Γιατί το “Anonymous” εκτοξεύει DDoS Cyber ​​Attacks;

Οι Anonymous είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο χακτιβιστών που ισχυρίζεται ότι έχει μια «ατζέντα κατά της καταπίεσης». Η ομάδα επιβεβαιώνει την υποστήριξή της για πρόσβαση σε πληροφορίες, ελευθερία του λόγου, διαφάνεια, καταπολέμηση της διαφθοράς και αντιεξουσιαστικές προσπάθειες.

Η ομάδα χρησιμοποιεί κρυπτογραφημένες αίθουσες συνομιλίας και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συζητήσει και να μοιραστεί στρατηγικές για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων ζητημάτων. Η φήμη τους, ωστόσο, βασίζεται στη συμμετοχή τους σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, ιδίως σε επιθέσεις DDoS σε κυβερνητικούς, εταιρικούς και θρησκευτικούς ιστότοπους.

The Birth of Anonymous: From Internet Pranks to Hacktivism

Οι Anonymous εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο 4chan, έναν πίνακα ανακοινώσεων που ιδρύθηκε το 2003, όπου οι αναρτήσεις από ανώνυμους χρήστες στον ιστότοπο επισημαίνονται ως “Ανώνυμοι”.

Νωρίς, οι χρήστες του 4chan πραγματοποίησαν «επιδρομές», ομαδικές φάρσες που διέκοψαν τα δωμάτια συνομιλίας και τις διαδικτυακές κοινότητες του ιστότοπου. Ο ιστότοπος, ωστόσο, απαγόρευσε αυτές τις επιδρομές λόγω ανησυχιών σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό και το προσβλητικό περιεχόμενο.

Οι επιδρομές γέννησαν τους Anonymous, μια από τις πιο διαβόητες ομάδες χάκερ που κυκλοφορούν σήμερα. Αυτή η αποκεντρωμένη ομάδα χρησιμοποιεί κοινωνικά δίκτυα και κρυπτογραφημένες διαδικτυακές αίθουσες συνομιλίας για να συντονίσει τις διαδικτυακές διακοπές, αρχικά για διασκέδαση και αργότερα για κοινωνικούς και πολιτικούς λόγους.

  Πώς να διαγράψετε κενή σελίδα στο Word [4 Easy Ways]

Γιατί η Anonymous ξεκινά DDoS Cyberattacks

Οι Anonymous είναι γνωστό ότι στοχεύουν οντότητες, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων, οι οποίες πιστεύει ότι προωθούν τη λογοκρισία και την ανισότητα. Καθώς είναι αποκεντρωμένη και στερείται επίσημης δομής, η ομάδα διεξάγει συχνά εσωτερικές συζητήσεις για να αποφασίσει ποια αιτία θα υποστηρίξει.

Η ομάδα των χακτιβιστών συχνά προαναγγέλλει τις επιθέσεις της για να προσελκύσει την προσοχή των νεοσύλλεκτων και των μέσων ενημέρωσης. Μόλις ολοκληρωθεί η στρατολόγηση, ξεκινούν τη λειτουργία τους, εντοπίζοντας τους στόχους και τα τρωτά σημεία τους.

Για την εκτέλεση κυβερνοεπιθέσεων, η ομάδα χρησιμοποιεί εργαλεία πλημμύρας όπως το High Orbit Ion Cannon (HOIC) και το Low Orbit Ion Cannon (LOIC) για να υπερφορτώσει τους διακομιστές, προκαλώντας αστάθεια διακομιστή ή ακόμα και ένα συμβάν DoS.

Οι Anonymous χρησιμοποιούν συχνά κλασικές τακτικές μαύρου καπέλου, όπως η χρήση εργαλείων όπως το Acunetix για την εύρεση ευπαθειών εφαρμογών ιστού και το Havij για την εκτέλεση ένεσης SQL σε ιστότοπους.

Ο αρχικός στόχος της ομάδας είναι συχνά η κλοπή δεδομένων από ιστότοπους και διακομιστές. Εάν δεν είναι επιτυχείς, μεταβαίνουν σε επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS), αλλά πρώτα, διεξάγουν μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση για να επιλέξουν έναν στόχο και να ονομάσουν τη λειτουργία τους.

  Πώς να εντοπίσετε ύποπτες προσπάθειες σύνδεσης με το Zenlogin;

Πίστωση εικόνας: thierry ehrmann/Είδος σκολοπάκος

Για παράδειγμα, το 2008, οι Anonymous ξεκίνησαν το «Project Chanology», μια από τις πρώτες αξιόλογες επιθέσεις τους κατά της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας. Η ομάδα χρησιμοποίησε πολλαπλές τακτικές, όπως κλήσεις φάρσας, φαξ που στραγγίζουν μελάνι και επιθέσεις DDoS για να στοχεύσει την εκκλησία ως απάντηση στις νομικές της ενέργειες κατά του Gawker επειδή δημοσίευσε ένα βίντεο του Τομ Κρουζ που υποστηρίζει τη Σαηεντολογία.

Τα γεγονότα προκάλεσαν παγκόσμιες διαμαρτυρίες κατά της Σαηεντολογίας, με πολλούς υποστηρικτές των Ανώνυμων να φορούν μάσκες του Γκάι Φωκς, σύμβολο πλέον που συνδέεται με την ομάδα. Μια άλλη σημαντική επίθεση είναι το Operation Payback, που ξεκίνησε το 2010 εναντίον των PayPal, PostFinance, MasterCard και Visa.

Όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από το WikiLeaks να σταματήσει να μοιράζεται απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα, η Visa, η MasterCard και η PayPal διέκοψαν τους δεσμούς τους με τον ιστότοπο καταγγελίας. Η ομάδα αντέδρασε εξαπολύοντας επιθέσεις DDoS στο visa.com και στο mastercard.com για διακοπή της χρηματοδότησης του WikiLeaks. Πραγματοποίησαν επίσης επιθέσεις DDoS στην PostFinance και στο PayPal για παρόμοιο λόγο.

Μια άλλη αξιοσημείωτη επίθεση είναι η «Επιχείρηση Αίγυπτος», που ξεκίνησε από τους Anonymous το 2011 ως απάντηση στην αιγυπτιακή κυβέρνηση που μπλόκαρε το Twitter και καταστολή των δημοσίων διαδηλώσεων.

  Διορθώστε το σφάλμα εφαρμογής WoW 64 EXE

Κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσει τους διαδηλωτές. Οι αιγυπτιακές αρχές απέκλεισαν περαιτέρω το Twitter για να δυσχεράνει την επικοινωνία μεταξύ των διαδηλωτών. Οι Anonymous απείλησαν να επιτεθούν σε ιστότοπους της αιγυπτιακής κυβέρνησης εάν δεν επέτρεπαν την ελεύθερη πρόσβαση σε μη λογοκριμένα μέσα ενημέρωσης. Η κυβέρνηση δεν το έκανε, έτσι η ομάδα χακάρισε και έκλεισε τις ιστοσελίδες της, συμπεριλαμβανομένου του ιστότοπου του κυβερνώντος κόμματος.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι Anonymous εξαπέλυσαν πολλές άλλες επιθέσεις, όπως το HBGary Federal Hack το 2011, την επίθεση στον ιστότοπο της CIA το 2012, την Επιχείρηση Παρίσι ως απάντηση στις επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 και τις επιθέσεις κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

Ανώνυμος: Άγρυπνοι ή ήρωες της εποχής;

Η Anonymous αυτοπροβάλλεται ως προστάτης των κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά μη προνομιούχων. Διενεργεί επιθέσεις DDoS εναντίον εκείνων που θεωρεί υπεύθυνους, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων και των εταιρειών που έχουν βλάψει τους μειονεκτούντες σε αυτούς τους τομείς.

Οι υποστηρικτές της ομάδας πιθανότατα τους βλέπουν ως ήρωες που αποδίδουν γρήγορα μέρος της τόσο αναγκαίας δικαιοσύνης. Ωστόσο, πολλοί επικριτές βρίσκουν τις επιθέσεις των Anonymous, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων doxing και DDoS, παράνομες και ανήθικες.