Βελτιώστε την παραγωγικότητα με 10 τρόπους

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη έχει αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη για τις καθημερινές μας εργασίες.

Με το Copilot διαθέσιμο στα Windows 11, μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την παραγωγικότητα και να αλλάξετε τον τρόπο χρήσης και πρόσβασης σε διάφορες λειτουργίες των Windows.

Λοιπόν, χωρίς καμία καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε.

Τι είναι το Microsoft Copilot;

Copilot της Microsoft είναι ένα συνοδευτικό AI που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες της Microsoft. Αυτό περιλαμβάνει GitHub, Microsoft 365, Edge, Bing και Windows 11.

Με ένα οικοσύστημα που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, η Microsoft στοχεύει να σας προσφέρει τα μέσα για να παραμείνετε παραγωγικοί και να βελτιώσετε τις ροές εργασίας σας χωρίς να βασίζεστε σε τρίτους συνεργάτες τεχνητής νοημοσύνης.

Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε τη σουίτα εφαρμογών Office της Microsoft (διαθέσιμη μόνο για την έκδοση του Microsoft 365) όπως το PowerPoint, το Outlook, το Teams, το Excel και το Word, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Copilot AI για να κάνετε διαφορετικές εργασίες, όπως δημιουργία μοναδικού κειμένου, λήψη προτάσεων για ένα ταξίδι, βοηθήστε στη δημιουργία πρόχειρων στο Outlook ή στη σύνοψη πινάκων. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και το πώς θα το χρησιμοποιήσουν εξαρτάται από τον χρήστη.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Copilot στα Windows 11;

Εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει το Copilot στα Windows, ακολουθήστε τον εξαιρετικό οδηγό μας για την Ενεργοποίηση του Copilot AI στα Windows 11.

Ο οδηγός περιλαμβάνει όλα τα βήματα για να ενεργοποιήσετε το Copilot στα Windows 11 χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους.

Χρήση του Copilot για τη βελτίωση της παραγωγικότητας στα Windows 11

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι πώς να έχετε γρήγορη πρόσβαση στο Windows Copilot. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση απευθείας από τη γραμμή εργασιών σας ή πατώντας το Windows Key + C. Θα σας δώσει πρόσβαση σε μια καλοφτιαγμένη διεπαφή χρήστη όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με το Copilot.

  Πώς να ορίσετε υπενθυμίσεις στο Slack

Προσφέρει πρόσβαση σε τρία στυλ συνομιλίας. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Περισσότερο δημιουργικό: Αλλάζει το Copliot ώστε να απαντά με πιο δημιουργικούς τρόπους. Καθώς η δημιουργικότητα κυριαρχεί, μπορείτε να δείτε ότι το Copilot δεν στοχεύει στην ακρίβεια των γεγονότων. Εσείς, ως χρήστης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δημιουργικό στυλ για να γράψετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και περιεχόμενο ιστοσελίδων ή να γράψετε δημιουργικό περιεχόμενο για μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Πιο ισορροπημένο: Ιδανικό για τους περισσότερους χρήστες, καθώς χρειάζεται μια ισορροπημένη προσέγγιση για την απάντηση σε ερωτήσεις και ερωτήματα.
  • Πιο ακριβής: Εάν εργάζεστε με γεγονότα ή κάνετε έρευνα, τότε θέλετε το Copilot να είναι πιο ακριβές και αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό.

Χρήση του Copilot για την εκκίνηση μιας εφαρμογής

Καθώς το Copilot είναι ενσωματωμένο στα Windows 11, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εκκινήσετε οποιαδήποτε τοπική εφαρμογή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ζητήσετε από το Copilot να εκκινήσει την εφαρμογή.

Αυτό είναι πολύ πιο γρήγορο από το άνοιγμα της εφαρμογής από το μενού Έναρξη ή τη χρήση της επιλογής Αναζήτηση στα Windows 11.

Αλλαγή ρυθμίσεων υπολογιστή — Σκοτεινή λειτουργία, Bluetooth και άλλα

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Copilot για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας. Μια δημοφιλής περίπτωση χρήσης Copilot για τα Windows 11 είναι η μετάβαση σε σκοτεινή λειτουργία. Με το Copliot, μπορείτε να μεταβείτε σε σκοτεινή λειτουργία με μια απλή εντολή, “Ενεργοποίηση σκοτεινής λειτουργίας”.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να εκκινήσετε τις Ρυθμίσεις των Windows για να κάνετε αλλαγές μόνοι σας. Οι περιπτώσεις χρήσης δεν τελειώνουν εδώ, καθώς μπορείτε επίσης να εκκινήσετε το Fire Explorer για να περιηγηθείτε στα αρχεία.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γράψετε τις παρακάτω εντολές.

  • Ανοίξτε τον κύριο πίνακα ρυθμίσεων των Windows → “Άνοιγμα ρυθμίσεων των Windows”
  • Περιήγηση αρχείων στον υπολογιστή σας → “Εκκίνηση της Εξερεύνησης αρχείων”
  Τι είναι οι διαρροές μνήμης και πώς μπορείτε να τις διορθώσετε;

Σε όλες αυτές τις εντολές, το Copilot θα σας ζητήσει επιβεβαίωση. Κάντε κλικ στο «Ναι» για να συνεχίσετε με αυτό. Κατά τη διάρκεια της δράσης, θα σας παρέχει επίσης σύντομο πλαίσιο σχετικά με το τι πρόκειται να κάνετε.

Λήψη στιγμιότυπου οθόνης

Από πολλά κόλπα Copilot στα Windows 11, ένα από τα αγαπημένα μου είναι η απρόσκοπτη δυνατότητα λήψης στιγμιότυπων οθόνης.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ζητήσετε από το Copilt να “τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης” και θα ανοίξει το Εργαλείο αποκοπής. Από εδώ, μπορείτε να τραβήξετε ένα πλήρες στιγμιότυπο οθόνης ή ένα περικομμένο.

Χρησιμοποιήστε το Copilot για να σας βοηθήσει στην οργάνωση των Windows

Για να βελτιώσετε την παραγωγικότητα, πρέπει επίσης να μπορείτε να οργανώσετε τα Windows πιο αποτελεσματικά. Και το Copilot σάς επιτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Copilot για να εκκινήσετε άμεσα το εργαλείο Windows Snapping που θα σας βοηθήσει να κουμπώσετε τα ανοιχτά Windows.

Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε “organize my windows”.

Βρείτε γρήγορες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας

Το Copilot AI είναι μια συνοδευτική εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε ερωτήσεις για τις καθημερινές σας εργασίες, τόσο επαγγελματικά όσο και για κάτι που σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας (μαγειρική, κηπουρική κ.λπ.)

Για παράδειγμα, μπορείτε να ρωτήσετε πώς να φτιάξετε έναν καφέ latte. Θα σας δώσει τα ακριβή βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Στην απάντησή του, θα βρείτε συνδέσμους που σας μεταφέρουν σε ιστοσελίδες από όπου συσσώρευσε την απάντηση. Πολύ βολικό!

Δημιουργία Περιεχομένου

Καθώς το Copilot AI είναι γενεσιουργό AI, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να γράψετε ποιήματα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αναρτήσεις ιστολογίου. Είναι ευεργετικό, ειδικά αν ξέρετε πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο. Μόλις δημιουργήσετε το περιεχόμενο, μπορείτε να το επεξεργαστείτε σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Μπορεί να βελτιώσει την παραγωγή περιεχομένου και να βοηθήσει τους υπαλλήλους να συντάξουν ουσιαστικές απαντήσεις μέσω email.

Δημιουργία εικόνων

Η πρόσφατη ενημέρωση Copilot έφερε τη δυνατότητα δημιουργίας εικόνων που υποστηρίζονται από το DALL-E 3. Αυτές οι εικόνες μπορούν να βοηθήσουν σχεδιαστές, επαγγελματίες του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλους δημιουργικούς ανθρώπους.

  Παρασκευάζετε πάντα το τέλειο φλιτζάνι τσάι με χρονοδιακόπτη για να το κάνετε σωστά

Για να το δοκιμάσω, ζήτησα από τον Copilot να δημιουργήσει ένα φουτουριστικό μονοθέσιο της Formula 1. Τα αποτελέσματα ήταν σίγουρα φουτουριστικά!

Αυτοματοποιημένη Μεταγραφή

Το Copilot AI στα Windows 11 μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αυτοματοποιημένη μεταγραφή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σύρετε και να αποθέσετε την εγγραφή MP3 στο chatbot και το Copilot θα ξεκινήσει τη διαδικασία μεταγραφής. Αυτό είναι πολύ βολικό για δημοσιογράφους που εργάζονται συνεχώς με ηχογραφήσεις.

Συνοψίστε μια ιστοσελίδα

Το Microsoft Edge είναι το πιο πρόσφατο πρόγραμμα περιήγησης των Windows. Με την πρόσφατη ενημέρωση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Copilot απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης, καθιστώντας το Edge προηγμένο πρόγραμμα περιήγησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Copilot AI για να κάνετε αναζητήσεις Bing και σύνοψη κειμένου.

Για ερευνητές, δημοσιογράφους και συγγραφείς, η δυνατότητα είναι εξαιρετική, δεδομένου ότι βοηθά στην εξοικονόμηση πολύ χρόνου. Το AI είναι αρκετά καλό για να σας παρέχει μια περίληψη, εξοικονομώντας σας πολύ χρόνο, ειδικά όταν δημιουργείτε αναφορές.

Προσδιορισμός στοιχείων εικόνας

Το Copilot μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τα στοιχεία μέσα σε μια εικόνα. Παρόλο που δεν είναι χρήσιμο για καθημερινή χρήση, μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε αυτές τις έξυπνες προκλήσεις εικόνας στο διαδίκτυο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε αντικείμενα για τα οποία δεν έχετε ιδέα αλλά τα θέλετε. Για τους ταξιδιώτες, ανοίγει διάφορους τρόπους για να μάθουν για ένα μέρος ή τον πολιτισμό του.

Η αναγνώριση εικόνων σημαίνει ένα άλλο επίπεδο ικανοτήτων επίλυσης προβλημάτων που έχετε στη διάθεσή σας. Για παράδειγμα, εάν συναρμολογείτε ένα ποδήλατο, τότε μπορείτε να ανεβάσετε μια εικόνα ενός εξαρτήματος ή της ρύθμισης στο Copilot και θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία. Τελικά, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και εξαρτάται από εσάς πώς θα το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.

Περισσότερα για να έρθουν – Copilot για Windows

Το Copilot για Windows βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε προεπισκόπηση. Με τον καιρό, η Microsoft στοχεύει να κυκλοφορήσει περισσότερες δυνατότητες που θα σας δώσουν περισσότερες δυνατότητες για να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας. Εξάλλου, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) δεν είναι για να αντικαταστήσει τους ανθρώπους, αλλά για να βοηθήσει τη ροή εργασίας σας, βελτιώνοντας την παραγωγικότητά σας στο επόμενο επίπεδο.

Αναμφίβολα, η Microsoft καρπώνεται τα οφέλη τους Ανοιχτή συνεργασία AI. Με εξαιρετικά μοντέλα Open AI, η σουίτα προϊόντων και υπηρεσιών AI της Microsoft θα βελτιωθεί μόνο.

Στην ουσία, τα Windows 11 πρόκειται να λάβουν μια σημαντική ενημέρωση σύντομα. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει προεπισκοπήσεις για το Copilot, το DevHome και άλλες συναρπαστικές λειτουργίες. Αυτό είναι υπέροχο, καθώς μπορείτε να τα δοκιμάσετε μόνοι σας.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας για το Copilot X.