Γιατί το έγγραφο του Word μου είναι μαύρο; Πώς να το διορθώσετε

Βασικά Takeaways

 • Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Microsoft Word επιλέγοντας ένα θέμα διαφορετικό από το μαύρο στις ρυθμίσεις του θέματος του Office στα Windows. Εάν χρησιμοποιείτε Mac, μεταβείτε στο Word > Προτιμήσεις > Γενικά και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Απενεργοποίηση σκοτεινής λειτουργίας.
 • Εάν το πρόβλημα παραμένει, ελέγξτε τις ρυθμίσεις οθόνης της συσκευής σας και προσαρμόστε τη φωτεινότητα της οθόνης σας.
 • Αν και ο μόνος τρόπος για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στο Mac είναι να ενημερώσετε το λογισμικό της συσκευής σας, μπορείτε να το κάνετε μη αυτόματα στα Windows χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση Συσκευών.

Γράφατε ένα δοκίμιο στο Microsoft Word, απλώς για να παρατηρήσετε ότι το έγγραφό σας είναι μαύρο; Ίσως ενεργοποιήσατε κατά λάθος τη σκοτεινή λειτουργία στο Microsoft Word ή το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών σας είναι ξεπερασμένο. Ανεξάρτητα από την αιτία, ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για το πώς να το διορθώσετε και να επιστρέψετε το Word στην προεπιλεγμένη προβολή.

Απενεργοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία στο Microsoft Word

Δεδομένου ότι το Microsoft Word διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία σκούρου και ανοιχτού φωτός, εάν το έγγραφό σας εμφανίζεται μαύρο, το πιθανότερο είναι ότι έχετε κολλήσει στη σκοτεινή λειτουργία. Πριν προχωρήσετε με τα άλλα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, είναι καλή ιδέα να αποκλείσετε αυτό το βασικό. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να απενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Microsoft Word:

 • Ανοίξτε το Microsoft Word και μεταβείτε στην καρτέλα Αρχείο. Στη συνέχεια, μεταβείτε στον Λογαριασμό στην κάτω αριστερή γωνία.
 • Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο κάτω από την κεφαλίδα του Office Theme.
 • Θα δείτε τώρα πέντε διαφορετικές επιλογές: Λευκό, Πολύχρωμο, Σκούρο Γκρι, Μαύρο και Ρύθμιση συστήματος Χρήση. Εφόσον θέλετε να αλλάξετε από τη σκοτεινή λειτουργία, επιλέξτε οποιοδήποτε θέμα από το μενού εκτός από το μαύρο.
 •   Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ταπετσαρίες κλίσης για το iPhone σας

  Εάν χρησιμοποιείτε Mac, κάντε κλικ στο Word στην επάνω αριστερή γωνία της γραμμής μενού. Επιλέξτε Προτιμήσεις από το αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ στην επιλογή Γενικά στην περιοχή Εργαλεία συγγραφής και διόρθωσης.

  Στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Απενεργοποίηση σκοτεινής λειτουργίας​​​.

  Εάν η εμφάνιση της ενσωματωμένης Dark Mode του Microsoft Word δεν έκανε το κόλπο, καλό είναι να ελέγξετε εάν η Dark Mode είναι ενεργοποιημένη στη συσκευή σας. Εάν ενεργοποιηθεί, όλες οι εφαρμογές θα επηρεαστούν και θα εμφανίζονται σε σκοτεινή λειτουργία. Επομένως, φροντίστε να ανατρέξετε στους οδηγούς μας σχετικά με τη Dark Mode σε Mac και τη Dark Mode στα Windows για να μάθετε πώς να την ενεργοποιείτε, να την απενεργοποιείτε και να την προσαρμόζετε.

  Απενεργοποίηση Dark Mode για Document Space μόνο στο Word

  Εάν έχετε παρατηρήσει ότι μόνο ο χώρος του εγγράφου βρίσκεται σε Dark Mode, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε επίσης. Στα Windows, μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας στην καρτέλα Προβολή στην κορδέλα και κάνοντας κλικ στην Εναλλαγή λειτουργιών για εναλλαγή μεταξύ των σκοτεινών και φωτεινών λειτουργιών.

  Εάν χρησιμοποιείτε Mac, κάντε κλικ στο Word στη γραμμή μενού και επιλέξτε Προτιμήσεις από το αναπτυσσόμενο μενού. Τώρα, κάντε κλικ στο Γενικό και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Η σκοτεινή λειτουργία έχει λευκό χρώμα σελίδας.

  Είναι πολύ σκοτεινή η οθόνη σας; Ελέγξτε εάν πρόκειται για πρόβλημα οθόνης

  Εάν η σκοτεινή λειτουργία δεν ήταν ο ένοχος, συνιστούμε να ελέγξετε εάν το πρόβλημα παρουσιάζεται λόγω προβλήματος οθόνης. Συχνά, καταλήγουμε να τροποποιούμε τις ρυθμίσεις του φορητού υπολογιστή μας, απλώς για να τα ξεχάσουμε όλα αργότερα.

    Πόσος χρόνος διαρκεί ένας έλεγχος ιστορικού;

  Ξεκινήστε προσαρμόζοντας τη φωτεινότητα της οθόνης σας. Στα Windows, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Εμφάνιση. Θα δείτε τώρα ένα ρυθμιστικό κάτω από την κεφαλίδα Φωτεινότητα και χρώμα. Απλώς σύρετε το ρυθμιστικό προς τα αριστερά (πιο ανοιχτό) ή προς τα δεξιά (πιο σκούρο) για να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα της οθόνης της συσκευής σας. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα φυσικής φωτεινότητας στο πληκτρολόγιό σας για να το κάνετε αυτό.

  Στο macOS, κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία της γραμμής μενού και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος. Επιλέξτε Οθόνες από την πλαϊνή γραμμή και χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό δίπλα στο Brightness για να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα της οθόνης της συσκευής σας.

  Για καλύτερη αναγνωσιμότητα, τα Windows 11 επιτρέπουν στους χρήστες να ενεργοποιούν θέματα υψηλής αντίθεσης. Εάν έχετε ενεργοποιημένη αυτήν τη ρύθμιση, καλό είναι να την απενεργοποιήσετε και να ελέγξετε εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να παρουσιάζεται. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του συστήματός σας κάνοντας δεξί κλικ στο κουμπί των Windows στη γραμμή εργασιών και επιλέγοντας Ρυθμίσεις υπολογιστή ή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις.
 • Στη συνέχεια, επιλέξτε Προσβασιμότητα από την πλαϊνή γραμμή.
 • Κάντε κλικ στο βέλος ακριβώς δίπλα στην επιλογή Αντίθεση θεμάτων για να αναπτύξετε το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Κανένα.
 • Τέλος, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή για να απενεργοποιήσετε εντελώς τα θέματα αντίθεσης.
 • Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτά τα θέματα πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Left Alt + Left Shift + Print Screen. Κάντε κλικ στο Ναι στο μήνυμα που θα εμφανιστεί στην επόμενη οθόνη, ρωτώντας εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία υψηλής αντίθεσης.

    Πώς να αγοράσετε μια τηλεόραση για παιχνίδια το 2020

  Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών για να διορθώσετε το μαύρο έγγραφο στο Word

  Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να βλέπετε ένα μαύρο έγγραφο στο Microsoft Word είναι λόγω παλιών ή δυσλειτουργικών προγραμμάτων οδήγησης γραφικών. Ευτυχώς, η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης γραφικών σας είναι εξαιρετικά απλή και θα διαρκέσει μόνο μερικά λεπτά.

  Αν και ο μόνος τρόπος για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στο macOS είναι να ενημερώσετε το λογισμικό του Mac σας, μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στα Windows κατεβάζοντας τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης από τον ιστότοπο του κατασκευαστή σας και εγκαθιστώντας τα με μη αυτόματο τρόπο χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση Συσκευών. Επίσκεψη NVIDIA, AMDή της Intel κατεβάστε σελίδες, βρείτε τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης γραφικών και εγκαταστήστε τα.

  Εάν το αρχείο προγράμματος οδήγησης είναι σε εκτελέσιμη μορφή, απλώς κάντε διπλό κλικ στο αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για εγκατάσταση. Εάν απαιτείται μη αυτόματη εγκατάσταση, εγκαταστήστε τα μέσω του Device Manager. Δείτε πώς μπορείτε να τα ενημερώσετε:

 • Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο Εκτέλεση.
 • Πληκτρολογήστε devmgmt.msc στο πλαίσιο κειμένου και κάντε κλικ στο OK για να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών.
 • Στο παράθυρο Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε την κατηγορία Προσαρμογείς οθόνης.
 • Κάντε δεξί κλικ στην κάρτα γραφικών σας και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.
 • Επιλέξτε Αναζήτηση στον υπολογιστή μου για προγράμματα οδήγησης, επιλέξτε το ληφθέν αρχείο προγράμματος οδήγησης και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.
 • Τις περισσότερες φορές, τέτοια ζητήματα δεν μπορούν να είναι τίποτα περισσότερο από απλά σφάλματα λογισμικού και μια απλή λύση είναι να εγκαταστήσετε τυχόν εκκρεμείς ενημερώσεις. Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων δεν φαίνεται να κάνει το κόλπο, συνιστούμε να εγκαταστήσετε τυχόν εκκρεμείς ενημερώσεις του Office. Ομοίως, είναι επίσης καλή ιδέα να ενημερώνεστε στην πιο πρόσφατη έκδοση του macOS ή των Windows ενώ βρίσκεστε σε αυτήν.