Ένας πολλά υποσχόμενος φορητός προβολέας, αλλά όχι τόσο φωτεινός

Βασικά Takeaways

  • Το Nebula Capsule 3 προσφέρει στιβαρή κατασκευή, καθολική βάση σε τρίποδο και αξιόπιστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας—καλή για χρήση εν κινήσει.
  • Ανταγωνίζεται με άλλα προϊόντα Nebula, με το Capsule 3 Laser ως πιο φωτεινή επιλογή και το Mars 3 το καταλληλότερο για εξωτερική χρήση, αλλά πιο ακριβό.
  • Το Capsule 3 είναι φορητό, εύκολο στη ρύθμιση, διαθέτει ικανό τηλεχειριστήριο και ευαίσθητα στην αφή, αλλά είναι αμυδρό σε σύγκριση με άλλους προβολείς.

Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε τον ιδανικό φορητό προβολέα, καθώς μια εταιρεία πρέπει να εξισορροπεί τη φωτεινότητα, το λογισμικό και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το Nebula Capsule 3 πλησιάζει, αλλά θα χρειαστεί να χαμηλώσετε τα φώτα για να δείτε πλήρως τις δυνατότητές του.

Nebula Capsule 3

500 $ 550 $ Εξοικονομήστε 50 $

Ο Nebula Capsule 3 είναι ένας φορητός προβολέας με πολλά που του αρέσουν, όπως ενσωματωμένες υπηρεσίες ροής, μεγάλη μπαταρία και εύκολη εγκατάσταση. Εάν παρακολουθείτε κυρίως ταινίες στο σκοτάδι, είναι μια καλή επιλογή.

Πλεονεκτήματα

  • Εύκολο στη μεταφορά και ευκολότερο στη ρύθμιση
  • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι αρκετά μεγάλη για τις περισσότερες ταινίες
  • Ενσωματωμένο Google TV
  • Διπλασιάζεται ως ηχείο Bluetooth

Μειονεκτήματα

  • Φαίνεται θαμπό και ξεπλυμένο σε όλες εκτός από τις πιο σκοτεινές συνθήκες
  • Η διεπαφή Google TV είναι αργή

Τιμολόγηση και Διαθεσιμότητα

Το Nebula Capsule 3 διατίθεται μόνο σε μαύρο φινίρισμα και πωλείται στην τιμή των 549 $. Ενώ παλαιότερες εκδόσεις Capsule ήταν επίσης διαθέσιμες σε πακέτο με τρίποδο, προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμες. Τούτου λεχθέντος, χρησιμοποιεί μια καθολική βάση τριπόδου, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Capsule 3 με οποιοδήποτε τρίποδο.

Αν και υπάρχει άφθονο ισχυρό ανταγωνισμό εκεί έξω, πολλοί από τους άμεσους ανταγωνιστές του Capsule 3 είναι άλλα προϊόντα της Nebula. Το Capsule 3 Laser είναι αρκετά παρόμοιο με το Capsule 3, αν και, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι πιο φωτεινό, χάρη στην πηγή φωτός λέιζερ. Αν ψάχνετε για έναν προβολέα που ταιριάζει καλύτερα σε εξωτερική χρήση, ο Νεφέλωμα Άρης 3 είναι καλύτερο και πιο φωτεινό, αν και σημαντικά πιο ακριβό.

Προδιαγραφές

Νεφέλωμα μάρκας

Εγγενής ανάλυση 1920×1080

ANSI Lumens 200

Αναλογία ρίψεων 1,2:1

HDR Αρ

Ήχος Dolby Audio

Διάρκεια ζωής λαμπτήρα 30.000 ώρες

Μέγεθος εικόνας 120 ίντσες μέγ

Τύπος λαμπτήρα LED

Θύρες HDMI, USB, 3,5mm

RAM 2 GB

Αποθηκευτικός χώρος 16 GB

Τετραπύρηνος επεξεργαστής SoC ARM Cortex-A53

Πηγή τροφοδοσίας Μπαταρία, USB-C

Διάρκεια μπαταρίας 2,5 ώρες

Ασύρματη συνδεσιμότητα Bluetooth

Επιλογές στερεάς κατασκευής και έξυπνης τοποθέτησης

Jerome Thomas / MakeUseOf

Ανοίξτε το κουτί και το πρώτο πράγμα που βλέπετε είναι μια θήκη από χαρτόνι και αφρό που φέρει το τηλεχειριστήριο και το εγχειρίδιο. Κάτω από αυτό, θα βρείτε τον προβολέα προσεκτικά τοποθετημένο στη μία πλευρά, με ένα κουτί από χαρτόνι που περιέχει το τούβλο φόρτισης και καλώδιο USB-C.

  Πώς να ξεκλειδώσετε τη δύναμη του AI ως υπηρεσία (AIaaS);

Παρά το συνολικό μικρό βάρος (το οποίο θα εξετάσουμε περισσότερα σε λίγο), η Capsule 3 είναι σταθερή. Δεν έριξα τον προβολέα κατά την εξέταση και δεν θα σας πρότεινα να το κάνετε, αλλά έχω δοκιμάσει προβολείς που έχουν πολύ λιγότερο σταθερό από αυτόν. Μεγάλο μέρος του πίσω μέρους του προβολέα είναι ο ίδιος τύπος γκριλ που θα βρείτε σε ένα ηχείο Bluetooth, κάτι που είναι λογικό καθώς το Capsule 3 μπορεί να λειτουργήσει και ως ηχείο Bluetooth.

Το κάτω μέρος του προβολέα διαθέτει έναν ελαστικό δακτύλιο για να μην γλιστράει γύρω, και βρήκα ότι αυτό λειτούργησε αρκετά καλά ακόμα και σε πιο ολισθηρές επιφάνειες. Εάν θέλετε να δώσετε στον προβολέα κάποιο επιπλέον ύψος, το οποίο είναι συχνά χρήσιμο, υπάρχει μια βάση τριπόδου με σπείρωμα στο κάτω μέρος που το καθιστά μια απλή διαδικασία φροντίδας.

Απόλυτα φορητό και εύκολο στη ρύθμιση

Jerome Thomas / MakeUseOf

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός φορητού προβολέα είναι η δυνατότητα χρήσης του οπουδήποτε, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται μερικά χαρακτηριστικά που δεν θα βρείτε σε άλλους προβολείς. Η πρώτη και πιο σημαντική πτυχή είναι η ενσωματωμένη μπαταρία, αλλά δεν χρειάζεται μόνο αυτό. Η εύκολη μεταφορά είναι απαραίτητη, αλλά το ίδιο είναι και η εύκολη εγκατάσταση και χρήση.

Το Nebula Capsule 3 είναι περίπου 1,5 φορές το μέγεθος ενός κουτιού σόδας ή σέλτζερ 12 ουγγιών, που σημαίνει ότι είναι εύκολο να το πετάξετε σε μια τσάντα. Τούτου λεχθέντος, ο φακός αισθάνεται άβολα εκτεθειμένος, ακόμα κι αν έχει απομακρυνθεί από το κύριο σώμα του προβολέα. Ακόμη και κάτι σαν κουμπωτό καπάκι για την προστασία του γυαλιού θα με βοηθούσε να νιώσω καλύτερα όταν το μεταφέρω.

Τα καλά νέα είναι ότι όταν έρθει η ώρα να ρυθμίσετε τον προβολέα, θα ήταν δύσκολο να διευκολύνετε τη διαδικασία. Απλώς βρείτε ένα μέρος για να ρυθμίσετε τον προβολέα και έναν τοίχο ή οθόνη για να τον στοχεύσετε και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί λειτουργίας στο πίσω μέρος.

Από εδώ, η διαδικασία είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου αυτόματη. Θα δείτε ένα δοκιμαστικό μοτίβο να εμφανίζεται καθώς ο προβολέας κρίνει αυτόματα την απόσταση και ρυθμίζει την εστίαση. Από εδώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο (ή, όπως θα δούμε στην επόμενη ενότητα, τα χειριστήρια ενσωματωμένης συσκευής) για να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις, αν θέλετε. Για να είμαι δίκαιος, σπάνια το βρήκα απαραίτητο.

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες διαπίστωσα ότι ένα τρίποδο θα ήταν χρήσιμο, έστω και για να βάλει ελαφρώς ελαφρώς τη γωνία του φακού προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Τούτου λεχθέντος, η αυτόματη διόρθωση keystone σάς επιτρέπει να γίνετε δημιουργικοί με τη ρύθμιση. Για παράδειγμα, μπορείτε να δρομολογήσετε το καλώδιο τροφοδοσίας κάτω από τον προβολέα ώστε να γείρει ελαφρά τη γωνία χωρίς να ανησυχείτε για τη λοξή γωνία της προβολής.

Ενσωματωμένα χειριστήρια και ένα ικανό τηλεχειριστήριο

Jerome Thomas / MakeUseOf

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια του Capsule 3 είναι ότι, ενώ διαθέτει ένα τηλεχειριστήριο με πλήρη χαρακτηριστικά, έχει επίσης ένα αξιοπρεπές σετ χειριστηρίων που είναι ευαίσθητα στην αφή που βρίσκονται στην κορυφή. Δεν θα θέλετε να πετάξετε το τηλεχειριστήριο, αλλά αυτές διευκολύνουν τις βασικές λειτουργίες όπως η αλλαγή της έντασης, η παύση και η συνέχιση της αναπαραγωγής ή ακόμα και η βασική πλοήγηση στο μενού, αν δεν έχετε το τηλεχειριστήριο κοντά.

  Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από μια επίθεση Pharming

Σε αντίθεση με τα spartan τηλεχειριστήρια που θα βρείτε σε ορισμένους προβολείς, ηχεία και άλλα gadget, αυτό το τηλεχειριστήριο είναι πιο πλήρες. Η καλύτερη σύγκριση μπορεί να είναι ένα Roku, ένα Fire TV ή άλλο παρόμοιο τηλεχειριστήριο, δεδομένου ότι έχει ενσωματωμένα κουμπιά τόσο για το Netflix όσο και για το Prime Video. Τούτου λεχθέντος, το πολύχρωμο κουμπί φωνητικού βοηθού δεν σας αφήνει να ξεχάσετε ότι αυτός ο προβολέας τρέχει το Google TV.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον προβολέα όπως θα κάνατε ένα κουτί ροής, το Google TV είναι η μόνη σας επιλογή. Τούτου λεχθέντος, εάν σκοπεύετε να συνδέσετε κυρίως μια άλλη συσκευή μέσω HDMI, μπορείτε να επιλέξετε να την εκτελέσετε σε περιορισμένη λειτουργία. Αυτό κόβει πολλές εφαρμογές ροής, αλλά εξακολουθεί να σας αφήνει ζωντανή τηλεόραση μέσω Pluto TV και τη δυνατότητα παρακολούθησης βίντεο YouTube εκτός από το HDMI.

Αξιοπρεπείς επιδόσεις, αλλά λίγο στην αμυδρή πλευρά

Jerome Thomas / MakeUseOf

Η φωτεινότητα είναι το παν σε έναν προβολέα και το Nebula Capsule 3 δεν έχει πολλά να προσφέρει σε αυτό το τμήμα, με μέγιστη φωτεινότητα 200 ANSI lumens. Συγκριτικά, το ελαφρώς πιο πολυτελές αδερφάκι του Capsule 3, το Capsule 3 Laser, διαθέτει 300 lumens, ενώ το σημαντικά πιο ακριβό Nebula Mars 3 διαθέτει μέγιστη φωτεινότητα έως και 1.000 lumens.

Σε εσωτερικούς χώρους, τα 200 lumen είναι βατά, αν και αυτό σημαίνει ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα θέλετε να σβήσετε τα φώτα είτε όσο πιο χαμηλά μπορείτε να αντέξετε. Είναι χειμώνας καθώς το γράφω αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπόρεσα να κάνω πραγματικά καμία εξωτερική δοκιμή, αλλά με το φως των αστεριών και το φως του φεγγαριού, για να μην αναφέρουμε άλλες, πιο κοντινές πηγές φωτός, αυτή η φωτεινότητα μπορεί να είναι περισσότερο πρόβλημα.

Το Google TV είναι ικανό ως πλατφόρμα γενικά, αλλά προφανώς, ο τετραπύρηνος επεξεργαστής ARM Cortex-A53 και τα 2 GB RAM δεν είναι αρκετά για να το χειριστούν καλά. Όλα ήταν αργά και ελαφρώς καθυστερημένα, από την πλοήγηση στα μενού μέχρι και τη διακοπή και την έναρξη της αναπαραγωγής. Τούτου λεχθέντος, οι προσαρμογές έντασης φαινόταν να είναι ως επί το πλείστον καλές.

Αυτό το συναίσθημα εμφανίζεται και σε κριτικές από αγοραστές του Nebula 3 στο Διαδίκτυο, με κάποιους να λένε ότι η απενεργοποίηση της αυτόματης διόρθωσης keystone επιταχύνει τη διεπαφή. Το δοκίμασα αλλά δεν παρατήρησα κάποια σημαντική διαφορά.

Επιλογές ήχου και συνδεσιμότητα

Jerome Thomas / MakeUseOf

Όσον αφορά τα ηχεία μικρότερου μεγέθους, το ενσωματωμένο ηχείο Dolby Audio 8W ακουγόταν ωραία, αλλά οι άνθρωποι περιμένουν περισσότερα από μια κινηματογραφική εμπειρία. Εάν το μόνο που ψάχνετε είναι να ακούσετε τι συμβαίνει, δεν θα έχετε προβλήματα, αλλά θα χρειαστεί να ψάξετε αλλού για λίγη επιπλέον ώθηση.

  Πώς να μάθετε στα παιδιά σας να κωδικοποιούν με ένα Raspberry Pi

Θα βρείτε μια έξοδο aux 3,5 mm για σύνδεση εξωτερικών ηχείων ακριβώς δίπλα στις θύρες HDMI και USB στο πίσω μέρος του προβολέα. Αυτό είναι μόνο στερεοφωνικό, επομένως δεν μπορείτε να περιμένετε ήχο surround, αλλά εξακολουθεί να σας επιτρέπει να συνδέσετε μερικά μεγαλύτερα ηχεία. Δεν υπάρχει ψηφιακή έξοδος για ήχο, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τη φορητή φύση αυτού του προβολέα, δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα.

Η συνδεσιμότητα Bluetooth είναι διαθέσιμη, αλλά κυρίως για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Capsule 3 ως ηχείο Bluetooth. Ακόμα κι αν μπορούσατε να συνδέσετε με αυτόν τον τρόπο σε άλλες συσκευές ήχου, η καθυστέρηση και τα επακόλουθα προβλήματα συγχρονισμού των χειλιών θα ήταν αρκετά άσχημα ώστε πιθανότατα να θέλετε να το απενεργοποιήσετε αμέσως.

Μπαταρία: Αφήστε τον φορτιστή στο σπίτι

Jerome Thomas / MakeUseOf

Το Capsule 3 διαθέτει μπαταρία 52 Wh, η οποία ο κατασκευαστής εκτιμά ότι αξίζει περίπου 2,5 ώρες χρόνου αναπαραγωγής ταινίας. Φυσικά, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν αυτό, όπως το πόσο φωτεινό έχετε τον προβολέα, την ένταση που ακούτε και αν αναπαράγετε μια ταινία μέσω του ενσωματωμένου λογισμικού Google TV, χρησιμοποιώντας το HDMI θύρα ή μετάδοση από άλλη συσκευή.

Από την εμπειρία μου, αυτή η εκτίμηση των 2,5 ωρών ήταν περίπου σωστή, και ίσως ακόμη και στην ασφαλή πλευρά. Όλες οι δοκιμές μου χρησιμοποιούσαν την τυπική φωτεινότητα—όχι τη λειτουργία eco—έτσι, εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την άλλη λειτουργία, ίσως να αποσπάσετε μερικά επιπλέον λεπτά από τον προβολέα.

Η φόρτιση διαρκεί περίπου τρεις ώρες για να γεμίσει πλήρως η μπαταρία, κάτι που δεν είναι κακό λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό μέγεθος. Φυσικά, μπορείτε επίσης να κρατήσετε τον προβολέα συνδεδεμένο σε μια πρίζα ή ακόμα και σε μεγαλύτερη εξωτερική μπαταρία ή power bank, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για την εσωτερική μπαταρία.

Πρέπει να αγοράσετε το Nebula Capsule 3;

Το Nebula Capsule 3 έχει μερικές πτυχές που το καθιστούν εύκολο να το προτείνετε στο σωστό άτομο. Είναι φορητό, εύκολο στη ρύθμιση και ενώ η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν είναι εκπληκτική, είναι αρκετή για να διαρκεί στις περισσότερες ταινίες χωρίς σύνδεση. Η αυτόματη διόρθωση keystone και άλλες έξυπνες λειτουργίες σημαίνουν επίσης ότι απαιτείται ελάχιστη έως καθόλου χειροκίνητη βαθμονόμηση. τουλάχιστον σε πολλές περιπτώσεις.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να ξεπεράσεις τη σχετικά χαμηλή φωτεινότητα. Αν και αυτό ήταν κάτι που θα μπορούσατε να κοιτάξετε παρελθόν σε έναν φορητό προβολέα πριν από χρόνια, είναι πιο δύσκολο να το συγχωρήσετε όταν ο ανταγωνισμός είναι τόσο σκληρός όσο είναι. Τούτου λεχθέντος, εάν το χρησιμοποιείτε πάντα σε μια κατάσταση όπου τα φώτα είναι όλα σβηστά, ή τουλάχιστον πολύ αμυδρά, αυτή η χαμηλή φωτεινότητα μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα για εσάς.

Αν ψάχνετε για έναν φορητό προβολέα για εύκολες κινηματογραφικές βραδιές οπουδήποτε, το Nebula Capsule 3 είναι σίγουρα μια επιλογή που αξίζει να εξετάσετε. Απλώς βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις παγίδες και ότι δεν θα σας αποτρέψουν.

Nebula Capsule 3

500 $ 550 $ Εξοικονομήστε 50 $

Ο Nebula Capsule 3 είναι ένας φορητός προβολέας με πολλά που του αρέσουν, όπως ενσωματωμένες υπηρεσίες ροής, μεγάλη μπαταρία και εύκολη εγκατάσταση. Εάν παρακολουθείτε κυρίως ταινίες στο σκοτάδι, είναι μια καλή επιλογή.