Ένας All-Around Νικητής για το Apple HomeKit

Βασικά Takeaways

 • Ξεκλειδώστε την πόρτα σας με ένα απλό άγγιγμα χρησιμοποιώντας την υποστήριξη Apple Home Key στο Yale Assure Lock 2 Plus.
 • Η κλειδαριά είναι συμβατή με το Apple Watch και το iPhone, καθιστώντας τη βολική για τους χρήστες του Apple HomeKit—αλλά θα χρειαστείτε πρόσθετο υλικό για άλλα έξυπνα οικιακά συστήματα.
 • Επιλέξτε από τρεις επιλογές χρώματος και χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για να παραχωρήσετε πρόσβαση σε άλλους.

Δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για τη μεταφορά ενός κλειδιού πόρτας όταν χρησιμοποιείτε μια έξυπνη κλειδαριά. Εάν είστε χρήστης της Apple με iPhone ή Apple Watch, το άνοιγμα του Yale Assure Lock 2 Plus χρειάζεται μόνο ένα πάτημα, χάρη στην υποστήριξη του Apple Home Key.

Yale Assure Lock 2 Plus

Το Yale Assure Lock 2 Plus θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας οποιουδήποτε χρήστη του Apple HomeKit όταν ψάχνει για έξυπνη κλειδαριά. Το καλύτερο χαρακτηριστικό της κλειδαριάς είναι η συμβατότητα με το Apple HomeKey. Αυτή η υποστήριξη σάς επιτρέπει να ξεκλειδώνετε την πόρτα με οποιοδήποτε συμβατό Apple Watch ή iPhone. Απλώς αγγίξτε μία από αυτές τις συσκευές στην κλειδαριά. Διατίθεται σε τρεις διαφορετικές επιλογές χρωμάτων για να ταιριάζει με το υπάρχον υλικό, υπάρχει επίσης ένα πληκτρολόγιο για να παρέχει σε άλλους πρόσβαση στο σπίτι σας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την κλειδαριά με ένα άλλο έξυπνο οικιακό σύστημα, όπως το Amazon Alexa, θα χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον χρήματα για μια έκδοση με προαιρετική γέφυρα Wi-Fi.

Μάρκα Yale

Συνδεσιμότητα Bluetooth; Wi-Fi προαιρετικό

Ενσωματώσεις Apple HomeKit

Μπαταρία 4 x AA

Πληκτρολόγιο Ναι

Απαιτείται Hub Προαιρετικό για απομακρυσμένη πρόσβαση

Πλεονεκτήματα

 • Εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία
 • Η υποστήριξη Apple Home Key επιτρέπει την πρόσβαση hands-free
 • Το πληκτρολόγιο παρέχει πρόσθετη πρόσβαση
 • Παραχωρήστε εύκολα πρόσβαση σε άλλους με την εφαρμογή Yale Access
 • Τρία χρώματα για να επιλέξετε

Μειονεκτήματα

 • Η πρόσβαση με άλλο σύστημα έξυπνου σπιτιού απαιτεί πρόσθετο υλικό
 • Το Apple Home Hub έπρεπε να αξιοποιήσει στο έπακρο την έξυπνη κλειδαριά μακριά από το σπίτι
 • Δεν υπάρχει φυσικό κλειδί για έκτακτη ανάγκη

Απλό στη χρήση και εκλεπτυσμένο σχέδιο

Brent Dirks / MakeUseOf

Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του Assure Lock 2 και το Lock 2 Plus βρίσκεται ακριβώς στη μέση της σειράς. Στο κάτω άκρο βρίσκεται το πιο βασικό Assure Lock 2, ενώ στο υψηλότερο, το Assure Lock 2 Touch προσφέρει βιομετρικό πληκτρολόγιο.

Θα θέλετε την έκδοση Plus αν είστε λάτρης της Apple και θέλετε να απολαύσετε την άνεση και την απλότητα του Apple Home Key. Δοκίμασα την έκδοση μόνο για Bluetooth. Εάν θέλετε να ξοδέψετε λίγο περισσότερα, μπορείτε να αγοράσετε μια έκδοση με την ενσωματωμένη έξυπνη μονάδα Wi-Fi, η οποία προσφέρει επιπλέον πρόσβαση μακριά από το σπίτι χωρίς Apple Home Hub. Η μονάδα Wi-Fi μπορεί επίσης να αγοραστεί μόνη της, αλλά απαιτεί μια γέφυρα που πρέπει να συνδεθεί σε μια κοντινή πρίζα.

  Είναι αυτό το καλύτερο πλαίσιο πολλαπλών πρακτόρων ακόμα;

Εάν διαθέτετε Apple Home Hub—δηλαδή Apple TV, HomePod ή HomePod mini—δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για συμβατότητα Wi-Fi. Έχω και HomePod και Apple TV και η χρήση της κλειδαριάς μακριά από το σπίτι έχει λειτουργήσει εξίσου καλά με άλλες έξυπνες κλειδαριές που τροφοδοτούνται με Wi-Fi.

Υπάρχουν τρία διαφορετικά φινιρίσματα κλειδαριάς για να διαλέξετε—μαύρο, μπρονζέ και νίκελ. Δοκίμασα τη μαύρη έκδοση και εξεπλάγην ευχάριστα. Ανησυχούσα ότι το μαύρο θα έδειχνε βρωμιά και βρωμιά με την πάροδο του χρόνου, αλλά εξακολουθεί να φαίνεται υπέροχο. Το φωτισμένο πληκτρολόγιο ξεχωρίζει επίσης στο μαύρο φόντο, ακόμη και σε μια ηλιόλουστη μέρα.

Η συμπαγής σχεδίαση είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Yale Assure Lock 2 Plus—τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό υλικό δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Το εξωτερικό μέρος της κλειδαριάς είναι το φωτισμένο πληκτρολόγιο. Σε αντίθεση με άλλες επιλογές στη σειρά Assure Lock 2, το Plus δεν προσφέρει έκδοση με παραδοσιακά πλήκτρα. Αυτό ήταν εντάξει για μένα, αλλά μόνο κάτι που πρέπει να σημειώσετε εάν πιστεύετε ότι μπορεί να θέλετε ή να χρειάζεστε ένα φυσικό κλειδί.

Το εσωτερικό υλικό αποτελείται από τον αντίχειρα και την υποδοχή για τις 4 μπαταρίες AA και την προαιρετική μονάδα Wi-Fi.

Να είστε έτοιμοι να αφιερώσετε λίγο χρόνο κατά την εγκατάσταση

Brent Dirks / MakeUseOf

Η εγκατάσταση πολλών έξυπνων οικιακών προϊόντων, όπως ένα έξυπνο βύσμα, διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Αλλά μια έξυπνη κλειδαριά είναι μια από τις σπάνιες επιλογές που θα χρειαστεί λίγη δουλειά και κάποιες γνώσεις DIY.

Θα χρειαστείτε ένα κατσαβίδι Phillips κατά την εγκατάσταση και φροντίστε να έχετε έτοιμο για χρήση ένα τρυπάνι, εάν χρειάζεται, μαζί με άλλο εξοπλισμό όπως μεζούρα, ξύλινη σμίλη και βοηθητικό μαχαίρι για μια πιο περίπλοκη εγκατάσταση.

Έχω χρησιμοποιήσει μια σειρά από έξυπνες κλειδαριές στην μπροστινή μου πόρτα, οπότε στην περίπτωσή μου, η εγκατάσταση ήταν εύκολη με μικρή τροποποίηση. Αλλά αν έχετε ένα παλαιότερο σπίτι και δεν έχετε αλλάξει ποτέ την κλειδαριά, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Το Yale παρέχει όλο το υλικό που χρειάζεστε για την εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της πλάκας κρούσης/κορυφώματος, της πλάκας στερέωσης και όλων των βιδών.

Brent Dirks / MakeUseOf

Το πρώτο μέρος της εγκατάστασης είναι η αφαίρεση του υπάρχοντος deadbolt και άλλου υλικού, το οποίο μπορεί να πάρει λίγο χρόνο εάν είναι παλαιότερο. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να μην ανησυχείτε για τη χρήση της σελίδας Door Checker, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για μια εύκολη εγκατάσταση.

Αυτή η σελίδα θα σας βοηθήσει να μετρήσετε το διάκενο μεταξύ της κορυφής του πόμολο της πόρτας και του κέντρου της οπής του κοχλία. Θα μετρήσετε επίσης το πάχος της πόρτας, τη διάτρηση του προσώπου και τη διάμετρο/βάθος της τσέπης. Αυτές οι μετρήσεις θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσετε στην εγκατάσταση. Ευτυχώς, η κλειδαριά προσαρμόζεται εύκολα με μερικούς τρόπους ώστε να ταιριάζει στις περισσότερες πόρτες χωρίς να χρειάζεται πρόσθετο υλικό.

Μου πήρε περίπου 30 λεπτά για να εγκαταστήσω το Yale Assure Lock 2 Plus και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ακόμα κι αν έχετε μόνο βασικές γνώσεις DIY, το Yale διευκολύνει την ολοκλήρωση της εργασίας.

  10 Μαθήματα Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Πιστοποίηση για να αναβαθμίσετε την καριέρα σας

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το DoorSense

Brent Dirks / MakeUseOf

Παρόλο που είναι προαιρετικό, θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να εγκαταστήσετε τον αισθητήρα DoorSense, ο οποίος χρησιμοποιεί μαγνητικό πεδίο για να προσδιορίσει εάν η πόρτα είναι ανοιχτή ή κλειστή. Ο μικρός αισθητήρας βρίσκεται σε μια χωνευτή πόρτα, όχι περισσότερο από 1 1/2 ίντσα μακριά από την άκρη του πλαισίου της πόρτας και ακριβώς απέναντι από την ίδια την έξυπνη κλειδαριά. Η ταινία δύο όψεων και οι βίδες θα στερεώσουν τον αισθητήρα στο πλαίσιο.

Για πιο καθαρή εμφάνιση, ο αισθητήρας μπορεί επίσης να εγκατασταθεί μέσα στην πόρτα, αλλά αυτό απαιτεί λίγο τρύπημα. Πήρα την απλή διαδρομή, η οποία χρειάστηκε μερικά επιπλέον λεπτά κατά την εγκατάσταση.

Θα βαθμονομήσετε το DoorSense μαζί με την ίδια την κλειδαριά κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Εάν έχετε εγκαταστήσει σωστά την κλειδαριά, θα τα έχετε όλα έτοιμα σε λίγα μόνο λεπτά.

Το DoorSense παρέχει δύο εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Αρχικά, μπορείτε να λάβετε μια ειδοποίηση εάν το DoorSense διαπιστώσει ότι η πόρτα είναι ανοιχτή για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Έτσι, εάν κάποιος στο σπίτι σας δεν κλείσει εντελώς την πόρτα ή ένας επισκέπτης του ανέμου ανοίξει μια ξεκλείδωτη πόρτα, θα μπορείτε πάντα να το γνωρίζετε.

Επίσης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτόματα την κλειδαριά όποτε το DoorSense αντιληφθεί ότι η πόρτα είναι κλειστή. Αυτό μπορεί να μην είναι το καλύτερο σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν πηγαινοέρχεστε από την πόρτα σας συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για να γνωρίζετε ότι η πόρτα σας θα είναι πάντα ασφαλής.

Και οι δύο αυτές λειτουργίες λειτούργησαν καλά στις δοκιμές μου, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια σε σύγκριση με άλλες διαθέσιμες έξυπνες κλειδαριές.

Το Home Key είναι μια τέλεια επιλογή για τους θαυμαστές της Apple

Brent Dirks / MakeUseOf

Η υποστήριξη Home Key είναι η κύρια λειτουργία του Yale Assure Lock 2 Plus και σίγουρα αξίζει τον κόπο, ειδικά αν έχετε iPhone και Apple Watch.

Αντί να προσθέσετε το κλείδωμα στο HomeKit απευθείας από την εφαρμογή Home, θα το κάνετε μέσω της εφαρμογής Yale Access για iOS κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει μονάδα Wi-Fi, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι στέκεστε αρκετά κοντά για να έχετε πρόσβαση στην κλειδαριά μέσω Bluetooth.

Αφού το προσθέσετε στη συνοδευτική εφαρμογή, μπορείτε να σαρώσετε τον κώδικα HomeKit. Αν και η εφαρμογή Yale Access δεν είναι ιδιαίτερα καλά σχεδιασμένη και μερικές φορές προκαλεί σύγχυση στην πλοήγηση, θα πρέπει να την έχετε στο iPhone σας για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις και να προσθέσετε κωδικούς πρόσβασης στο πληκτρολόγιο για άλλους χρήστες που δεν θα εκμεταλλευτούν το Home Βασική υποστήριξη.

Μόλις προστεθεί η κλειδαριά στο σπίτι σας στο HomeKit, η επιλογή ενεργοποίησης της υποστήριξης του Home Key θα εμφανιστεί αυτόματα σε ένα παράθυρο διαλόγου. Υπάρχουν δύο τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Home Key στο iPhone σας. Με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Express Mode, χρειάζεται μόνο να τοποθετήσετε το iPhone ή το Apple Watch κοντά στην κλειδαριά για να το ξεκλειδώσετε μέσω τεχνολογίας NFC.

  Τρόπος απενεργοποίησης του περιορισμού ισχύος CPU της Dell για άγνωστους μετασχηματιστές ισχύος

Εάν αυτό είναι απενεργοποιημένο, θα πρέπει να τραβήξετε την κάρτα My Home στο Πορτοφόλι σας με ένα διπλό πάτημα του Πλαϊνού Κουμπιού στο iPhone σας, όπως ακριβώς όταν βρίσκετε μια κάρτα με το Apple Pay. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να χρησιμοποιήσετε το Face ID. Στο Apple Watch, πρέπει να καλέσετε την κάρτα My Home πατώντας δύο φορές το Πλαϊνό Κουμπί.

Παρόλο που είναι ωραίο για την Apple να συμπεριλάβει την πιο ασφαλή μέθοδο, η λειτουργία Express Mode δείχνει πραγματικά τη δύναμη του Home Key. Ενώ προηγουμένως έπρεπε να εισάγω έναν κωδικό κάθε φορά που ήθελα να ξεκλειδώσω την μπροστινή μου πόρτα, είναι εύκολο και γρήγορο να βάλω το Apple Watch μου κοντά στην κλειδαριά για να κάνω το ίδιο.

Αφού είδαν πόσο εύκολο ήταν στη χρήση του Home Key, η κόρη και η σύζυγός μου ζήτησαν επίσης να ενεργοποιήσουν την ίδια λειτουργία στο iPhone και το Apple Watch τους.

Έχω χρησιμοποιήσει το Home Key για μερικές εβδομάδες και είναι πολύ αξιόπιστο για καθημερινή χρήση. Αν και δεν είναι 100 τοις εκατό, ήταν πολύ κοντά. Ως εφεδρικό, έχω ορίσει έναν κωδικό κλειδιού για κάθε μέλος της οικογένειάς μου.

Μια μεγάλη ανησυχία με το να χρησιμοποιείτε απλώς ένα iPhone ή Apple Watch για να ξεκλειδώσετε την πόρτα σας είναι τι συμβαίνει όταν αυτά ξεμείνουν από μπαταρία. Αλλά ακόμα κι αν η μπαταρία του iPhone σας έχει εξαντληθεί, η Apple λέει ότι μπορεί να έχετε ακόμα αρκετή μπαταρία για να χρησιμοποιήσετε το Home Key με λειτουργία Express. Αυτό δεν είναι κάτι από το οποίο θα βασιζόμουν, αλλά είναι ωραίο να το γνωρίζω για κάθε ενδεχόμενο.

Yale Assure Lock 2 Plus: Μια φθηνή προσθήκη στο έξυπνο σπίτι σας

Ενώ ο κόσμος του έξυπνου σπιτιού συνεχίζει να γίνεται πιο διαλειτουργικός, το Yale Assure Lock 2 Plus είναι μια καλή επιλογή μόνο εάν είστε χρήστης του Apple HomeKit με iPhone και Apple Watch. Και αυτό είναι κάτι παραπάνω από ΟΚ.

Το Home Key είναι τόσο καλό όσο διαφημίζεται και διευκολύνει το ξεκλείδωμα της πόρτας σας. Αντί να χρειάζεται να θυμάστε έναν κωδικό κλειδιού ή να σύρετε γύρω από ένα κλειδί, κάτι που έχετε ήδη μπορεί να ξεκλειδώσει τις πόρτες σας. Άλλα εξαιρετικά χαρακτηριστικά όπως το DoorSense βοηθούν να γίνει η κλειδαριά Yale Assure Lock 2 Plus η καλύτερη κλειδαριά συμβατή με κλειδί σπιτιού στην αγορά. Αξίζει περισσότερο από την τιμή λιανικής για να εκσυγχρονίσετε και να ασφαλίσετε το σπίτι σας.

Yale Assure Lock 2 Plus

Το Yale Assure Lock 2 Plus θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας οποιουδήποτε χρήστη του Apple HomeKit όταν ψάχνει για έξυπνη κλειδαριά. Το καλύτερο χαρακτηριστικό της κλειδαριάς είναι η συμβατότητα με το Apple HomeKey. Αυτή η υποστήριξη σάς επιτρέπει να ξεκλειδώνετε την πόρτα με οποιοδήποτε συμβατό Apple Watch ή iPhone. Απλώς αγγίξτε μία από αυτές τις συσκευές στην κλειδαριά. Διατίθεται σε τρεις διαφορετικές επιλογές χρωμάτων για να ταιριάζει με το υπάρχον υλικό, υπάρχει επίσης ένα πληκτρολόγιο για να παρέχει σε άλλους πρόσβαση στο σπίτι σας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την κλειδαριά με ένα άλλο έξυπνο οικιακό σύστημα, όπως το Amazon Alexa, θα χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον χρήματα για μια έκδοση με προαιρετική γέφυρα Wi-Fi.