Γιατί το Ping μου είναι τόσο υψηλό; Πώς να αποκτήσετε το καλύτερο ποσοστό ping

Αντιμετωπίζετε συνεχή καθυστέρηση όταν παίζετε διαδικτυακά παιχνίδια; Σε χτυπούν σφαίρες από τον εχθρό ακόμα και όταν κρύβεσαι με επιτυχία πίσω από το κάλυμμα;

Αυτό συμβαίνει όταν το ping είναι πολύ υψηλό, οδηγώντας σε καθυστερήσεις μεταξύ της κίνησης του παίκτη και της απόκρισης του διακομιστή, προκαλώντας μια εκνευριστική επιβράδυνση.

Εδώ, θα εξηγήσουμε γιατί το ping είναι πάντα ψηλά στη συσκευή σας και πώς μπορείτε να λάβετε το χαμηλότερο δυνατό ping για να κάνετε την εμπειρία παιχνιδιού σας απρόσκοπτη.

Γιατί το Ping σας είναι πολύ υψηλό;

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αυξάνεται ο ρυθμός ping σας ενώ παίζετε παιχνίδια. Ακολουθούν ορισμένες πιθανές αιτίες υψηλού ping:

 • Είστε πολύ μακριά από το δρομολογητή σας.
 • Υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεσή σας στο Wi-Fi.
 • Ο ISP σας περιορίζει την ταχύτητα του Διαδικτύου σας.
 • Ο δρομολογητής ή το μόντεμ που χρησιμοποιείτε είναι παλιό ή έχει τεχνικά προβλήματα.
 • Άλλες διαδικασίες απορροφούν τους πόρους του δικτύου σας.
 • Υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές στο δίκτυό σας, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται.
 • Παίζετε ένα παιχνίδι με ενεργοποιημένο VPN.
 • Αργή απόκριση από τον διακομιστή του παιχνιδιού.

Το ερώτημα είναι: πώς μπορείτε να καταλάβετε τι προκαλεί την αύξηση του ping και πώς μπορείτε να το μειώσετε; Για να λάβετε το καλύτερο δυνατό ping στη συσκευή σας, θα χρειαστεί να βελτιστοποιήσετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο εκτός από την εύρεση της βασικής αιτίας του υψηλού ping. Ωστόσο, μην ανησυχείτε, καθώς θα σας μάθουμε πώς να το μειώσετε. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις.

Ελέγξτε πόσο υψηλό είναι το Ping

Εάν υποθέσετε ότι τα παιχνίδια σας καθυστερούν και τραυλίζουν λόγω υψηλού ping, θα πρέπει να το μετρήσετε για να ελέγξετε την υπόθεσή σας. Ενώ ορισμένα παιχνίδια σας δείχνουν το ρυθμό ping κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, θα πρέπει να το μετρήσετε απευθείας για να έχετε πιο ακριβή ένδειξη. Στα Windows, μπορείτε να εκτελέσετε μια εντολή στη γραμμή εντολών για να ελέγξετε τον ρυθμό ping. Δείτε πώς:

 • Πληκτρολογήστε Command Prompt στην Αναζήτηση των Windows.
 • Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.
 • Πληκτρολογήστε ping [IP address] και πατήστε Enter.
 • Σημειώστε το μέσο ποσοστό ping που λαμβάνετε.
 • Στο macOS, ανοίξτε την εφαρμογή Terminal, πληκτρολογήστε ping [IP address]και πατήστε Enter. Για να σταματήσετε το ping ενός διακομιστή, πατήστε CTRL + C.

  Είναι μια παρόμοια διαδικασία και στις περισσότερες διανομές Linux. Ανοίξτε ένα τερματικό Linux και μετά εισάγετε ping [IP address]. Για να σταματήσετε το ping ενός διακομιστή, πατήστε CTRL + C.

    Πώς να προσαρμόσετε την εμφάνιση των υπότιτλων στο Netflix

  Σε όλες τις περιπτώσεις, μπορείτε να ανταλλάξετε τη διεύθυνση IP για έναν τομέα. Για παράδειγμα, ping makeuseof.com.

  Εάν το ποσοστό ping είναι υψηλό και αντιστοιχεί σε αυτό που παίρνετε όταν παίζετε το παιχνίδι, τότε έχετε δίκιο στην υπόθεση σας. Αυτό θέτει το ερώτημα: Γιατί το ping είναι τόσο υψηλό;

  9 Συμβουλές για να έχετε το χαμηλότερο δυνατό ping

  Για να λάβετε το καλύτερο δυνατό ping στη συσκευή σας, θα χρειαστεί να βελτιστοποιήσετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο εκτός από την εύρεση της βασικής αιτίας του υψηλού ping. Ωστόσο, μην ανησυχείτε, καθώς θα σας μάθουμε πώς να το μειώσετε.

  1. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

  Η κακή σύνδεση στο διαδίκτυο είναι η κύρια αιτία υψηλού ping. Εάν η ταχύτητα του διαδικτύου σας είναι πολύ χαμηλή, τα διαδικτυακά σας παιχνίδια θα καθυστερήσουν. Μια κακή σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορεί να οφείλεται σε τρομερή σύνδεση από τον ISP σας ή σε αναποτελεσματικό υλικό, όπως μόντεμ ή δρομολογητή. Έτσι, δοκιμάστε τη σύνδεσή σας σε οποιονδήποτε δωρεάν ιστότοπο δοκιμής ταχύτητας Διαδικτύου και δείτε πόσο γρήγορη είναι.

  Εάν η ταχύτητα είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που διαφημίζει ο ISP σας για το σχέδιό σας, ελέγξτε εάν κάποιος στη γειτονιά σας χρησιμοποιεί τον ίδιο ISP. Εάν και άλλοι χρήστες αντιμετωπίζουν χαμηλότερες ταχύτητες Διαδικτύου, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου σας. Ωστόσο, εάν είστε ο μόνος που αντιμετωπίζει υποτονική ταχύτητα Διαδικτύου, κάντε τα εξής:

  • Βεβαιωθείτε ότι το υλικό σας, όπως ο δρομολογητής ή το μόντεμ σας, λειτουργεί σωστά.
  • Βεβαιωθείτε ότι όλες οι φυσικές συνδέσεις είναι σωστά καλωδιωμένες και ότι ο δρομολογητής δεν έχει προβλήματα υλικού.
  • Αφαιρέστε τυχόν φυσικά αντικείμενα μεταξύ της συσκευής και του δρομολογητή σας.
  • Μετακινηθείτε πιο κοντά στο δρομολογητή.
  • Βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα δεν σχετίζεται με τις ρυθμίσεις της συσκευής σας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο ρυθμός ping. Διορθώστε το υποκείμενο πρόβλημα για να μειώσετε σημαντικά τον ρυθμό ping.
  • Χρησιμοποιήστε μια ενσύρματη σύνδεση, όπως ένα καλώδιο Ethernet, για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, καθώς είναι πιο σταθερή από μια ασύρματη σύνδεση.
  • Επαναφέρετε τον δρομολογητή σας για να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη, κάτι που μπορεί να βοηθήσει την ταχύτητα του διαδικτύου σας να επανέλθει στο κανονικό.

  Εάν κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν βελτιώνει τον ρυθμό ping, τότε εγγραφείτε σε ένα πακέτο που προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες. Εάν η ταχύτητα του διαδικτύου είναι ήδη καλή, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

  2. Ελευθερώστε πόρους δικτύου

  Η ταχύτητα και η σταθερότητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο δεν έχουν σημασία εάν οι πόροι της είναι συνεχώς καταπονημένοι. Εάν εκτελείτε άλλες διεργασίες που απαιτούν δίκτυα, όπως η ζωντανή ροή παιχνιδιού, η λήψη μεγάλων αρχείων κ.λπ., το ping σας θα εκτιναχθεί επειδή θα είναι διαθέσιμοι λιγότεροι πόροι για την επεξεργασία του παιχνιδιού.

    10 Εργαλεία Οπτικοποίησης Cloud για AWS, Azure, GCP και άλλα

  Επομένως, θα πρέπει να κλείσετε οποιαδήποτε διεργασία που απαιτεί πόρους που εκτελείται αυτήν τη στιγμή στη συσκευή σας. Για να κλείσετε διεργασίες που απαιτούν δίκτυο στα Windows, ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών και κάντε κλικ στη στήλη Δίκτυο για να οργανώσετε τις διαδικασίες που καταναλώνουν το μεγαλύτερο εύρος ζώνης με φθίνουσα σειρά. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στις διαδικασίες που καταναλώνουν τους περισσότερους πόρους και κάντε κλικ στο Τέλος εργασίας.

  Στο macOS, εκκινήστε την Παρακολούθηση δραστηριότητας και μεταβείτε στην καρτέλα Δίκτυο, φιλτράρετε τις διαδικασίες που καταναλώνουν το μεγαλύτερο εύρος ζώνης, επιλέξτε κάθε διαδικασία, κάντε κλικ στο Διακοπή στην επάνω αριστερή γωνία και πατήστε Έξοδος.

  Ομοίως, εάν πάρα πολλές συσκευές είναι συνδεδεμένες στην ίδια σύνδεση στο Διαδίκτυο, κρατώντας τους πόρους της, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το ίδιο πρόβλημα. Θα πρέπει επίσης να αποσυνδέσετε άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στην ίδια σύνδεση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, εάν καμία άλλη συσκευή στο δίκτυό σας δεν χρησιμοποιεί το εύρος ζώνης σας στο Διαδίκτυο, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στην κρυφή μνήμη DNS ή στον διακομιστή του παιχνιδιού.

  3. Αλλάξτε τον διακομιστή σας

  Ένας υψηλός ρυθμός ping είναι συνήθως αποτέλεσμα κακής επικοινωνίας μεταξύ του ρυθμού μετάδοσης πακέτων της σύνδεσής σας και της απόκρισης του διακομιστή του παιχνιδιού. Όταν είστε σίγουροι ότι η ταχύτητά σας στο διαδίκτυο είναι αρκετά καλή, ο ένοχος μπορεί να είναι ο διακομιστής του παιχνιδιού στον οποίο είστε συνδεδεμένοι.

  Πολλά παιχνίδια και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Discord, επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέονται σε διαφορετικό διακομιστή εάν αντιμετωπίζουν καθυστέρηση σύνδεσης με έναν διακομιστή. Επομένως, μεταβείτε στον πλησιέστερο διακομιστή σας για να δείτε εάν διορθώνει το πρόβλημα.

  Εάν δείτε ότι ο πλησιέστερος διακομιστής είναι υπερπλήρης, επιλέξτε έναν διακομιστή που είναι λίγο πιο μακριά αλλά έχει λιγότερη κίνηση.

  4. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το VPN σας

  Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου περιορίζουν τη σύνδεση του χρήστη στο Διαδίκτυο για να περιορίσουν την κατανάλωση εύρους ζώνης για συγκεκριμένες διαδικασίες. Αυτό είναι γνωστό ως στραγγαλισμός ISP.

  Με ένα VPN, μπορείτε να αποκρύψετε με επιτυχία όλες τις δραστηριότητές σας από τον ISP σας. Εάν ο ISP σας δεν γνωρίζει ότι εκτελείτε διεργασίες που απαιτούν πόρους δικτύου, δεν θα σταματήσει τη σύνδεσή σας.

  Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ένα VPN και να εκτελέσετε ξανά το παιχνίδι. Εάν ο ρυθμός ping πέσει, διατηρήστε το VPN ενεργοποιημένο. Εάν όχι, επαναφέρετε την αλλαγή.

  Έχετε ήδη ενεργοποιημένο ένα VPN ενώ παίζετε το παιχνίδι; Αν ναι, θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε. Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, η κίνηση δρομολογείται μέσω ενός απομακρυσμένου διακομιστή, παρατείνοντας τη διαδικασία επικοινωνίας μεταξύ των διακομιστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ταχύτητας και την καθυστέρηση στην απόκριση.

  Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το VPN στη συσκευή σας εάν είναι ήδη ενεργοποιημένο. Εάν επιδεινώσει το ping, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά.

    Πώς να κάνετε το ξεκλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων πιο ακριβές σε ένα τηλέφωνο

  5. Ξεπλύνετε την προσωρινή μνήμη DNS

  Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης DNS διαγράφει τις παλιές εγγραφές και βελτιώνει την απόδοση του δικτύου κάνοντας το δίκτυο πιο σταθερό. Μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ισχυρότερη σύνδεση με τους διακομιστές παιχνιδιών και να μειώσετε το ping.

  Η έκπλυση της προσωρινής μνήμης DNS στα Windows και στο macOS είναι πολύ απλή. Επομένως, δοκιμάστε να το εκκαθαρίσετε και δείτε εάν βοηθά στην επίλυση του προβλήματος.

  6. Παίξτε το παιχνίδι εκτός του κανονικού ωραρίου

  Υπάρχουν ορισμένα παιχνίδια των οποίων οι διακομιστές γεμίζουν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τα περισσότερα διαδικτυακά παιχνίδια. Επομένως, ο προγραμματισμός των ωρών του παιχνιδιού σας για διαφορετική ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε χαμηλότερο ping.

  Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε την καλύτερη ώρα για να παίξετε το παιχνίδι είναι με δοκιμή και σφάλμα. Επομένως, θα πρέπει να παίξετε το παιχνίδι σε διαφορετικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας για να προσδιορίσετε πότε το ping είναι το χαμηλότερο.

  7. Απενεργοποιήστε τις Αυτόματες ενημερώσεις

  Η ενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων καθιστά εξαιρετικά εύκολο να παρακολουθείτε τις τελευταίες τροποποιήσεις του παιχνιδιού, καθώς οι νέες ενημερώσεις εγκαθίστανται αυτόματα μόλις κυκλοφορήσουν. Ωστόσο, εάν το παιχνίδι αρχίσει να ενημερώνεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορεί να εξαντλήσει σημαντικό εύρος ζώνης, προκαλώντας αύξηση του ρυθμού ping.

  Επομένως, απενεργοποιήστε τις αυτόματες ενημερώσεις για να μην συμβεί αυτό. Εάν θέλετε να συνεχίσετε να λειτουργούν, προγραμματίστε να εκτελούνται όταν δεν παίζετε ενεργά.

  8. Αλλάξτε τις Ρυθμίσεις παιχνιδιού

  Εάν καμία από τις επιδιορθώσεις που αναφέρονται παραπάνω δεν μειώνει αποτελεσματικά το ping, η τελευταία σας λύση θα πρέπει να είναι να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού έτσι ώστε οι πόροι να χρησιμοποιούνται για τις απαιτούμενες διαδικασίες αντί να σπαταλούνται.

  Για παράδειγμα, η μείωση των ρυθμίσεων γραφικών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα οπτικά σας στοιχεία, αλλά θα μειώσει σημαντικά την αντιληπτή καθυστέρηση. Ομοίως, εάν το παιχνίδι σας σάς επιτρέπει να ελέγχετε την ποιότητα ήχου, τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης και παρόμοιες ρυθμίσεις, φροντίστε να τις προσαρμόσετε έτσι ώστε το παιχνίδι σας να τρέχει ομαλά.

  9. Αλλάξτε το πρόγραμμα Internet ή τον ISP σας

  Εάν καμία από τις παραπάνω επιδιορθώσεις δεν μειώνει τον ρυθμό ping και το πρόβλημα παραμένει, πιθανότατα θα πρέπει να μεταβείτε σε ένα καλύτερο πρόγραμμα Διαδικτύου, προσφέροντας υψηλότερη ταχύτητα από την τρέχουσα συνδρομή σας. Επομένως, αναβαθμίστε το πακέτο διαδικτύου σας για να δείτε εάν η βελτιωμένη ταχύτητα κάνει τη σύνδεσή σας πιο σταθερή και μειώνει τον ρυθμό ping.

  Εάν η αναβάθμιση σε πρόγραμμα Internet υψηλής ταχύτητας δεν μειώνει το ποσοστό ping, τότε μπορεί να ευθύνεται ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας. Για να διαλύσετε αυτήν την πιθανότητα, η τελευταία σας λύση θα πρέπει να είναι να αλλάξετε τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου και να δείτε εάν με αυτόν τον τρόπο διορθώνεται το πρόβλημα.

  Αποκτήστε την καλύτερη εμπειρία διαδικτυακού παιχνιδιού

  Η καθυστέρηση δικτύου και το υψηλό ping μπορούν να κάνουν το παιχνίδι πραγματική αγγαρεία. Ας ελπίσουμε ότι το άρθρο μας σας έδωσε μια καλύτερη κατανόηση των λόγων πίσω από το υψηλό ping.

  Επιπλέον, οι συμβουλές που παραθέσαμε στο άρθρο θα σας βοηθήσουν να μειώσετε σημαντικά το ping. Εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι αργή και δεν μπορείτε να αλλάξετε τον ISP σας, θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις ρυθμίσεις Wi-Fi για να διασφαλίσετε ομαλό παιχνίδι.