Αλλάξτε το μέγεθος της επιλεγμένης εικόνας στο WordPress: Εξηγείται με εύκολα βήματα

Το WordPress είναι το πιο χρησιμοποιούμενο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου όλα αυτά τα χρόνια, καθώς εκτιμάται ότι έχει α Μερίδιο αγοράς 64,2%. μεταξύ άλλων CMS. Το γεγονός ότι οι χρήστες χωρίς τεχνογνωσία κωδικοποίησης μπορούν να δημιουργήσουν και να ξεκινήσουν ιστότοπους με λίγα κλικ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα.

Το WordPress διαθέτει επίσης έναν κατάλογο με χιλιάδες θέματα που οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν για να ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Υπάρχουν επίσης χιλιάδες πρόσθετα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες ιστότοπων για να επεκτείνουν τη λειτουργικότητα των τοποθεσιών τους.

Μια επιλεγμένη εικόνα στις σελίδες και τις αναρτήσεις σας είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε ο ιστότοπός σας στο WordPress να είναι μοναδικός, ελκυστικός και οπτικά ελκυστικός.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι αυτή η επιλεγμένη εικόνα έχει τις σωστές διαστάσεις. Εάν η επιλεγμένη εικόνα είναι πολύ μικρή, οι χρήστες δεν θα τη δουν.

Από την άλλη πλευρά, εάν αυτή η εικόνα είναι πολύ μεγάλη, δεν θα χωράει σε μικρότερες οθόνες όπως smartphone και tablet. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω πώς να αλλάξετε το μέγεθος της επιλεγμένης εικόνας στο WordPress και γιατί έχει σημασία.

Μια επιλεγμένη εικόνα είναι μια οπτική αναπαράσταση της σελίδας ή της ανάρτησής σας. Αυτή η εικόνα είναι ορατή πριν από τον τίτλο και επίσης, μερικές φορές, γνωστή ως εικόνα κεφαλίδας. Μια τέτοια εικόνα θα εμφανίζεται στην κορυφή των αναρτήσεών σας στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Μια επιλεγμένη εικόνα θα εμφανίζεται επίσης όταν μοιράζεστε τις αναρτήσεις/σελίδα σε ιστότοπους τρίτων, όπως πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Για να δείξω πώς λειτουργεί μια επιλεγμένη εικόνα, χρησιμοποίησα το “WordPress” ως φράση αναζήτησης στο grtechpc.org.com. Η ιδέα μου ήταν να λαμβάνω όλα τα άρθρα του WordPress στον ιστότοπό μας. Από αυτό το στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε την επιλεγμένη εικόνα να εμφανίζεται ακριβώς πριν από τον τίτλο:

Ωστόσο, όταν ανοίγετε μια ανάρτηση, η επιλεγμένη εικόνα θα εμφανίζεται μετά τον τίτλο αλλά λίγο πριν την εισαγωγή.

Η εμφάνιση της επιλεγμένης εικόνας θα εξαρτηθεί από το θέμα ή την προσαρμογή. Γιατί είναι σημαντικές οι επιλεγμένες εικόνες σε μια ανάρτηση/σελίδα; Μπορούμε να έχουμε αναρτήσεις χωρίς επιλεγμένες εικόνες; Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους χρειάζεστε μια επιλεγμένη εικόνα:

  • Οπτική ελκυστικότητα: Οι επιλεγμένες εικόνες προορίζονται να κάνουν το περιεχόμενό σας πιο ελκυστικό και ελκυστικό στους πελάτες σας. Εάν επιλέξετε μια καλή εικόνα για την επιλεγμένη εικόνα σας, θα δημιουργήσετε μια καλή εντύπωση και θα ενθαρρύνετε τους χρήστες να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενό σας.
  • Κοινή χρήση κοινωνικών δικτύων: Ο διαδικτυακός κόσμος λειτουργεί καλύτερα όταν μοιράζεστε το περιεχόμενό σας σε διαφορετικές πλατφόρμες. Η επιλεγμένη εικόνα θα εμφανιστεί όταν κοινοποιείτε την ανάρτηση/σελίδα σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια ελκυστική επιλεγμένη εικόνα θα αυξήσει την πιθανότητα οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενό σας.
  • Δομή περιεχομένου: Ένας καλός ιστότοπος πρέπει να είναι καλά δομημένος. Οι εικόνες και άλλα γραφικά βοηθούν να σπάσει το περιεχόμενο σε κομμάτια και να το κάνει πιο ευανάγνωστο. Μπορείτε να συνδυάσετε επιλεγμένες εικόνες με άλλους τύπους εικόνων στα μακροσκελής άρθρα σας.
  • Δημιουργία μικρογραφιών: Η μικρογραφία είναι μια οπτική αναπαράσταση που προσφέρει μια γρήγορη επισκόπηση του τι θα βρείτε σε μια ανάρτηση. Οι επιλεγμένες εικόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μικρογραφίες σε αρχεία αναρτήσεων και καταχωρίσεις.
  • Οφέλη SEO: Οι μηχανές αναζήτησης λαμβάνουν υπόψη πολλά πράγματα κατά την κατάταξη ιστοσελίδων. Μπορείτε να προσθέσετε τη λέξη-κλειδί εστίασής σας στο εναλλακτικό κείμενο της επιλεγμένης εικόνας και να την καταστήσετε ανιχνεύσιμη από τις μηχανές αναζήτησης.
  Η τεχνολογία Cloud είναι ωφέλιμη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση: Να γιατί

Όταν τραβάτε ακατέργαστες εικόνες χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή σας ή πραγματοποιείτε λήψη φωτογραφιών στοκ, ενδέχεται να μην έχουν βελτιστοποιηθεί ή να μην έχουν το σωστό μέγεθος για να είναι επιλεγμένες εικόνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το WordPress θα επιλέξει το προεπιλεγμένο μέγεθος της εικόνας πηγής ως το μέγεθος των επιλεγμένων εικόνων.

Δυστυχώς, αυτό μπορεί να μην ταιριάζει σε διάφορες περιπτώσεις χρήσης και, επομένως, θα πρέπει να ρυθμίσετε τις επιλεγμένες εικόνες σας σε κάτι κοντά στα 1200 x 628 pixel.

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αλλάξετε το μέγεθος της επιλεγμένης εικόνας:

  • Βελτιστοποιήστε τις ταχύτητες φόρτωσης ιστοσελίδων: Η φύση του περιεχομένου και των γραφικών που έχετε στον ιστότοπό σας επηρεάζει τη συνολική ταχύτητα φόρτωσης. Η βελτιστοποίηση του μεγέθους των εικόνων σας διασφαλίζει ότι δεν υπερφορτώνετε τους διακομιστές και δεν οδηγείτε σε χαμηλές ταχύτητες.
  • Οφέλη SEO: Οι μηχανές αναζήτησης λαμβάνουν υπόψη πράγματα όπως η ταχύτητα φόρτωσης και η εμπειρία χρήστη κατά την κατάταξη ιστοτόπων. Η αλλαγή μεγέθους των επιλεγμένων εικόνων διασφαλίζει ότι οι σελίδες σας φορτώνουν γρήγορα και ότι οι εικόνες ανταποκρίνονται σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης.
  • Βελτιώστε την οπτική ελκυστικότητα: Η βελτιστοποίηση των εικόνων σας είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία καλής εντύπωσης για τον ιστότοπό σας. Φροντίζετε πάντα να βελτιστοποιείτε τις επιλεγμένες εικόνες σας, καθώς είναι το πρώτο πράγμα με το οποίο αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι.
  Πώς να ανεβάσετε αρχεία PDF στο ChatGPT και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό

Ορισμένα θέματα δεν σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε μια επιλεγμένη εικόνα σε μία ανάρτηση από προεπιλογή. Δεν θέλετε να χάσετε τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης μιας επιλεγμένης εικόνας στις αναρτήσεις σας, σωστά; Ευτυχώς, μπορείτε ακόμα να εμφανίζετε επιλεγμένες εικόνες σε μία μόνο ανάρτηση στο WordPress μέσω χειροκίνητου twerking.

Πώς να αλλάξετε το μέγεθος εικόνας των δυνατοτήτων του WordPress

Η εμφάνιση του ιστότοπού σας θα εξαρτηθεί από το θέμα που χρησιμοποιείτε. Η επιλογή του επεξεργαστή είναι επίσης σημαντικός παράγοντας καθώς αλλάζετε το μέγεθος των επιλεγμένων εικόνων σας. Για λόγους επίδειξης, θα χρησιμοποιήσω έναν ιστότοπο που λειτουργεί Newspaperex και χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας WordPress Classic. Θα χρησιμοποιήσω επίσης μια εικόνα από Pixabay και θα κατεβάσει ένα με 1280*853 pixel.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

#1. Προσθήκη νέας ανάρτησης: Υποθέτοντας ότι έχετε ήδη συνδεθεί στον ιστότοπό σας στο WordPress, στο επάνω μέρος, αναζητήστε «+Νέο» και κάντε κλικ στο «Δημοσίευση».

#2. Ορίστε μια επιλεγμένη εικόνα: Επεξεργάζομαι μια ανάρτηση στα πρόχειρά μου. Θα παραλείψω άλλες εργασίες όπως την προσθήκη τίτλου και περιεχομένου. Θα πραγματοποιήσω κύλιση προς τα κάτω και θα κάνω κλικ στο ‘ορισμός επιλεγμένης εικόνας’.

Θα κάνω κλικ στο εικονίδιο ‘upload files’ αφού έχω ήδη κατεβάσει την εικόνα στον υπολογιστή μου.

#3. Αλλαγή μεγέθους της εικόνας: Μετά τη μεταφόρτωση της επιλεγμένης εικόνας μου, το WordPress επέλεξε αυτόματα 1280*853 pixel ως διαστάσεις. Ωστόσο, θέλω να ρυθμίσω την εικόνα μου να έχει 1200 * 628 pixel. Μπορώ τώρα να κάνω κλικ στο ‘Επεξεργασία εικόνας’.

Στη συνέχεια θα κάνω κλικ στο «Κλίμακα».

Τώρα μπορώ να προσαρμόσω τις διαστάσεις σε 1200 * 628 pixel.

Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας και δημοσιεύστε την ανάρτησή σας.

Η επεξεργασία των διαστάσεων της εικόνας στο WordPress είναι μία από τις πολλές προσεγγίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε το μέγεθος των επιλεγμένων εικόνων σας. Αυτές είναι άλλες προσεγγίσεις:

#1. Διαδικτυακά εργαλεία

Μπορείτε να ανεβάσετε επιλεγμένες εικόνες «έτοιμες για δημοσίευση» αφού αλλάξετε το μέγεθός τους χρησιμοποιώντας διαδικτυακά εργαλεία. Εάν θέλετε να ρυθμίσετε την επιλεγμένη ανάρτησή σας, μπορείτε να τη ρυθμίσετε στα 1200 * 628 pixel χρησιμοποιώντας ένα διαδικτυακό εργαλείο όπως Adobe Expressκατεβάστε το και ανεβάστε το στο WordPress σας χωρίς περαιτέρω τροποποιήσεις.

  Πώς να εγγραφείτε στην υπηρεσία της Philo's Online Live TV

Η επιλογή του εργαλείου θα εξαρτηθεί από τη χρηστικότητα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μερικά από αυτά τα εργαλεία για να συμπιέσετε τις εικόνες σας και να μειώσετε το χρόνο φόρτωσης.

#2. Χρησιμοποιώντας CSS

Οι περισσότεροι χρήστες ιστοτόπων WordPress δεν γράφουν CSS για το στυλ των εφαρμογών τους. Ωστόσο, εάν γνωρίζετε λίγο CSS, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της επιλεγμένης εικόνας σας χωρίς πολύ κόπο. Αυτό περιλαμβάνει την εγγραφή προσαρμοσμένου CSS στο φύλλο styles.css.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσδιορίσετε είναι η κλάση που περιέχει την επιλεγμένη εικόνα. Στη συνέχεια, μπορείτε να επισημάνετε τις διαστάσεις της επιλεγμένης εικόνας σε αυτήν την κατηγορία. Για παράδειγμα, εάν έχουμε μια κλάση γνωστή ως high-flyers και θέλουμε να προσθέσουμε τον προσαρμοσμένο μας κώδικα CSS, αυτό θα έχουμε:

high-flyers img {

    width: 100%; /* Make the image fill its container */
    height: auto; /* Maintain aspect ratio */
    max-width: 1200px; /* Limit the image width to 1200 pixels */
    max-height: 628px; /* Limit the image height to 628 pixels */
}

#3. Χρήση PHP

Το WordPress έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τόσο προγραμματιστές όσο και μη προγραμματιστές. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των επιλεγμένων εικόνων επεξεργάζοντας τον κώδικα PHP, εάν είστε καλός προγραμματιστής PHP. Η καλύτερη προσέγγιση για την επεξεργασία των αρχείων σας PHP είναι η χρήση θυγατρικών θεμάτων, έτσι ώστε οι αλλαγές να μην χάνονται όταν ενημερώνετε το γονικό σας θέμα.

Πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τη δομή του φακέλου και των αρχείων του WordPress, εάν θέλετε αυτή η προσέγγιση να λειτουργήσει. Εντοπίστε το functions.php στο παιδικό σας θέμα και προσθέστε αυτόν τον κώδικα:

<?php 
    set_post_thumbnail_size( 1200, 628, true ); // Set the dimensions to 1200x628 pixels with cropping
?>

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς ένα απλό λάθος μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Πώς να αλλάξετε τα μεγέθη εικόνας του WordPress

Μια επιλεγμένη εικόνα δεν είναι ο μόνος τύπος εικόνας που θα έχετε στην ανάρτηση/σελίδα σας. Μια τυπική ανάρτηση θα έχει διαφορετικές εικόνες και οι διαστάσεις τους διαφέρουν. Τα διαφορετικά θέματα ενδέχεται να έχουν διαφορετικές διαστάσεις που έχουν οριστεί από προεπιλογή. Μπορείτε να ορίσετε πώς θα εμφανίζονται οι εικόνες στον ιστότοπό σας στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Στον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και κάντε κλικ στο “Μέσα”.

Τώρα μπορείτε να αλλάξετε διαφορετικά πράγματα, όπως μικρογραφίες, μέγιστο πλάτος και μέγιστο ύψος εικόνων μεσαίου και μεγάλου μεγέθους. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο «αποθήκευση».

συμπέρασμα

Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά τη σημασία της εμφάνισης εικόνων στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας. Ελπίζουμε να καταλαβαίνετε πώς να αλλάξετε το μέγεθος των επιλεγμένων εικόνων και γιατί είναι σημαντικό.

Η επιλογή της προσέγγισης θα εξαρτηθεί από τις δεξιότητες και τις προτιμήσεις σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή εικόνα, καθώς η εμφάνιση και οι μετα-λεπτομέρειές της θα σηματοδοτήσουν τους χρήστες είτε να λάβουν σοβαρά υπόψη τον ιστότοπό σας είτε όχι.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικές εκπληκτικές εμφανιζόμενες γεννήτριες εικόνων.