Γιατί δεν υπάρχουν άλλα jailbreak του ChatGPT; 7 λόγοι για τους οποίους τα jailbreak του ChatGPT δεν λειτουργούν

Όταν κυκλοφόρησε το ChatGPT, το πρώτο πράγμα που ήθελαν να κάνουν οι χρήστες του ήταν να γκρεμίσουν τους τοίχους του και να ξεπεράσουν τα όριά του. Γνωστό ως jailbreaking, οι χρήστες του ChatGPT ξεγέλασαν την τεχνητή νοημοσύνη υπερβαίνοντας τα όρια του προγραμματισμού της με μερικά απίστευτα ενδιαφέροντα και μερικές φορές απολύτως άγρια ​​αποτελέσματα.

Έκτοτε, το OpenAI έχει ενισχύσει το ChatGPT για να κάνει τα jailbreak πολύ πιο δύσκολα στην εκτέλεση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα jailbreak του ChatGPT, γενικά, φαίνεται να έχουν στεγνώσει, με αποτέλεσμα οι χρήστες του ChatGPT να αναρωτιούνται εάν τα jailbreak λειτουργούν καθόλου.

Λοιπόν, πού πήγαν όλα τα jailbreak του ChatGPT;

1. Οι δεξιότητες προτροπής ChatGPT έχουν γενικά βελτιωθεί

Πριν από την άφιξη του ChatGPT, η συνομιλία με την τεχνητή νοημοσύνη ήταν μια εξειδικευμένη δεξιότητα που περιοριζόταν σε όσους γνωρίζουν τα ερευνητικά εργαστήρια. Οι περισσότεροι πρώτοι χρήστες δεν είχαν εξειδίκευση στη δημιουργία αποτελεσματικών προτροπών. Αυτό οδήγησε πολλούς ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν jailbreak, έναν πρόσφορο τρόπο για να κάνουν το chatbot να κάνει αυτό που ήθελαν με ελάχιστη προσπάθεια και δεξιότητες προτροπής.

Σήμερα, το τοπίο έχει εξελιχθεί. Η προτροπή επάρκειας γίνεται μια βασική δεξιότητα. Μέσω ενός συνδυασμού εμπειρίας που αποκτήθηκε από την επαναλαμβανόμενη χρήση και την πρόσβαση σε δωρεάν διαθέσιμους οδηγούς προτροπής ChatGPT, οι χρήστες του ChatGPT έχουν βελτιώσει τις ικανότητές τους για προτροπή. Αντί να αναζητούν λύσεις όπως τα jailbreak, ένα μεγαλύτερο μέρος των χρηστών ChatGPT έχουν γίνει πιο έμπειροι στη χρήση διαφορετικών στρατηγικών προτροπής για την επίτευξη στόχων που θα απαιτούσαν jailbreak για να επιτευχθούν στο παρελθόν.

  10 καλύτερες λύσεις βάσεων δεδομένων γραφήματος για να δοκιμάσετε

2. Η άνοδος των Chatbot χωρίς λογοκρισία

Καθώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αυστηροποιούν τη συγκράτηση περιεχομένου σε mainstream chatbot τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, οι μικρότερες νεοφυείς επιχειρήσεις που εστιάζουν στο κέρδος επιλέγουν λιγότερους περιορισμούς, στοιχηματίζοντας στη ζήτηση για chatbot τεχνητής νοημοσύνης χωρίς λογοκρισία. Με λίγη έρευνα, θα βρείτε δεκάδες πλατφόρμες chatbot AI που προσφέρουν μη λογοκριμένα chatbot που μπορούν να κάνουν σχεδόν ό,τι θέλετε να κάνουν.

Είτε πρόκειται για τη συγγραφή μυθιστορημάτων εγκληματικού θρίλερ και σκοτεινού χιούμορ που το ChatGPT αρνείται να γράψει είτε γράφει κακόβουλο λογισμικό που επιτίθεται στους υπολογιστές των ανθρώπων, αυτά τα chatbot χωρίς λογοκρισία με λοξή ηθική πυξίδα θα κάνουν ό,τι θέλετε. Μαζί τους, δεν έχει νόημα να αφιερώσετε επιπλέον ενέργεια για να γράψετε jailbreak για το ChatGPT. Αν και δεν είναι απαραίτητα τόσο ισχυρές όσο το ChatGPT, αυτές οι εναλλακτικές πλατφόρμες μπορούν να εκτελέσουν άνετα μια μεγάλη γκάμα εργασιών. Πλατφόρμες όπως το FlowGPT και το Unhinged AI είναι μερικά δημοφιλή παραδείγματα.

3. Το jailbreaking έχει γίνει πιο δύσκολο

Στους πρώτους μήνες του ChatGPT, το jailbreaking του ChatGPT ήταν τόσο απλό όσο και οι προτροπές αντιγραφής-επικόλλησης από διαδικτυακές πηγές. Θα μπορούσατε να αλλάξετε εντελώς την προσωπικότητα του ChatGPT με λίγες μόνο γραμμές δύσκολων οδηγιών. Με απλές προτροπές, θα μπορούσατε να μετατρέψετε το ChatGPT σε έναν κακό κακό που διδάσκει πώς να φτιάχνει βόμβες ή σε ένα chatbot πρόθυμο να χρησιμοποιήσει όλες τις μορφές βωμολοχίας χωρίς περιορισμό. Ήταν ένα δωρεάν για όλους που παρήγαγε περίφημα jailbreak όπως το DAN (Do Anything Now). Το DAN περιλάμβανε ένα σύνολο φαινομενικά αβλαβών οδηγιών που ανάγκασαν το chatbot να κάνει ό,τι του ζητήθηκε χωρίς να το αρνηθεί. Συγκλονιστικά, αυτά τα χοντροκομμένα κόλπα λειτούργησαν τότε.

Ωστόσο, αυτές οι άγριες πρώτες μέρες είναι ιστορία. Αυτές οι βασικές προτροπές και τα φτηνά κόλπα δεν ξεγελούν πλέον το ChatGPT. Το jailbreaking απαιτεί πλέον πολύπλοκες τεχνικές για να έχετε την ευκαιρία να παρακάμψετε τις πλέον ισχυρές διασφαλίσεις του OpenAI. Καθώς το jailbreaking γίνεται τόσο δύσκολο, οι περισσότεροι χρήστες αποθαρρύνονται πάρα πολύ να το επιχειρήσουν. Τα εύκολα και ευρέως ανοιχτά κατορθώματα των πρώτων ημερών του ChatGPT έχουν φύγει. Το να πείσετε το chatbot να πει μια λάθος λέξη τώρα απαιτεί σημαντική προσπάθεια και τεχνογνωσία που μπορεί να μην αξίζει τον χρόνο και την προσπάθεια.

  Λάβατε ένα email από τη Maureen Hinckley; Είναι απάτη

4. Η καινοτομία έχει φθαρεί

Η κινητήρια δύναμη πίσω από τις προσπάθειες πολλών χρηστών να κάνουν jailbreak στο ChatGPT ήταν η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός που το έκαναν τις πρώτες μέρες. Ως νέα τεχνολογία, η κακή συμπεριφορά του ChatGPT ήταν διασκεδαστική και κέρδισε δικαιώματα καυχησιολογίας. Ενώ υπάρχουν αμέτρητες πρακτικές εφαρμογές για τα jailbreak του ChatGPT, πολλοί τις επιδίωξαν για την έκκληση «ουάου, κοίτα τι έκανα». Σταδιακά, όμως, ο ενθουσιασμός που προέρχεται από την καινοτομία έχει ξεθωριάσει, και μαζί με αυτό, το ενδιαφέρον των ανθρώπων να αφιερώνουν χρόνο στα jailbreaks.

5. Τα jailbreak διορθώνονται γρήγορα

Μια κοινή πρακτική στην κοινότητα jailbreaking του ChatGPT είναι η κοινή χρήση κάθε επιτυχημένου exploit όταν ανακαλύπτεται. Το πρόβλημα είναι ότι όταν τα exploit μοιράζονται ευρέως, το OpenAI συχνά τα αντιλαμβάνεται και διορθώνει τα τρωτά σημεία. Αυτό σημαίνει ότι τα jailbreak σταματούν να λειτουργούν πριν καν τα δοκιμάσουν τα άτομα που θα ενδιαφέρονταν.

Έτσι, κάθε φορά που ένας χρήστης του ChatGPT αναπτύσσει επιμελώς ένα νέο jailbreak, η κοινοποίησή του με την κοινότητα επιταχύνει τον χαμό του μέσω ενημέρωσης κώδικα. Αυτό αποθαρρύνει την ιδέα της δημοσιοποίησης κάθε φορά που ένας χρήστης αντιμετωπίζει ένα jailbreak. Η σύγκρουση μεταξύ της διατήρησης ενεργών αλλά κρυφών των jailbreak και της δημοσιοποίησής τους δημιουργεί ένα δίλημμα για τους δημιουργούς jailbreak του ChatGPT. Αυτές τις μέρες, τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι επιλέγουν να κρατούν μυστικά τα jailbreak τους για να αποφύγουν να διορθωθούν τα κενά.

  9 καλύτερα API για ενσωμάτωση των εμπόρων σε χρηματοοικονομικά προϊόντα

6. Τοπικές εναλλακτικές λύσεις χωρίς λογοκρισία

Η άνοδος των μοντέλων τοπικών μεγάλων γλωσσών που μπορείτε να εκτελέσετε τοπικά στον υπολογιστή σας έχει επίσης μειώσει το ενδιαφέρον για τα jailbreak του ChatGPT. Ενώ τα τοπικά LLM δεν είναι εντελώς απαλλαγμένα από λογοκρισία, πολλά είναι σημαντικά λιγότερο λογοκριμένα και μπορούν εύκολα να τροποποιηθούν ώστε να ταιριάζουν στις επιθυμίες των χρηστών. Έτσι, οι επιλογές είναι απλές. Μπορείτε να συμμετάσχετε στο ατελείωτο παιχνίδι γάτας και ποντικιού για να βρείτε έναν τρόπο να ξεγελάσετε το chatbot μόνο για να το διορθώσετε σύντομα. Ή, μπορείτε να συμβιβαστείτε με ένα τοπικό LLM που μπορείτε να τροποποιήσετε μόνιμα για να κάνετε οτιδήποτε θέλετε.

Θα βρείτε μια εκπληκτικά μεγάλη λίστα ισχυρών LLM χωρίς λογοκρισία που μπορείτε να αναπτύξετε στον υπολογιστή σας με χαλαρή λογοκρισία. Μερικά αξιοσημείωτα είναι τα Llama 7B (χωρίς λογοκρισία), Zephyr 7B Alpha, Manticore 13B, Vicuna 13B και GPT-4-X-Alpaca.

7. Επαγγελματικά Jailbreakers Τώρα Πωλούνται για Κέρδος

Γιατί να αφιερώσετε πολύτιμο χρόνο στην ανάπτυξη προτροπών για jailbreaking, εάν δεν έχετε τίποτα από αυτό; Λοιπόν, ορισμένοι επαγγελματίες τώρα πουλάνε jailbreak για κέρδος. Αυτοί οι επαγγελματίες δημιουργοί jailbreak σχεδιάζουν jailbreak που εκτελούν συγκεκριμένες εργασίες και τα αναφέρουν προς πώληση σε αγορές όπως το PromptBase. Ανάλογα με τις δυνατότητές τους, αυτές οι προτροπές jailbreaking ενδέχεται να πωλούνται μεταξύ 2 και 15 $ ανά ερώτηση. Ορισμένες πολύπλοκες εκμεταλλεύσεις πολλαπλών βημάτων μπορεί να κοστίζουν πολύ περισσότερο.

Θα μπορούσε το Crack Down στα Jailbreaks να αποτύχει;

Τα jailbreak δεν έχουν φύγει εντελώς από τη σκηνή. μόλις πέρασαν υπόγεια. Με το OpenAI που δημιουργεί έσοδα από το ChatGPT, έχουν ισχυρότερα κίνητρα για να περιορίσουν τις επιβλαβείς χρήσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Αυτός ο εμπορικός παράγοντας πιθανότατα επηρεάζει την επιθετική τους ώθηση για να καταπολεμήσουν τα κατορθώματα του jailbreaking.

Ωστόσο, η λογοκρισία του OpenAI στο ChatGPT αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή αυξανόμενη κριτική μεταξύ των χρηστών. Ορισμένες νόμιμες περιπτώσεις χρήσης του chatbot AI δεν είναι πλέον δυνατές λόγω αυστηρής λογοκρισίας. Ενώ η αυξημένη ασφάλεια προστατεύει από επιβλαβείς περιπτώσεις χρήσης, οι υπερβολικοί περιορισμοί θα μπορούσαν τελικά να ωθήσουν ένα τμήμα της κοινότητας ChatGPT στην αγκαλιά λιγότερο λογοκριμένων εναλλακτικών.