Γιατί το Find My iPhone είναι εκτός σύνδεσης; (Και πώς να το βρείτε τέλος πάντων)

Βασικά Takeaways

  • Η κατάσταση “Εκτός σύνδεσης” στο Find My σημαίνει ότι το iPhone σας δεν μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο Find My της Apple για να παρέχει την τοποθεσία του.
  • Είναι πιθανό να το αντιμετωπίσετε όταν το iPhone σας έχει εξαντλημένη μπαταρία ή δεν έχει συνδεθεί στο διαδίκτυο για περισσότερες από 24 ώρες.
  • Για να βρείτε το iPhone που λείπει και είναι εκτός σύνδεσης, κάποιος άλλος θα πρέπει να το πάρει, να το ενεργοποιήσει ξανά και να το συνδέσει πρώτα στο διαδίκτυο.

Το δίκτυο Find My της Apple διευκολύνει την εύρεση ενός χαμένου iPhone, αλλά τι μπορείτε να κάνετε εάν το iCloud δείξει ότι το iPhone σας είναι εκτός σύνδεσης ή ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη τοποθεσία; Ευτυχώς, είναι ακόμα δυνατό να εντοπίσετε τη συσκευή σας.

Τι σημαίνει “Εκτός σύνδεσης” για το Find My iPhone;

Ενώ το δίκτυο Find My σάς βοηθά να βρείτε τη συσκευή σας Apple εάν χαθεί, μπορείτε μερικές φορές να αντιμετωπίσετε την τρομερή κατάσταση “Εκτός σύνδεσης” όταν προσπαθείτε να την εντοπίσετε. Μπορεί επίσης να δείτε “Δεν βρέθηκε τοποθεσία” ή “Υπηρεσίες τοποθεσίας απενεργοποιημένες” στην εφαρμογή Εύρεση μου ή Σελίδα iCloud Εύρεση συσκευών.

Αυτό σημαίνει ότι το iPhone σας δεν μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο Find My της Apple και ως εκ τούτου δεν μπορεί να σας δώσει τη θέση του. Αλλά γιατί είναι αυτό;

Γιατί το iPhone σας είναι εκτός σύνδεσης;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα αντιμετωπίσετε την κατάσταση “Εκτός σύνδεσης” στο Find My επειδή η μπαταρία του iPhone σας έχει εξαντληθεί εντελώς ή έχουν περάσει 24 ώρες από την αποστολή της τελευταίας γνωστής τοποθεσίας στην Apple—λόγω της έλλειψης σύνδεσης στο διαδίκτυο. Ωστόσο, εάν το iPhone σας εκτελεί έκδοση παλαιότερη από το iOS 15, το Find My μπορεί επίσης να εμφανίσει την κατάσταση “Εκτός σύνδεσης” όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.

  Κάθε συντόμευση πληκτρολογίου της Microsoft Teams και πώς να τις χρησιμοποιήσετε

Εάν υποψιάζεστε ότι το iPhone σας έχει κλαπεί, ο κλέφτης μπορεί να έχει θέσει το iPhone σας σε λειτουργία ανάκτησης και να το έχει επαναφέρει χρησιμοποιώντας το iTunes. Ευτυχώς, καθώς δεν μπορούν να απενεργοποιήσουν το Find My χωρίς τα διαπιστευτήριά σας Apple ID, θα μπορείτε να εντοπίσετε το iPhone σας τη στιγμή που θα συνδεθεί στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, ο κλέφτης μπορεί να αφαιρέσει την κάρτα SIM και να αποσυνδεθεί από το Wi-Fi για να το αποτρέψει.

Υπάρχει επίσης η μικρή πιθανότητα να χάσατε το iPhone σας σε μια χώρα χωρίς την υποστήριξη Find My. Μια σημείωση για Σελίδα υποστήριξης της Apple επιβεβαιώνει ότι οι συσκευές κοινής χρήσης τοποθεσίας και εύρεσης δεν είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες ή περιοχές. Έτσι, αν επισκεφθείτε, ας πούμε, τη Βόρεια Κορέα και χάσετε το iPhone σας, δεν έχετε τύχη.

μήλο

Τέλος, είναι πιθανό να ενεργοποιήσατε τη λειτουργία πτήσης στο iPhone σας προτού το χάσετε. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα μπορείτε να δείτε μόνο την τελευταία γνωστή τοποθεσία του iPhone σας.

Εάν πιστεύετε ότι η μπαταρία του iPhone σας έχει εξαντληθεί, γνωρίζετε ότι το Find My Network της Apple μπορεί να εντοπίσει το iPhone σας (με iOS 15.2 ή μεταγενέστερη έκδοση) για έως και πέντε ώρες όταν βρίσκεστε σε Power Reserve. Ωστόσο, το iPhone σας πρέπει να βρίσκεται κοντά σε άλλες συσκευές Apple για να λειτουργήσει αυτό. Επομένως, εάν δεν υπάρχουν στη γύρω περιοχή, το Find My μπορεί να εμφανίζει την κατάσταση “Εκτός σύνδεσης”.

Πώς να βρείτε ένα iPhone που είναι εκτός σύνδεσης

Όταν ανοίγετε την εφαρμογή Εύρεση μου σε μια συσκευή Apple ή πηγαίνετε στο Σελίδα iCloud Εύρεση συσκευών, θα δείτε μερικές επιλογές όταν επιλέγετε το iPhone εκτός σύνδεσης. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Find My σε Mac, κάντε Control-κλικ στο iPhone σας ή κάντε κλικ στο κουμπί Info (i) δίπλα στο iPhone στον χάρτη για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ίδιες επιλογές.

  Πώς να διορθώσετε κανένα μικρόφωνο σε εφαρμογές μετά την ενημέρωση δημιουργών της άνοιξης

Πρώτον, θα σας πει το επίπεδο της μπαταρίας του, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε υπερβολικά. Μπορείτε επίσης να δείτε την τελευταία γνωστή τοποθεσία του. Εάν βλέπετε την επιλογή Οδηγίες, κάντε κλικ σε αυτήν για να λάβετε μια διαδρομή προς αυτήν την τοποθεσία. Εάν δεν έχετε αυτήν την επιλογή, σημαίνει ότι το iPhone σας δεν στέλνει την τελευταία γνωστή τοποθεσία του. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι τελείωσε.

Αν και μπορεί να φαίνεται μάταιο, κάντε πρώτα κλικ στο Play Sound. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να αποκαταστήσει τη σύνδεση με το χαμένο iPhone. θα ξέρετε ότι λειτούργησε όταν το “Εκτός σύνδεσης” αντικατασταθεί από το “Τώρα”. Μόλις συμβεί αυτό, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε ξανά την τοποθεσία του iPhone σας.

Εάν το iPhone σας είναι απενεργοποιημένο ή δεν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, θα δείτε την ένδειξη “Σε εκκρεμότητα” όταν κάνετε κλικ στην Αναπαραγωγή ήχου. Το iPhone σας θα παίξει την ειδοποίηση μόνο όταν κάποιος το ενεργοποιήσει και συνδεθεί στο διαδίκτυο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή στο Notify When Found για να ειδοποιηθείτε τη στιγμή που το iPhone σας επανέλθει στο διαδίκτυο.

Για να προχωρήσετε περαιτέρω, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Επισήμανση ως χαμένη για να αφήσετε έναν αριθμό τηλεφώνου και ένα μήνυμα, ώστε κάποιος που θα βρει το iPhone που λείπει να επικοινωνήσει μαζί σας για να το επιστρέψει. Αυτό κλειδώνει εξ αποστάσεως το iPhone σας, απενεργοποιεί το Apple Pay και αποτρέπει την εμφάνιση ειδοποιήσεων. Μπορείτε ακόμα να λαμβάνετε κλήσεις και κλήσεις FaceTime, ώστε να μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον να καλέσει τη συσκευή σας για να προσπαθήσει να την ανακτήσει.

μήλο

Όταν κάνετε κλικ στην επιλογή Επισήμανση ως χαμένου για ένα iPhone που είναι εκτός σύνδεσης, θα δείτε την κατάσταση “Σε εκκρεμότητα” μέχρι να ενεργοποιηθεί και να συνδεθεί ξανά στο Διαδίκτυο.

Εάν χρησιμοποιείτε τους Χάρτες Google στο iPhone σας, ενδέχεται να μπορείτε να παρακολουθείτε την τοποθεσία του χρησιμοποιώντας το Χρονολόγιο Χαρτών Google. Αξίζει επίσης να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σας. Εάν γνωρίζετε τον αριθμό IMEI ή τον σειριακό αριθμό του τηλεφώνου σας (τον οποίο μπορείτε να βρείτε στη συσκευασία του iPhone σας), η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας ενδέχεται να μπορεί να εντοπίσει τη θέση του.

  Πώς να αποθηκεύσετε μια κάρτα μέλους ή αποθήκευσης στο Apple Wallet

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε ξανά το μέρος που βρεθήκατε πρόσφατα και, αν είστε τυχεροί, μπορεί να βρείτε το iPhone σας χωρίς περαιτέρω βοήθεια από την τεχνολογία. Διαφορετικά, πρέπει να περιμένετε και να κρατήσετε σταυρωμένα τα δάχτυλά σας για να το βρει κάποιος.

Πώς να προστατέψετε τα δεδομένα σας εάν το iPhone σας είναι εκτός σύνδεσης

Εάν έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και περιμένατε υπομονετικά να πάρετε πίσω το χαμένο σας iPhone, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, το επόμενο βήμα είναι να προστατέψετε όλα τα δεδομένα σας που είναι αποθηκευμένα σε αυτό. Εάν πιστεύετε ότι κάποιος το έχει κλέψει ή όποιος το εντοπίσει μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία, ήρθε η ώρα να διαγράψετε το iPhone σας εξ αποστάσεως.

Θα βρείτε την επιλογή Διαγραφή αυτής της συσκευής μόλις επιλέξετε το iPhone σας στην εφαρμογή Εύρεση ή τη σελίδα iCloud Εύρεση συσκευών. Σε Mac, μπορείτε να κάνετε Control-κλικ στο iPhone σας στην εφαρμογή Εύρεση μου για πρόσβαση σε αυτό.

Η διαγραφή του iPhone σας θα πρέπει να είναι η τελευταία σας επιλογή. Συνεχίστε μόνο εάν έχετε χάσει την ελπίδα σας ή εάν είστε βέβαιοι ότι όλα τα δεδομένα σας έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud ή στο iTunes, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε το iPhone σας από ένα αντίγραφο ασφαλείας εύκολα, εάν το λάβετε πίσω.

Πριν πανικοβληθείτε και κάνετε αυτό το βήμα, να θυμάστε ότι εάν χρησιμοποιείτε Face ID και έχετε ισχυρό κωδικό πρόσβασης, κανείς δεν θα πρέπει να έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία. Και πάλι, το iPhone σας θα σβήσει τα δεδομένα του μόνο όταν είναι ενεργοποιημένο και συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.

Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι συμβουλές σας βοήθησαν να βρείτε το iPhone σας, ακόμα κι αν το Find My έδειξε ότι είναι εκτός σύνδεσης στην αρχή. Εάν δεν είστε τυχεροί, να θυμάστε ότι το να το βάλετε σε λειτουργία χαμένης για μια ή δύο ημέρες είναι πιο ασφαλές από το να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σας.