσο, ο έλεγχος εάν αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη είναι μια εργασία. Πρέπει να κάνετε εκκίνηση στο BIOS και να ελέγξετε αν υπάρχει κάποια ρύθμιση που λέει “Διαμόρφωση λειτουργικού συστήματος Windows” ή κάτι παρόμοιο. Πρέπει να πλοηγηθείτε στις διάφορες ρυθμίσεις που είναι διαθέσιμες στο BIOS για αυτό.

Τούτου λεχθέντος, πρέπει να καταλάβετε ότι παρόλο που η λειτουργικότητα των ρυθμίσεων υποστήριξης WHQL υπάρχει σχεδόν σε όλα τα μηχανήματα Windows, αυτή η ρύθμιση δεν είναι ενσωματωμένη και δεν υποστηρίζεται από όλους τους OEM.

Επομένως, εάν δεν μπορείτε να βρείτε τις ρυθμίσεις υποστήριξης WHQL, ελέγξτε εάν το UEFI είναι ενεργοποιημένο στον υπολογιστή σας με Windows. Εάν όχι, ενεργοποιήστε το και ελέγξτε αν διορθώνεται ο κωδικός σφάλματος 0xc00000e.

Εάν το σφάλμα εξακολουθεί να εμφανίζεται, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

Αντικαταστήστε την μπαταρία CMOS

Η μπαταρία CMOS διασφαλίζει ότι το τσιπ CMOS στη μητρική σας πλακέτα έχει πάντα ισχύ. Αυτό το τσιπ CMOS περιέχει πληροφορίες όπως διαμόρφωση BIOS, ρολόι πραγματικού χρόνου, πληροφορίες κωδικού πρόσβασης κ.λπ.

Εάν η μπαταρία CMOS σβήσει ή δεν παρέχει ρεύμα, θα προκληθούν πολλά προβλήματα στο μηχάνημά σας. Τέτοια προβλήματα περιλαμβάνουν συχνές επαναφορές του BIOS, εσφαλμένη ημερομηνία και ώρα, αδυναμία αναγνώρισης υλικού κ.λπ.

Δεδομένου ότι τα συμπτώματα του κωδικού σφάλματος 0xc00000e είναι ακριβώς τα ίδια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η μπαταρία CMOS να είναι ο ένοχος που προκαλεί αυτό το σφάλμα.

Για να ελέγξετε αν αυτό είναι το πρόβλημα, αφαιρέστε την μπαταρία CMOS από τη μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας και περιμένετε μερικά λεπτά πριν την επανατοποθετήσετε.

Η μπαταρία CMOS θα μοιάζει με ένα μικρό ηλεκτρικό στοιχείο σε σχήμα νομίσματος στη μητρική σας πλακέτα. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο αντικατάστασης της μπαταρίας CMOS εάν είναι πολύ παλιά.

Σημειώστε ότι η αφαίρεση της μπαταρίας CMOS θα επαναφέρει τη διαμόρφωση του BIOS και άλλα δεδομένα στην προεπιλεγμένη κατάσταση του συστήματος. Επομένως, πρέπει να διαμορφώσετε εκ νέου τις ρυθμίσεις του BIOS για να εκκινήσετε κανονικά το μηχάνημά σας με Windows.

Αποποίηση ευθυνών – Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να ανοίξετε το ντουλάπι της CPU ή να αφαιρέσετε την μπαταρία CMOS, απευθυνθείτε σε οποιονδήποτε ειδικό στον υπολογιστή.

Επαναφέρετε τον υπολογιστή σας

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις λύσεις που αναφέρονται παραπάνω, αλλά δεν μπορέσατε να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 0xc00000e, η επαναφορά του λειτουργικού συστήματος των Windows είναι η τελευταία σας επιλογή. Αυτό θα καταργήσει όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα και τα δεδομένα τους και θα επαναφέρει τα Windows στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Ως αποτέλεσμα, η επαναφορά των Windows θα καταργήσει επίσης όλες τις βασικές αιτίες αυτού του σφάλματος και θα επιλύσει ιδανικά το σφάλμα.

Για να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας με Windows, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα –

Βήμα 1: Πρώτα απ ‘όλα, εκκινήστε το μηχάνημα Windows στο WinRE.

Βήμα 2: Επιλέξτε την επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Βήμα 3: Εδώ, πρέπει να επιλέξετε την επιλογή Επαναφορά αυτού του υπολογιστή.

Βήμα 4: Θα εμφανιστούν δύο επιλογές – Διατήρηση των αρχείων μου και Κατάργηση όλων. Επιλέξτε την επιλογή της επιλογής σας και προχωρήστε παρακάτω.

Η επιλογή Keep my files θα επαναφέρει μόνο τη μονάδα δίσκου συστήματος και θα αφαιρέσει αρχεία όπως εγκατεστημένα προγράμματα, προγράμματα οδήγησης και άλλα από τη μονάδα δίσκου συστήματος. Συγκριτικά, η επιλογή Κατάργηση όλων θα διαγράψει τα δεδομένα από όλες τις μονάδες δίσκου. Επειδή το κύριο μέλημά μας είναι να διορθώσουμε αυτό το σφάλμα, θα συνιστούσα να επιλέξετε την επιλογή Διατήρηση των αρχείων μου.

Βήμα 5: Τα Windows θα σας ζητήσουν να επιλέξετε και να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Κάνε αυτό.

Μόλις συνδεθείτε, τα Windows θα ξεκινήσουν τη διαδικασία επαναφοράς. Θα χρειαστούν 10-15 λεπτά έως και μερικές ώρες για να ολοκληρωθεί η επαναφορά των Windows, ανάλογα με την επιλογή που έχετε επιλέξει.

Αφού ολοκληρωθεί η επαναφορά, θα σας ζητηθεί να διαμορφώσετε τα Windows δημιουργώντας έναν λογαριασμό χρήστη και κάνοντας ουσιαστικές αλλαγές.

Η επαναφορά των Windows είναι η καλύτερη λύση για τη διόρθωση σφαλμάτων των Windows, αλλά χάνετε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές, τα δεδομένα και τις διαμορφωμένες ρυθμίσεις. Θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να αποφύγετε πιθανή απώλεια δεδομένων στο μέλλον.

Τελικές Λέξεις

Εδώ το έχετε – ένας λεπτομερής οδηγός για το πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 0xc00000e στα Windows.

Ο κωδικός σφάλματος 0xc00000e είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστεί, καθώς σας περιορίζει από την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος Windows. Αυτό καθιστά την αντιμετώπιση του σφάλματος πιο δύσκολη.

Η λύση που αναφέρεται σε αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να επιλύσετε το σφάλμα.

Στη συνέχεια, ελέγξτε πώς να επαναφέρετε την κάρτα γραφικών του υπολογιστή σας.