Διακόπτης ισχύος για βέλτιστη χάραξη και κοπή

ο iKier K1 Pro Max στοχεύει να προσφέρει ένα πακέτο all-in-one για όσους θέλουν να ξεκινήσουν ή να αναβαθμίσουν τη χάραξη και την κοπή τους με λέιζερ. Με χρήσιμες λειτουργίες χρηστικότητας και σύστημα υποστήριξης αέρα, αποτελεί ένα συναρπαστικό σημείο εισόδου για όσους θέλουν να αναπτύξουν μια επιχείρηση ή να επεκτείνουν την εξερεύνηση υλικών.

iKier K1 Pro Max

Για όσους αναζητούν ένα ισχυρό σύνολο επιλογών από τον χαράκτη λέιζερ τους, το iKier K1 Pro Max προσφέρει λειτουργίες για τον εξορθολογισμό της ροής εργασίας σας. Με μια μητρική πλακέτα 32 bit, μια εναλλασσόμενη ισχύ λέιζερ 24 W ή 48 W και μια περιλαμβανόμενη υποβοήθηση αέρα, υπάρχει μεγάλος έλεγχος όταν επιλέγετε τον καλύτερο τρόπο προσέγγισης μιας εργασίας χάραξης ή λέιζερ. Για τη βέλτιστη τοποθέτηση των πάντων, το K1 Pro Max προσφέρει επίσης μηχανοκίνητο άξονα Z, υπέρυθρη διασταύρωση θέσης και δυνατότητα αυτόματης εστίασης. Τα γραμμικά ρουλεμάν υποστηρίζουν επίσης μεγαλύτερες ταχύτητες χάραξης, με το iKier K1 Pro Max να φτάνει τα 900 mm/s. Επιπλέον, το iKier προσφέρει μια ποικιλία χαρακτηριστικών ασφαλείας γύρω από την κλειδαριά ασφαλείας, το γυροσκόπιο, τους οριακούς διακόπτες και την ανίχνευση φλόγας.

Μάρκα iKier

Δυνατότητα εναλλαγής ισχύος λέιζερ (24/48 W)

Περιοχή εργασίας 410 x 410 mm (~16,1 x 16,1 ίντσες)

Οθόνη Οθόνη αφής 4,3 ιντσών

Λογισμικό Lightburn, LaserGRBL, εφαρμογή iKier

Κάμερα τοποθέτησης Καμία

Πλεονεκτήματα

  • Ποικιλία χαρακτηριστικών προστασίας ασφαλείας
  • Αυτόματη εστίαση
  • Η ενσωματωμένη υποστήριξη αέρα επιτρέπει καλύτερο έλεγχο και ασφάλεια
  • Δυνατότητα εναλλαγής κοπής
  • Το υπέρυθρο σταυρόνημα βοηθά στην τοποθέτηση
  • Αυτόματη κοπή βύθισης

Μειονεκτήματα

  • Η μαγνητική οθόνη αφής δεν συνδέεται πάντα έντονα
  • Δεν υπάρχουν μετρήσεις στη συσκευή για διασταυρούμενη αναφορά
  • Περιστασιακά σφάλματα και δυσλειτουργίες με το λογισμικό
  • Η χάραξη εκτός σύνδεσης δεν είναι η βέλτιστη

Ρύθμιση του iKier K1 Pro Max

James Hirtz / MakeUseOf

Ως χαράκτης λέιζερ υψηλότερης τιμής, το iKier K1 Pro Max απαιτεί κάποια συναρμολόγηση, αλλά δεν είναι τόσο δαπανηρή και συνήθως μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μία ώρα. Αυτό προσφέρει άφθονο χρόνο για να ρυθμίσετε και κάποιο από τα προαιρετικά αξεσουάρ, όπως ένα κρεβάτι λέιζερ με κηρήθρα ή το προστατευτικό κουτί του iKier.

Ωστόσο, λόγω του μεγέθους του μηχανήματος των 25,6 x 29,5 x 8,7 ιντσών (650 x 750 x 222 mm), πιθανότατα θα χρειαστείτε κάποια βοήθεια για τη διαδικασία, μαζί με επαρκή χώρο τραπεζιού για ρύθμιση.

Το εγχειρίδιο που περιλαμβάνεται θα χρησιμεύσει ως ο πιο ακριβής οδηγός, αλλά το συνδεδεμένο βίντεο εγκατάστασης είναι καλό για διασταύρωση. Αν και γενικά είναι απλό, θα πρέπει να ελέγξετε οπτικά τι έχει ήδη γίνει για εσάς σε σύγκριση με το βίντεο. Αλλά γενικά, μόλις εγκαταστήσετε τη ράγα του άξονα Χ και εγκαταστήσετε τη μονάδα λέιζερ, η πλειοψηφία της εργασίας έχει ολοκληρωθεί.

James Hirtz / MakeUseOf

Ένα άλλο σετ χεριών θα σας βοηθήσει να κάνετε την τελική καλωδίωση λίγο πιο ομαλή. μπορείς να τα καταφέρεις με λίγη τσαχπινιά. Κατά τη ρύθμιση και την εγκατάσταση του συστήματος υποβοήθησης αέρα, το συνδεδεμένο βίντεο αποδεικνύεται ανεκτίμητο.

Τεχνικές προδιαγραφές iKier K1 Pro Max

James Hirtz / MakeUseOf

Το iKier K1 Pro Max προσφέρει μεγάλη επιφάνεια χάραξης 16,1 x 16,1 ίντσες (410 x 410 mm). Αλλά αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι η ρυθμιζόμενη ισχύς λέιζερ, η οποία μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ 24W και 48W μέσω ενός διακόπτη στη μονάδα λέιζερ. Ανάλογα με την τρέχουσα λειτουργία, το μέγεθος κηλίδας λέιζερ θα προσαρμοστεί είτε σε 0,08 x 0,1 mm στα 24 W ή 0,1 x 0,15 mm σε ισχύ 48 W, ώστε να μπορείτε να βελτιστοποιήσετε για μεγαλύτερη λεπτομέρεια ή μεγαλύτερη ισχύ.

  Πώς να επεκτείνετε τον αποθηκευτικό χώρο Xbox Series X|S

Για σκοπούς κοπής, το K1 Pro Max μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόματη κοπή βύθισης, η οποία μπορεί να αυξήσει το βάθος κοπής έως και 25%. Επιπλέον, τα γραμμικά ρουλεμάν και οι αλγόριθμοι κίνησης επιτρέπουν τη χάραξη σε ταχύτητες έως και 900 mm ανά δευτερόλεπτο. Όσον αφορά τη λειτουργικότητά του, τα γραμμικά ρουλεμάν χρησιμοποιούν σχέδιο ολίσθησης για τον άξονα Χ και βίδα για τον άξονα Υ.

James Hirtz / MakeUseOf

Μια μητρική πλακέτα 32 bit τροφοδοτεί τη συσκευή και τη χάραξη εκτός σύνδεσης μέσω της συνδεδεμένης οθόνης αφής 4,3 ιντσών. Το παρεχόμενο σύστημα υποβοήθησης αέρα μπορεί να ελεγχθεί μέσω Lightburn και η ροή μπορεί να τροποποιηθεί μέσω του διακόπτη ρύθμισης ροής. Επιπλέον, ο μηχανοκίνητος άξονας Z προσφέρει την επιλογή αυτόματης εστίασης με ένα μόνο κουμπί, επιτρέποντας στο λέιζερ να κρίνει την απόστασή του από το υλικό.

Προστασία και ασφάλεια των ματιών

James Hirtz / MakeUseOf

Πέρα από την πιο τυπική προστατευτική ακρυλική ασπίδα γύρω από το λέιζερ, το iKier K1 Pro Max διαθέτει μια ποικιλία χαρακτηριστικών ασφαλείας για τη μείωση του κινδύνου κατά τη λειτουργία. Εάν επιλέξετε το περίβλημα με λέιζερ χαράκτη της iKier (δεν περιλαμβάνεται στο μοντέλο αναθεώρησής μας), υπάρχει επιπλέον προστασία από τη σκόνη και τη φωτιά μαζί με έναν ανεμιστήρα εξάτμισης για γρήγορη αναπνοή των οσμών και του καπνού. Για να καταγράψετε την πρόοδο, διαθέτει επίσης πολλά παράθυρα προβολής, ώστε να μπορείτε να προστατεύετε τα μάτια σας και να μην χρησιμοποιείτε γυαλιά λέιζερ.

Για όσους χρησιμοποιούν το βασικό πακέτο K1 Pro Max, περιλαμβάνονται γυαλιά λέιζερ, αλλά θα ήταν καλό να αγοράσετε μερικά πιο άνετα γυαλιά OD5+, καθώς τα συμπεριλαμβανόμενα μπορούν να ασκήσουν επιπλέον πίεση στα αυτιά σας, η οποία γίνεται αισθητή μετά από πολλές εργασίες ή παρατεταμένη χρήση .

James Hirtz / MakeUseOf

Με το συμπεριλαμβανόμενο σύστημα υποβοήθησης αέρα, οι πιθανότητες να αναδυθεί φλόγα μειώνονται σημαντικά, ειδικά όταν χρησιμοποιείται κατάλληλα με το καθορισμένο ποσοστό ισχύος λέιζερ. Η iKier συμβουλεύει να διατηρείτε την υποβοήθηση αέρα σε ισχύ 80% ή χαμηλότερη για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της. Εάν εμφανιστεί μια φλόγα κάτω από την κεφαλή του λέιζερ, η ανίχνευση φλόγας θα ενεργοποιηθεί όταν ενεργοποιηθεί. το λέιζερ θα επιστρέψει στην αρχή του και θα ηχήσει συναγερμό.

Εκτός από την προστασία προβολής, το iKier διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες για τον περιορισμό των κινδύνων. Εάν έχει κλίση, το γυροσκόπιο της συσκευής θα ειδοποιήσει τη συσκευή, θα διακόψει τη λειτουργία και θα ενεργοποιήσει τον συναγερμό της. Οι διακόπτες ορίου αποτρέπουν οποιαδήποτε υπέρβαση, επομένως οι νέοι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως κολλήσει η κεφαλή λέιζερ στα πλάγια κατά την προεπισκόπηση του σχεδιασμού τους.

Επιπλέον, η συσκευή διαθέτει κλειδαριά ασφαλείας με φυσικό κλειδί για αποφυγή λειτουργίας.

Χρήση του ελεγκτή οθόνης αφής iKier K1 Pro

James Hirtz / MakeUseOf

Το K1 Pro Max μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από έναν υπολογιστή χάρη στη λειτουργία εκτός σύνδεσης μέσω της οθόνης αφής 4,3 ιντσών. Εισάγοντας μια μονάδα USB με υποστηριζόμενα αρχεία κοπής ή χάραξης, μπορείτε να συνεχίσετε την εργασία μετά από κάποιες μικρές ρυθμίσεις, όπως προσαρμογές εστίασης. Μέχρι να εξασκηθείτε με το αρχείο εκ των προτέρων, συνιστάται να το δοκιμάσετε πρώτα μέσω λογισμικού επιτραπέζιου υπολογιστή, καθώς τα στοιχεία ελέγχου είναι πολύ πιο περιορισμένα για τη λειτουργία εκτός σύνδεσης και δεν διαθέτουν τα πρόσθετα κομμάτια οπτικής αναφοράς.

Η οθόνη αφής προσφέρει ένα βασικό σετ χειριστηρίων με τις περισσότερες εντολές ρύθμισης στα αριστερά, ενώ τα χειριστήρια κίνησης βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Εάν σκοπεύετε να χαράξετε σε αντικείμενα ακανόνιστου μεγέθους, συνιστάται η χρήση του συμπεριλαμβανόμενου μπλοκ σταθερής εστίασης αντί να επιλέξετε αυτόματη εστίαση. Μόλις ξεκινήσετε την εργασία, υπάρχει μια βασική γραμμή διαδικασίας ολοκλήρωσης και ένα μεγάλο κουμπί παύσης ή διακοπής.

  Διορθώστε το πρόγραμμα οδήγησης Microsoft IPP Class δεν προσφέρει χρώμα, μόνο κλίμακα του γκρι

James Hirtz / MakeUseOf

Μπορούν επίσης να γίνουν μικρές προσαρμογές στην ισχύ ή την ταχύτητα της οθόνης κατά τη διαδικασία. Ωστόσο, εάν συναντήσετε κάποιες σημαντικές διαταραχές, είναι πιθανό να πατήσετε το κουμπί λειτουργίας λόγω της έλλειψης κουμπιού διακοπής έκτακτης ανάγκης. Διαφορετικά, η μικρή καθυστέρηση στη διακοπή της εργασίας μέσω της οθόνης αφής απευθείας.

Εάν αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε απώλεια ρεύματος κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας, η επιλογή χάραξης βιογραφικού του K1 Pro Max μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν εργάζεστε εκτός σύνδεσης ή μέσω της εφαρμογής. Θα χρειαστεί απλώς να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κίνηση του χαράκτη ή της επιφάνειας χάραξης, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, για να αποφύγετε οποιοδήποτε λάθος μόλις συνεχίσετε. Επιπλέον, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αυτόματη οικία κατά την εκκίνηση δεν είναι ενεργοποιημένη.

Θέματα λογισμικού και εφαρμογών

James Hirtz / MakeUseOf

Το iKier K1 Pro Max είναι συμβατό είτε με LaserGRBL είτε με Lightburn. Εάν χρησιμοποιείτε macOS, το Lightburn είναι η μόνη σας επιλογή. Ενώ το Lightburn συνοδεύεται από δωρεάν δοκιμή, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια άδεια μετά από αυτήν την περίοδο για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το K1 Pro Max, επομένως λάβετε υπόψη αυτό το κόστος στην απόφασή σας. Η άδεια κοστίζει 60 $ και παρέχει ενημερώσεις για ένα χρόνο (θα συνεχίσει να λειτουργεί μετά από ένα χρόνο, απλά δεν θα λάβετε άλλες ενημερώσεις).

Ενώ η επιλογή του λογισμικού σας εξαρτάται από τις προτιμήσεις και το λειτουργικό σας σύστημα, το Lightburn προσφέρει μια πιο βελτιωμένη και φιλική προς το χρήστη επιλογή για να ρυθμίσετε τις εργασίες σας και να ελέγξετε πολλές από τις δευτερεύουσες λειτουργίες του K1 Pro Max. Θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη εστίαση, το βύθισμα κοπής και τη βοηθητική τοποθέτηση με μερικά απλά βήματα.

Με το Lightburn, μπορείτε να προσαρμόσετε ένα έργο μέσω πολλαπλών τύπων στρωμάτων που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια πολύ πιο περίπλοκη χάραξη με ελάχιστους λόξυγκας. Και με το σύστημα που βασίζεται σε διακόπτη για την ισχύ λέιζερ, μπορείτε εύκολα να ανταλλάξετε ισχύ κατά τη διάρκεια μιας εργασίας πολλαπλών βημάτων που συνδυάζει τη χάραξη και την κοπή.

Μερικές φορές, θα προκύψουν περίεργα σφάλματα σχετικά με τη συνδεσιμότητα ή τη θέση του K1 Pro Max, αλλά αυτά μπορούν συνήθως να επιλυθούν με επανεκκίνηση της συσκευής ή αποστολή του λέιζερ στο σπίτι.

James Hirtz / MakeUseOf

Συνολικά, αν ξοδεύετε τόσα πολλά για το ακριβότερο K1 Pro Max, είναι λογικό να επωφεληθείτε από την ενσωμάτωσή του με το Lightburn. Θα διευκολύνει επίσης την παραγωγή αρχείων για χάραξη εκτός σύνδεσης.

Εάν τολμήσετε να δοκιμάσετε την εφαρμογή smartphone iKier, μπορεί επίσης να προκύψουν προβλήματα συνδεσιμότητας και σφάλματα ανάλογα με το τηλέφωνό σας. Ακόμη και σε ένα νεότερο τηλέφωνο, η αναβάθμιση του συστήματος μέσω της εφαρμογής απέτυχε παρά την εγκατεστημένη σύνδεση. Στην πραγματικότητα δεν μπόρεσα να δοκιμάσω μια εκτύπωση από την εφαρμογή, λόγω ενός σφάλματος που θα εμφανιζόταν στο τελικό στάδιο εξαγωγής πίσω στο K1 Pro Max. Ωστόσο, εντόπισε τη λειτουργία της συσκευής και θα εμφανίζονταν ειδοποιήσεις ειδοποίησης.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες εφαρμογές χάραξης smartphone, υπάρχει μια πολύ ελάχιστη διεπαφή για να εργαστείτε και μια μικρή ποσότητα επεξεργασίας εικόνας επίσης.

Χαρακτική με το iKier K1 Pro Max

James Hirtz / MakeUseOf

Όσον αφορά την ποιότητα, το iKier K1 Pro Max διαθέτει ακρίβεια χάραξης 0,01 mm και προσφέρει μικρό σημείο φωτός ανάλυσης 2K όταν χρησιμοποιείται ισχύς λέιζερ 24W. Ανάλογα με την ενσωμάτωση του λογισμικού σας, οι επιλογές χάραξης εικόνων μπορούν να ρυθμιστούν με ακρίβεια για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και φινίρισμα.

  Έχει το Netflix Jujutsu Kaisen;

Θα χρειαστεί να πειραματιστείτε όταν εργάζεστε για πρώτη φορά με μια εικόνα, καθώς οι πιο σκούρες εικόνες ή αυτές με περισσότερο μαύρο μπορεί να καταλήξουν ως πιο λεπτή ανακούφιση. Δοκιμάστε διαφορετικές προεπιλογές και ρυθμίσεις εικόνας, ειδικά όταν εργάζεστε με διαφορετικά υλικά.

James Hirtz / MakeUseOf

Όταν χρησιμοποιείτε την ισχύ λέιζερ 24W και το λεπτότερο ξύλο, μπορείτε συνήθως να κόψετε το σχέδιό σας χωρίς να μεταβείτε σε ισχύ 48W. Αυτές οι συνδυασμένες εργασίες χάραξης κυμαίνονται συνήθως από είκοσι λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με το επίπεδο λεπτομέρειάς τους.

James Hirtz / MakeUseOf

Κατά την αύξηση του μεγέθους, μια εικόνα 10 x 10 ιντσών με ταχύτητα 1700 mm ανά λεπτό χρειάστηκε το iKier K1 Pro Max περίπου δυόμιση ώρες. Συγκριτικά, μια εικόνα περίπου 11 x 11 ιντσών με παρόμοιο επίπεδο πολυπλοκότητας χρειάστηκε περίπου τρεις ώρες στα 2000 mm ανά λεπτό.

Ισχύς κοπής στο K1 Pro Max

Για να δοκιμάσω την αντοχή κοπής του K1 Pro Max, άντλησα από δύο διαφορετικά μεγέθη σκραπ μαλακής ξυλείας με διαφορετικά πάχη (3/8 ίντσες και 11/16 ίντσες) χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ισχύος λέιζερ 48 W. Εάν σκοπεύετε να κόψετε βαθύτερα από αυτό που συνήθως είναι κατάλληλο για ένα κρεβάτι λέιζερ κηρήθρας, θα θέλετε να σηκώσετε το K1 Pro Max. Τα πόδια του δεν είναι ρυθμιζόμενα, επομένως θα χρειαστεί να σηκώσετε καθένα από τα τέσσερα πόδια με κάτι ίσο σε ύψος, αλλά είναι δυνατό.

James Hirtz / MakeUseOf

Σε πάχος 3/8 ίντσας, μπορούσε να κόψει με 6 περάσματα με 90% ισχύ λέιζερ και ταχύτητα κοπής 900 mm/λεπτό σε ένα κρεβάτι κηρήθρας. Για πάχος 11/16 ιντσών, αυτό έφτασε τα 16 περάσματα με την ίδια ισχύ λέιζερ 90% και ταχύτητα κοπής 900 mm/λεπτό. Στις 16 πάσες, χρειάστηκε λίγη προσπάθεια για να σπρώξει το κομμένο κομμάτι, ενώ στις 20 πάσες, έσκασε μόνο του.

James Hirtz / MakeUseOf

Με την ενσωματωμένη υποστήριξη αέρα, η απανθράκωση μειώθηκε σημαντικά και δεν υπήρχαν φλόγες. Εάν εργάζεστε με τους πιο τυπικούς τύπους και πάχη χειροποίητου ξύλου (μέχρι 3 χιλιοστά μπάλσα ή MDF), το K1 Pro Max μπορεί εύκολα να κόψει, ειδικά με ένα κρεβάτι κηρήθρας.

Πρέπει να αγοράσετε το iKier K1 Pro Max;

James Hirtz / MakeUseOf

Στα 2000 $ περίπου, το iKier K1 Pro Max δεν είναι φθηνό, αλλά γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των λέιζερ διόδου χαμηλότερης ισχύος και των τιμών των μοντέλων CO2. Προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια χάραξης και πρόσθετα χαρακτηριστικά που στοχεύουν στην απλοποίηση τόσο της ρύθμισης όσο και του στυλ εργασίας. Αλλά για όσους δεν είναι ήδη εξοικειωμένοι με το λογισμικό χάραξης και αναζητούν μια απλοποιημένη εμπειρία χρήστη, ορισμένα από τα οφέλη του μπορεί να αποδειχθούν περιττά.

Ωστόσο, εάν θέλετε να τελειοποιήσετε ή να κάνετε μαζική παραγωγή με μεγαλύτερη συχνότητα, οι premium λειτουργίες προσθέτουν επιπλέον ασφάλεια και έλεγχο. Το iKier K1 Pro Max θα προσελκύσει περισσότερο τους έμπειρους χρήστες χαράκτη με λέιζερ ή όσους αναζητούν πιο εκτεταμένες θήκες χρήσης. Υπάρχουν μερικά προβλήματα στη διαδικασία, αλλά το στοιχείο εναλλαγής ισχύος του K1 Pro Max το καθιστά άξιο προσοχής για όσους αναζητούν περισσότερη ευελιξία με το λέιζερ διόδου τους.

iKier K1 Pro Max

Για όσους αναζητούν ένα ισχυρό σύνολο επιλογών από τον χαράκτη λέιζερ τους, το iKier K1 Pro Max προσφέρει λειτουργίες για τον εξορθολογισμό της ροής εργασίας σας. Με μια μητρική πλακέτα 32 bit, μια εναλλασσόμενη ισχύ λέιζερ 24 W ή 48 W και μια περιλαμβανόμενη υποβοήθηση αέρα, υπάρχει μεγάλος έλεγχος όταν επιλέγετε τον καλύτερο τρόπο προσέγγισης μιας εργασίας χάραξης ή λέιζερ. Για τη βέλτιστη τοποθέτηση των πάντων, το K1 Pro Max προσφέρει επίσης μηχανοκίνητο άξονα Z, υπέρυθρη διασταύρωση θέσης και δυνατότητα αυτόματης εστίασης. Τα γραμμικά ρουλεμάν υποστηρίζουν επίσης μεγαλύτερες ταχύτητες χάραξης, με το iKier K1 Pro Max να φτάνει έως και τα 900 mm/s. Επιπλέον, το iKier προσφέρει μια ποικιλία χαρακτηριστικών ασφαλείας γύρω από την κλειδαριά ασφαλείας, το γυροσκόπιο, τους οριακούς διακόπτες και την ανίχνευση φλόγας.