Δείτε πώς και γιατί πρέπει να τα απενεργοποιήσετε

Βασικά Takeaways

 • Το X (πρώην Twitter) έχει ενεργοποιήσει τις κλήσεις ήχου και βίντεο από προεπιλογή για όλους τους χρήστες, αλλά αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί τροποποιώντας ορισμένες ρυθμίσεις.
 • Όλοι οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν κλήσεις στο X, ανεξάρτητα από το αν είναι συνδρομητές στο X Premium.
 • Για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα κλήσης του X, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις στην καρτέλα Άμεσα μηνύματα στην εφαρμογή για κινητά.
 • Όποιος διατηρεί ενεργοποιημένη τη δυνατότητα κλήσης θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά τα σχετικά ζητήματα ασφάλειας και απορρήτου.

Το X (πρώην Twitter) έχει κάνει τις κλήσεις ήχου και βίντεο διαθέσιμες σε όλους. Ωστόσο, δεδομένου ότι η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να την απενεργοποιήσετε και ορισμένες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της κλήσης στο X. Και αυτό ισχύει είτε είστε χαρούμενοι που πραγματοποιείτε και λαμβάνετε κλήσεις στο X είτε όχι.

Η κλήση ήχου και βίντεο στο X είναι πλέον ενεργοποιημένη από προεπιλογή

Οι κλήσεις ήχου και βίντεο, οι οποίες προηγουμένως περιορίζονταν σε χρήστες X Premium, έχουν πλέον ανοιχτεί σε όλους τους χρήστες και έχουν ενεργοποιηθεί από προεπιλογή σε όλους τους λογαριασμούς X. Αυτή η αλλαγή έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου 2024, με τον X να την ανακοινώνει σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα (όπως φαίνεται παρακάτω).

Ο X πρόσθεσε δυνατότητες κλήσεων ήχου και βίντεο στην πλατφόρμα στο iOS τον Οκτώβριο του 2023 και στο Android τον Ιανουάριο του 2024. Ωστόσο, ενώ όλοι μπορούσαν να λάβουν κλήσεις, μόνο οι συνδρομητές X Premium μπορούσαν να πραγματοποιήσουν κλήσεις. Πλέον, όλοι μπορούν να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν κλήσεις, ανεξάρτητα από το αν πληρώνουν για το προνόμιο χρήσης του X.

  Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PDF σε PowerPoint

Το άνοιγμα της δυνατότητας κλήσης σε όλους ακούγεται σαν μια θετική κίνηση. Ωστόσο, η ενεργοποίηση του από προεπιλογή σημαίνει ότι θα μπορούσατε πλέον να λαμβάνετε μια κλήση χωρίς να τη θέλετε—ή ακόμη και να γνωρίζετε ότι έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία.

Πώς λειτουργούν οι κλήσεις ήχου και βίντεο στο X

Η λειτουργία κλήσης του X είναι κάπως μπερδεμένη. Είναι δύσκολο να καταλάβετε ποιον μπορείτε να καλέσετε και ποιος μπορεί να σας καλέσει, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σας βοηθήσουμε να το καταλάβετε. Η βασική προϋπόθεση είναι ότι όλοι οι λογαριασμοί μπορούν να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν κλήσεις. Ωστόσο, ποιος μπορείτε να καλέσετε και ποιος μπορεί να σας καλέσει εξαρτάται από τις ρυθμίσεις και των δύο μερών.

Από προεπιλογή, μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις από οποιονδήποτε ακολουθείτε ή έχετε στο βιβλίο διευθύνσεών σας (εάν έχετε δώσει στον X πρόσβαση στη λίστα επαφών σας). Αλλά μπορείτε να το αλλάξετε αυτό στις ρυθμίσεις των Άμεσων μηνυμάτων επιλέγοντας το εικονίδιο Cog στην επάνω δεξιά γωνία της καρτέλας Άμεσα μηνύματα.

Εδώ, θα βρείτε την επιλογή να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις κλήσεις ήχου και βίντεο, καθώς και πλαίσια ελέγχου για τις ομάδες ατόμων που χαίρεστε να σας καλούν. Υπάρχει επίσης ένα πλαίσιο ελέγχου για το Βελτιωμένο απόρρητο κλήσεων, το οποίο πρέπει να ενεργοποιήσετε για να «αποφύγετε την αποκάλυψη της διεύθυνσης IP σας στην επαφή σας κατά τη διάρκεια της κλήσης».

Για να καλέσετε κάποιον, πατήστε την καρτέλα Μηνύματα στην κάτω δεξιά γωνία της εφαρμογής, επιλέξτε ποιον θέλετε να καλέσετε και, στη συνέχεια, πατήστε είτε το εικονίδιο Κάμερα (για βιντεοκλήση) είτε το εικονίδιο Τηλέφωνο (για κλήση ήχου). Θα δείτε την επιλογή να καλέσετε κάποιον μόνο εάν σας έχει στείλει τουλάχιστον ένα DM.

  8 Το καλύτερο λογισμικό UEM για να βελτιστοποιήσετε τη διαχείριση πληροφορικής σας

Για να λάβετε μια κλήση, πρέπει να αποδεχτείτε όταν δείτε την ειδοποίηση ότι κάποιος σας καλεί. Ανατρέξτε στον οδηγό μας για τη διόρθωση των ειδοποιήσεων Android που λείπουν εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία κλήσης του X

Καθώς η δυνατότητα κλήσης του X είναι πλέον ενεργοποιημένη από προεπιλογή, εάν θέλετε να εξαιρεθείτε, πρέπει να το κάνετε μη αυτόματα:

 • Ανοίξτε το X στο τηλέφωνό σας και πατήστε την καρτέλα Μηνύματα κάτω δεξιά.
 • Στο επόμενο παράθυρο, όπου μπορείτε να δείτε τις συνομιλίες σας με DM, πατήστε το γρανάζι Ρυθμίσεις επάνω δεξιά.
 • Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε πλήρως τις κλήσεις ήχου και βίντεο, ορίστε το ρυθμιστικό δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση κλήσεων ήχου και βίντεο στα αριστερά.
 • Εάν θέλετε να διατηρήσετε ενεργοποιημένες τις κλήσεις ήχου και βίντεο, αλλά να περιορίσετε ποιος μπορεί να σας καλεί, επιλέξτε και καταργήστε την επιλογή των πλαισίων στην ενότητα Επιτρέπονται οι κλήσεις ήχου και βίντεο από όπως κρίνετε κατάλληλο.
 • Η ασφαλέστερη επιλογή για όσους διατηρούν ενεργοποιημένη τη δυνατότητα κλήσης είναι να την περιορίσουν στα Άτομα στο βιβλίο διευθύνσεών σας, αλλά αυτό σημαίνει ότι μοιράζεστε τις επαφές σας με τον Χ.
 • Γιατί πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία κλήσης του X

  Αν και το X έχει κλήσεις για όλους από προεπιλογή, σας συνιστούμε τουλάχιστον να εξετάσετε το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι, ενώ μπορείτε να επιλέξετε να μην καλέσετε κανέναν, όσο η δυνατότητα παραμένει ενεργοποιημένη, οι άλλοι μπορούν να σας καλούν. Δεδομένου ότι ο Χ έχει ήδη πρόβλημα με το spam, αυτό δεν είναι ιδανικό.

  Ένας άλλος πιο υποκειμενικός λόγος είναι ότι η κλήση ατόμων στο X αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά. Για να γράψω αυτόν τον οδηγό, κάλεσα τον συντάκτη μου στο X δύο φορές. μια φορά με ήχο και μια με βίντεο. Και στις δύο περιπτώσεις, η ποιότητα του ήχου ήταν σοκαριστική, με μεγάλη καθυστέρηση και με κανέναν από εμάς να μην μπορούμε να ακούμε ο ένας τον άλλον αρκετά καλά για να κάνουμε μια συζήτηση.

    Εξαιρετικός ήχος, αλλά χρειάζεται περισσότερα χαρακτηριστικά

  Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αφήσετε τις X κλήσεις ενεργοποιημένες

  Εάν είστε στην ευχάριστη θέση να διατηρήσετε τη δυνατότητα κλήσης του X ενεργοποιημένη, επιτρέποντας στους άλλους να σας καλούν, τουλάχιστον εξετάστε πρώτα τα ακόλουθα.

  Αν δεν ενεργοποιήσετε το Ενισχυμένο απόρρητο κλήσεων (όπως αναφέρθηκε προηγουμένως), ενδέχεται να διαρρέετε τη διεύθυνση IP σας στο άτομο με το οποίο μιλάτε. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τυπικές κλήσεις είναι, σύμφωνα με Κέντρο βοήθειας του X«δρομολογήθηκε peer-to-peer έτσι ώστε κάθε μέρος [sic] Η διεύθυνση IP μπορεί να είναι ορατή στον άλλο.” Ωστόσο, εάν κάποιο από τα μέρη έχει ενεργοποιήσει την επιλογή Ενισχυμένο απόρρητο κλήσεων, η κλήση θα “μεταδοθεί μέσω της υποδομής X και η διεύθυνση IP οποιουδήποτε μέρους που έχει ενεργοποιημένη αυτήν τη ρύθμιση θα καλυφθεί”.

  Αν και η διαρροή της διεύθυνσης IP σας δεν είναι το τέλος του κόσμου, δεν είναι επίσης ιδανική. Θα πρέπει να γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει κάποιος με τη διεύθυνση IP σας, ειδικά εάν η αποκάλυψη της τοποθεσίας σας θα αποτελούσε ιδιαίτερο κίνδυνο για εσάς.

  Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η υποτιθέμενη έλλειψη κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο. Καθώς το X δεν αναφέρει ότι οι κλήσεις είναι κρυπτογραφημένες σε καμία από την τεκμηρίωσή του, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πιθανότατα δεν είναι κρυπτογραφημένες. Κάτι που, αν αληθεύει, θα επέτρεπε στον X να ακούσει αυτές τις συνομιλίες.

  Δεδομένου ότι οι περισσότερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων σάς επιτρέπουν πλέον να καλείτε άτομα, δεν μας εκπλήσσει που το X/Twitter άνοιξε τη λειτουργία σε όλους. Ωστόσο, η ενεργοποίησή του από προεπιλογή προϋποθέτει ότι όλοι θέλουν να καλέσουν και να καλούνται από άτομα που γνωρίζουν μόνο στο διαδίκτυο. Και τα πιθανά ζητήματα απορρήτου που έχει αυτήν τη στιγμή το X calling, σε συνδυασμό με το ότι η δυνατότητα είναι άθλια ούτως ή άλλως, σημαίνει ότι σας προτείνουμε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.