Δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο Mac σας; Δοκιμάστε αυτές τις 4 συμβουλές

Δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο Mac σας λόγω ξεχασμένου κωδικού πρόσβασης λογαριασμού ή για άλλους λόγους; Μην πανικοβάλλεστε; μπορείτε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στο Mac σας ακόμα κι αν είστε κλειδωμένοι, και θα σας καθοδηγήσουμε στις επιλογές σας.

1. Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης σύνδεσης Mac με το Apple ID σας

Εάν έχετε συνδέσει το Apple ID σας με τον λογαριασμό χρήστη του Mac σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple ID σας για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του Mac σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 • Κάντε κλικ στο ερωτηματικό (?) δίπλα στο πεδίο κωδικού πρόσβασης στην οθόνη σύνδεσης.
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Επαναφορά χρησιμοποιώντας το Apple ID σας.
 • Στο αναδυόμενο παράθυρο, εισαγάγετε το email και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Apple ID.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης σύνδεσης του Mac σας.
 • Ωστόσο, εάν δεν βλέπετε το ερωτηματικό δίπλα στο παράθυρο κωδικού πρόσβασης, πατήστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι να τερματιστεί η λειτουργία του Mac σας. Επανεκκινήστε το μηχάνημά σας και ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα.

    Πώς να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας LXDE

  Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης σύνδεσης με το Apple ID σας εκκινώντας το Mac σας σε λειτουργία ανάκτησης. Δείτε πώς να το κάνετε:

 • Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη επιλογών εκκίνησης.
 • Επιλέξτε Επιλογές και κάντε κλικ στο Συνέχεια.
 • Κάντε κλικ στο Ξεχάσατε όλους τους κωδικούς πρόσβασης; στο παράθυρο σύνδεσης.
 • Εισαγάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες και ακολουθήστε τις οδηγίες για να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
 • Εάν δεν θυμάστε ούτε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στον οδηγό μας για την επαναφορά του Apple ID σας για βοήθεια.

  2. Χρησιμοποιήστε άλλον λογαριασμό διαχειριστή

  Είστε τυχεροί αν είχατε προηγουμένως δημιουργήσει άλλον λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή στο Mac σας. Επειδή τώρα, μπορείτε απλά να συνδεθείτε σε αυτόν τον λογαριασμό διαχειριστή και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό στον οποίο προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος και μεταβείτε στο Users & Groups.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Πληροφορίες (i) δίπλα στον λογαριασμό στον οποίο θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση.
 • Κάντε κλικ στην Επαναφορά στην ενότητα Κωδικός πρόσβασης του υποπαραθύρου.
 • Εισαγάγετε τον νέο κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στην Επαναφορά κωδικού πρόσβασης.
 •   Τι συμβαίνει εάν μια ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων καταρρεύσει;

  Τώρα, αποσυνδεθείτε από αυτόν τον λογαριασμό και συνδεθείτε ξανά στον κύριο λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας τον νέο σας κωδικό πρόσβασης.

  3. Εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία

  Η ασφαλής λειτουργία είναι μια διαγνωστική λειτουργία που σας βοηθά να προσδιορίσετε εάν ένα πρόβλημα λογισμικού ή το Mac σας ευθύνεται για ένα πρόβλημα εκκίνησης στο Mac σας. Ωστόσο, η ασφαλής λειτουργία απαιτεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

  Επομένως, δεν θα σας βοηθήσει εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασής σας. χρησιμοποιήστε το μόνο όταν είστε βέβαιοι ότι μια εφαρμογή τρίτου μέρους σας εμποδίζει να συνδεθείτε κανονικά. Ο οδηγός μας για την εκκίνηση του Mac σας σε ασφαλή λειτουργία σάς καθοδηγεί σε όλη τη διαδικασία, ανεξάρτητα από το εάν το Mac σας τροφοδοτείται από πυρίτιο Intel ή Apple.

  Ενώ βρίσκεστε σε ασφαλή λειτουργία, θα πρέπει να αφαιρέσετε αμφισβητήσιμα στοιχεία εκκίνησης στο Mac σας και να δείτε εάν μπορείτε να συνδεθείτε κανονικά στη συνέχεια.

  4. Δοκιμάστε ένα άλλο πληκτρολόγιο

  Μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας εάν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο Mac σας λόγω λανθασμένου κωδικού πρόσβασης. Ωστόσο, εάν είστε βέβαιοι ότι εισάγετε τον σωστό κωδικό πρόσβασης, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζεται ως λάθος κωδικός πρόσβασης, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι η εισαγωγή του πληκτρολογίου σας.

    Πώς να βρείτε επαφές στη νέα διεπαφή ιστού του Gmail

  Μπορείτε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε από τις παρακάτω λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε την είσοδο πληκτρολογίου του Mac σας:

  • Κάντε επανεκκίνηση του Mac σας.
  • Καθαρίστε το πληκτρολόγιό σας.
  • Επιβεβαιώστε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή διάταξη πληκτρολογίου.
  • Ως τελευταία λύση, δοκιμάστε ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο.

  5. Επαναφέρετε εργοστασιακά το Mac σας και εγκαταστήστε ξανά το macOS

  Οι παρεμβολές κακόβουλου λογισμικού και οι εφαρμογές τρίτων είναι οι συνήθεις ένοχοι που καθιστούν αδύνατη τη σύνδεση στο Mac σας. Τέτοιες περιπτώσεις απαιτούν πιο δραματικό μέτρο. Μπορείτε να δοκιμάσετε μια επισκευή λογισμικού εγκαθιστώντας ξανά το macOS χωρίς απώλεια δεδομένων και αν αυτό δεν λειτουργήσει, τότε θα χρειαστεί επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του Mac σας.

  Αν και η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και η επανεγκατάσταση του macOS σας θα αφήσουν το Mac σας ως νέο, υπάρχει μια κρίσιμη διαφορά. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων επιτρέπει την πλήρη μορφοποίηση του Mac σας διαγράφοντας τα πάντα από τη μονάδα αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων όλων των δεδομένων χρήστη, των αρχείων και των εφαρμογών. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας πριν προχωρήσετε.

  Το να ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης του Mac σας δεν σημαίνει ότι τελείωσε το παιχνίδι

  Η μη πρόσβαση στο Mac σας μπορεί να διαταράξει τη ροή εργασίας σας. Ευτυχώς, μπορείτε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε από αυτές τις συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για να επιλύσετε το πρόβλημα.

  Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε στο Mac σας αφού δοκιμάσετε όλες αυτές τις πιθανές διορθώσεις, μπορείτε να λάβετε βοήθεια από ειδικούς επικοινωνώντας με την Υποστήριξη της Apple ή πηγαίνοντας το μηχάνημά σας σε ένα Apple Store.