Ένας πλήρης οδηγός για τη χρήση της λειτουργίας ψυχικής ευεξίας στην εφαρμογή Health της Apple

Βασικά Takeaways

  • Η εφαρμογή Health της Apple στο iOS 17 περιλαμβάνει λειτουργίες ψυχικής υγείας όπως παρακολούθηση διάθεσης, λεπτά άσκησης, δεδομένα ύπνου και ερωτηματολόγιο ψυχικής υγείας.
  • Η λήψη του ερωτηματολογίου ψυχικής υγείας μπορεί να βοηθήσει στην αξιολόγηση των κινδύνων άγχους και κατάθλιψης, να παρέχει πόρους και να σας επιτρέψει να εξάγετε τα αποτελέσματά σας.
  • Η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε την κατάσταση του μυαλού σας και να καταγράφετε τα συναισθήματά σας και παρέχει ενημερωτικά άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε και να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία.

Η Apple πρόσθεσε λειτουργίες ψυχικής υγείας στην εφαρμογή Υγεία με την κυκλοφορία του iOS 17. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες από την ενότητα Ψυχική ευεξία και να παρακολουθείτε την ψυχική σας κατάσταση, τον κίνδυνο άγχους, τα προσεκτικά λεπτά και πολλά άλλα.

Εδώ, θα συζητήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε με τη λειτουργία Ψυχικής Ευεξίας της Apple στο iPhone ή το iPad σας.

Τι μπορείτε να δείτε στην ενότητα Ψυχική ευεξία

Θα βρείτε μια σειρά διαφορετικών δεδομένων στην ενότητα Ψυχική ευεξία, ξεκινώντας από τα λεπτά άσκησής σας, τα οποία δείχνουν τον χρόνο που αφιερώνετε να κινείστε γρήγορα ή να γυμνάζεστε και δεδομένα ύπνου, τα οποία δείχνουν τον χρόνο που περάσατε στο κρεβάτι για αρκετές ημέρες.

Εάν έχετε ένα Apple Watch σε συνδυασμό με το iPhone σας και το χρησιμοποιείτε καθημερινά, τα λεπτά άσκησης και τα δεδομένα ύπνου σας θα είναι πιο ακριβή, καθώς οι αισθητήρες του σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε καλύτερα τέτοια δεδομένα.

  6 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης θύρας διακόπτη

Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω στο ίδιο μενού, θα βρείτε επίσης προσεκτικά λεπτά, ψυχική κατάσταση και ώρα στο φως της ημέρας. Ωστόσο, ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά που μπορείτε να βρείτε σε αυτήν την ενότητα είναι ένα ολοκληρωμένο ερωτηματολόγιο ψυχικής υγείας και ένας εκλεπτυσμένος ανιχνευτής διάθεσης που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την ψυχική σας υγεία.

Μόλις ξεπεράσετε αυτές τις λειτουργίες, θα βρείτε μια ενότητα Πληροφορίες αφιερωμένη αποκλειστικά στην παροχή πληροφοριών και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης μέσω ενημερωτικών άρθρων και έρευνας.

Πάρτε το Ερωτηματολόγιο Ψυχικής Υγείας

Τώρα που έχετε μια γενική ουσία της διάταξης της ενότητας Ψυχική ευεξία και τι περιλαμβάνει, ας αρχίσουμε να τη χρησιμοποιούμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε αξιολογώντας την τρέχουσα ψυχική σας υγεία για να μάθετε πού βρίσκεστε πριν αποφασίσετε πώς να προχωρήσετε. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό θα ήταν να λάβετε το ερωτηματολόγιο ψυχικής υγείας και να ρυθμίσετε τον ιχνηλάτη ψυχικής υγείας του iPhone σας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Ψυχική ευεξία και να πατήσετε το μπλε κουμπί Λήψη ερωτηματολογίου. Στη συνέχεια, πατήστε Έναρξη και απαντήστε σε όλες τις ερωτήσεις σας. Επιλέξτε Τέλος για να δείτε τα αποτελέσματά σας, η οποία θα σας δείξει μια κλίμακα που προβλέπει τον κίνδυνο άγχους και τον κίνδυνο κατάθλιψης, θα σας συμβουλεύσει πώς να προχωρήσετε, θα σας επιτρέψει να εξαγάγετε ένα PDF των αποτελεσμάτων σας για μελλοντική χρήση και θα παρέχει πολλούς πόρους σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια.

Μόλις τελειώσετε, ο κίνδυνος άγχους και ο κίνδυνος κατάθλιψης θα εμφανιστούν στην κορυφή της ενότητας Ψυχική ευεξία. Μπορείτε να τα πατήσετε για να λάβετε ξεχωριστά ερωτηματολόγια άγχους και κατάθλιψης για περαιτέρω αξιολόγηση.

  Τα 8 καλύτερα εργαλεία για να δημιουργήσετε, να συλλέξετε και να μετρήσετε την καθαρή βαθμολογία σας στο Promoter Score (NPS)

Παρακολουθήστε την κατάσταση του μυαλού σας

Τώρα που έχετε λάβει όλα τα ερωτηματολόγια ψυχικής υγείας, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ορισμένες από τις λειτουργίες παρακολούθησης ψυχικής υγείας, ξεκινώντας από το State of Mind.

Το State of Mind παρακολουθεί ακριβώς αυτό που δηλώνει το όνομα: πώς νιώθετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα συναισθήματα που βιώνετε σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Ανοίξτε το State of Mind και μετά πατήστε Ξεκινήστε για να καταγράψετε δεδομένα. Όταν πατήσετε Έναρξη, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να καταγράψετε ένα συναίσθημα ή μια διάθεση. Επιλέξτε την προτίμησή σας και πατήστε Επόμενο. Ακολουθήστε τις προτροπές μέχρι το τέλος και πατήστε Τέλος.

Εάν δεν είστε ο καλύτερος στην τακτική καταγραφή δεδομένων, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις Υπενθυμίσεις στο τέλος της καταχώρισής σας. Όταν κοιτάξετε πίσω σε αυτά τα δεδομένα, θα σας βοηθήσει να αναλογιστείτε τα συναισθηματικά σας μοτίβα, να εντοπίσετε τα ερεθίσματα και να σας βοηθήσει να προχωρήσετε αποφασιστικά σε ένα σχέδιο δράσης, εάν χρειαστεί. Εάν δεν πιστεύετε ότι αυτό είναι αρκετό, μπορείτε πάντα να βελτιστοποιήσετε το Apple Watch σας για να υποστηρίξετε και την ψυχική σας υγεία.

Άλλα δεδομένα που μπορείτε να προσθέσετε

Η άσκηση και το φως του ήλιου συνδέονται άμεσα με την απελευθέρωση σεροτονίνης στο σώμα σας, η οποία είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα γενικής ευεξίας και ευτυχίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εφαρμογή Health της Apple παρακολουθεί τα λεπτά άσκησης και τον χρόνο που αφιερώνετε στο φως της ημέρας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε δεδομένα ύπνου, τα οποία θα σας επιτρέψουν να δείτε τον μέσο χρόνο που περάσατε στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτά τα δεδομένα συνήθως καταγράφονται αυτόματα, αλλά μπορείτε να τα προσθέσετε και μη αυτόματα μεταβαίνοντας στην Αναστολή λειτουργίας και, στη συνέχεια, πατώντας Προσθήκη δεδομένων στην επάνω δεξιά γωνία. Τέλος, έχουμε μια ενότητα για Mindful Minutes, την οποία η εφαρμογή περιγράφει ως «κατάσταση ενεργητικής, ανοιχτής προσοχής στο παρόν» και «ζω τη στιγμή».

  Το μικρόφωνο του MacBook δεν λειτουργεί; 5 Διορθώσεις για δοκιμή

Η επίγνωση του κύκλου του ύπνου, της ρουτίνας άσκησης, του χρόνου που περάσατε έξω, του επιπέδου επίγνωσης που έχετε για το περιβάλλον σας, των συναισθημάτων και της διάθεσής σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε το ταξίδι ψυχικής υγείας σας και μπορείτε να το συμπληρώσετε κατεβάζοντας μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές για κινητά για μαθήματα ψυχικής ευεξίας.

Διαβάστε περισσότερα για τα διαθέσιμα άρθρα

Ζούμε σε έναν κόσμο που καθοδηγείται από πληροφορίες και ιδέες, και όσοι διαθέτουν γνώση είναι αναμφισβήτητα ισχυροί. Είναι αυτοί που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις και να επιφέρουν θετικές αλλαγές. Η ανάγνωση ευρηματικού υλικού είναι ζωτικής σημασίας για την κατανάλωση βασικής γνώσης.

Θα βρείτε μερικά άρθρα στο κάτω μέρος της ενότητας Ψυχική ευεξία. Κοινά προβλήματα ψυχικής υγείας, πώς να φροντίζετε την ψυχική σας υγεία και η σημασία του ύπνου και των ωρών της ημέρας είναι μερικά παραδείγματα. Αυτά τα άρθρα προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις και προοπτικές και θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε τις γνώσεις που χρειάζεστε για να διατηρήσετε την ψυχική σας υγεία.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε στα άρθρα για να ξεκινήσετε την ανάγνωση. Ορισμένα άρθρα έχουν επίσης εξωτερικούς συνδέσμους προς πόρους υποστήριξης της Apple που σας οδηγούν σε μια σελίδα οργανισμών που μπορούν να σας προσφέρουν τη βοήθεια που χρειάζεστε.

Ξεκινήστε το ταξίδι ευεξίας σας με τη λειτουργία ψυχικής ευεξίας της Apple

Η δέσμευση της Apple να βελτιώσει την ευημερία των χρηστών της είναι εμφανής με την ενημέρωση iOS 17, καθώς φέρνει χαρακτηριστικά ψυχικής υγείας στην ενσωματωμένη εφαρμογή Health. Πολλαπλά ερωτηματολόγια, ανιχνευτές διάθεσης και άρθρα υψηλής ποιότητας δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να αποκτήσουν βαθύτερες γνώσεις για την ψυχική τους υγεία.

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας για την ψυχική υγεία και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, η ενότητα Mental Wellbeing στην εφαρμογή Health της Apple μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος σύντροφος και οδηγός.