Γιατί το ένα AirPod είναι πιο δυνατό από το άλλο; Δοκιμάστε αυτές τις 4 επιδιορθώσεις

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Η ακουστική σας εμπειρία μπορεί να γίνει αρκετά εκνευριστική όταν το ένα από τα AirPods σας ακούγεται πιο δυνατά από το άλλο. Συχνά, μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα εύκολα καθαρίζοντας τα AirPods σας, επαναφέροντάς τα ή προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις τους. Ωστόσο, εάν φταίει το υλικό, έχετε περιορισμένες επιλογές.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

1 Καθαρίστε τα AirPods σας

Raghav Sethi/MakeUseOf

Όπως κάθε άλλη συσκευή, θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τα AirPods σας. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να παρατηρήσετε μια συσσώρευση κεριού στο αυτί γύρω από το πλέγμα των ηχείων των AirPods σας. Αυτή η συσσώρευση όχι μόνο έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει την έξοδο ήχου, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τη συνολική ποιότητα ήχου.

Για να αφαιρέσετε με ασφάλεια τη συσσώρευση κεριού στο αυτί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Q-tip ή μια μπατονέτα για να καθαρίσετε προσεκτικά γύρω από το πλέγμα των ηχείων. Θυμηθείτε να αφαιρέσετε τις άκρες των αυτιών πριν από τον καθαρισμό, εάν διαθέτετε AirPods Pro. Εάν εξακολουθείτε να βρείτε μικρότερα σωματίδια παγιδευμένα μέσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή βούρτσα για να αφαιρέσετε απαλά τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει.

  Πώς να προγραμματίσετε τη διαγραφή αρχείων στο Dropbox

Η προσπάθεια αφαίρεσης υπολειμμάτων χρησιμοποιώντας ένα σκληρό, αιχμηρό αντικείμενο, όπως μια οδοντογλυφίδα, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα AirPods σας.

2 Ρυθμίστε την ισορροπία ήχου

Μπορεί επίσης να αισθάνεστε ότι το ένα AirPod είναι πιο δυνατό από το άλλο λόγω βουλωμένου αυτιού ή μερικής απώλειας ακοής στο ένα αυτί. Ευτυχώς, μπορείτε να ρυθμίσετε την ισορροπία της έντασης μεταξύ του αριστερού και του δεξιού καναλιού ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 • Ανοιξε το
  Ρυθμίσεις
  εφαρμογή στο iPhone σας

 • Κατευθυνθείτε προς
  Προσβασιμότητα > Ήχος και εικόνα
  .

 • Ρυθμίστε το
  Ισορροπία
  ρυθμιστικό σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Η μετακίνησή του προς τα αριστερά θα κάνει το αριστερό AirPod πιο δυνατό και το μετακινώντας το προς τα δεξιά θα κάνει το δεξί AirPod πιο δυνατό.

 • Αν και συνιστάται να ρυθμίσετε το ρυθμιστικό στη μέση για ισορροπημένη ένταση μεταξύ του δεξιού και του αριστερού AirPods, η προσαρμογή εξαρτάται τελικά από τις προσωπικές σας προτιμήσεις ακοής.

  3 Απενεργοποιήστε το Head Tracked Spatial Audio

  Η λειτουργία Spatial Audio περιλαμβάνει μια λειτουργία δυναμικής παρακολούθησης κεφαλής που χρησιμοποιεί τους αισθητήρες στα AirPods σας για να παρακολουθεί την κίνηση του κεφαλιού. Προσαρμόζει αυτόματα το δεξί και το αριστερό κανάλι ήχου για να βελτιώσει την εμβάπτιση, που μοιάζει με μια εμπειρία που μοιάζει με θέατρο.

    10 καλοί πόροι για να μάθετε μεγάλα δεδομένα και Hadoop

  Περιστασιακά, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το ένα AirPod να ακούγεται πιο δυνατά από το άλλο, ιδιαίτερα κατά τη μετάβαση από την κίνηση σε μια στάση. Μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 • Σιγουρέψου ότι
  συνδέστε τα AirPods σας στο iPhone σας
  .

 • Ανοίξτε το Κέντρο Ελέγχου στο iPhone σας
  σύροντας προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Εάν το iPhone σας διαθέτει κουμπί αρχικής οθόνης, αντ’ αυτού σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης.

 • Πατήστε παρατεταμένα το
  ρυθμιστικό έντασης
  .

 • Πατήστε το
  Χωρικός ήχος

  Spatialize Stereo
  ), επιλέξτε το
  Σταθερός
  ή
  Μακριά από
  ρύθμιση με βάση τις προτιμήσεις σας. Να θυμάστε ότι θα πρέπει να επαναλάβετε αυτά τα βήματα για κάθε εφαρμογή που υποστηρίζει τη λειτουργία.

 • 4 Επαναφέρετε τα AirPods σας

  Εάν οι παραπάνω μέθοδοι δεν ήταν χρήσιμες, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τα AirPods σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Να κάνω αυτό:

    Οικονομικά αποδοτικές λύσεις μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσφέρουν μεγάλη επιτυχία
 • Ανοιξε το
  Ρυθμίσεις
  εφαρμογή και πατήστε
  Bluetooth
  .

 • Πατήστε το
  i (πληροφορίες)
  κουμπί δίπλα στα AirPods σας.

 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε
  Ξεχάστε αυτήν τη συσκευή
  στη συνέχεια επιβεβαιώστε πατώντας
  Ξεχάστε τη συσκευή
  .

 • Όταν λάβετε ένα μήνυμα που υποδεικνύει ότι τα AirPods σας θα αποσυνδεθούν από όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας iCloud, πατήστε
  Ξεχάστε τη συσκευή
  άλλη μια φορά.

 • Τοποθετήστε ξανά τα AirPods σας στη θήκη φόρτισης και αφήστε το καπάκι ανοιχτό.

 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το
  Ρύθμιση
  κουμπί στο πίσω μέρος της θήκης για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Θα δείτε το φως κατάστασης να αναβοσβήνει πορτοκαλί/πορτοκαλί, ακολουθούμενο από λευκό, για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε επαναφέρει τα AirPods σας.

 • Συνδέστε ξανά τα AirPods σας στο iPhone σας.

 • Το να αντιμετωπίζετε μη ισορροπημένη έξοδο ήχου ή ένα AirPod να ακούγεται πιο δυνατό από το άλλο μπορεί να είναι απογοητευτικό. Ωστόσο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε και ενδεχομένως να επιλύσετε αυτά τα ζητήματα με αυτά τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων.

  Εάν καμία από τις συμβουλές δεν λειτούργησε προς όφελός σας, το πιθανότερο είναι ότι το ζήτημα των AirPods σας σχετίζεται με το υλικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να προγραμματίσετε ένα ραντεβού με ένα Apple Store ή έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο σέρβις της Apple για να κάνετε σέρβις τα AirPods σας.