Δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας ως JPEG ή PNG στο Photoshop; Δοκιμάστε αυτές τις 5 επιδιορθώσεις

Για πολλούς ανθρώπους, το Adobe Photoshop είναι το αγαπημένο τους λογισμικό όταν πρόκειται για επεξεργασία εικόνας. Τα εργαλεία επεξεργασίας και οι προεπιλογές στυλ το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για σχεδιασμό ιστοσελίδων, γραφιστική, ψηφιακή τέχνη και πολλά άλλα. Αλλά αν το Photoshop δεν μπορεί να αποθηκεύσει τα αρχεία σας ως JPEG ή PNG, δεν υπάρχει τρόπος να τα μοιραστείτε με άλλα άτομα. Και μπορεί να χάσετε όλη την πρόοδό σας.

Εάν αυτό έχει συμβεί σε εσάς, συνεχίστε να διαβάζετε για να διορθώσετε το πρόβλημα σε χρόνο μηδέν.

1. Αλλάξτε τη λειτουργία χρώματος

Υπάρχει περίπτωση το Photoshop να μην σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε το αρχείο σας ως JPEG ή PNG εάν έχετε ορίσει λάθος λειτουργία χρώματος. Για παράδειγμα, η λειτουργία χρώματος πολλαπλών καναλιών έχει σχεδιαστεί για εξειδικευμένη εκτύπωση και έχει περισσότερα δεδομένα από ένα αρχείο PNG.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα έχετε πρόβλημα με την αποθήκευση των εικόνων σας στο Photoshop, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία RGB Color. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το μενού Εικόνα και κατευθυνθείτε στη Λειτουργία. Εκεί, επιλέξτε Χρώμα RGB.

  Πώς να κάνετε ping σε ένα iPhone

Τώρα, θα πρέπει να μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο ως JPEG ή PNG. Εάν εξάγετε συχνά τα σχέδιά σας ως αρχεία JPEG, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εύκολης εξαγωγής JPEG από τα αρχεία Photoshop σας χρησιμοποιώντας το Adobe Bridge.

2. Ελέγξτε το κανάλι Bit

Εάν έχετε ορίσει τη λειτουργία χρώματος σε RGB, αλλά εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο ως JPEG ή PNG, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στην τιμή του βάθους bit.

Η τιμή βάθους bit δείχνει πόσα δεδομένα αποθηκεύονται σε κάθε κανάλι χρώματος, καθορίζοντας την ποιότητα της εικόνας. Ωστόσο, εάν η τιμή είναι πολύ υψηλή, η εικόνα σας μπορεί να είναι πολύ μεγάλη για να αποθηκευτεί το Photoshop.

Για να αλλάξετε την τιμή του βάθους bit, ανοίξτε το μενού Εικόνα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Mode και επιλέξτε μία από τις χαμηλότερες τιμές. Για να αποθηκεύσετε την εργασία σας ως PNG, θα πρέπει να επιλέξετε την επιλογή 8 Bits/Κανάλι ή 16 Bits/κανάλι. Άλλες μορφές, όπως το JPEG, υποστηρίζουν επίσης 32 Bits/Κανάλι, εφόσον το αρχείο Photoshop δεν είναι πολύ μεγάλο για αποθήκευση.

  Λάβετε μια ειδοποίηση όταν ένα παιχνίδι Nintendo Switch είναι σε προσφορά

Η εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών τιμών βάθους bit καθώς εργάζεστε σε ένα σχέδιο θα αλλάξει ελαφρώς την εικόνα σας, επομένως είναι καλύτερο να επιλέξετε τη σωστή τιμή βάθους bit στην αρχή του έργου.

3. Αλλάξτε την Ανάλυση εικόνας

Όπως αναφέραμε, το Photoshop μπορεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την αποθήκευση των εικόνων σας εάν το μέγεθος του αρχείου είναι πολύ μεγάλο. Ένας γρήγορος τρόπος για να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου είναι να αλλάξετε την ανάλυση της εικόνας.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το μενού Εικόνα και επιλέξτε Μέγεθος εικόνας. Στο αναδυόμενο παράθυρο, μπορείτε να δείτε το τρέχον μέγεθος. Επεξεργαστείτε την τιμή στο πεδίο Ανάλυση για να μειώσετε το μέγεθος.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι μια επιλογή εάν θέλετε να εξαγάγετε μια εικόνα υψηλής ποιότητας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσατε να διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο τα επίπεδα και τα γραφικά στοιχεία που δεν χρειάζεστε πλέον.

4. Αποθηκεύστε πρώτα το Αρχείο ως PSD

Οι νεότερες εκδόσεις του Photoshop δεν θα σας επιτρέψουν να αποθηκεύσετε ως JPEG ή PNG εάν δεν έχετε αποθηκεύσει πρώτα ως PSD. Αυτός είναι ο τρόπος του Photoshop για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε το επεξεργάσιμο αρχείο σε περίπτωση που ο υπολογιστής σας τερματιστεί ξαφνικά ή συμβεί κάτι άλλο.

  5 τρόποι για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Nintendo Wii 51330

Έτσι, πριν εξάγετε την εργασία σας, πατήστε Ctrl + Shift + S ή Command + Shift + S και αποθηκεύστε το αρχείο ως PSD. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία Γρήγορης εξαγωγής του Photoshop, ώστε να μην χρειάζεται να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις για κάθε αρχείο που εξάγετε.

5. Επαναφέρετε τις Προτιμήσεις Photoshop

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο σας ως JPEG ή PNG στο Photoshop, υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίζετε λανθασμένες ρυθμίσεις. Εάν δεν έχετε το χρόνο να βρείτε αυτό που σας δημιουργεί προβλήματα, θα πρέπει να επαναφέρετε όλες τις προτιμήσεις.

Ανοίξτε το μενού Επεξεργασία και μεταβείτε στις Προτιμήσεις > Γενικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε Control + K στα Windows ή Command + K σε Mac. Στο παράθυρο Προτιμήσεις, κάντε κλικ στο κουμπί Reset Preferences on Quit και επιβεβαιώστε την ενέργεια.

Μόλις επανεκκινήσετε το Photoshop, οι προτιμήσεις και οι ρυθμίσεις θα οριστούν στις προεπιλεγμένες τιμές τους.

Συνεχίστε την αποθήκευση των αρχείων σας Photoshop ως JPEG ή PNG

Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι λύσεις σας βοήθησαν να διορθώσετε την αδυναμία του Photoshop να αποθηκεύσει τα αρχεία σας ως JPEG ή PNG. Αν και αυτές μπορεί να είναι οι πιο κοινές μορφές, το Photoshop έχει περισσότερες επιλογές για να σας βοηθήσει να αποθηκεύετε εικόνες υψηλής ποιότητας κάθε φορά.