Δεν υπάρχουν ιδέες αλλά θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση; Το AI είναι εδώ για να βοηθήσει!

Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση αλλά δεν έχετε συγκεκριμένες επιχειρηματικές ιδέες; Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) όπως το Google Bard και το ChatGPT είναι εδώ για να σας βοηθήσουν.

Στον σημερινό συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο, η τεχνητή νοημοσύνη έχει αναδειχθεί ως το βασικό εργαλείο για τη δημιουργία ζωντανών ιδεών και γνώσεων. Δεν έχει σημασία αν είστε έμπειρος επιχειρηματίας ή μόλις ξεκινάτε το επαγγελματικό σας ταξίδι — αν γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο AI, μπορείτε να ξεκλειδώσετε έναν κόσμο δυνατοτήτων για έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες.

Δεδομένου ότι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης έχουν πρόσβαση σε μοντέλα μηχανικής μάθησης και μια τεράστια βάση γνώσεων, μπορούν να προτείνουν τις πιο πιθανές επιχειρηματικές ιδέες. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε διάφορους τρόπους δημιουργίας επιχειρηματικών ιδεών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης AI.

Αξιοποιήστε τις δεξιότητές σας για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση

Είναι το ταλέντο σας ή το αποδεδειγμένο ιστορικό σας ικανό να αποτελέσει τα θεμέλια για μια κερδοφόρα επιχείρηση; Εξετάστε τις καθημερινές σας ευθύνες και δραστηριότητες εκτός εργασίας και εξερευνήστε τρόπους να εφαρμόσετε αυτές τις δεξιότητες για να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση.

Για παράδειγμα, οι δεξιότητές σας στο γραφείο θα μπορούσαν να σας επιτρέψουν να ξεκινήσετε μια συμβουλευτική επιχείρηση ή οι δεξιότητές σας στο σπίτι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την έναρξη μιας υπηρεσίας περιπάτου με σκύλους. Για να ανακαλύψετε μια εφικτή επιχειρηματική ιδέα, θέστε τις ερωτήσεις, «Ποιες εμπορεύσιμες δεξιότητες και εμπειρία διαθέτω; Θα πληρώσουν εύκολα οι άνθρωποι για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μου;»

Εάν έχετε κάποια ή μερικές από τις ακόλουθες δεξιότητες, μπορείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση αξιοποιώντας αυτές τις δεξιότητες:

 • Επικοινωνία μέσω τηλεφώνου, συνομιλίας ή email
 • Πείθοντας τους πελάτες να αγοράσουν προϊόντα ή υπηρεσίες
 • Οδηγήστε επαγγελματίες από διαφορετικά ρεύματα για την ολοκλήρωση έργων
 • Επιλύστε επιχειρηματικά προβλήματα χρησιμοποιώντας επιχειρηματικές εφαρμογές και εργαλεία
 • Αναπτύξτε λογισμικό, εφαρμογή για κινητά ή ιστότοπους
 • Δικτύωση με ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 • Δημιουργήστε περιεχόμενο όπως επεξηγηματικά βίντεο, άρθρα, infographics κ.λπ.
 • Τήρηση λογαριασμών και φορολογική κατάθεση

Λάβετε επιχειρηματικές ιδέες από διαδικτυακά φόρουμ

Υπάρχουν διάφορα διαδικτυακά φόρουμ για επιχειρηματίες, επαγγελματίες και ειδικούς σε τεχνικές δεξιότητες. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό σε αυτά τα φόρουμ και να αλληλεπιδράσετε με έμπειρα μέλη για επιχειρηματικές ιδέες. Ο καλύτερος τρόπος είναι να δημιουργήσετε ένα νήμα ερωτήσεων όπως “Πώς μπορώ να ξεκινήσω μια μικρή εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ για να εξυπηρετήσω τις τοπικές επιχειρήσεις;” Βρείτε παρακάτω μια λίστα με τα φόρουμ που πρέπει να επισκεφτείτε:

  Τα 10 καλύτερα Selfie Ring Lights για δημιουργούς περιεχομένου το 2023

#1. Reddit

Το Reddit είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για την εύρεση προτάσεων επιχειρηματικών ιδεών. Υπάρχουν πολλές κοινότητες με επίκεντρο τις επιχειρήσεις στο Reddit στις οποίες μπορείτε να εγγραφείτε για να δημοσιεύετε ερωτήσεις ή να διαβάζετε ήδη δημοσιευμένα θέματα του Reddit. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τα θέματα Επιχειρήσεις, Οικονομικά και Οικονομικά στο Reddit για να διαβάσετε τις πιο δημοφιλείς αναρτήσεις.

#2. Quora

Το Quora είναι ένα αξιόπιστο διαδικτυακό φόρουμ για την υποβολή ερωτήσεων σχετικά με επιχειρηματικές ιδέες ή την επικύρωση επιχειρηματικών ιδεών. Μπορείτε απλώς να πληκτρολογήσετε “Επιχειρηματικές Ιδέες” στο πεδίο Αναζήτηση του Quora για να ανακαλύψετε υπάρχουσες ερωτήσεις και απαντήσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα ερώτηση εάν δεν είναι ήδη εκεί.

#3. Startups.com

Το Startups.com είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα για εσάς εάν θέλετε να ξεκινήσετε μια startup επιχείρηση, να επικυρώσετε το προϊόν ή την υπηρεσία της επιχείρησης, να συγκεντρώσετε κεφάλαια εκκίνησης και πολλά άλλα. Οι επιχειρηματίες επισκέπτονται αυτήν την πλατφόρμα για εκπαίδευση σε θέματα επιχειρήσεων, για να μάθουν να σχεδιάζουν το μοντέλο startup, να δικτυωθούν με μέντορες startup, να αποκτήσουν νέους πελάτες, να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό κ.λπ.

#4. Small-Business-Forum.net

Το Small-Business-Forum.net είναι μια διαδικτυακή κοινότητα αφιερωμένη στην υποστήριξη και τη σύνδεση ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων. Χρησιμεύει ως φόρουμ για τους επιχειρηματίες για να ανταλλάσσουν ιδέες, να αναζητούν συμβουλές και να δικτυώνονται με άτομα που έχουν την ίδια γνώμη.

Εάν είστε όντως πρόθυμοι να αφήσετε άλλους να προτείνουν πιθανές επιχειρηματικές ιδέες, μην ξεχνάτε τους φίλους, τους συναδέλφους ή τους γείτονές σας που ξεκίνησαν επίσης μια επιχείρηση και είναι πλέον επιτυχημένοι.

Δοκιμάστε το AI For Business Ideas

Τα εγγενή προβλήματα όλων των παραπάνω πηγών για τη δημιουργία έγκυρων επιχειρηματικών ιδεών περιγράφονται παρακάτω:

 • Αυτές οι πηγές έχουν περιορισμένες γνώσεις για να σας προτείνουν αρκετές γόνιμες επιχειρηματικές ιδέες.
 • Μερικά από τα φόρουμ ή τις διαδικτυακές υπηρεσίες επιχειρηματικής ιδέας και προγραμματισμού θα σας ζητήσουν μια βαριά χρέωση προτού αποκαλύψουν αυτές τις ιδέες.
 • Οι περισσότερες από αυτές τις πλατφόρμες και πηγές δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ανάλυση τάσεων και χάσματος αγοράς.
 • Μερικές ιδέες που παίρνετε έχουν ήδη γίνει υπερβολική εκμετάλλευση από άλλους επιχειρηματίες.
 • Για να ξεπεράσετε αυτά τα γνωστά και πολλά άλλα άγνωστα προβλήματα των κοινών πηγών επιχειρηματικών ιδεών, θα μπορούσατε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Τα εργαλεία AI μπορούν να έχουν πρόσβαση στο μοντέλο και τη βάση δεδομένων AI/ML για να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ιδέες με μεγάλες δυνατότητες εσόδων, εάν εκτελεστούν με τον σωστό τρόπο. Επίσης, ορισμένα από τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να εκτελούν υβριδικές αναζητήσεις χρησιμοποιώντας το δημόσιο Διαδίκτυο και τις εσωτερικές βάσεις δεδομένων για να περιγράψουν μοναδικές επιχειρηματικές ιδέες.

    6 Drupal Security Scanner για εύρεση ευπαθών σημείων

  Κοινές επιχειρηματικές ιδέες από AI

  Προτού μπορέσετε να αναζητήσετε νέες επιχειρηματικές ιδέες που ταιριάζουν με το σύνολο των δεξιοτήτων σας, ρίξτε μια ματιά στις ακόλουθες κοινές επιχειρηματικές ιδέες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT και το Google Bard για να μάθετε πώς να προχωρήσετε με την ιδέα.

  Σύμφωνα με το ChatGPT και το Google Bard, οι παρακάτω είναι οι τάσεις και κοινές επιχειρηματικές ιδέες που μπορείτε να εξερευνήσετε:

  • Ξεκινώντας ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου στο Amazon ή στο Shopify
  • Αναπτύξτε εφαρμογές για κινητά για ψυχαγωγία, παιχνίδια, εργασία ή παραγωγικότητα
  • Δημιουργία εταιρείας ψηφιακού μάρκετινγκ για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις με SEO, SEM, διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Google Ads, Facebook Ads κ.λπ.
  • Ξεκινήστε μια υπηρεσία συνδρομητικής θυρίδας για να παραδίδετε επιμελημένα κουτιά με γκουρμέ τρόφιμα, προϊόντα μόδας και ομορφιάς και προμήθειες γυμναστικής
  • Γίνε προπονητής ζωής
  • Δημιουργήστε διαδικτυακά μαθήματα για να τα πουλήσετε σε μαθητές
  • Εικονικό πρακτορείο βοηθού που προσφέρει ηλεκτρονική τεχνική υποστήριξη, βοήθεια μάρκετινγκ και διοικητική υποστήριξη σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις
  • Δημιουργήστε μια υπηρεσία προγραμματισμού εκδηλώσεων για να προγραμματίσετε δημόσιες εκδηλώσεις, εταιρικές εκδηλώσεις, γάμους, γιορτές γενεθλίων κ.λπ.
  • Αναπτύξτε μια εφαρμογή για τη συγκέντρωση των τοπικών εστιατορίων και του προσωπικού παράδοσης για να δημιουργήσετε μια cloud κουζίνα και να ξεκινήσετε την παράδοση τροφίμων
  • Συνεργαστείτε με δημιουργικούς επαγγελματίες για να δημιουργήσετε ψηφιακό περιεχόμενο όπως άρθρα, γραφικά, διανυσματικές εικόνες, βίντεο κ.λπ., για ιστότοπους και εφαρμογές
  • Γίνετε ένας επηρεαστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εγγραφείτε στο μάρκετινγκ θυγατρικών με πολλές επωνυμίες και κερδίστε προμήθειες συνεργατών
  • Ξεκινήστε να πουλάτε λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιστότοπους, βίντεο YouTube, Facebook Live κ.λπ. και κερδίστε προμήθεια πωλητή από μεγάλες εταιρείες ηλιακής ενέργειας
  • Ξεκινήστε μια επιχείρηση dropshipping
  • Ξεκινήστε ένα πρακτορείο υπηρεσιών φροντίδας κατοικίδιων για να βγάλετε βόλτα σκύλους, να περιποιηθείτε κατοικίδια ζώα κ.λπ.

  Δείτε παρακάτω πώς δημιούργησα όλες αυτές τις προσοδοφόρες επιχειρηματικές ιδέες στο ChatGPT:

  Αφού εγγραφείτε στο ChatGPT χρησιμοποιώντας το email σας, κάντε κλικ στο κουμπί Νέα συνομιλία και εισαγάγετε το ακόλουθο ερώτημα:

  Καταγράψτε κοινές επιχειρηματικές ιδέες που μπορούν να αποφέρουν καλύτερα έσοδα και έχουν πιθανή εμβέλεια στην αγορά.

  Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο ίδιο περιεχόμενο ChatGPT κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο: Αποτέλεσμα αναζήτησης ChatGPT

  Εδώ είναι τι δημιούργησε το Google Bard AI όταν έκανα στο εργαλείο AI την ίδια ερώτηση όπως αναφέρθηκε παραπάνω:

  Χρήση εργαλείων AI για την περιγραφή του προγραμματισμού επιχειρηματικής ιδέας

  Τώρα, αφού έχετε διαβάσει τις παραπάνω κοινές επιχειρηματικές ιδέες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσετε περισσότερες λεπτομέρειες μιας επιλεγμένης επιχειρηματικής ιδέας. Για παράδειγμα, είστε δημιουργός περιεχομένου και δημοφιλές άτομο μεταξύ των φίλων και των οπαδών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Ποιο εργαλείο BI να επιλέξετε;

  Μια εξαιρετική ιδέα παθητικού εισοδήματος για εσάς είναι να ξεκινήσετε την προώθηση προϊόντων στο διαδίκτυο και να κερδίσετε προμήθειες συνεργατών. Μια εξαιρετική πλατφόρμα είναι η Amazon Associates. Εάν δεν ξέρετε πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να αρχίσετε να κερδίζετε προμήθειες συνεργατών στο Amazon Associates, μπορείτε να ρωτήσετε το ChatGPT ή το Google Bard.

  Ρώτησα την ακόλουθη ερώτηση στο ChatGPT και εδώ είναι η απάντηση. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο εδώ: Αποτέλεσμα αναζήτησης ChatGPT

  Πώς να δημιουργήσω τον λογαριασμό μου στο Amazon Associates και να αρχίσω να κερδίζω προμήθειες.

  Ομοίως, το Google Bard μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην επεξεργασία μιας επιχειρηματικής ιδέας, πώς να σχεδιάσετε τα επόμενα βήματα και να γίνετε επιτυχημένος ιδιοκτήτης startup. Για παράδειγμα, μπορείτε να του κάνετε τις ακόλουθες ερωτήσεις και να δείτε τι δημιουργεί:

  Πώς μπορώ να ξεκινήσω μια επιχείρηση υπηρεσιών φροντίδας κατοικίδιων ζώων;

  Επεξεργαστείτε τις προτροπές σας

  Όταν κάνετε ερωτήσεις στο ChatGPT ή στον Bard σχετικά με τη δημιουργία μιας επιχείρησης, μπορείτε να ενισχύσετε τις προτροπές σας ρωτώντας τα ακόλουθα μέσα στην ίδια ερώτηση:

  • Δημιουργήστε έναν οδηγό βήμα προς βήμα
  • Συμπεριλάβετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο
  • Αναφέρετε τις νομικές απαιτήσεις
  • Κατάλογος προμηθειών, εξοπλισμού και λογισμικού
  • Πώς να χειριστείτε τη στελέχωση
  • Ποια πρέπει να είναι η στρατηγική μάρκετινγκ
  • Αναφέρετε τα βήματα για τη διαχείριση και τη λογιστική

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT για να δημιουργήσετε επιχειρηματικές ιδέες

  #1. Δημιουργία επιχείρησης επισκευής HVAC

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη προτροπή:

  Δείτε τι παράγει το ChatGPT ως οδηγός βήμα προς βήμα:

  Αποκτήστε πρόσβαση στη συνομιλία AI εδώ: Αποτέλεσμα αναζήτησης ChatGPT

  #2. Δημιουργία επιχείρησης εκδόσεων Ιστού

  Χρησιμοποιήστε αυτήν την προτροπή για να ρωτήσετε το ChatGPT πώς να ξεκινήσετε με την επιχείρηση:

  Βρείτε παρακάτω μια εξήγηση του εργαλείου AI:

  Αποκτήστε πρόσβαση στη συνομιλία AI εδώ: Αποτέλεσμα αναζήτησης ChatGPT

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Bard για να δημιουργήσετε επιχειρηματικές ιδέες

  #1. Δημιουργία επιχείρησης SaaS

  Θα πρέπει να εισαγάγετε την ακόλουθη ερώτηση στο πεδίο προτροπής Google Bard:

  Βρείτε παρακάτω έναν οδηγό βήμα προς βήμα που δημιουργήθηκε από το Google Bard για τη δεδομένη προτροπή:

  #2. Ρύθμιση ενός Online Custom Printing Agency

  Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητα και τις τεχνολογικές σας δεξιότητες δημιουργώντας μια ηλεκτρονική επιχείρηση προσαρμοσμένης εκτύπωσης, χρησιμοποιήστε αυτήν την προτροπή για να λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με το Google Bard:

  Ακολουθεί μια ματιά στις οδηγίες βήμα προς βήμα που παράγεται από το Google Bard:

  συμπέρασμα

  Ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια πλήρως λειτουργική εκκίνηση από τη φάση του ιδεασμού έως την έναρξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ωστόσο, πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας δεξιότητες και διαδικτυακή έρευνα για να επικυρώσετε τα βήματα που προτείνονται από ένα AI.

  Αυτά τα AI βρίσκονται ακόμη στα πρώτα στάδια ανάπτυξής τους. Επίσης, η βάση γνώσεων στην οποία εκπαιδεύτηκαν οι AI δεν είναι πάντα ενημερωμένη. Αλλά μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε αυτά τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσετε τόνους ιδεών, προγραμματισμού κ.λπ.

  Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για τα καλύτερα εργαλεία AI για τη βελτίωση της παραγωγικότητας για πολυάσχολους επαγγελματίες