Γιατί το χρειάζεται η επωνυμία σας (6 πλατφόρμες)

Οι πάροχοι εξυπηρέτησης πελατών αποτελούν ουσιαστικό μέρος του οπλοστασίου πωλήσεων και μάρκετινγκ μιας επιχείρησης. Οι πάροχοι εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης βοηθούν τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τους πελάτες μέσω χαρούμενων και ικανοποιημένων εμπειριών υποστήριξης πελατών.

Η διατύπωση ανησυχιών μπορεί συχνά να είναι απογοητευτική για τους πελάτες, είτε πρόκειται για αναμονή σε αναμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο τηλέφωνο είτε για απάντηση μέσω email. Ωστόσο, υπάρχει τώρα μια τρίτη εναλλακτική εύνοια: τα Social Media.

Οι πελάτες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για τις ανάγκες εξυπηρέτησης πελατών, δίνοντας στις βιομηχανίες την ευκαιρία να ανακαλύψουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των πελατών τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως οι παρακάτω αυξάνονται για να εγγυηθούν την ικανοποίηση των πελατών!

Τίτλος

Περιγραφή

Εξερευνώ

Εξοπλίζει την εξυπηρέτηση πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξη με τεχνητή νοημοσύνη.

Οργανώνει αιτήματα υποστήριξης, αυτοματοποιεί τις αναθέσεις εισιτηρίων.

DeskPro

Μετατρέπει τα κοινωνικά μηνύματα σε εισιτήρια, ενσωματώνεται στο WhatsApp.

LiveAgent

Διαχειρίζεται ερωτήματα από πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

SproutSocial

Ανάθεση εργασιών, αναλυτικά στοιχεία, ομαδική συνεργασία, πληροφορίες.

Hootsuite

Ενοποιεί πληροφορίες πελατών, παρακολουθεί τις αλληλεπιδράσεις, χρησιμοποιεί AI.

Καθώς τα αιτήματα εξυπηρέτησης πελατών εισέρχονται μέσω απευθείας μηνυμάτων, σχολίων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι επωνυμίες αντιμετωπίζουν την πρόκληση να τα χειριστούν, παρέχοντας παράλληλα μια καλή εμπειρία πελάτη. Εδώ έρχονται στο διάστημα τα εργαλεία εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτές οι τεχνολογίες απλοποιούν τα ερωτήματα των πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχοντας έξυπνες στρατηγικές, all inclusive inbox και υποστήριξη με τεχνητή νοημοσύνη. Αυτές οι εξουσίες βοηθούν τα ιδρύματα να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση πελατών και προσφέρουν φιλικές αλληλεπιδράσεις, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν πληροφορίες στους πελάτες πιο γρήγορα.

Σε αυτήν τη λίστα, θα εξερευνήσουμε εξαιρετικές λύσεις εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το κατάλληλο εργαλείο για την παροχή ανώτερης υποστήριξης πελατών σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Γιατί είναι σημαντική η εξυπηρέτηση πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών μπορεί να είναι χρονοβόρα, επειδή κάθε καλών χρειάζεται ιδιαίτερη συγκέντρωση για να εκφράσει πλήρως το πρόβλημά του στον αντιπρόσωπο του κέντρου επικοινωνίας.

Ωστόσο, με την εξέλιξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι πράκτορες εξυπηρέτησης πελατών μπορούν πλέον να υπομένουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πανομοιότυπα προβλήματα ενώ μαζί βοηθούν πολλούς πελάτες παρουσιάζοντας απαντήσεις σε ένα δημόσιο φόρουμ. Αυτή η προσέγγιση επηρεάζει θετικά την υπεράσπιση της επωνυμίας της επιχείρησής σας με μερικούς από τους ακόλουθους τρόπους:

 • Κανάλια επικοινωνίας με επίκεντρο τον πελάτη: Είναι σημαντικό να παραδεχτούμε ότι πολλές επιχειρήσεις πρέπει ακόμα να αξιοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εξυπηρέτηση πελατών. Αυτό είναι ανησυχητικό επειδή οι περισσότεροι πελάτες προτιμούν πλέον να χρησιμοποιούν πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αντιμετωπίσουν εταιρείες.
 • Αλληλεπιδράσεις δημοσίων πελατών: Ένας αυξανόμενος αριθμός πελατών δεν προτιμά πλέον τις άμεσες τηλεφωνικές κλήσεις με πράκτορες εξυπηρέτησης πελατών. Αντίθετα, μεταφέρουν τα θέματά τους στο διαδίκτυο, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 • Θετικός αντίκτυπος στις αντιλήψεις των πελατών: Οι εταιρείες πρέπει να προσέχουν την εικόνα της επωνυμίας τους στα δημόσια φόρουμ και πρέπει να διαχειρίζονται άμεσα ζητήματα για να επιδείξουν την ανταπόκρισή τους. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να αφήσετε μια θετική εικόνα στους πιθανούς πελάτες, επιδεικνύοντας φροντίδα και προορατικότητα.
 • Άμεσος αντίκτυπος στη φήμη της επωνυμίας: Οι πελάτες έχουν τη δύναμη να ελέγχουν γρήγορα τη φήμη μιας εταιρείας δημοσιεύοντας κριτικές ή σχόλια σε πλατφόρμες όπως το Facebook ή το Instagram. Η ομοιόμορφη παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπει στις εταιρείες να κυβερνούν αποτελεσματικά τη φήμη τους.

Έτσι, με την εξυπηρέτηση πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι πελάτες λαμβάνουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους και η φωνή του πελάτη, επίσης, μπορεί να ακουστεί για καλύτερο ψηφιακό μάρκετινγκ.

  Πώς να μιλήσετε με έναν γιατρό στο Διαδίκτυο

Υποστήριξη μέσων κοινωνικής δικτύωσης έναντι παραδοσιακής υποστήριξης

Ακολουθεί η λίστα με τις διαφορές μεταξύ της υποστήριξης που βασίζεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της παραδοσιακής υποστήριξης που παρέχεται στους πελάτες.

 • Τα παραδοσιακά μέσα παρουσιάζουν συνήθως μια ευρύτερη εμβέλεια, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξουσιοδοτούν πιο ακριβή στόχευση κοινού – Η υποστήριξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρει την επιλογή επιλογής δημογραφικών στοιχείων κοινού, γεωγραφικής τοποθεσίας και βέλτιστων χρόνων ανάρτησης για καλύτερη τμηματοποίηση πελατών.
 • Η υποστήριξη μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι γρήγορη, ενώ η παραδοσιακή υποστήριξη μπορεί να καθυστερήσει – Τα παραδοσιακά μέσα συνήθως λειτουργούν σε μεγαλύτερο χρονοδιάγραμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μέθοδος μπορεί να επιβραδυνθεί από την παραδοσιακή υποστήριξη, καθώς η ανάκτηση στοιχείων πελατών και η επίλυση των θεμάτων τους απαιτεί συχνά περισσότερο χρόνο.
 • Δεδομένου ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμπίπτουν στην κατηγορία ιδιόκτητων μέσων, έχετε τον έλεγχο να κάνετε ενημερώσεις όπως απαιτείται – Έχετε το προνόμιο να τροποποιήσετε τις αναρτήσεις ή ακόμα και να αφαιρέσετε εντελώς τα μηνύματα. Επιπλέον, ο άμεσος χαρακτήρας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν εξασφαλίζει καμία υστέρηση μεταξύ του εντοπισμού μιας κρίσιμης αλλαγής και της προσέγγισης του κοινού σας με αυτήν.
 • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν μεγαλύτερη εξουσία στα μηνύματα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά κανάλια – Αν και δεν μπορείτε να υπαγορεύσετε τις αντιδράσεις του κοινού, έχετε την ευκαιρία να διαμορφώσετε το αρχικό μήνυμα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προωθούν την αμφίδρομη συζήτηση, ενώ η παραδοσιακή υποστήριξη λειτουργεί ως μονόδρομη διαδικασία επικοινωνίας μερικές φορές. Ο κύκλος αλληλεπίδρασης επαναλαμβάνεται συνεχώς με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρέχοντας στο κοινό το μέσο για να εκφράσει τα σχόλιά του.

Το κοινό αναμένει να ακουστεί όταν εκφράζει ανησυχίες για τις τρέχουσες περιστάσεις και ελπίζει ότι οι επωνυμίες θα παράσχουν έγκαιρες απαντήσεις και λύσεις. Οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινή τους εργασία θα πρέπει να έχουν τα προσόντα να ενεργούν γρήγορα και να αντιδρούν σωστά.

Βασικές Αρχές Εξυπηρέτησης Πελατών Social Media

Η εμμονή στις βασικές βέλτιστες πρακτικές εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε ισχυρή τη βάση πελατών σας και να ενισχύσετε μακροπρόθεσμες συνδέσεις. Ακολουθούν ορισμένες βασικές αρχές της εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης:

#1. Γρήγορες απαντήσεις: Η άμεση απάντηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους πελάτες σας είναι απαραίτητη. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά κανάλια υποστήριξης πελατών, όπως το τηλέφωνο ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαιτούν μια στρατηγική “πάντα ενεργή”. Προσπαθήστε να διαχειριστείτε γρήγορα ερωτήματα, σκέψεις και επικρίσεις για να εμπλουτίσετε το σχέδιο εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

#2. Θετικότητα Εν μέσω αρνητικότητας: Όταν αντιμετωπίζετε αρνητικά σχόλια, είναι σημαντικό να απαντάτε θετικά. Αντί να γίνετε αμυντικοί, δείξτε ότι νοιάζεστε και εκτιμάτε τη δήλωση του πελάτη, ανεξάρτητα από την αρχική αρνητικότητα. Θυμηθείτε το ρητό ότι «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο».

#3. Απάντηση σε όλα τα σχόλια: Η αποδοχή όλων των σχολίων, των ερωτήσεων και των δηλώσεων μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η καλύτερη πρακτική. Η ακρόαση και η λήψη σοβαρών σχολίων από τους πελάτες είναι το κλειδί για την πειστική εξυπηρέτηση πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

#4. Δημόσια έναντι ιδιωτικής ανάλυσης: Μόνο ορισμένες υποθέσεις θα πρέπει να διευθετούνται στη δημοσιότητα. Να θυμάστε ότι δεν θα μπορέσετε να ικανοποιήσετε τους πάντες και να εκπαιδευτείτε για αρνητικά σχόλια ή φασαρίες. Καθορίστε ποιες συζητήσεις θα πρέπει να μεταβούν σε ιδιωτικά μέσα, όπως απευθείας μηνύματα, email ή τηλέφωνο, για να τις αντιμετωπίσετε πιο διακριτικά.

#5. Εργαλεία παρακολούθησης: Λειτουργήστε εργαλεία κοινωνικής εξυπηρέτησης πελατών για να παρατηρήσετε τις αλληλεπιδράσεις σε πολλές πλατφόρμες. Αυτά τα εργαλεία σάς εξουσιοδοτούν να ακούτε αποτελεσματικά τους πελάτες, είτε διαχειρίζεστε λογαριασμούς ως μεμονωμένος αντιπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών είτε ως μέλος μιας ομάδας.

  13 Καλύτερες διαδικτυακές συσκευές εγγραφής κάμερας web για όλες τις περιπτώσεις χρήσης

Τώρα που ξέρετε γιατί δεν πρέπει να αγνοήσετε την εξυπηρέτηση πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ας δούμε μερικές από τις κορυφαίες πλατφόρμες που προσφέρουν υποστήριξη για την εξυπηρέτηση πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις κυμαίνονται από προσιτές και βασικές λύσεις έως προηγμένες, υψηλής τιμής.

Freshdesk

Οι ανάγκες των ομάδων πληροφορικής, εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πωλήσεων και μάρκετινγκ ικανοποιούνται ιδιαίτερα Freshdesk.

Παρέχει μια διαισθητική λύση κέντρου επικοινωνίας που καθιστά πιο άνετη την πλήρη εξυπηρέτηση πελατών σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Χαρακτηριστικά:

 • Μετατρέψτε τις απαντήσεις εισιτηρίων σε αναφορές βασισμένες στη γνώση για μελλοντικά ερωτήματα πελατών.
 • Το Omniroute εκχωρεί εύκολα εισιτήρια πράκτορα με βάση τη διαθεσιμότητα, συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, την ταυτότητα του αιτούντος ή άλλα σχετικά κριτήρια.
 • Τα chatbot που λειτουργούν με AI προσφέρουν 24ωρη υποστήριξη πελατών μέσω πλατφορμών κοινωνικών μέσων.
 • Η λειτουργία Social Signals εντοπίζει αυτόματα τις κατάλληλες αναρτήσεις και αποδίδει τα δελτία υποστήριξης ανάλογα.

Με το Freshdesk, οι εταιρείες μπορούν να απλοποιήσουν πιο αποτελεσματικά τις λειτουργίες υποστήριξης ενσωματώνοντας κανάλια συνομιλίας σε ένα γραμματοκιβώτιο ομάδας. Λόγω αυτής της συσχέτισης, οι πράκτορες κατανοούν καλύτερα τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες, επιτρέποντάς τους να παρέχουν άριστες υπηρεσίες και να αυξάνουν τη συνολική ικανοποίηση των πελατών.

Γραφείο Zoho

Η Zoho Desk προσπαθεί να σας παρέχει τα εργαλεία για την παροχή άριστης εξυπηρέτησης πελατών οργανώνοντας και δίνοντας προτεραιότητα σε έναν τεράστιο όγκο αιτημάτων υποστήριξης σε διάφορα μέσα επικοινωνίας.

Η χρήση εκλεπτυσμένης μηχανικής εκμάθησης σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε και να επεκτείνετε μια βάση γνώσεων και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του συνεργείου εξυπηρέτησης πελατών σας.

Χαρακτηριστικά:

 • Το Zoho Desk ενοποιεί τις αλληλεπιδράσεις σας που σχετίζονται με την επωνυμία σε έναν ενιαίο, οργανωμένο χώρο.
 • Απευθείας γρήγορες ενέργειες έκδοσης εισιτηρίων χωρίς να φύγετε από την οθόνη της ενότητας μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 • Εξοικονομήστε αποτελεσματικά χρόνο και αποκτήστε πλήρη έλεγχο των ενεργειών εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυτοματοποιώντας τις αναθέσεις εισιτηρίων.
 • Αντί να ορίζετε χειροκίνητα κάθε εισερχόμενο εισιτήριο, ορίστε κανόνες ανάθεσης για αυτόματη δρομολόγηση εισιτηρίων με βάση ακριβή κριτήρια όπως λέξεις-κλειδιά, hashtags ή αναφορές.

Μπορείτε να απλοποιήσετε και να εμπλουτίσετε την υποστήριξη εξυπηρέτησης πελατών χρησιμοποιώντας αυτήν την ευέλικτη πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που βασίζεται σε σύννεφο από το Zoho Desk που συνδέεται με το Contextual AI.

DeskPro

Το λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης από DeskPro διεγείρει τις επιχειρήσεις να αυτοματοποιήσουν τις λειτουργίες εξυπηρέτησης πελατών τους, να διορθώσουν γρήγορα θέματα πελατών και να διαμορφώσουν βαθιές συνδέσεις με πελάτες στις αγαπημένες τους πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτηριστικά:

 • Αλλάξτε τα μηνύματα πελατών από τις σελίδες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε εισιτήρια γραφείου υποστήριξης με δυνατότητα δράσης.
 • Καθορίστε έναν κεντρικό κόμβο υποστήριξης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τη δυνατότητα ενσωμάτωσης Twitter της Deskpro.
 • Αναβαθμίστε την εξυπηρέτηση πελατών επιτρέποντας στους πελάτες να προτρέπουν συζητήσεις με τη σελίδα της επωνυμίας σας στο Facebook.
 • Αυτοματοποιήστε χωρίς κόπο τις αντιδράσεις και χρησιμοποιήστε συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο από την πλατφόρμα του γραφείου υποστήριξης με πελάτες.

Με τη βοήθεια του DeskPro, οι πελάτες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω WhatsApp. Το σύστημα του γραφείου υποστήριξης θα μετατρέψει αμέσως τα μηνύματά τους σε εφαρμόσιμα εισιτήρια και θα διασφαλίσετε ότι οι απαντήσεις σας θα αποστέλλονται αμέσως πίσω στους λογαριασμούς τους.

LiveAgent

Συνδυάστε τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων σας με LiveAgent ομαλά και διευκόλυνση των ερωτήσεων εξυπηρέτησης πελατών με μια ενιαία αξιόπιστη λύση.

Το ισχυρό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων στο LiveAgent σάς δίνει το δικαίωμα να διαχειρίζεστε επιδέξια ερωτήματα από το Facebook, το Instagram, το Twitter, το Viber και το WhatsApp σε ένα μέρος.

Χαρακτηριστικά:

 • Συνδέστε εύκολα λογαριασμούς σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, επιτρέποντας στο LiveAgent να χειρίζεται αποτελεσματικά τα κοινωνικά σας κανάλια.
 • Εγγραφείτε γρήγορα στους λογαριασμούς σας στο Facebook και παρατηρήστε όλες τις δραστηριότητες χωρίς εναλλαγή μεταξύ πολλών καρτελών ή λογαριασμών.
 • Απλοποιεί τη συλλογή και την οργάνωση μηνυμάτων, καθιστώντας εύκολη την αποτελεσματική διαχείριση οποιουδήποτε ζητήματος πελάτη.
 • Μετατρέψτε αυτόματα όλα τα παρακολουθούμενα hashtags και αναφορές σε εισιτήρια, με την ευελιξία να τα επιτρέπετε στο υποκατάστημα της επιλογής σας.
  Επικοινωνήστε με άτομα με προβλήματα ακοής χωρίς χρήση ASL στο iPhone

Μπορείτε να ανεβάσετε τους κοινωνικούς σας δεσμούς με τη συγχώνευση της ολοκληρωμένης πλατφόρμας επικοινωνίας του LiveAgent και της λύσης εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το λογισμικό ζωντανής συνομιλίας του είναι ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό με το πιο γρήγορο widget συνομιλίας προσβάσιμο.

SproutSocial

SproutSocial μπορεί να είναι η πιο πολλά υποσχόμενη επιλογή για τις απαιτήσεις της υπηρεσίας υποστήριξης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εάν η εταιρεία σας επιθυμεί άμεση εξέλιξη.

Η εκτεταμένη λύση διαχείρισης κοινωνικής δικτύωσης του SproutSocial επιτρέπει στους χρήστες να βελτιστοποιούν τα σχέδιά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυξάνοντας την αφοσίωση του κοινού και βελτιστοποιώντας τις πρακτικές δημοσίευσης.

Χαρακτηριστικά:

 • Αναθέστε καθήκοντα και λάβετε ειδοποιήσεις για όλες τις σχετικές σχέσεις με τους πελάτες ώστε να έχουν πλήρη εξουσία και ηγεσία.
 • Σφυρηλατήστε αναφορές που παρουσιάζουν πληροφορίες σχετικά με τους χρόνους απαντήσεων μεμονωμένων και ομάδων και τα νήματα μηνυμάτων, βοηθώντας στους ελέγχους ποιότητας της υπηρεσίας.
 • Εμπλουτίστε την προβολή σε όλη την ομάδα σας και ενισχύστε τη συνεργασία εντός εφαρμογής μέσω αυτού του μέσου που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία.
 • Αναθέστε στις ομάδες σας την παροχή ανταποκρινόμενων υπηρεσιών και εξατομικευμένης φροντίδας, με αποτέλεσμα τη μετατροπή των εφάπαξ αγοραστών σε πιστούς, επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Το SproutSocial παρέχει πολύτιμες αναλύσεις και πληροφορίες που αντλούνται από προσβάσιμα κοινωνικά δεδομένα και δυνάμεις συνεργασίας, όλα σε κλιμακούμενη βάση.

Hootsuite

Hootsuite είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο που εστιάζει στην κοινωνική εξυπηρέτηση πελατών για τη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση των συνομιλιών με τους πελάτες.

Χαρακτηριστικά:

 • Ενοποιήστε πληροφορίες πελατών από chatbots, CRM και διάφορα εργαλεία σε μια ενιαία διεπαφή.
 • Παρακολουθώντας κάθε αλληλεπίδραση πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να στείλετε έρευνες και να συλλέξετε ευεργετικά σχόλια. Αυτό σας βοηθά να αποκτήσετε σαφείς πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα της επίλυσης προβλημάτων.
 • Χρησιμοποιήστε chatbot για να συμμετάσχετε σε εξατομικευμένες συζητήσεις με πελάτες σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 • Χρησιμοποιήστε έξυπνο αυτοματισμό για να αυξήσετε τους όγκους ερωτημάτων, ανακουφίζοντας τον φόρτο εργασίας της ομάδας υποστήριξής σας.

Χρησιμοποιώντας τις ικανότητες AI, το Hootsuite συνδυάζεται εύκολα με πολλά κανάλια κοινωνικών μέσων, όπως το Twitter, το Facebook Messenger, το WhatsApp και τον ιστότοπο και τις εφαρμογές της εταιρείας σας.

Βέλτιστες πρακτικές για την εφαρμογή αποτελεσματικής εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Δεν αρκεί μόνο η ύπαρξη μιας πλατφόρμας εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. υπάρχουν μερικά πρόσθετα που πρέπει να λάβετε υπόψη και τα οποία παρατίθενται παρακάτω:

 • Η έγκαιρη ανταπόκριση είναι κρίσιμη κατά τον χειρισμό ερωτημάτων πελατών και κρίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την παροχή επαρκούς εξυπηρέτησης πελατών.
 • Η χρήση ενός ζεστού και προσιτού τόνου στις αλληλεπιδράσεις εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες αντιλαμβάνονται την επωνυμία σας.
 • Η παροχή πρακτικών λύσεων που ξεπερνούν τις προσδοκίες είναι μια προσέγγιση που εκτιμούν οι πελάτες, που τονώνει την αφοσίωση και είναι θετική από στόμα σε στόμα.

Εκτός από αυτό, είναι σημαντικό να ελέγχετε ενεργά τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να παρακολουθείτε τα ερωτήματα των πελατών, τις μνησικακίες και τους επαίνους!

συμπέρασμα

Η εξυπηρέτηση πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι νέα. Ωστόσο, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις πρέπει ακόμα να ενσωματώσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα συνολικά εργαλεία υποστήριξης πελατών τους.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής σας, υπάρχουν οφέλη από τον περιορισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως μέρος της ενδελεχούς προσέγγισης εξυπηρέτησης πελατών που εκτείνεται σε διάφορα κανάλια. Η σημασία της προσφοράς μιας εμπειρίας εξυπηρέτησης πελατών πρέπει να είναι ισορροπημένη, ειδικά τώρα που οι καταναλωτές δεσμεύονται ενεργά στο διαδίκτυο, συζητώντας την επωνυμία σας σε πραγματικό χρόνο.

Παρέχοντας κύρια υποστήριξη πελατών στην ευρύτερη στρατηγική σας για την υποστήριξη πελατών σε διάφορα μέσα, μπορείτε να επηρεάσετε τα στοιχεία των πωλήσεών σας, να ενθαρρύνετε τη μεγαλύτερη αφοσίωση των πελατών και να βελτιώσετε την εικόνα της επωνυμίας σας στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης.

Στη συνέχεια, το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης εμπειρίας πελατών για τη μέτρηση της αφοσίωσης και της διατήρησης.