Ένας φορτιστής και μια βάση σύνδεσης σε ένα

Βασικά Takeaways

  • Ο σταθμός φόρτισης Baseus GaN5 4-in-1 είναι ένας συμπαγής διανομέας και ένας γρήγορος φορτιστής που μπορεί να τροφοδοτήσει τρεις συσκευές USB ταυτόχρονα.
  • Διαθέτει δύο θύρες USB-C, μια θύρα USB-A και μια θύρα HDMI, καθιστώντας το ευέλικτο για τη σύνδεση φορητών υπολογιστών, οθονών και άλλων περιφερειακών.
  • Ο σταθμός φόρτισης έχει μέγιστη ισχύ εξόδου 67 W, καθιστώντας τον κατάλληλο για μέσους χρήστες με συσκευές όπως MacBook Air ή βασικά MacBook Pro.

Πιθανότατα χρειάζεστε έναν φορτιστή για το φορητό υπολογιστή, το τηλέφωνο και τα ακουστικά σας μόλις φτάσετε στο γραφείο σας. Και αν έχετε μόνιμο σταθμό εργασίας, πιθανότατα συνδέστε τον υπολογιστή σας σε μια οθόνη πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλά καλώδια, dongles, hubs και άλλα αξεσουάρ που γεμίζουν το γραφείο σας. Το Baseus GaN5 4-in-1 Charging Hub θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τον σταθμό εργασίας σας.

Σταθμός φόρτισης Baseus GaN5 Pro 4 σε 1

Ο σταθμός φόρτισης Baseus GaN5 4-in-1 είναι ένας γρήγορος φορτιστής ικανός να τροφοδοτεί τρεις συσκευές που λειτουργεί επίσης ως διανομέας και βάση σύνδεσης. Μπορείτε επίσης να προσαρτήσετε μια οθόνη HDMI σε αυτήν που μπορεί να παράγει 4K@30.

Μάρκα Baseus

Μοντέλο GaN5 Pro Desktop Fast Charger

Έξοδος 2x USB-C (μόνο ένα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεδομένα), 1x USB-A, 1x HDMI

Ισχύς εξόδου 67W

Χρωμα μαυρο

Βάρος 309g / 11oz

Διαστάσεις 9,9 x 3,9 x 3,9 εκ

Μήκος καλωδίου 1,5 m / 5 πόδια

Πλεονεκτήματα

  • Βολικό κέντρο και λειτουργία φόρτισης
  • Μπορείτε να συνδέσετε μια οθόνη στη θύρα HDMI για έξοδο 4K30
  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στα νήματα

Μειονεκτήματα

  • Μία από τις θύρες USB-C είναι μόνο τροφοδοσία
  • Ως hub, οι θύρες θα ήταν καλύτερα τοποθετημένες στο πίσω μέρος
  • Πρέπει να τροφοδοτείται; δεν μπορεί να λειτουργήσει ως διανομέας USB-C χωρίς τροφοδοσία

Ένα μικρό μαύρο τούβλο στο γραφείο σας

Jowi Morales / MakeUseOf

Ο σταθμός φόρτισης Baseus GaN5 4-σε-1 είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός φορτιστής. Αντίθετα, θα μπορούσε επίσης να είναι ένας μικρός κόμβος για τον υπολογιστή σας (ή οποιαδήποτε άλλη υποστηριζόμενη συσκευή), παρέχοντας ισχύ και μεταφέροντας δεδομένα σε συνδεδεμένες συσκευές.

Ζυγίζει 309 γραμμάρια (10,9 oz) και έχει διαστάσεις 9,9 x 4,9 x 3,9 cm, επομένως δεν θα είναι βάρος να το κρατήσετε στην τσάντα του φορητού υπολογιστή σας. Αλλά επειδή προορίζεται να πάει στο γραφείο σας, έχει ένα καλώδιο AC μήκους 1,5 m (5 πόδια) για σύνδεση σε μια πρίζα. Μπορείτε επίσης να λάβετε ένα καλώδιο δεδομένων USB-C σε USB-C 110 cm (3,6 πόδια) για να συνδέσετε τη συσκευή σας στο διανομέα.

Παρά το γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί για χρήση σε σταθμό εργασίας, δεν έχει τεράστια χωρητικότητα εξόδου ισχύος. Μπορεί να αποδώσει μόνο 67 Watt σε όλες τις θύρες, επομένως δεν προορίζεται για χρήστες με ισχυρές συσκευές όπως το MacBook Pro με τροφοδοσία M3 Pro. Αλλά αν είστε ο μέσος χρήστης με MacBook Air ή το βασικό M3 MacBook Pro, αυτό θα πρέπει να είναι περισσότερο από αρκετό για τις ανάγκες σας.

Λιγότερο σαν βάση σύνδεσης, περισσότερο σαν φορτιστής

Jowi Morales / MakeUseOf

Το GaN5 4-in-1 διαθέτει δύο θύρες USB-C, μία θύρα USB-A και μια θύρα HDMI. έτσι το παρατσούκλι 4-σε-1. Διαθέτει επίσης μια ενιαία μπλε ενδεικτική λυχνία που σας ενημερώνει εάν ο διανομέας είναι τροφοδοτημένος. Ωστόσο, ενώ διατίθεται στην αγορά ως συνδυασμός hub και φορτιστή, λειτουργεί περισσότερο σαν το τελευταίο. Αυτό συμβαίνει γιατί παρόλο που διαθέτει θύρα HDMI που μπορεί να φιλοξενήσει 4K@30, μόνο δύο από τις θύρες USB μπορούν να μεταφέρουν και να λαμβάνουν δεδομένα.

  Πώς λειτουργεί πραγματικά το CAPTCHA;

Έτσι, εάν συνδέσετε τον φορητό υπολογιστή σας στη θύρα δεδομένων Type-C 2, θα μπορεί να λαμβάνει δεδομένα μόνο από τη θύρα USB-A. Η θύρα Type-C 1 είναι μόνο τροφοδοσία και δεν επικοινωνεί με τις άλλες θύρες του διανομέα. Και επειδή όλες οι θύρες είναι τοποθετημένες στο μπροστινό μέρος του φορτιστή, πρέπει ακόμα να αντιμετωπίσετε μερικά καλωδιακά σπαγγέτι. Θα ήταν καλύτερα αν η Baseus είχε τοποθετήσει τις θύρες δεδομένων HDMI και USB-A στο πίσω μέρος, καθώς πιθανότατα θα έχετε την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας συνδεδεμένα στο διανομέα συνεχώς.

Επιπλέον, δεδομένου ότι αυτή η συσκευή είναι κυρίως φορτιστής, δεν λειτουργεί χωρίς ρεύμα. Έτσι, ακόμα κι αν διαθέτετε οθόνη με τροφοδοσία USB-C και φορητό υπολογιστή με πλήρη φόρτιση, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Baseus GaN5 4-σε-1 για να συνδέσετε τις δύο συσκευές μέσω HDMI.

Ισχύς για το φορητό υπολογιστή και το τηλέφωνό σας, σύνδεση για την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας

Jowi Morales / MakeUseOf

Όπως οι περισσότεροι φορτιστές, η μέγιστη ισχύς εξόδου των 67 watt θα διαιρεθεί όταν συνδέετε πολλές συσκευές. Έτσι, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το Baseus GaN5 4-σε-1 διαιρεί τα watt που αποδίδει.

Τύπος-C 1

67 W

20W

Δεδομένα τύπου C 2

67 W

45 W

Δυστυχώς, δεν έχουμε δεδομένα για τη θύρα USB / Data, επομένως δεν γνωρίζουμε πόσα watt μπορεί να αποδώσει και πώς επηρεάζει τις άλλες συσκευές όταν τη χρησιμοποιείτε για να φορτίσετε μια συσκευή. Ωστόσο, όταν το χρησιμοποίησα στο σταθμό εργασίας μου, το Baseus GaN5 4-σε-1 παρείχε αρκετή ισχύ στον εξοπλισμό μου.

Συνέδεσα το MacBook Air στη θύρα δεδομένων Type-C 2, το μηχανικό πληκτρολόγιο μου στη θύρα USB / Data, την τηλεόρασή μου 4K στη θύρα HDMI και το smartphone μου στη θύρα Type-C 1. Και επειδή χρειαζόμουν μόνο μία θύρα USB-C για μετάδοση δεδομένων τροφοδοσίας, βίντεο και πληκτρολογίου, το MacBook μου άφησε μια δωρεάν θύρα USB-C αντί να χρησιμοποιήσω τη θύρα MagSafe για τροφοδοσία, μία θύρα USB-C για το HDMI dongle μου, και το άλλο για το πληκτρολόγιό μου, χωρίς να αφήνω ελεύθερες θύρες.

  Ποιο πλαίσιο JS να επιλέξω; [2023]

Ένα αποτελεσματικό πλαστικό κουτί

Jowi Morales / MakeUseOf

Ένα από τα πράγματα που εξετάζω όταν εξετάζω τους φορτιστές είναι η απόδοσή τους—ή πόση ισχύς αποδίδουν στη συσκευή σας έναντι πόσης ενέργειας σπαταλούν ως θερμότητα. Έτσι, δοκίμασα για πρώτη φορά τον φορτιστή συνδέοντας το MacBook Air 15 ιντσών μου σε επίπεδο μπαταρίας περίπου 60%.

Παραδόξως, ο φορητός υπολογιστής μου αντλούσε αρχικά 71 Watt από τη θύρα Type-C 2, με τον φορτιστή να αντλεί 78,1 Watt από τον ελεγκτή της πρίζας μου. Τελικά, ο υπολογιστής μου εγκαταστάθηκε στα 67 watt, με τον ελεγκτή μου να αναφέρει 76,4 watt που αντλήθηκαν από τον τοίχο. Αυτό ισοδυναμεί με μέσο όρο απόδοσης 90%, κάτι που είναι πολύ καλό για φορτιστές αυτού του μεγέθους.

Όταν είχα τέσσερις συσκευές συνδεδεμένες στο hub, ένιωθα λίγο ζεστό στην αφή. Αλλά αφού το έλεγξα με την υπέρυθρη κάμερά μου, η θερμοκρασία της επιφάνειας καταγράφηκε περίπου στους 50 βαθμούς Κελσίου—που είναι κατά μέσο όρο για κόμβους φόρτισης αυτού του μεγέθους.

Jowi Morales / MakeUseOf

Το πρώτο σας βήμα για να αποκτήσετε αυτόν τον καθαρό σταθμό εργασίας

Ο σταθμός φόρτισης Baseus GaN5 4-σε-1 είναι μια κατάλληλη συσκευή για να ξεκινήσετε την εκκαθάριση του σταθμού εργασίας σας. Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για να καθαρίσετε επιπλέον καλώδια και να αποκτήσετε ανοιχτές θύρες στον φορητό υπολογιστή σας.

Ναι, δεν είναι κατάλληλο για χρήστες που διαθέτουν συσκευές υψηλής ισχύος, πολλαπλές οθόνες και πολλά περιφερειακά. Αλλά για τους περισσότερους από εμάς που χρησιμοποιούμε μόνο μία οθόνη και αφήνουμε ένα ωραίο μηχανικό πληκτρολόγιο στο γραφείο, ο σταθμός φόρτισης Baseus GaN5 4-in-1 θα κάνει.

Σταθμός φόρτισης Baseus GaN5 Pro 4 σε 1

Ο σταθμός φόρτισης Baseus GaN5 4-in-1 είναι ένας γρήγορος φορτιστής ικανός να τροφοδοτεί τρεις συσκευές που λειτουργεί επίσης ως διανομέας και βάση σύνδεσης. Μπορείτε επίσης να προσαρτήσετε μια οθόνη HDMI σε αυτήν που μπορεί να παράγει 4K@30.