Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την ενσωμάτωση γραμματοσειρών

Εργάζεστε στο Photoshop και έχετε βαρεθεί να χρησιμοποιείτε τις ίδιες γραμματοσειρές; Έχετε μια γραμματοσειρά που θα θέλατε να προσθέσετε στο Photoshop για ένα έργο; Ευτυχώς για εσάς, είναι απίστευτα εύκολο να προσθέσετε γραμματοσειρές στο Photoshop με τον βήμα προς βήμα οδηγό μας για την ενσωμάτωση γραμματοσειρών.

Αν και το Adobe Photoshop έρχεται με πολλές εξαιρετικές γραμματοσειρές, είναι φυσικό να θέλετε να εμπλουτίσετε τα πράγματα και να προσθέσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες γραμματοσειρές της επιλογής σας. Επιπλέον, το Adobe Photoshop δίνει εντολή σχεδόν 50% της αγοράς παρουσία με τους μετασχηματισμούς με ένα κλικ και τα επαναστατικά εργαλεία. Ως εκ τούτου, ως σχεδιαστής, είναι βέβαιο ότι θα το χρησιμοποιείτε πολύ. Γιατί, λοιπόν, να μην προσθέσετε τις αγαπημένες σας γραμματοσειρές στο Photoshop με 4 απλά βήματα και να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη;

Ωστόσο, προτού μεταβούμε κατευθείαν στα βήματα, ας ξεκινήσουμε με μια ανανέωση σχετικά με τον τρόπο χρήσης των γραμματοσειρών και των διαφορετικών τύπων αρχείων τους.

Πίνακας περιεχομένων

Η σημασία των γραμματοσειρών στο σχεδιασμό

Μπορεί ο κόσμος να διαβάσει αυτά που γράφεις; Μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή τους μέσω της γραμματοσειράς που χρησιμοποιείτε; Ταιριάζει με τον τόνο μηνυμάτων των γραφικών σας; Αυτές είναι ερωτήσεις που τίθενται συχνά σχετικά με τις γραμματοσειρές. Οι γραμματοσειρές δεν είναι μόνο αισθητικές. Είναι χρήσιμοι. Μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός τρόπου λειτουργίας, να μεταδώσουν έναν τόνο: παιχνιδιάρικο, πνευματώδες, επαγγελματικό ή μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση ενδιαφέροντος.

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε ορισμένα στοιχεία γραμματοσειράς:

 • Δημιουργήστε μια συνολική αισθητική και μια φωνή επωνυμίας
 • Οι γραμματοσειρές προκαλούν συναισθήματα και συναισθήματα
 • Η χρήση πάρα πολλών γραμματοσειρών μπορεί να προκαλέσει σύγχυση ή δυσανάγνωστη
 • Η χρήση γραμματοσειρών που συγκρούονται μπορεί να ακυρώσει το σκοπό και να σπάσει τη συνοχή
 • Η χρήση πολύ παρόμοιων γραμματοσειρών μπορεί να μην τραβήξει την προσοχή
 • Η χρήση όλων των καλυμμάτων μπορεί να είναι περιττή και ακατάλληλη
 • Αντιμετωπίστε τις γραμματοσειρές ως καλλιτεχνικά στοιχεία και δώστε τους χώρο ανάσα
 • Δημιουργήστε μια οπτική ιεραρχία, ώστε να δουν πρώτα ποιο είναι το πιο σημαντικό

Τύποι αρχείων γραμματοσειράς που πρέπει να γνωρίζετε

Οι τύποι αρχείων γραμματοσειράς είναι πολλοί και η μη γνώση της διαφοράς μπορεί να αποτελέσει μεγάλο εμπόδιο για τους σχεδιαστές. Για να ξεκινήσουμε, πρέπει να ξεκινήσουμε με τη διαφορά μεταξύ μιας γραμματοσειράς και μιας οικογένειας γραμματοσειρών ή γραμματοσειράς. Μια γραμματοσειρά είναι μια μεμονωμένη γραμματοσειρά, ενώ μια οικογένεια γραμματοσειρών ή γραμματοσειρά είναι μια ομάδα/συλλογή παρόμοιων γραμματοσειρών.

#1. Γραμματοσειρά TrueType (TTF)

Αναπτύχθηκε από την Apple τη δεκαετία του 1980, το TrueType Font (TTF) έχει επέκταση .ttf και μπορεί να αναγνωριστεί από αυτό. Αυτός ο τύπος γραμματοσειράς είναι εξαιρετικός για χρήση σε Windows και Mac καθώς η υποστήριξή του είναι απίστευτη. Υποστηρίζει επίσης ομαλή κλιμάκωση. Παρόλο που θα βρείτε έντονα και πλάγια στυλ, δεν διατίθενται λιγούρες και άλλα πολύπλοκα χαρακτηριστικά.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Netflix UI3010

Ωστόσο, κάθε γραμματοσειρά TTF συνοδεύεται από ψηφιακά δεδομένα και δεδομένα εκτυπωτή σε ένα μόνο αρχείο. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνετε όλα τα δεδομένα για έντυπα και ψηφιακά προϊόντα στο ίδιο μέρος. Το Photoshop είναι συμβατό με γραμματοσειρές TTF.

#2. Γραμματοσειρά OpenType (OTF)

Αναπτύχθηκε από τη Microsoft που εξαγοράστηκε από την Adobe, OpenType Οι γραμματοσειρές (OTF) είναι πολλαπλές πλατφόρμες. Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με τις γραμματοσειρές TTF, μπορούν να χωρέσουν χιλιάδες γλυφές σε ένα μόνο αρχείο.

Η γραμματοσειρά είναι εξαιρετικά ελκυστική για τους σχεδιαστές, καθώς μπορεί να χωρέσει απεριόριστες παραλλαγές στυλ και υποστηρίζει Photoshop. Η εκτεταμένη τυπογραφία και η απεριόριστη αλλαγή μεγέθους το καθιστούν συναρπαστικό!

#3. Ενσωματωμένος ανοιχτός τύπος (EOT)

Αναπτύχθηκε από τη Microsoft, το Embedded Open Type (EOT) προσπαθεί να λύσει προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων που ενδέχεται να προκύψουν με τις γραμματοσειρές TTF και OTF όταν χρησιμοποιούνται για δημοσίευση στον ιστό. Τα αρχεία γραμματοσειράς είναι επίσης μικρότερα.

Η προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και η πρόσθετη κρυπτογράφηση καθιστούν τον ΕΟΤ πολλά υποσχόμενο αν δεν υπήρχε χαμηλή συμβατότητα. Λειτουργεί μόνο με τον Internet Explorer, ο οποίος δεν είναι πλέον το μέσο αναζήτησης!

#4. Μορφή γραμματοσειράς ανοιχτής ιστού (WOFF)

Αναπτύχθηκε το 2009, το Web Open Font Format (WOFF) έχει ταχύτερους τύπους φόρτωσης από τα OTF και TTF και καλύτερη συμβατότητα σε όλες τις πλατφόρμες. Φυσικά, το WOFF είναι συμβατό με το Photoshop.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να κάνετε λήψη γραμματοσειρών WOFF στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας ιστότοπο ή έναν κεντρικό υπολογιστή όπως το Google Fonts για να φορτώσετε τύπους γραμματοσειρών WOFF.

Τώρα με την κυκλοφορία του WOFF2, οι σχεδιαστές μπορούν επίσης να περιμένουν αλγόριθμους συμπίεσης, περισσότερα μεταδεδομένα και πιο αποτελεσματική αποθήκευση δεδομένων.

#5. Επεκτάσιμη γραμματοσειρά διανυσματικών γραφικών (SVG)

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τον Ιστό, το SVG δεν είναι στην πραγματικότητα τύπος γραμματοσειράς. Είναι μια διανυσματική μορφή γραφικών ή μια μαθηματική έκφραση, η οποία σας επιτρέπει να σχηματίζετε 2D εικόνες.

Για το λόγο αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γραμματοσειρές SVG σε διαφορετικά χρώματα και διαφάνειες. Επιπλέον, μερικά μπορούν να είναι κινούμενα. Οι γραμματοσειρές SVG είναι πολύ δημοφιλείς στους σχεδιαστές. Το Photoshop υποστηρίζει γραμματοσειρές SVG ανοιχτού τύπου.

Αν και υπάρχουν πολλοί τύποι γραμματοσειρών, το Adobe Photoshop υποστηρίζει μόνο γραμματοσειρές που είναι TTF ή OTF.

Πώς να προσθέσετε γραμματοσειρές στο Photoshop

Η διαδικασία προσθήκης γραμματοσειρών στο Photoshop σε Windows και Mac είναι η ίδια. Απλώς, θα χρησιμοποιείτε διαφορετικές εφαρμογές για τη λήψη και την εγκατάσταση της γραμματοσειράς στη συσκευή σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

#1. Βρείτε τη γραμματοσειρά σας

Εάν δεν έχετε τη γραμματοσειρά που θέλετε να προσθέσετε στο Photoshop, ξεκινήστε την αναζήτησή σας! Μια απλή αναζήτηση στο Google μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη γραμματοσειρά που θέλετε. Υπάρχουν πολυάριθμες διαδικτυακές βιβλιοθήκες που διαθέτουν δωρεάν και ελκυστικές γραμματοσειρές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια σειρά από έργα, από την εκτύπωση έως τη δημοσίευση στον ιστό.

Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη γραμματοσειρών από άλλες πηγές όπως το Microsoft Store ή Γραμματοσειρές Google. Ενώ η εύρεση γραμματοσειρών είναι εύκολη και απλή στον Ιστό, θα πρέπει να αναζητήσετε αξιόπιστους ιστότοπους. Η μη επιλογή αξιόπιστων τοποθεσιών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας και να θέσει σε κίνδυνο τα έργα σχεδιασμού σας.

#2. Κατεβάστε τη γραμματοσειρά σας

Μόλις κάνετε κλικ στο Λήψη, θα ξεκινήσει η λήψη της γραμματοσειράς της επιλογής σας ή της οικογένειας γραμματοσειρών. Όταν τελειώσετε, θα αποθηκευτεί ως αρχείο .zip.

#3. Εντοπίστε και εγκαταστήστε τη γραμματοσειρά

Αφού κατεβάσετε τη γραμματοσειρά στη συσκευή σας, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε τη γραμματοσειρά. Μεταβείτε στις λήψεις και βρείτε το συμπιεσμένο αρχείο. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε εκεί, μπορείτε να κάνετε κλικ στις Λήψεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να επιλέξετε: Εμφάνιση τοποθεσίας αρχείου για να δείτε πού έχει αποθηκευτεί.

  Συγκρίνοντας τις κορυφαίες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων

Για Mac

 • Μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο .zip για να το αποσυμπιέσετε
 • Θα βρείτε ένα αρχείο OTF ή TTF μέσα
 • Κάντε διπλό κλικ σε αυτό που θέλετε να εγκαταστήσετε
 • Μόλις γίνει λήψη και εγκατάσταση, θα ανοίξει μια οθόνη που θα σας δείξει όλες τις διαθέσιμες γραμματοσειρές που έχετε κατεβάσει στο Mac ως My Fonts
 • Μπορείτε να αναζητήσετε τις γραμματοσειρές σας με το όνομα, εάν έχετε κατεβάσει πολλές γραμματοσειρές

Για Windows

 • Μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο και θα βρείτε ένα αρχείο TTF ή OTF
 • Κάντε κλικ στο αρχείο και θα βρείτε δύο επιλογές: Εκτύπωση ή Εγκατάσταση.
 • Πατήστε Εγκατάσταση και θα δείτε ότι αυτή η επιλογή είναι θολή, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ήδη ληφθεί

Όταν εγκαθιστάτε τη γραμματοσειρά κάνοντας δεξί κλικ σε αυτήν, την κάνετε διαθέσιμη σε όλες τις εφαρμογές του υπολογιστή σας.

#4. Επιλέξτε τη γραμματοσειρά στο Photoshop

Καθώς η γραμματοσειρά σας είναι διαθέσιμη στον υπολογιστή σας, θα μπορείτε να την επιλέξετε στο Photoshop. Τώρα, πού πρέπει να πάτε να το αναζητήσετε;

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Adobe Photoshop
 • Κάντε κλικ στην αριστερή γραμμή μενού και αναζητήστε το κεφαλαίο T. Το T σημαίνει εργαλείο οριζόντιου τύπου
 • Εάν κάνετε δεξί κλικ σε αυτό, μπορείτε επίσης να επιλέξετε Εργαλείο κατακόρυφου τύπου, Εργαλείο μάσκας κάθετου τύπου και εργαλείο μάσκας οριζόντιου τύπου

 • Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να επιλέξετε είτε το εργαλείο Horizontal Type Tool είτε το Vertical Type, ανάλογα με το αν θέλετε να γράψετε από αριστερά προς τα δεξιά ή από πάνω προς τα κάτω
 • Κάντε κλικ στην περιοχή όπου θέλετε να προσθέσετε το κείμενο
 • Στην οθόνη σας θα εμφανιστεί μια αναδυόμενη γραμμή

 • Αναζητήστε το όνομα της γραμματοσειράς που έχετε κατεβάσει και επιλέξτε το
 • Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το μέγεθος και το χρώμα της γραμματοσειράς αφού το επιλέξετε
 • Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε και θα δείτε το κείμενό σας να εμφανίζεται στη γραμματοσειρά που έχετε κατεβάσει και εγκαταστήσει

Πώς να προσθέσετε γραμματοσειρές Adobe στο Photoshop

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πρόσβαση ή την προσθήκη γραμματοσειρών Adobe στο Photoshop, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και μην χάσετε ποτέ 20.000+ γραμματοσειρές Adobe που μπορεί να είναι εξαιρετικές για προσωπική και εμπορική χρήση:

#1. Λήψη γραμματοσειρών Adobe

Ακόμα κι αν έχετε ενεργοποιημένες γραμματοσειρές Adobe, μπορείτε να κάνετε λήψη πρόσθετων γραμματοσειρών Adobe από το Βιβλιοθήκη Adobe. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε την εφαρμογή Creative Cloud εγκατεστημένη στη συσκευή σας Windows ή Mac.

#2. Μεταβείτε στη βιβλιοθήκη γραμματοσειρών Adobe

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας και κατευθυνθείτε προς το Adobe Font Library

Μπορείτε να αναζητήσετε γραμματοσειρές που ταιριάζουν με το στυλ γραφής σας. Αναζήτηση γραμματοσειρών μέσω μεγέθους κειμένου, γλωσσών και συστημάτων γραφής, ετικετών, ταξινόμησης και άλλων ιδιοτήτων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το πλαίσιο και να δείτε περισσότερες γραμματοσειρές που είναι διαθέσιμες με το Creative Cloud.

Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε αυτές τις γραμματοσειρές ανοίγοντάς τες με το Creative Cloud ή χρησιμοποιώντας τις σε Web Projects. Η λήψη τους είναι αρκετά εύκολη. Απλώς κάντε κλικ στο Προσθήκη οικογένειας.

Μπορείτε επίσης να αντιδράσετε με καρδιά σε κάθε γραμματοσειρά που σας αρέσει και να έχετε μια λίστα με τα Αγαπημένα, στα οποία μπορείτε στη συνέχεια να προσπελάσετε στην ενότητα Διαχείριση γραμματοσειρών στα δεξιά.

#3. Ενεργοποίηση γραμματοσειράς

Μπορείτε να κάνετε κλικ σε μια γραμματοσειρά για να δείτε πώς φαίνεται και λεπτομέρειες αδειοδότησης. Κυρίως, οι λεπτομέρειες αδειοδότησης θα σας πουν εάν είναι κατάλληλο για προσωπική ή εμπορική χρήση, σε ποιους τύπους έργων μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η γραμματοσειρά και πώς μπορείτε να αγοράσετε πρόσθετες άδειες.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τις οικογένειες γραμματοσειρών μαζί εάν έχετε Creative Cloud κάνοντας κλικ στην Προσθήκη οικογένειας. Εάν προτιμάτε να μην προσθέσετε ολόκληρη την οικογένεια, κάντε κλικ στην Προσθήκη γραμματοσειράς.

  Πώς να κάνετε σίγαση άλλων ατόμων στο Google Meet

Η λήψη των ενεργοποιημένων γραμματοσειρών γίνεται αυτόματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις εφαρμογές της Adobe. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τη γραμματοσειρά αργότερα. Η διαχείρισή τους γίνεται εύκολα στο Creative Cloud.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για τη χρήση γραμματοσειρών στο Adobe Photoshop

Ενώ η λήψη μιας γραμματοσειράς από την απέραντη άβυσσο του Διαδικτύου μπορεί να είναι απλή, η χρήση της σε μια σειρά από έργα που δεν σας επιτρέπεται να σας φέρει σε μπελάδες. Αποφύγετε προβλήματα λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις βασικές υποδείξεις:

#1. Ελέγξτε την άδεια

Σκοπεύετε να κατεβάσετε μια γραμματοσειρά; Διαβάστε την άδεια. Δείτε αν είναι κατάλληλο για εμπορική χρήση. Για να χρησιμοποιήσετε νόμιμα γραμματοσειρές ως σχεδιαστής, θα χρειαστείτε γραμματοσειρές που επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται εμπορικά.

Επιπλέον, ορισμένες γραμματοσειρές είναι διαθέσιμες μόνο για τρέχοντα έργα, όπως αρχεία PDF ή δημοσίευση ιστού. Εάν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε σε άλλα έργα εκτύπωσης, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε πρόσθετες άδειες χρήσης. Ως εκ τούτου, προσέξτε αυτά και αποφύγετε νομικά προβλήματα.

#2. Αναζητήστε ένα αρχείο ReadMe

Ελλείψει σαφών στοιχείων αδειοδότησης, ίσως θελήσετε να αναζητήσετε ένα ‘αρχείο readme’. Ορισμένοι ιστότοποι λήψης γραμματοσειρών σάς επιτρέπουν να κάνετε λήψη γραμματοσειρών. Αλλά μόνο ως επίδειξη. Μην τους μπερδεύετε με άδειες.

Ελέγχετε πάντα το αρχείο «readme» για να γνωρίζετε τα δικαιώματα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες, είναι καλύτερο να παραλείψετε μια γραμματοσειρά αντί να χρησιμοποιήσετε μια πειρατική γραμματοσειρά και να κολλήσετε σε ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων.

#3. Βασιστείτε μόνο σε αξιόπιστες πηγές

Είναι εύκολο να παρασυρθείς όταν βλέπεις μια καλή γραμματοσειρά. Μπορεί να θέλετε να το κατεβάσετε αμέσως, ακόμα κι αν ο ιστότοπος δεν είναι πολύ γνωστός ή mainstream. Μην το κάνετε.

Εκτός από νομικά ζητήματα και ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων, η λήψη μιας γραμματοσειράς από έναν ιστότοπο με ανεπιθύμητο περιεχόμενο μπορεί να είναι κατεστραμμένο. Οι περισσότερες δωρεάν γραμματοσειρές συνοδεύονται από ιό Trojan. Μπορεί να γίνει λήψη ως νόμιμη ή χρήσιμη εφαρμογή και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις προσωπικές ή εμπιστευτικές σας πληροφορίες. Μπορεί να βλάψει το σύστημά σας και να σας βάλει σε κίνδυνο.

Εάν σας αρέσει πολύ μια γραμματοσειρά και δεν υπάρχουν διαθέσιμες λεπτομέρειες σχετικά με την άδεια χρήσης, τις άδειες ή τα πνευματικά δικαιώματα, μπορείτε να δοκιμάσετε μια τελευταία λύση. Μπορείτε να δοκιμάσετε να απευθυνθείτε στον δημιουργό.

Ορισμένοι ιστότοποι γραμματοσειρών αναφέρουν το όνομα του συγγραφέα ή τον υπερσύνδεσμο στον ιστότοπό τους. Μπορείτε να τους αφήσετε ένα email και να προσπαθήσετε για το καλύτερο. Το να προχωρήσετε ένα άλλο βήμα μπροστά περιλαμβάνει την αναζήτηση του συγγραφέα στο Reddit, στο Facebook Group ή στο Quora.

Εάν δεν βρείτε τον συγγραφέα, έχετε μεγάλη πιθανότητα κάποιος από την κοινότητα σχεδιασμού να σας βοηθήσει με τα στοιχεία ή τις άδειες του συγγραφέα.

#5. Ελέγξτε τους Όρους Χρήσης ακόμη και για γραμματοσειρές Adobe

Μπορείς να πας Άδεια χρήσης γραμματοσειράς της Adobe για να δείτε δικαιώματα, καθώς έχουν πολύ εκτεταμένους όρους χρήσης για τις γραμματοσειρές της Adobe.

Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γραμματοσειρές Adobe σε οποιαδήποτε εφαρμογή για κινητά που δημιουργείτε. Επιτρέπεται να τα χρησιμοποιείτε για αρχεία PDF ή για περιεχόμενο βίντεο που έχει υποστεί επεξεργασία χρησιμοποιώντας το Adobe After Effects ή το Premiere Pro.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εάν διακόψετε τη συνδρομή σας στο Creative Cloud, η γραμματοσειρά θα εξαφανιστεί. Θα εμφανίζεται ως γραμματοσειρά που λείπει και θα πρέπει να εγγραφείτε στο Creative Cloud για να αντικαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά τη γραμματοσειρά.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το Adobe Creative Cloud – Αξίζει τον κόπο;

Να είστε προσεκτικοί στη χρήση γραμματοσειρών που έχετε λάβει

Αν και είναι απίστευτο να προσθέτετε νέα αντικείμενα, όπως σπάνιες γραμματοσειρές στα σχεδιαστικά σας έργα, πρέπει να είστε σχολαστικοί στη χρήση τους. Ελέγξτε για αδειοδότηση και τηρήστε διεξοδικά τους Όρους Χρήσης, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε δωρεάν ιστότοπο ή γραμματοσειρές Adobe που συνήθως επιτρέπονται για εμπορικά έργα.

Ορισμένες γραμματοσειρές επιτρέπονται μόνο για ορισμένα έργα και απαιτούν ξεχωριστές άδειες εκτύπωσης και ψηφιακής χρήσης. Μπορείτε επίσης να βρείτε τον συγγραφέα και να ζητήσετε άδεια εμπορικής χρήσης σε περίπτωση που δεν είναι άμεσα διαθέσιμη. Ελλείψει βοήθειας, απευθυνθείτε στην κοινότητα των σχεδιαστών και ζητήστε από κάποιον να σας βοηθήσει με την κρίσιμη απόφαση.

Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί με τη λήψη δωρεάν γραμματοσειρών από μικρούς ή παράνομους ιστότοπους, καθώς μπορεί να καταστρέψουν τον υπολογιστή σας και να οδηγήσουν σε απώλεια ευαίσθητων δεδομένων.

Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικά καλύτερα πρόσθετα Photoshop για να ανεβάσετε τις σχεδιαστικές σας δεξιότητες στο επόμενο επίπεδο.