Αυτό δεν είναι AR, αλλά είναι ωραίο

Βασικά Takeaways

 • Τα γυαλιά Xreal Air 2 προσφέρουν μια φορητή οθόνη HD υψηλής ποιότητας που μπορεί να φορεθεί όλη την ημέρα και ακόμη και να συνοδεύεται από ένθετα φακών με συνταγή, εάν χρειάζεται.
 • Οι δυνατότητες ασύρματης μετάδοσης και AR του αξεσουάρ Xreal Beam είναι ελάχιστα λειτουργικές, καθιστώντας το ένα υποτυπώδες πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων με περιορισμένες επιλογές εφαρμογών.
 • Ενώ τα γυαλιά Xreal Air 2 υπερέχουν σε οπτική ποιότητα, δεν παρέχουν μια συναρπαστική περίπτωση χρήσης για επαυξημένη πραγματικότητα και δεν έχουν την ικανότητα να αλληλεπιδρούν με τον πραγματικό κόσμο όπως τα αληθινά γυαλιά AR.

Το Xreal (πρώην Nreal) Air 2 είναι ένα ελαφρύ ζευγάρι γυαλιά με μια μικρή οθόνη HD mini-OLED στο φακό. Χωρίς υπολογιστική ισχύ και μόνο βασικούς αισθητήρες κίνησης 3DOF που χρειάζονται ένα προαιρετικό αξεσουάρ για να επωφεληθούν, είναι δύσκολο να αποκαλέσουμε αυτήν την Επαυξημένη Πραγματικότητα οποιουδήποτε είδους. Αλλά αυτό που προσφέρουν—μια φορητή οθόνη που μπορεί να φορεθεί όλη μέρα—είναι εξαιρετικής ποιότητας. Το μόνο σας πρόβλημα θα είναι να βρείτε μια πραγματική περίπτωση χρήσης για αυτά.

XREAL Air 2

Τα γυαλιά Xreal Air 2 προσφέρουν μια φορητή οθόνη HD που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλη την ημέρα, με ένθετα συνταγής εάν χρειάζεται. Ενώ η ενσύρματη λειτουργία λειτουργεί άψογα, το αξεσουάρ Beam για ασύρματη μετάδοση και λειτουργίες AR είναι ελάχιστα λειτουργικό. Το ευρύτερο πρόβλημα είναι ότι εξακολουθούν να μην έχουν συναρπαστική περίπτωση χρήσης.

Μάρκα Xreal (πρώην Nreal)

Ηχεία Ενσωματωμένα ανοιχτά αυτιά

Βάρος 72g (2,54oz)

Ρυθμός ανανέωσης 120 Hz

Ανάλυση 1080p HD

Οπτικό πεδίο 46°

Συνδεσιμότητα USB-C (ή ασύρματη με το εξάρτημα Xreal Beam)

Αισθητήρες Αισθητήρας κίνησης 3DOF

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετικής ποιότητας οθόνες HD με φωτεινά, ζωντανά χρώματα
 • Ορατό στο φως της ημέρας, με ρυθμίσεις φωτεινότητας και σκίαση συσκότισης για να ταιριάζει σε άλλα περιβάλλοντα όπως απαιτείται
 • Συνταγογραφούμενα ένθετα φακών
 • Εξαιρετική ως φορητή οθόνη για ενσύρματες συσκευές με δυνατότητα USB-C AltDP, όπως το Steam Deck

Μειονεκτήματα

 • Το Xreal Beam είναι ένα υποτυπώδες πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων με λίγες μόνο εφαρμογές
 • Η ασύρματη χύτευση μόλις και μετά βίας λειτουργεί
 • Δεν υπάρχουν πραγματικές εμπειρίες “AR” εδώ
 • Η εφαρμογή Nebula ελάχιστα λειτουργική

Επαυξημένης πραγματικότητας? Όχι Πραγματικά

Τα Xreal Air 2 διατίθενται στην αγορά ως γυαλιά AR, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό να είμαστε σαφείς στους ορισμούς μας εδώ. Το Meta Quest 3 (ή το επερχόμενο Apple Vision Pro), με την ικανότητά του να σαρώνει το περιβάλλον σας, να ενσωματώνει έπιπλα στο παιχνίδι και να διατηρεί τη θέση των αντικειμένων που τοποθετείτε στο επαυξημένο περιβάλλον, είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θα θεωρούσαν επαυξημένη ή μικτή πραγματικότητα. Οι εικονικές εμπειρίες αλληλεπιδρούν με τον πραγματικό σας κόσμο. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα εικονικό παζλ στο τραπέζι της κουζίνας σας, να απομακρυνθείτε και να επιστρέψετε σε αυτό ακόμα στο τραπέζι σας.

Σχετική ανασκόπηση Meta Quest 3: Εισάγοντας τη μαγεία της μικτής πραγματικότητας Ενώ τα υποσχόμενα χαρακτηριστικά δεν είναι ακόμα εκεί, αυτό που έχουμε είναι μια μαγική ματιά και μια μετατόπιση από την απομόνωση τυπικών εμπειριών VR

Το Xreal Air 2 μοιάζει περισσότερο με το να αφαιρείς τον οπίσθιο φωτισμό από την οθόνη της επιφάνειας εργασίας και μετά να τον κολλάς στο πρόσωπό σου. Δεν θα σαρώσει το περιβάλλον σας, δεν θα αλληλεπιδράσει με τα έπιπλά σας. Δεν υπάρχουν κάμερες. Είναι απλώς ένα σετ φορητών οθονών δεμένες στο πρόσωπό σας. Τώρα, μην με παρεξηγείτε: είναι πολύ καλό να είναι αυτό. Έχει υψηλή πυκνότητα pixel με ισοδύναμο οπτικό πεδίο με μια οθόνη επιτραπέζιου υπολογιστή και προσφέρει αρκετή ευκρίνεια για πληκτρολόγηση, παιχνίδι ή παρακολούθηση πολυμέσων. Απλώς δεν «επαυξάνει την πραγματικότητα» με κανέναν ουσιαστικό τρόπο.

Η οπτική ποιότητα είναι εξαιρετική

Σε τεχνικό επίπεδο, το Xreal Air 2 χρησιμοποιεί δύο οθόνες mini-OLED 0,55 ιντσών που είναι τοποθετημένες στο επάνω μέρος για να προβάλλουν προς τα κάτω στους φακούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέγιστο οπτικό πεδίο 46 μοιρών. Αυτό ακούγεται χαμηλό σε σύγκριση με ένα ακουστικό VR (το οποίο είναι συνήθως 90-120 μοίρες), αλλά είναι συγκρίσιμο με το να κάθεσαι λίγα μέτρα από μια επιτραπέζια οθόνη 27 ιντσών, και αυτό είναι τόσο καλό όσο χρειάζεται. Αυτό δεν έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια πλήρη εμπειρία εμβύθισης surround.

James Bruce / MakeUseOf

Ακόμη και σε λειτουργία πλήρους διέλευσης, σε μέσο φωτισμό, βρήκα ότι τα χρώματα ήταν ζωντανά και ακριβή. Φυσικά, καθώς το μαύρο δεν μπορεί να προβληθεί, θα φαίνεται διαφανές ανάλογα με το περιβάλλον σας. Έτσι, η ακριβής ποιότητα οποιουδήποτε σκούρου θα ποικίλλει. Ένας διακόπτης στο δεξιό βραχίονα του πλαισίου σάς επιτρέπει να μειώνετε ή να φωτίζετε την οθόνη, έτσι ώστε η αδιαφάνεια του λευκού και των χρωμάτων να μπορεί να ρυθμιστεί από σχεδόν εντελώς αδιαφανές έως ελάχιστα ορατή. Εάν δεν μετακινείστε και δεν χρειάζεστε αυτήν την εξωτερική όραση, μπορείτε να κουμπώσετε στο παρεχόμενο κάλυμμα συσκότισης για την καλύτερη ποιότητα εικόνας. Με αυτό το ενεργοποιημένο, τα επίπεδα μαύρου είναι εξαιρετικά.

  11 Καλύτερος διαδικτυακός μεταγλωττιστής Ruby για κώδικα εν κινήσει

σε αντίθεση με το Ροκίντ Μαξ, το οποίο ένιωσα ότι πρόσθεσε ένα σκούρο καπλαμά πάνω από τα πάντα για να κάνει την οθόνη καθόλου ορατή, το αποτέλεσμα σκουρότητας των φακών στο Xreal Air 2 είναι ελάχιστα αισθητό. Η Xreal ισχυρίζεται ότι είναι δυνατή η φωτεινότητα έως και 500 nits, κάτι που πιθανότατα συμβάλλει σε αυτό.

James Bruce / MakeUseOf

Μπορούσα να περπατάω με χαρά και να κάνω τις καθημερινές μου εργασίες ενώ φορούσα αυτά, αν και με μια ξεχωριστή αίσθηση ότι ζούσα σε ένα επεισόδιο του Black Mirror.

Ως δευτερεύουσα σημείωση, το Xreal Air 2 υποστηρίζει μορφές 3D-SBS κρατώντας πατημένο την πλευρά + του διακόπτη φωτεινότητας. Αυτό θα τους κάνει στη συνέχεια να δεχτούν μια μορφή εικόνας 3840 x 1080, ώστε να μπορείτε να στείλετε δύο οθόνες Full HD (μία για κάθε μάτι). Ωστόσο, θα χρειαστεί να μπλέξετε με τις ρυθμίσεις αναλογίας διαστάσεων για να το αναγκάσετε να επεκτείνει την εικόνα σε διπλάσιο πλάτος από ό,τι θα ήταν εγγενώς, έτσι ώστε να αποκλείονται οι βασικές συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων και οι μορφές με γεμάτες καρέ. Δεν είναι ιδανικό, επομένως δεν θα συνιστούσα το Xreal Air 2 ειδικά για τους λάτρεις του 3D περιεχομένου.

Σχέδιο: Θα φαίνεσαι ακόμα γελοίος

Τα Xreal Air 2 μοιάζουν με ένα μεγάλο ζευγάρι γυαλιά ηλίου και είναι πολύ λίγα για να ξεχωρίσουμε το γεγονός ότι στην πραγματικότητα περιέχουν κάποιες οθόνες εκτός από ελαφρώς παχύτερες από τον κανονικό σκελετό και τους βραχίονες. Έλαβα ένα ζευγάρι σε σπορ κόκκινο, αν και μαύρο είναι επίσης διαθέσιμο.

Το αν μπορείτε να τα φορέσετε δημόσια χωρίς να σας κοροϊδεύουν βίαια είναι ένα άλλο θέμα. Πάντα ήμουν περήφανος για την ειλικρίνεια του γιου μου: «Φαίνεσαι απολύτως γελοίος», αναφώνησε. Μάλλον το κόκκινο δεν είναι το χρώμα μου.

James Bruce / MakeUseOf

Με μόλις 72 g (2,54 oz), είναι ελαφριά και εργονομικά και δεν πρέπει να προκαλούν προβλήματα άνεσης στη μύτη σας. Περιλαμβάνεται μια σκληρή θήκη μεταφοράς για να τα διατηρεί ασφαλή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και ένα πλεγμένο καλώδιο USB-C με γωνία 90 μοιρών, ώστε το καλώδιο να πέφτει κάτω.

Περιλαμβάνονται τρία σχήματα στηρίγματα επιθέματος μύτης, επομένως θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Το υλικό του μαξιλαριού μύτης είναι μαλακό και μπόρεσα να τα φοράω για μεγάλες περιόδους χωρίς προβλήματα. Αλλά υπάρχει ένα πολύ μικρό γλυκό σημείο και βρήκα τον εαυτό μου να χρειάζεται να ασχοληθώ πολύ με τις γωνίες για να είναι ορατή μια πλήρης οθόνη χωρίς οι άκρες να είναι θολές.

James Bruce / MakeUseOf

Παρέχονται επίσης οι σκιές συσκότισης, οι οποίες σας επιτρέπουν να μπλοκάρετε τυχόν εισερχόμενο φως, εάν χρειάζεστε βαθύτερα επίπεδα μαύρου. Φυσικά, θα εξακολουθείτε να έχετε φως που εισέρχεται έξω από τα καρέ, επομένως αυτό δεν ισοδυναμεί με ακουστικά VR με διεπαφή προσώπου που εμποδίζει το φως.

Σε αντίθεση με ορισμένες προσωπικές κινηματογραφικές οθόνες όπως το Goovis G3 Max, το Xreal Air 2 δεν διαθέτει ρύθμιση διόπτρας. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται όλη την ώρα, επομένως θα πρέπει να βλέπετε τον έξω κόσμο. Μια προσωπική οθόνη κινηματογράφου θα σας επιτρέψει να προσαρμόζεστε μόνο για να βλέπετε την οθόνη ακριβώς μπροστά σας. Εάν πρέπει να φοράτε γυαλιά, θα πρέπει να αγοράσετε μερικούς συνταγογραφούμενους φακούς για περίπου 100 $. Το έκανα αυτό και ταιριάζουν αρκετά εύκολα, αν και είναι λίγο μικρότεροι από τους κανονικούς μου φακούς, οπότε περισσότερο από την περιφέρειά μου καταλήγει θολή.

James Bruce / MakeUseOf

Ενώ περίμενα να φτάσουν οι συνταγογραφούμενοι φακοί μου, χρησιμοποίησα το Xreal Air 2 πάνω από τα κανονικά (λεπτά) γυαλιά μου μια χαρά, αλλά δεν κάθονταν ακριβώς στα αυτιά μου. Οπτικά, όμως, η οθόνη και οι οθόνες ήταν λειτουργικά. Έτσι, εάν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε μόνο ενώ κάθεστε, ίσως να είστε σε θέση να κρατήσετε τους συνταγογραφούμενους φακούς.

Εκτός από τις οθόνες και τα μικροσκοπικά ηχεία, δεν υπάρχουν άλλα πολύπλοκα ηλεκτρονικά μέσα στο Xreal Air 2, ούτε καν μπαταρία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνδεθεί χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB-C για να κάνει οτιδήποτε. Υπάρχει, ωστόσο, ένας αισθητήρας κίνησης 3DOF, έτσι ώστε όταν συνδεθεί σε μια συμβατή πηγή (συνήθως, το Beam), θα μπορεί να γνωρίζει την περιστροφή του κεφαλιού σας.

Το Xreal Beam είναι ένας ασύρματος προσαρμογέας

Το Xreal Beam είναι ένας ασύρματος προσαρμογέας και μια μπαταρία και προσθέτει μερικές ενδιαφέρουσες λειτουργίες AR. Αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ακριβώς τι είναι και τι δεν είναι.

Το Xreal Beam δεν είναι ένα αυτόνομο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων εξ ορισμού. Έχει το Amazon Prime, το Netflix και ένα τοπικό πρόγραμμα περιήγησης αρχείων κατά τη στιγμή της αναθεώρησης, αλλά όχι πολλά άλλα. Δεν υπάρχει Google Play ή ακόμη και ένα App Store τρίτου μέρους (αν και ορισμένοι χρήστες έχουν πετύχει με sideloading). Εάν θέλετε μια φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων για να μην χρειάζεται να κάνετε μετάδοση από smartphone, ψάξτε αλλού.

Αλλά το Beam προσφέρει δύο σημαντικά χαρακτηριστικά. Για αρχή, το Beam είναι μια πηγή ενέργειας για τα γυαλιά. Χωρίς αυτό, θα χρειαστείτε μια πηγή εισόδου που παρέχει επίσης ρεύμα μέσω της σύνδεσης USB-C. Αλλά το Xreal Beam σάς επιτρέπει επίσης να μεταδώσετε ασύρματα μέσω AirPlay ή Miracast, ώστε να μην χρειάζεται να είστε δεμένοι. Απλώς κρατήστε το Beam διακριτικά στην τσέπη σας και μπορεί να λάβει ένα σήμα βίντεο ασύρματα από την επιφάνεια εργασίας σας (εγγενώς σε Windows ή Mac) ή smartphone.

  Δίκτυα διαφημίσεων υψηλής απόδοσης για Blogger [10 Google Adsense Alternatives]

James Bruce / MakeUseOf

Το μέγεθος της παλάμης Xreal Beam θυμίζει το αυθεντικό iPod με τον κεντρικό σχεδιασμό του τροχού κλικ, που σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε στη διεπαφή χωρίς ξεχωριστό τηλεχειριστήριο. Υπάρχει επίσης ένας αισθητήρας κίνησης στο εσωτερικό, έτσι ώστε να μπορείτε να τον κυματίζετε για να λειτουργεί ως δείκτης στην εφαρμογή αρχείων. Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες εδώ, και ίσως είναι απλώς ένα ζήτημα να αποκτήσετε περισσότερο λογισμικό ή να ανοίξετε επίσημα το σύστημα.

Στη μία πλευρά της συσκευής υπάρχει ένας μπλε διακόπτης έντασης ήχου (κρατήστε πατημένο για σίγαση), ενώ ένα κουμπί λειτουργίας βρίσκεται στην επάνω πλευρά και ένα κόκκινο κουμπί διακόπτη λειτουργίας βρίσκεται στα αριστερά. Το επάνω μέρος της συσκευής και το κουμπί λειτουργίας τοποθετούνται σε μια ένθετη μεταλλική ράβδο που περιβάλλεται από ένα πλέγμα. Αυτή είναι μια εξάτμιση για τον εσωτερικό ανεμιστήρα, η οποία ξεκινά μετά από μισή ώρα ροής περίπου.

James Bruce / MakeUseOf

Προκαλώντας σύγχυση, υπάρχουν δύο θύρες USB-C στο κάτω μέρος της συσκευής. Το ένα φορτίζει το Beam και το άλλο συνδέεται με τα γυαλιά Xreal Air 2. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φορτίζετε και να χρησιμοποιείτε το Beam ταυτόχρονα ή να το χρησιμοποιείτε ως ενδιάμεση συσκευή για να προσθέσετε ορισμένες λειτουργίες AR στην πηγή εισόδου σας. Αλλά οι θύρες δεν είναι εναλλάξιμες. τα γυαλιά πρέπει να είναι συνδεδεμένα στη δεξιά πλευρά και ο φορτιστής ή η πηγή εισόδου πηγαίνει στα αριστερά.

Στα 153 g (5,4 oz), το Beam δεν ζυγίζει περισσότερο από ένα μικρό τηλέφωνο και θα χωρέσει ευχάριστα στην τσέπη σας. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του βάρους προέρχεται από την μπαταρία, η οποία θα πρέπει να διαρκέσει έως και 3,5 ώρες—αρκετή για να παρακολουθήσετε ακόμη και τις πιο επικές ταινίες του Lord of the Rings.

Οι δυνατότητες του Xreal Beam “AR” είναι ως επί το πλείστον ένα τέχνασμα

Το Xreal Beam προσθέτει επίσης σημαντικά ορισμένες λειτουργίες AR στο Xreal Air 2, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας κλειδώματος περιεχομένου σε μια τοποθεσία και προσαρμογής της θέσης εμφάνισης.

Υποστηρίζονται τρεις τρόποι εμφάνισης όταν είναι συνδεδεμένος στο Beam: Ομαλή παρακολούθηση, με την οθόνη στο κέντρο και μετά την κίνηση του κεφαλιού με μικρή καθυστέρηση. Body Anchor, όπου η εικόνα είναι κλειδωμένη σε ένα συγκεκριμένο σημείο και θα εξαφανιστεί αν μετακινήσετε το κεφάλι σας. και Sideview, που συρρικνώνει την οθόνη και τη μετατοπίζει σε μια λιγότερο ενοχλητική γωνία της όρασής σας. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις λειτουργίες εμφάνισης. Η εγγενής επιλογή να έχετε την οθόνη πλήρους μεγέθους μόλις κλειδωμένη στο κέντρο προβολής σας δεν είναι πλέον διαθέσιμη όταν είναι συνδεδεμένη μέσω του Beam.

Το Body Anchor σάς φέρνει όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια πραγματική εμπειρία AR, αλλά χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα κίνησης 3DOF (τρεις βαθμοί ελευθερίας ή μόνο περιστροφή) ενσωματωμένο στα γυαλιά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τοποθετήσετε την οθόνη σας σε ένα εικονικό περιβάλλον αλλά σε μια συγκεκριμένη γωνία γύρω από το κεφάλι σας. Αν το τοποθετήσετε πάνω από τον αριστερό σας ώμο, για παράδειγμα, και μετά φύγετε κάπου, θα εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τον αριστερό σας ώμο. Τα συστήματα 6DOF AR θα τοποθετούσαν την οθόνη σας σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. θα χρειαστεί να επιστρέψετε σε αυτήν τη θέση στον φυσικό σας χώρο για να δείτε ξανά την οθόνη.

Δεν βρήκα καμία από τις τρεις λειτουργίες AR να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Το κλείδωμα της οθόνης σε θέση 3DOF δεν επιτρέπει τον χωρικό υπολογισμό με τον ίδιο τρόπο που το Quest 3 ή το Apple Vision Pro. η ψευδαίσθηση λειτουργεί μόνο αν κάθεστε ακίνητοι σε ένα γραφείο και γιατί θα θέλατε να την τοποθετήσετε οπουδήποτε αλλού εκτός από μπροστά σας; Δεν είναι ότι μπορείς να έχεις πολλές οθόνες και να περιτριγυρίζεσαι από αυτές.

Διαπίστωσα ότι η λειτουργία Smooth Follow δεν εμφανίζει την πλήρη επιφάνεια εργασίας μου, επομένως έπρεπε να σαρώσω περισσότερα για να δω τις άκρες. Βρήκα επίσης το ομαλό μέρος της λειτουργίας να είναι ειλικρινά ενοχλητικό, καθώς περίμενα μερικά λεπτά για να προλάβει η οθόνη.

Η πλευρική προβολή ήταν πολύ μικρή για να είναι χρήσιμη. θα χρειαστείτε μια διεπαφή heads-up-display ειδικά σχεδιασμένη για αυτό. Αν σας αρέσει η ιδέα να έχετε ένα βίντεο YouTube στο μέγεθος του αντίχειρά σας, τότε ίσως σας αρέσει αυτή η λειτουργία.

Το Apple AirPlay λειτουργεί, αλλά το YouTube καταστρέφει τα πάντα

Τα καλά νέα είναι ότι η μετάδοση μέσω του εγγενούς AirPlay στο Xreal Beam λειτουργεί άψογα και αν θέλατε να περπατήσετε ενώ κάνετε doomscrolling στο Reddit με το χέρι στην τσέπη, μπορείτε απολύτως. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έμοιαζα σχεδόν 52% λιγότερο σαν ζόμπι ενώ περπατούσα στο δρόμο με αυτόν τον τρόπο. Όχι πια να σε χτυπάνε αυτοκίνητα γιατί δεν κοιτάς πού πηγαίνεις!

James Bruce / MakeUseOf

Δυστυχώς, αν τα σχέδιά σας για ένα iPhone περιλαμβάνουν το άνοιγμα του YouTube, ίσως να θέλετε να το ξανασκεφτείτε. Μόλις άνοιξα την εφαρμογή, ήταν προεπιλεγμένη η αναπαραγωγή του πρώτου βίντεο στην αρχική σελίδα. Αν σηκώσω το iPhone μου για να επιλέξω άλλο βίντεο, το Xreal Beam επέστρεψε στην αρχική του οθόνη. Παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή YouTube ισχυρίστηκε ότι μετέδωσε το επιλεγμένο βίντεο στη συσκευή μέσω AirPlay, σίγουρα δεν ήταν. Το κλείσιμο της εφαρμογής YouTube και η επανασύνδεση του AirPlay το διορθώνουν, αλλά στη συνέχεια επαναλαμβάνεται το ίδιο πρόβλημα τη στιγμή που ανοίγετε ξανά το YouTube. Σκεφτείτε το λοιπόν ως λαχειοφόρο αγορά και ίσως να απολαύσετε το τυχαίο βίντεο που σας δείχνει.

  Πώς να μοιραστείτε τον λογαριασμό σας Uber με τους αγαπημένους σας

Ένα άλλο πρόβλημα αποκαλύφθηκε σε αυτό το σημείο: ήταν πολύ ήσυχο, ακόμη και σε πλήρη ένταση. Μετά βίας το άκουσα στη σιωπηλή κουζίνα μου. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι προσπαθώ να το ακούσω στους δρόμους ή στα πολυσύχναστα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η ροή Android δεν είναι πολύ καλύτερη

Ήλπιζα ότι με το Beam να είναι μια συσκευή Android, η μετάδοση από ένα τηλέφωνο Android θα ήταν πιο επιτυχημένη. Καμία τέτοια τύχη. Δοκίμασα δύο συσκευές: ένα παλαιότερο Ulefone 18T και ένα νεότερο Tecno Phantom V πτυσσόμενο. Το Xreal Beam δεν εμφανίστηκε στη λίστα συσκευών με δυνατότητα cast στο Ulefone μέχρι που βρήκα ένα χρήσιμο βίντεο στο YouTube, το οποίο ανέφερε ότι έπρεπε να εμβαθύνω στις ρυθμίσεις, να κάνω κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες και να ενεργοποιήσω την Ασύρματη οθόνη επιφάνειας εργασίας. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στη λίστα και όλα λειτούργησαν καλά, αν και με αξιοσημείωτη καθυστέρηση. Οι επιλογές χύτευσης για το Tecno Phantom V δεν έδειξαν τέτοια ρύθμιση και αρνήθηκε να αναγνωρίσει καθόλου την ύπαρξη του Beam.

Συνολικά, η εμπειρία μου με την ασύρματη μετάδοση από οποιοδήποτε smartphone ήταν αρκετά συντριπτική. Με αυτό εννοώ ότι δεν λειτούργησε πραγματικά ή δεν πρόσφερε μια υποτυπώδη εμπειρία. Το ευρύτερο ζήτημα είναι ότι η χρήση ασύρματης μετάδοσης για τη γενική διεπαφή χρήστη του τηλεφώνου σας μοιάζει σαν να μην ξεκινάτε. Δεν υπάρχει δρομέας ή τρόπος για να πλοηγηθείτε χωρίς να κοιτάξετε πίσω στην οθόνη του τηλεφώνου σας, επομένως, εκτός από τη ροή εγγενούς βίντεο ή την αλόγιστη κύλιση (θα χρειαστείτε ακόμα τον αντίχειρά σας στην οθόνη σας), δεν υπάρχει μια γνήσια περίπτωση χρήσης εδώ.

Το Wired Mirroring είναι εκεί που λάμπει το Xreal Air 2

Έχετε μερικές επιλογές για να αντικατοπτρίσετε τη συσκευή σας με καλώδιο.

Το πρώτο είναι να χρησιμοποιήσετε μια απευθείας σύνδεση USB-C απευθείας στα γυαλιά Xreal Air 2. Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν η συσκευή σας υποστηρίζει τη λειτουργία Alt-DP και παρέχει ρεύμα. Δοκίμασα ένα SteamDeck, το οποίο λειτούργησε φανταστικά για αυτό. Το Nintendo Switch δεν το κάνει και πρέπει να συνδεθεί με έναν προσαρμογέα HDMI.

Η ενσύρματη σύνδεση σημαίνει μηδενική καθυστέρηση, αλλά χάνετε επίσης οποιαδήποτε διαμόρφωση για την οθόνη που προσφέρει το Xreal Beam. Η οθόνη θα είναι κλειδωμένη στο κέντρο και σε πλήρες μέγεθος. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα ή να απενεργοποιήσετε την οθόνη από τα κουμπιά στα γυαλιά, αλλά αυτή είναι η μόνη ρύθμιση που έχετε.

Η άλλη ενσύρματη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το Xreal Beam ως ενδιάμεσο. Η χρήση ενός προσαρμογέα USB-C σε USB-C ή HDMI σε USB-C στο Beam σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε όλες τις διαμορφώσιμες επιλογές οθόνης AR που προσφέρονται εκεί—κλειδώνοντας την οθόνη σας στη γωνία της όρασής σας, για παράδειγμα.

Η εφαρμογή Nebula προσφέρει περισσότερα AR (Υποτίθεται)

Η εφαρμογή Xreal Nebula προσφέρει εμπειρίες AR μέσω ενσύρματης σύνδεσης χρησιμοποιώντας το δικό του SDK της Xreal, με μια επιλογή από συσκευές Android που υποστηρίζονται. Δυστυχώς, κανένα από αυτά που κατέχω δεν υποστηρίζεται.

Υπάρχει επίσης μια έκδοση beta για macOS, οπότε το δοκίμασα… και δεν λειτούργησε επίσης. Μια έκδοση των Windows είναι στα σκαριά αλλά δεν είναι διαθέσιμη τη στιγμή της σύνταξης.

Λοιπόν, θα ήθελα πολύ να σας πω για όλες τις εφαρμογές AR που γίνονται δυνατές χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Nebula, αλλά φοβάμαι ότι δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Η αφθονία των αξιολογήσεων ενός αστεριού στη σελίδα του καταστήματος εφαρμογών υποδηλώνει ότι ακόμη και όταν λειτουργεί, η εμπειρία είναι κατώτερη, επομένως αμφιβάλλω ότι χάνω πολλά.

Πρέπει να αγοράσετε το Xreal Air 2; Μπορεί

Υπάρχουν ορισμένοι επιτακτικοί λόγοι για να αγοράσετε το Xreal Air 2, ωστόσο εξακολουθεί να είναι ένα προϊόν με πολύ ελαττώματα με άλλους τρόπους.

Η εμπειρία μου με την ασύρματη μετάδοση από ένα smartphone χρησιμοποιώντας το Beam ήταν σε μεγάλο βαθμό μια καταστροφή. Είτε δούλευε, ελάχιστα, στο Android, είτε τα περισσότερα δούλευαν καλά στο iPhone, αλλά χάλασε κατά το άνοιγμα του YouTube. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα εξακολουθείτε να χρειάζεστε το τηλέφωνό σας στο χέρι σας για να το ελέγχετε.

James Bruce / MakeUseOf

Θεωρητικά, το Xreal Air 2 θα ήταν εξαιρετικό για μια φορητή κινηματογραφική εμπειρία. Αλλά είναι απογοητευμένο από το γεγονός ότι το Xreal Beam δεν είναι στην πραγματικότητα μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων, επομένως πρέπει ακόμα να αντιστοιχιστεί με ένα smartphone ή άλλη συσκευή εξόδου.

Τούτου λεχθέντος, όσον αφορά την τρέχουσα παραγωγή των γυαλιών “ψευδο-AR οθόνη μπροστά στα μάτια σας”, τα γυαλιά Xreal Air 2 είναι νικητές. Η εικόνα είναι πεντακάθαρη σε HD, αρκετά φωτεινή για χρήση στο φως της ημέρας και με προαιρετικούς συνταγογραφούμενους φακούς για όσους από εμάς έχουν λιγότερο από τέλεια όραση, ώστε να μπορείτε να τους φοράτε όλη μέρα. Αυτό σημαίνει ότι έχετε μια συμβατή συσκευή εξόδου και έναν επιτακτικό λόγο για να τις χρησιμοποιήσετε, κάτι που φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Η απόδοση είναι εξαιρετική — αλλά τι ακριβώς θέλετε να βάλετε;

XREAL Air 2

Τα γυαλιά Xreal Air 2 προσφέρουν μια φορητή οθόνη HD που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλη την ημέρα, με ένθετα συνταγής εάν χρειάζεται. Ενώ η ενσύρματη λειτουργία λειτουργεί άψογα, το αξεσουάρ Beam για ασύρματη μετάδοση και λειτουργίες AR είναι ελάχιστα λειτουργικό. Το ευρύτερο πρόβλημα είναι ότι εξακολουθούν να μην έχουν συναρπαστική περίπτωση χρήσης.